Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#31276 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by enko 1964 »

muha_sa wrote: 16/05/2025 10:25 https://sarajevo-airport.ba/Schedule

16.05.2025

Kompanija Broj leta Destinacija Planirano vrijeme
EW2496 Stuttgart 07:45
EW492 Cologne 07:50
TK1021 Istanbul 08:00
LX1450 Zurich 09:05
PC291 Istanbul-S.Gökçen 10:15
FR1776 Memmingen 11:10
FR3696 Gothenburg 11:30
LH1544
SQ2254
UA9211 Frankfurt am Main 11:50
LO577 Warsaw 12:30
TK1023
RJ3720 Istanbul 13:40
OS757
LX3595
UA9831 Vienna 13:55
JU652
AF5324
AZ2478
EY7914
QR4874 Belgrade 14:40
VF097 Istanbul-S.Gökçen 14:45
OU344
LO4295 Zagreb 15:40
5W7107 Abu Dhabi 16:10
PC293 Istanbul-S.Gökçen 16:15
TK1025 Istanbul 19:45
LH1546
SQ1972 Frankfurt am Main 22:15
OU342
LO4297 Zagreb 22:50
OS759
LX3593 Vienna 23:20
Ma njemu se u Sarajevu gadi jer bi sreo ove sa bliskoistočnih destinacija, a jebi ga, ako ćemo pravo, i onako ima previše muslimana.
Pajac.
Vjecita_zavrzlama

#31277 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

muha_sa wrote: 16/05/2025 10:25 https://sarajevo-airport.ba/Schedule

16.05.2025

Kompanija Broj leta Destinacija Planirano vrijeme
EW2496 Stuttgart 07:45
EW492 Cologne 07:50
TK1021 Istanbul 08:00
LX1450 Zurich 09:05
PC291 Istanbul-S.Gökçen 10:15
FR1776 Memmingen 11:10
FR3696 Gothenburg 11:30
LH1544
SQ2254
UA9211 Frankfurt am Main 11:50
LO577 Warsaw 12:30
TK1023
RJ3720 Istanbul 13:40
OS757
LX3595
UA9831 Vienna 13:55
JU652
AF5324
AZ2478
EY7914
QR4874 Belgrade 14:40
VF097 Istanbul-S.Gökçen 14:45
OU344
LO4295 Zagreb 15:40
5W7107 Abu Dhabi 16:10
PC293 Istanbul-S.Gökçen 16:15
TK1025 Istanbul 19:45
LH1546
SQ1972 Frankfurt am Main 22:15
OU342
LO4297 Zagreb 22:50
OS759
LX3593 Vienna 23:20
Koliko puta istanbul dnevno?
Prpa.ba

#31278 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Rijetko napacen trol, cak i za hercegbosna forum standarde. Takija uzima danak.

A letova za Istanbul cak ima i premalo s obzirom na interes. Moramo pojacati brojeve. 8)
Vjecita_zavrzlama

#31279 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Prpa.ba wrote: 16/05/2025 10:49 Rijetko napacen trol, cak i za hercegbosna forum standarde. Takija uzima danak.

A letova za Istanbul cak ima i premalo s obzirom na interes. Moramo pojacati brojeve. 8)
Daj lupas i dzaba se tjesis, itekako sam dokazao svoje stavove do sad.Nisu bosnjaci samo sda kalup i stil
palermo

#31280 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Vjecita_zavrzlama wrote: 16/05/2025 10:52
Prpa.ba wrote: 16/05/2025 10:49 Rijetko napacen trol, cak i za hercegbosna forum standarde. Takija uzima danak.

Daj lupas i dzaba se tjesis, itekako sam dokazao svoje stavove do sad.Nisu bosnjaci samo sda kalup i stil
Pa da, ima I postenih Bosnjaka
Point.

