Prodaj sve tamo, tivra se ovamo, kupi stan ovdje, i onda pričaj o zatezanju.
Dovedi i familiju ako je imaš.
Tek si onda relevantan.
drug_profi wrote: ↑15/05/2025 21:25Prodaj sve tamo, tivra se ovamo, kupi stan ovdje, i onda pričaj o zatezanju.
Dovedi i familiju ako je imaš.
Tek si onda relevantan.
Pa eto ondaDanguba wrote: ↑15/05/2025 21:19Normalno da je ustav problematican jer da tamo stoji da u slucaju bilo kakve prirodne i neprirodne nesrece AUTOMATSKI se otvara predmet i sprovodi istraga. Toga mi nemamo pa skoro nigdje.
Tolike banke propale, toliko stetnih koncesija dato, toliko stetnih ugovora sklopljeno...da drzavno tuziteljstvo ne otvara predmet po saznanju da je nastala steta po drzavu.
Sistem je totalno nakaradan da mislim da ni jedna korekcija nije dovoljna nego rusenje do temelja.
U sistemu koji ima dvije drzave. Mi mozemo misliti sta hocemo, de jure imamo jednu drzavu, de facto dvije. To je cinjenica. Rs ima sve atribute drzave, jedino sta nemaju jeste granicna kontrola. Vojsku isto de jure nemaju, de facto vidjeli smo da imaju. Mada se ponasaju kao da imaju i granicu, njihova policija je uvijek na entitetskoj granici. Uvijek. Tu su i kamere. Na svakoj cesti. Ogromne table da ulazis u rs, cak po 5x vece od tabli kada ulazis u Bosnu. Sa zastavom ljiljanima ne smijes proci rs-om. Ne smijes, ponavljam. Zakonom zabranjeno. Slijedi kazna. Pa jbt odem u istocno sarajevo na telecomu nemam interneta.Danguba wrote: ↑15/05/2025 21:49 Slazem se.
Sve smrdi odozgo prema dole. Da se ne ponavljam ko treba dati nalog za privodjenje(koji jos nije dat).
U kojoj drzavi pa i susjednoj neki predsjednik pokrajine, zupanije, sreza, okruga...ne zeli da se odazove drzavnom tuzilastvu i jos prijeti da ce pruziti oruzani otpor.
Pa gdje to ima osim kod nas u nakaradnom i nametnutom sistemu.
Nisam skontao sta je budalastina ??Thorgerson wrote: ↑15/05/2025 22:21U sistemu koji ima dvije drzave. Mi mozemo misliti sta hocemo, de jure imamo jednu drzavu, de facto dvije. To je cinjenica. Rs ima sve atribute drzave, jedino sta nemaju jeste granicna kontrola. Vojsku isto de jure nemaju, de facto vidjeli smo da imaju. Mada se ponasaju kao da imaju i granicu, njihova policija je uvijek na entitetskoj granici. Uvijek. Tu su i kamere. Na svakoj cesti. Ogromne table da ulazis u rs, cak po 5x vece od tabli kada ulazis u Bosnu. Sa zastavom ljiljanima ne smijes proci rs-om. Ne smijes, ponavljam. Zakonom zabranjeno. Slijedi kazna. Pa jbt odem u istocno sarajevo na telecomu nemam interneta.Danguba wrote: ↑15/05/2025 21:49 Slazem se.
Sve smrdi odozgo prema dole. Da se ne ponavljam ko treba dati nalog za privodjenje(koji jos nije dat).
U kojoj drzavi pa i susjednoj neki predsjednik pokrajine, zupanije, sreza, okruga...ne zeli da se odazove drzavnom tuzilastvu i jos prijeti da ce pruziti oruzani otpor.
I jos kao slag na tortu, likovi odbijaju odluke najvisih drzavnih organa i pisaju se po njima.
