Ukrajina

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#216826 Re: Ukrajina

Post by pici »

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... home_g2_g3

Bivši ruski ministar: ‘Ma kakvi pregovori, gubljenje vremena. Želite zaustaviti Putina? Naoružajte Ukrajinu do zuba!‘
nema druge + svaka zemlja europe bi trebala dati po jednu brigadu i poslati u ukrajinu da se kremlju stavi do znanja, nema dalje.
JMGuti

#216827 Re: Ukrajina

Post by JMGuti »

geoxx wrote: 15/05/2025 12:42
janje_ wrote: 15/05/2025 12:21
Tyke wrote: 14/05/2025 23:30
To je poenta svega. Lavovski su se borili i bore, ali nedovoljno za nesto vise u ovom momentu.
Dok su mnogi ovdje podcijenili Rusiju, nazalost sankcije su skoro pa smijesne ispale, a i sam samyse nadao da bi moglo biti nesto od toga.
A onda dodju pojedinci i pisu kako ne razumijemo, kako Rusija nije mogla zauzeti cijelu Ukrajinu i kako su pred krahom, a ljudi posalju tek djelic topovskog mesa i staru zeljezariju (onako ugrubo receno), a uopste nisu ni napali u pravom obimu Ukrajinu jer znamo kakk bi to zavrsilo. Znamo kako su preokrenuli 2.svj. rat kad su mobilizirali ljude i kontranapali. A bice da im to nije bio cilj sa Ukrajinom, sad kad pogledamo sve nakon par godina ratovanja.

Ovo svakako pogoduje Americi i Evropi, da se Rusija oslabi koliko je moguce, ali Rusija je Rusija i uvijek ce biti sila, koliko god ih i ja mrzio i prezirao.
ruski mitovi o nepobjedivosti, dok u stvarnosti sjeverna koreja salje pomoc u ljudstvu. pametnom dosta. :run:
:lol:
Kad smo kod toga koliko je ko poslao, pa i Ukrajina je poslala djelic topovskog mesa. Zamisli da se oni mobiliziraju kao u ww2 i da napadnu u pravom obimu.
Na stranu ovi mitovi o nepobjedivoj sili ruske vojske, samo da se osvrnem na ovo "zamisli da se oni mobiliziraju". Ne zamisli. Zadnjih mjesec dana najviše snimaka sa ukrajinske strane su usko vezani, ne za dronove, nego prisilnu mobilizaciju i otmice ljudi sa ulica, ili prosjačenje proslavljenih brigada koje traže od ljudi da im uplate novac za vozila ili dronove.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#216828 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

mogu al nece
drug_profi

#216829 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

pici wrote: 15/05/2025 23:29

Bivši ruski ministar: ‘Ma kakvi pregovori, gubljenje vremena. Želite zaustaviti Putina? Naoružajte Ukrajinu do zuba!‘
nema druge + svaka zemlja europe bi trebala dati po jednu brigadu i poslati u ukrajinu da se kremlju stavi do znanja, nema dalje.
Ukrajini bi trebalo prećutno dozvoliti da napravi N oružje i da to onda stavi do znanja Putinu. Već su imali tu moć i oduzeta im je na prevaru.
Sad im treba dopustiti da je vrate.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#216830 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

Staljinov arhetip (stereotip) - ruski izbor za mirovne pregovore

U svom videu ispitujem uznemirujuću simboliku koja stoji iza najnovije ruske mirovne delegacije koju predvodi Vladimir Medinski, poznati štovatelj Josifa Staljina. Dok je predsjednik Putin odsutan, Medinskijeva prisutnost šalje jasnu poruku o ideološkom smjeru Rusije. S Ukrajinom koju predstavlja Zeniskey, a Sjedinjene Države senator Marco Rubio, kontrast u vrijednostima ne može biti veći. Umjesto da se zalaže za mir ili istinu, Rusija uzdiže čovjeka koji idolizira diktatora odgovornog za milione smrti. Šta to govori o današnjoj Rusiji? Šta to znači za budućnost globalne diplomatije, istine i pravde? I kako bi SAD trebale reagirati kada navodni izaslanici mira veličaju tiraniju?