#31281 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

Vjecita_zavrzlama wrote: 16/05/2025 10:52

Šta si dokazao? Jesi li dokazao svoju laž da u federaciju možeš samo letiti preko Istanbula?
vee-jay

#31282 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

Skijaš wrote: 16/05/2025 06:02
gabonski udav wrote: 16/05/2025 00:00
Skijaš wrote: 13/05/2025 06:11

Kako rekoh, necemo se sloziti. Ja sam siguran da lik mrzi, ali i da ne mrzi nego samo siri mrznju kako bi polarizacijom naroda drzao uzde vlasti, sa njim se takvim opet nista ne moze korisno po drustvo napraviti i potreban je medjunarodni intervencionizam kako bi se izbjeglo sukob. Pozivati na nekakav minimum kompromisa sa tim pacijentom je dokazano promasen pristup.
u pravu si za ovo da "siri mrznju" iz prostog razloga sto se to uklapa u strategiju za ostavrivanje konacnog cilja.

Sovinizam i sijanje mrznje pomaze i eskalira narativ o nemogucnosti postojanja bih i na unutrasnjem i na vanjskom planu. zato srbi hodaju sa raspojasanim sovinizmom.

Iz razloga zbog kojima to srbima odgovora bonsjacima ne odgovara jer je kontraproduktivan za cilj bosna od mora od save od drine od une i zato sovinizam moraju drzati zakopcanim do grla i zbog, dok su hrvati zakopcani do pola jer nemaju entitet ko srbi pa morjau i dalje donekle da kalkulisu.

u praksi je zato teritorija zapsiana sahovnicama, dok dragan prica pricu europejca. ali to je realnost koja se ne moze ignorisati kakva god da je.

Promasen je pristup ovo sto ti zagovaras.
:-D eto te k'o kolega @vee-jay, pokusas dokazati kako je nametanje rjesenja pogresno, a dokazes kako samo to u stvari prolazi. Doduse, tebi ne smeta Sarajevu nametnuto i pogresno tumacenje Ustava (jer je, jel', zapisavanje teritorije neustavno), tebi smetaju samo one inicijative koje bi isle u smjeru smanjivanja te nepravde. Tu trazis tajm-out, pauzu po pitanju daljeg nametanja rjesenja. Krsna slava policije i osvestenje zgrade Doma zdravlja ? To nametanje moze. Odluka OHR-a o posebnom statusu za podrucje Srebrenice a zbog sudski dokazanog genocida ? E to ne moze. To je destabilizirajuce :-D Odluka o stavljanja Distrikta Brcko u nadleznost FBiH a zbog aktuelnih, pobunjenickih poteza vlasti manjeg entiteta ? Ni to ne moze. Blokada racuna MUP-a koji djeluje kao paravojska stiteci pobunjenika ? Ni to ne moze. I to je destabilizirajuce :-D Nazivanje bosanskog jezika bosnjackim ili jezikom bosnjackog naroda ? E to moze, to je realnost koju treba prihvatiti :-)
ja nikad nisam napisao da je nametanje rjesenja pogresno.

iskreno, ja sam si postavljao pitanje:
zasto mi ponovo brises djelove komentara cak i nakon sto te je pola foruma upozorilo da to ne radis?

dakle, ja napisem sljedece:
vee-jay wrote: sad moje pitanje:
- kako isposlovati ukljucivanje medjunarodne zajednice -- ako Kallas Konakovicu kaze NE i ako sef EUFORA Helezu kaze?
“Tužilaštvo je naložilo da uz pomoć EUFOR-a SIPA uhapsi MIlorada Dodika. Kada se sve ovo desilo, jer je to vezano i za lokaciju Kozara, ja sam nazvao komandanta EUFOR-a. Čovjek mi je bukvalno rekao ovako: ‘Gospodine Helez ja nemam mandat da se miješam u ovo. Ne da nemam mandat, već imam naredbu da se ne miješam'”, kazao je Helez.
ti u svom odgovoru meni -- izbrises SVE NAPISANO U CRVENOM i onda odgovoris:
Skijaš wrote: Dosljednoscu.
Dakle, ti u potpunosti izbacis iz konteksta desavanja u BiH i ostanes namjerno u nekoj VIRTUELNOJ SFERI KOJA NEMA NIKAKVE VEZE SA REALNOSCU.