Krivci za ovo smo prvo mi sami, koji smo se doveli u ovu situaciju pocevai jos od smrti Tita. Jer smo bili slijepi. Drugi krivci su stranci, koji su rekli i obavezali se da ce nam pomoci da napravimo drzavu, al su uradili qrac.
Ja ne vidim svijetlu buducnost. Ne u smislu da ce biti sukoba, nece. Ali cemo zivjeti uvijek jedni pored drugih. Bolnice su im srbija, osnovne skole, srbijanske zastave, ikone po skolama, djeca se odgajaju od malena da rs gledaju kao drzavu. Za rad nacrtaj drzavu, ta djeca crtaju rs. Pazite, pricamo o djeci od 6-7 godina i dalje. Pa sta mislite kakva azmisljanja o Bosni i Hercegovini ce imati ti klinci kad narastu?
Nas ovdje jedino moze spasiti da nas ubace u EU, da nam upumpaju milijarde i da se digne ekonomija. I da se raja smiri, da ne razmislja o ovim budalastinama. Ali to se nazalost nece desiti.
Nece se desiti jer i nase maslo nije za ramazana, imas ovdje dobar dio koji bi sutra podrzao neke nove osmanlije.Ja realno razumijem da srbi s takvima nece, evo ja od matere i oca muslimana isto necuThorgerson wrote: ↑15/05/2025 22:21U sistemu koji ima dvije drzave. Mi mozemo misliti sta hocemo, de jure imamo jednu drzavu, de facto dvije. To je cinjenica. Rs ima sve atribute drzave, jedino sta nemaju jeste granicna kontrola. Vojsku isto de jure nemaju, de facto vidjeli smo da imaju. Mada se ponasaju kao da imaju i granicu, njihova policija je uvijek na entitetskoj granici. Uvijek. Tu su i kamere. Na svakoj cesti. Ogromne table da ulazis u rs, cak po 5x vece od tabli kada ulazis u Bosnu. Sa zastavom ljiljanima ne smijes proci rs-om. Ne smijes, ponavljam. Zakonom zabranjeno. Slijedi kazna. Pa jbt odem u istocno sarajevo na telecomu nemam interneta.Danguba wrote: ↑15/05/2025 21:49 Slazem se.
I jos kao slag na tortu, likovi odbijaju odluke najvisih drzavnih organa i pisaju se po njima.
Krivci za ovo smo prvo mi sami, koji smo se doveli u ovu situaciju pocevai jos od smrti Tita. Jer smo bili slijepi. Drugi krivci su stranci, koji su rekli i obavezali se da ce nam pomoci da napravimo drzavu, al su uradili qrac.
Ja ne vidim svijetlu buducnost. Ne u smislu da ce biti sukoba, nece. Ali cemo zivjeti uvijek jedni pored drugih. Bolnice su im srbija, osnovne skole, srbijanske zastave, ikone po skolama, djeca se odgajaju od malena da rs gledaju kao drzavu. Za rad nacrtaj drzavu, ta djeca crtaju rs. Pazite, pricamo o djeci od 6-7 godina i dalje. Pa sta mislite kakva azmisljanja o Bosni i Hercegovini ce imati ti klinci kad narastu?
Nas ovdje jedino moze spasiti da nas ubace u EU, da nam upumpaju milijarde i da se digne ekonomija. I da se raja smiri, da ne razmislja o ovim budalastinama. Ali to se nazalost nece desiti.
Sve si u pravu osim da su stranci krivi za stanje, jer su nam obecali napraviti drzavu.Thorgerson wrote: ↑15/05/2025 22:21U sistemu koji ima dvije drzave. Mi mozemo misliti sta hocemo, de jure imamo jednu drzavu, de facto dvije. To je cinjenica. Rs ima sve atribute drzave, jedino sta nemaju jeste granicna kontrola. Vojsku isto de jure nemaju, de facto vidjeli smo da imaju. Mada se ponasaju kao da imaju i granicu, njihova policija je uvijek na entitetskoj granici. Uvijek. Tu su i kamere. Na svakoj cesti. Ogromne table da ulazis u rs, cak po 5x vece od tabli kada ulazis u Bosnu. Sa zastavom ljiljanima ne smijes proci rs-om. Ne smijes, ponavljam. Zakonom zabranjeno. Slijedi kazna. Pa jbt odem u istocno sarajevo na telecomu nemam interneta.Danguba wrote: ↑15/05/2025 21:49 Slazem se.
