melac wrote: ↑17/05/2025 22:12
Ozimician wrote: ↑17/05/2025 22:06
melac wrote: ↑17/05/2025 22:01
Meni tama nikakav problem nije, ni ne dozivim je. Ali bas nikako, niti jedne milisekunde.
Eto nismo svi isti, meni je i cak u Njemackoj zimi problem tama, odes na posao po mraku, vratis se po mraku, ali u Svedskoj u novembru je horor mi bio.
I primjetio sam razliku kada pada kisa, sto ides sjevernije, kisa je hladnija, ono ljeti u Stockholmu lijep dan, sunce i onda padne kisa, treba ti odmah jakna, iako je ljeto. Na jugu Svedske, Danska i sjever Njemacke, kisa pada nekako horizontalno, sta je ono... xD (vjetar)
Ja i zivim na samom sjeveru Svedske, i hladna je zima a i ljeto. Ali ne puse mnogo, dok juznije, samo puse jebo mu pas mater. Taj vjetar me najvise mori. Neki dan na jugu svedske bio, sunce grije, sve super, ali u zavjetrini, a ovamo dere do kosti. Meni definitivno vjetar pravi najveci problem, temperatura a pogotovo tama zimi ni najmanje. Nikad mornara od mene.
Kad sam bio kod zeninih u SWE, na jugu, temperatura u 5 deka sa Bosnom, ali vjetar cijepa kosti. Non stop puse otac ga jebo.
Sta znam, dobra je SWE. Kirije nisu skupe u odnosu na standard, zanimljivo da su djeciji doplatci manji nego u DE.
Svastika i badzo gledaju neke kuce da kupe, pitam koja je cijena, kaze 200-250k €. Kontam, jbm mu nemas je u Sarajevu kupiti za te pare, a da na nesto Lici. Ok, oni su u manjem mjestu ( Hassleholm ), ali opet, dobro zaradjuju to je smiješno gore kupiti.
Punica je u Kristianstad, a šura u Malmo.