Sta za tebe znaci definicija rijeci Dosljednost?
Do kada ostati dosljedan?

...

Moze biti da se iz Amerike ne vidi, pa cu objasniti:

NIKO iz EU institucija nema osjecaj odgovornosti da POMOGNE BiH.
Niti jedna jedina osoba u EU nije jutros ustala sa razmisljanjem o stanju u BiH.
Ne interesuje ih - nemaju nikakvih interesa.

Ako jebena Kallas Konakovicu kaze da EU nece pomoci BiH (a koristi veoma velike rijeci kada govori o Rusiji i Ukrajini), ako sef EUFORA Helezu kaze da ima naredbu da se ne mijesa ---> koji je naredni korak BiH strane?
Kako konkretno izgleda ta dosljednost i koji bi joj trebao biti rezultat?
Da Konakovic ponovo nazove Kallas? Da Helez ponovo nazove sefa EUFORA?
I kao, nakon nekih 10 poziva ce im ovi dati pozitivan odgovor?!

U vremenu kada svjetski politicari i njihove birokrate NIKADA nisu bile dublje u korupciji, kriminalu, krsenju ljudskih prava i vrijednost ... ti vjerujes da ce se DOSLJEDNOST bosnjackih polticara u BiH NA KRAJU isplatiti -- kao da je zivot neki holivudski film sa happy endom.

Ja sam ti napisao (a ti naravno izbrisao):
Ako OHR ne odblokira blokade HDZa i SNSDa ... onda se nece desiti NISTA.
A HDZ i SNSD ce poceti pozivati na dogovor, iz EU ce poceti dolaziti isto - a Dosljednost Bosnjaka ce znaciti BLOKADU.
I onda ce neko reci -- ako Trump moze da pruzi ruku bivsem komandantu Al-Kaide i ISISa...

Vjerovati da ce dosljednost donijeti rezultate prema vanjskom faktoru je veoma naivno
Politika zapada se ne vodi moralnoscu, principima, ideologijama --- nego prvenstveno a) ekonomskim interesima i b) snagom na terenu
I pod a) i pod b) Srbi (i Hrvati) su ispred Bosnjaka
I zato ja stalno napadam SDA ... imali su sansu da u 30 godina STRATESKI promjene omjer SNAGA NA TERENU A DA SE I PORED TOGA LICNO OBOGATE
I onda si postavim pitanje: ZASTO NISU - A ZNAM DA GLUPOST NIIJE RAZLOG?
I onda si postavim pitanje: MOZDA ZATO STO TO NE ZELE - MOZDA ZELE BOSNJAKISTAN (KOLIKI GOD ON NA KRAJU ISPAO)?

I onda od prpe dobijem odgovor: naravno, uvijek su Bosnjaci problem.
statixx

#31283 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by statixx »

Ja ne vidim sta se tu ima pregovarati. Pogotovo ako drugostepena bude potvrdjena, ide mu zabrana obavljanja politickih funkcija. I to upravo zbog OHRa, odnosno EU, jer nije postivao njihove odluke.
Skijaš

#31284 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Skijaš »

vee-jay wrote: 16/05/2025 12:18

u pravu si za ovo da "siri mrznju" iz prostog razloga sto se to uklapa u strategiju za ostavrivanje konacnog cilja.

Sovinizam i sijanje mrznje pomaze i eskalira narativ o nemogucnosti postojanja bih i na unutrasnjem i na vanjskom planu. zato srbi hodaju sa raspojasanim sovinizmom.