Ma djaba , vidi opet kakav si ispoVjecita_zavrzlama wrote: ↑15/05/2025 22:28 Nece se desiti jer i nase maslo nije za ramazana, imas ovdje dobar dio koji bi sutra podrzao neke nove osmanlije.Ja realno razumijem da srbi s takvima nece, evo ja od matere i oca muslimana isto necu
Ko kaze da cemo bas uvijek zivjeti jedni pored drugih. Nekad smo zivjeli tako po Istocnoj Bosni, pa Bosnjaka vise nema. Sad zive pravoslavni ekstremisti sami sa sobom.Thorgerson wrote: ↑15/05/2025 22:21 Ali cemo zivjeti uvijek jedni pored drugih. Bolnice su im srbija, osnovne skole, srbijanske zastave, ikone po skolama, djeca se odgajaju od malena da rs gledaju kao drzavu. Za rad nacrtaj drzavu, ta djeca crtaju rs. Pazite, pricamo o djeci od 6-7 godina i dalje. Pa sta mislite kakva azmisljanja o Bosni i Hercegovini ce imati ti klinci kad narastu?
Ista kao njihovi roditelji, đedovi i prađedovi koji svako u svojoj generaciji da doprinos na istrebljivanju Bosnjaka?Thorgerson wrote: ↑15/05/2025 22:21 Pa sta mislite kakva azmisljanja o Bosni i Hercegovini ce imati ti klinci kad narastu?
Iskljucivo ekonomska, politicka i vojna moc Bosnjaka. Nista drugo i niko drugi.
SuperRothmans wrote: ↑15/05/2025 22:47Ma djaba , vidi opet kakav si ispoVjecita_zavrzlama wrote: ↑15/05/2025 22:28 Nece se desiti jer i nase maslo nije za ramazana, imas ovdje dobar dio koji bi sutra podrzao neke nove osmanlije.Ja realno razumijem da srbi s takvima nece, evo ja od matere i oca muslimana isto necu
Na osnovu dostupnih podataka, fiskalni promet u Federaciji Bosne i Hercegovine (FBiH) za 2024. godinu iznosio je približno 68,01 milijardu KM, dok je u Republici Srpskoj (RS) iznosio oko 5,30 milijardi KM. Ovo znači da FBiH ostvaruje oko 92,8% ukupnog fiskalnog prometa u Bosni i Hercegovini, dok RS učestvuje sa oko 7,2%.Prpa.ba wrote: ↑15/05/2025 22:49Ko kaze da cemo bas uvijek zivjeti jedni pored drugih. Nekad smo zivjeli tako po Istocnoj Bosni, pa Bosnjaka vise nema. Sad zive pravoslavni ekstremisti sami sa sobom.Thorgerson wrote: ↑15/05/2025 22:21 Ali cemo zivjeti uvijek jedni pored drugih. Bolnice su im srbija, osnovne skole, srbijanske zastave, ikone po skolama, djeca se odgajaju od malena da rs gledaju kao drzavu. Za rad nacrtaj drzavu, ta djeca crtaju rs. Pazite, pricamo o djeci od 6-7 godina i dalje. Pa sta mislite kakva azmisljanja o Bosni i Hercegovini ce imati ti klinci kad narastu?
Ista kao njihovi roditelji, đedovi i prađedovi koji svako u svojoj generaciji da doprinos na istrebljivanju Bosnjaka?Thorgerson wrote: ↑15/05/2025 22:21 Pa sta mislite kakva azmisljanja o Bosni i Hercegovini ce imati ti klinci kad narastu?
Iskljucivo ekonomska, politicka i vojna moc Bosnjaka. Nista drugo i niko drugi.
Prazan je budžet i moraju tražiti bilo kakav način da ga napune. Od ove plate im ide povećanje plate od 40%, ostalim budžetarima 10%, a nisam baš sigurna da se imaju sve pare za to.last mohicans wrote: ↑15/05/2025 22:55 Danas išao u Istočnu Bosnu, preko Trnovo išao, vratio se preko Gorazda. Brdo patrola, ne možeš ih izbjeći, čak su me dvije srpske zaustavile, retardna pitanja, trazenje dlake u jajetu, imate li opremu, sto i nazad nisu svi vezani,itd. Stekao sam dojam da su dosta kurčeviti i drski, pleme im separističko.
Odakle ti to.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑15/05/2025 22:28Nece se desiti jer i nase maslo nije za ramazana, imas ovdje dobar dio koji bi sutra podrzao neke nove osmanlije.Ja realno razumijem da srbi s takvima nece, evo ja od matere i oca muslimana isto necuThorgerson wrote: ↑15/05/2025 22:21U sistemu koji ima dvije drzave. Mi mozemo misliti sta hocemo, de jure imamo jednu drzavu, de facto dvije. To je cinjenica. Rs ima sve atribute drzave, jedino sta nemaju jeste granicna kontrola. Vojsku isto de jure nemaju, de facto vidjeli smo da imaju. Mada se ponasaju kao da imaju i granicu, njihova policija je uvijek na entitetskoj granici. Uvijek. Tu su i kamere. Na svakoj cesti. Ogromne table da ulazis u rs, cak po 5x vece od tabli kada ulazis u Bosnu. Sa zastavom ljiljanima ne smijes proci rs-om. Ne smijes, ponavljam. Zakonom zabranjeno. Slijedi kazna. Pa jbt odem u istocno sarajevo na telecomu nemam interneta.Danguba wrote: ↑15/05/2025 21:49 Slazem se.
Onda si u velikom problemu.drug_profi wrote: ↑15/05/2025 22:40 Određivanje i razdvajanje po religijskoj osnovi je smrt za BiH. Ako cemo tako hajmo odmah sve razjebat. Dajte nama ćafirima 3-4% teritorije negdje, samo da ima voda i cesta, da mi sebi napravimo državu u kojoj će religija biti krivično gonjena. I svi sretni.
Mislim da lažeš, da pretjeruješ. Vrlo često vozim po putevima RS i mene zaustave. Bude mi krivo jer izgubim vrijeme, iako sve traje manje od 10 min. I nikad nisam takvo trkeljanje ili "traženje dlake u jajetu", čak ni provjeru vezom. Jer svaki put budem normalan u komunikaciji, pristojan i s razumijevanjem posla koji ljudi rade. Ako naiđu na kurčevita vozača, odgovorit će na sličan način.last mohicans wrote: ↑15/05/2025 22:55 Danas išao u Istočnu Bosnu, preko Trnovo išao, vratio se preko Gorazda. Brdo patrola, ne možeš ih izbjeći, čak su me dvije srpske zaustavile, retardna pitanja, trazenje dlake u jajetu, imate li opremu, sto i nazad nisu svi vezani,itd. Stekao sam dojam da su dosta kurčeviti i drski, pleme im separističko.
Stranci su nam nametnuli nakaradan ustav. To je osnova svega.no_sekirli wrote: ↑15/05/2025 22:45
Sve si u pravu osim da su stranci krivi za stanje, jer su nam obecali napraviti drzavu.
Stranci su upumpali u BiH silne milijarde, napravili su milion seminara, treninga, edukacija, putovanja u njihove zemlje da se vidi kako bi neke stvari trebali izgledati. Nitko im ne moze reci da nisu htjeli od nas napraviti drzavu.