Iz razloga zbog kojima to srbima odgovora bonsjacima ne odgovara jer je kontraproduktivan za cilj bosna od mora od save od drine od une i zato sovinizam moraju drzati zakopcanim do grla i zbog, dok su hrvati zakopcani do pola jer nemaju entitet ko srbi pa morjau i dalje donekle da kalkulisu.

u praksi je zato teritorija zapsiana sahovnicama, dok dragan prica pricu europejca. ali to je realnost koja se ne moze ignorisati kakva god da je.

:-D eto te k'o kolega @vee-jay, pokusas dokazati kako je nametanje rjesenja pogresno, a dokazes kako samo to u stvari prolazi. Doduse, tebi ne smeta Sarajevu nametnuto i pogresno tumacenje Ustava (jer je, jel', zapisavanje teritorije neustavno), tebi smetaju samo one inicijative koje bi isle u smjeru smanjivanja te nepravde. Tu trazis tajm-out, pauzu po pitanju daljeg nametanja rjesenja. Krsna slava policije i osvestenje zgrade Doma zdravlja ? To nametanje moze. Odluka OHR-a o posebnom statusu za podrucje Srebrenice a zbog sudski dokazanog genocida ? E to ne moze. To je destabilizirajuce :-D Odluka o stavljanja Distrikta Brcko u nadleznost FBiH a zbog aktuelnih, pobunjenickih poteza vlasti manjeg entiteta ? Ni to ne moze. Blokada racuna MUP-a koji djeluje kao paravojska stiteci pobunjenika ? Ni to ne moze. I to je destabilizirajuce :-D Nazivanje bosanskog jezika bosnjackim ili jezikom bosnjackog naroda ? E to moze, to je realnost koju treba prihvatiti :-)

zasto mi ponovo brises djelove komentara cak i nakon sto te je pola foruma upozorilo da to ne radis?

- kako isposlovati ukljucivanje medjunarodne zajednice -- ako Kallas Konakovicu kaze NE i ako sef EUFORA Helezu kaze?
“Tužilaštvo je naložilo da uz pomoć EUFOR-a SIPA uhapsi MIlorada Dodika. Kada se sve ovo desilo, jer je to vezano i za lokaciju Kozara, ja sam nazvao komandanta EUFOR-a. Čovjek mi je bukvalno rekao ovako: ‘Gospodine Helez ja nemam mandat da se miješam u ovo. Ne da nemam mandat, već imam naredbu da se ne miješam'”, kazao je Helez.
Dakle, ti u potpunosti izbacis iz konteksta desavanja u BiH i ostanes namjerno u nekoj VIRTUELNOJ SFERI KOJA NEMA NIKAKVE VEZE SA REALNOSCU.

...

Niti jedna jedina osoba u EU nije jutros ustala sa razmisljanjem o stanju u BiH.

Ako jebena Kallas Konakovicu kaze da EU nece pomoci BiH (a koristi veoma velike rijeci kada govori o Rusiji i Ukrajini), ako sef EUFORA Helezu kaze da ima naredbu da se ne mijesa ---> koji je naredni korak BiH strane?

U vremenu kada svjetski politicari i njihove birokrate NIKADA nisu bile dublje u korupciji, kriminalu, krsenju ljudskih prava i vrijednost ... ti vjerujes da ce se DOSLJEDNOST bosnjackih polticara u BiH NA KRAJU isplatiti -- kao da je zivot neki holivudski film sa happy endom.

A HDZ i SNSD ce poceti pozivati na dogovor, iz EU ce poceti dolaziti isto - a Dosljednost Bosnjaka ce znaciti BLOKADU.
I onda ce neko reci -- ako Trump moze da pruzi ruku bivsem komandantu Al-Kaide i ISISa...

Vjerovati da ce dosljednost donijeti rezultate prema vanjskom faktoru je veoma naivno
Politika zapada se ne vodi moralnoscu, principima, ideologijama --- nego prvenstveno a) ekonomskim interesima i b) snagom na terenu
I zato ja stalno napadam SDA ... imali su sansu da u 30 godina STRATESKI promjene omjer SNAGA NA TERENU A DA SE I PORED TOGA LICNO OBOGATE
I onda si postavim pitanje: MOZDA ZATO STO TO NE ZELE - MOZDA ZELE BOSNJAKISTAN (KOLIKI GOD ON NA KRAJU ISPAO)?

Evo ostavicu ti citav komentar ali cu se drzati teme, dakle pitas;

Alija je isposlovao ukljucivanje medjunarodne zajednice nakon dvije godine i prvo se Zagrebu zavrnulo ruku a onda i Beogradu. Ja mislim da Sarajevo ima luksuz, ovaj put bez granata i izgladnjivanja, bar godinu i po pokazati kicmu i slicnu odlucnost. Eto vremenski manje nego kad je bilo puno teze. Jel' i to puno ? Sabotiras finansiranje manjeg entiteta na svakom koraku, lobiras za sankcije, stavljanje Distrikta Brcko pod nadleznost FBiH, pokazes da si odlucniji of velikosrpske ekipe opterecene presudama o genocidu.
jusuf maskovic

#31285 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by jusuf maskovic »

vee-jay wrote: 16/05/2025 12:18

...

ko bi trošio snagu na uvođenje reda u tuđoj, siromašnoj državi u kojoj nemaš nikakav materijalni interes i u kojoj vlada maksimalno nepovjerenje na vjerskoj i nacionalnoj osnovi. Uz iskustvo prošlog rata.

Povijesna je greška Republika Srpska. To je nacionalistička tvorevina nastala na etničkom čišćenju. Ali na nju su pristali svi tadašnji akteri.

Jedino rješenje je popuštanje nacionalno vjerskih podjela. Međutim medijima( uključujući klix) i političarima to ne odgovara, jer popuštanjem tenzija prestaju biti u središtu zbivanja i gube utjecaj i moć.

Trebalo bi vidjeti kako funkcioniraju druge Evropske višenacionalne države.

Svaka od strana ima prostora za popuštanje. I do tog će na kraju morati doći.
drug_profi

#31286 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Ruke su zavrtali radi Ahmića, Dretelja, Keraterma, Srebrenice...
Jer više nisu mogli da se prave da ne znaju i ne vide.
Bezbeli ljuti što ovi ne rade to diskretnije.
Jel trebamo dotel opet da dobacimo da se MZ uključi radi prljave savjesti?

Jebe se njima za nas ponavljam 100x. Njih ne zanima ko ovdje živi, njih samo zanima da kontrolišu ovaj prostor.
Ako nećemo mi biti taj alat, naći će nekog drugog.
Skijaš

#31287 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Skijaš »

drug_profi wrote: 16/05/2025 13:02 Ruke su zavrtali radi Ahmića, Dretelja, Keraterma, Srebrenice...
Jer više nisu mogli da se prave da ne znaju i ne vide
SNSD i Stevandic su upravo dobili zabranu finansiranja stranaka iz budzeta. Jel' to bilo Keraterma u zadnjih godinu, dvije ?

Treba ukljuciti Veliku Britaniju, Njemacku, Austriju :-D .... jer Bosna i Hercegovina ima saveznike, i ne treba ih traziti po Bakincima i centrali HDZ-a
drug_profi

#31288 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Skijaš wrote: 16/05/2025 13:10
drug_profi wrote: 16/05/2025 13:02 Ruke su zavrtali radi Ahmića, Dretelja, Keraterma, Srebrenice...
SNSD i Stevandic su upravo dobili zabranu finansiranja stranaka iz budzeta. Jel' to bilo Keraterma u zadnjih godinu, dvije ?

Treba ukljuciti Veliku Britaniju, Njemacku, Austriju :-D ....