Sve bilo, a i sada je do nas. Nismo birali prave ljude na prava mjesta, gledamo i gledali smo samo neke sitne sicare i trenutnu dobit, a o visim ciljevima se slabo razmisljalo.
Bio nakaradan ili ne, Ustav BiH funkcionira već 30 godina. Da ne valja, BiH bi se davno raspalaDanguba wrote: ↑15/05/2025 23:19Stranci su nam nametnuli nakaradan ustav. To je osnova svega.no_sekirli wrote: ↑15/05/2025 22:45 Sve si u pravu osim da su stranci krivi za stanje, jer su nam obecali napraviti drzavu.
Stranci su upumpali u BiH silne milijarde, napravili su milion seminara, treninga, edukacija, putovanja u njihove zemlje da se vidi kako bi neke stvari trebali izgledati. Nitko im ne moze reci da nisu htjeli od nas napraviti drzavu.
Sve bilo, a i sada je do nas. Nismo birali prave ljude na prava mjesta, gledamo i gledali smo samo neke sitne sicare i trenutnu dobit, a o visim ciljevima se slabo razmisljalo.
Kada imas da dva naroda ne zele drzavu BiH i cak su se oruzano borili da je nema, sta ocekivati, neku saradnju. To je ilizija na koju je pala MZ misleci ''dosta im je rata i vrijeme je da urede drzavu'' ALI u pocetku je volje bilo dok su tu bili tenkovi a kada je zadnji tenk natovaren na labudicu probudili se duhovi rata i rastakanja drzave pa i onoga na sta su pristali.
Mi nemamo osnove ustava koji moze funkcionisati bez obzira ko je na vlasti. To znaju i rasturaci drzave i obilato koriste.
Pokusavaju. Itekako.Evo skoro lad su htjeli da prekinu predstavu onu, samo sto nasi srecom ne daju..ali da je sda na vlasti sve bi ih poslusaliDanguba wrote: ↑15/05/2025 23:11Odakle ti to.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑15/05/2025 22:28Nece se desiti jer i nase maslo nije za ramazana, imas ovdje dobar dio koji bi sutra podrzao neke nove osmanlije.Ja realno razumijem da srbi s takvima nece, evo ja od matere i oca muslimana isto necuThorgerson wrote: ↑15/05/2025 22:21
U sistemu koji ima dvije drzave. Mi mozemo misliti sta hocemo, de jure imamo jednu drzavu, de facto dvije. To je cinjenica. Rs ima sve atribute drzave, jedino sta nemaju jeste granicna kontrola. Vojsku isto de jure nemaju, de facto vidjeli smo da imaju. Mada se ponasaju kao da imaju i granicu, njihova policija je uvijek na entitetskoj granici. Uvijek. Tu su i kamere. Na svakoj cesti. Ogromne table da ulazis u rs, cak po 5x vece od tabli kada ulazis u Bosnu. Sa zastavom ljiljanima ne smijes proci rs-om. Ne smijes, ponavljam. Zakonom zabranjeno. Slijedi kazna. Pa jbt odem u istocno sarajevo na telecomu nemam interneta.
Postovati drzavu Tursku, njen narod a ne rukovodstvo ne znaci biti im podredjen nego kao prijateljski narod.
Nemaju oni nista sa nasim uredjenjem niti se mijesaju za razliku od susjeda.
To sam mislio do prije neki dan kada se pokazala sva slabost naseg sistema.HelaS wrote: ↑15/05/2025 23:23
Bio nakaradan ili ne, Ustav BiH funkcionira već 30 godina. Da ne valja, BiH bi se davno raspalaDrugo je sad što se nekom ćuna nadigla pa bi da mijenja osnov države, ali ako je do sada život bio moguć, ako je ekonomija uspijevala, privreda razvijana, demografija opstala, itd, zašto ne bi mogla i dalje. Milionera nikad više, a nijednog skitnicu pod mostom ne vidim da spava