Bosna i Hercegovina ima saveznike, treba ih prestati traziti po Bakincima i centrali HDZ-a
Dobili su jer su se lično zamjerili Šmitu. Dok su se na najprimitivniji način zamjerali Bošnjacima, niko ih nije ružno ni gledao.
Skijaš

#31289 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Skijaš »

drug_profi wrote: 16/05/2025 13:12
Skijaš wrote: 16/05/2025 13:10

Treba ukljuciti Veliku Britaniju, Njemacku, Austriju :-D ....

Bosna i Hercegovina ima saveznike, treba ih prestati traziti po Bakincima i centrali HDZ-a
Dobili su jer su se lično zamjerili Šmitu. Dok su se na najprimitivniji način zamjerali Bošnjacima, niko ih nije ružno ni gledao.
... pa ako nece Bosnjaci, zasto bi Austrijanci :-D
drug_profi

#31290 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Skijaš wrote: 16/05/2025 13:19 ... pa ako nece Bosnjaci, zasto bi Austrijanci
Lupaš sad baš bezveze.
Hajd vozdra.
Il preseli u Sarajevo da bi te iko ozbiljno razmatrao.
Skijaš

#31291 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Skijaš »

drug_profi wrote: 16/05/2025 13:21
Lupaš sad baš bezveze.
Je li Dodik negirao genocid i tjerao citav sistem manjeg entiteta na negiranje genocida PRIJE Konakovicevog odlaska sa njim na utakmicu ?
drug_profi

#31292 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Skijaš wrote: 16/05/2025 13:24
drug_profi wrote: 16/05/2025 13:21
Lupaš sad baš bezveze.
Je li Dodik negirao genocid i tjerao citav sistem manjeg entiteta na negiranje genocida PRIJE Konakovicevog odlaska sa njim na utakmicu ?
Opet vrtiš priču ispočetka. Tebi bezveze nešto govorit. Nebitan si lik svakako.
BAK-eV

#31293 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BAK-eV »

Vjecita_zavrzlama wrote: 16/05/2025 07:14
Point. wrote: 16/05/2025 06:36
Vjecita_zavrzlama wrote: 15/05/2025 22:28

Nece se desiti jer i nase maslo nije za ramazana, imas ovdje dobar dio koji bi sutra podrzao neke nove osmanlije.Ja realno razumijem da srbi s takvima nece, evo ja od matere i oca muslimana isto necu
Al se bojiš muslimana šta je reći. U svakom postu se osjeti.
Ne bojim ali necu da zivim u takvom drustvu( gore navedenom) znamo i ja i ti da nekima to veca zelja nego Bosna
A kad bi se to desilo, gdje bi se preselio: Beograd ili Zagreb?
Vjecita_zavrzlama

#31294 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

BAK-eV wrote: 16/05/2025 15:08
Point. wrote: 16/05/2025 06:36
Al se bojiš muslimana šta je reći. U svakom postu se osjeti.
Ne bojim ali necu da zivim u takvom drustvu( gore navedenom) znamo i ja i ti da nekima to veca zelja nego Bosna
Nece se desiti, mogu samo oni negdje
Ludzak

#31296 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ludzak »

statixx wrote: 16/05/2025 12:28 Ja ne vidim sta se tu ima pregovarati. Pogotovo ako drugostepena bude potvrdjena, ide mu zabrana obavljanja politickih funkcija. I to upravo zbog OHRa, odnosno EU, jer nije postivao njihove odluke.
Neće biti potvrđena.
1Dante1

#31297 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 1Dante1 »

Naravno da nece, onda ce biti potrebno da svi otvorimo usta i da nam se ispisa. Kao npr Fikro :) Kako je prozivan i sta je prosao samo jer smo bili slobodni da ga medijski lincujemo.
Point.

#31298 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

Vjecita_zavrzlama wrote: 16/05/2025 16:10
BAK-eV wrote: 16/05/2025 15:08

Nece se desiti, mogu samo oni negdje
Što ne odgovoriš na pitanje?
muha_sa

#31300 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

Post Reply