Ovaj video potiče gledaoce da kritički promisle o vođama koji oblikuju naš svijet i da zahtijevaju istinu i odgovornost u diplomatiji. Moje ime je Mark Biernat i želim učiniti svijet boljim mjestom te ispitati činjenice i simbole koji ulaze u kolektivnu podsvijest današnjeg svijeta.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#216831 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

Ukrajina je danas razotkrila Rusiju u Turskoj!

Rusija je zahtijevala održavanje izravnih mirovnih pregovora s Ukrajinom kako bi se izbjegle nove sankcije Rusiji. Trump je rekao Ukrajini da ode u Tursku, pa je predsjednik Zelenski otišao na sastanak s Putinom kako bi započeli izravne pregovore i okončali rat. Putin se potom uplašio i odbio otići u Tursku, umjesto toga poslavši niže rangirane birokrate da svima oduzimaju vrijeme.
Hame_

#216832 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

Trump je spreman prekinuti pregovore i započeti agresivne sankcije

"Trump je bio jasan, sprema se podržati agresivne sankcije."

Putin je "izrazio nepoštovanje" i pokazao da "ne misli ozbiljno po pitanju mira", kaže šef kabineta Vijeća za nacionalnu sigurnost SAD-a tokom prvog mandata predsjednika Trumpa, Fred Fleitz.
zilog

#216833 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Jedine sankcije, koje bi Krasnov mogao uvesti, su one - Ukrajini, da Zelenski, kojim slucajem, nije otisao u Tursku... :roll:

Bice jos ovakvih ispala, to se vidi iz svakog Kenijadinog istupa i govora.
skrbavi-admin

#216834 Re: Ukrajina

Post by skrbavi-admin »

zilog wrote: 16/05/2025 04:28 Jedine sankcije, koje bi Krasnov mogao uvesti, su one - Ukrajini, da Zelenski, kojim slucajem, nije otisao u Tursku... :roll:

Bice jos ovakvih ispala, to se vidi iz svakog Kenijadinog istupa i govora.
iza trampa stoji vecina americka tako da..... sad je retardiro samo tako
drndalo

#216835 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Occasionally wrote: 15/05/2025 21:28 A zašto ovo - Šehid ?

Ne vrijedi tebi objašnjavati šta ljudima ovdje znači šehid.

Smeće jedno balijsko!
I ja tebi zelim sve najbolje...

Ako iz kompletnog dozivljaja posta ne mozes indukcijom izvesti sta je pisac htio reci, uzaludno je da ti objasnjavam... Plitak si kao Miljacka u augustu... Fino me turi na Ignore, i nemoj se stresirati o ti moralna vertikalo...!
drndalo

#216836 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

karanana wrote: 15/05/2025 22:26 po meni ovo u turskoj nije pobjeda zelenog nego ponizenje i zajeb.
dzaba ti je sve kad trump i putin saradjuju zajedno, tako da drugu opciju nije imao nego otici
da je recimo putin dosao a zeleni ne, danas bi bile uvedene sankcije ukrajini a mozda bi isla vojna pomoc rusiji da zavrsi stvari.
znamo li ustvari jesi bili ikakvi susreti ili ce sutra? sve je ovo prdimahovina, ali znaju ukri to.
Pobjeda nije, ali ni ponizenje/zajeb nisu, jer oni to nisu dozvolili.

Prozvali su patuljkov blef, dosli na pregovore da ispostuju. Kepec se usro, sto fizicki od caja, sto mentalno od pregovora da ne bude kuci slabic, pa odustao. Poslao kasirku iz kantine kao delegaciju. Na to je Ukrajina odgovorila kako treba, sa kasirkom moze pricati samo starija kasirka, mada je i to previse za taj nivo, ali valjda nisu poveli nikoga nizeg ranga u avionu...

Svima su izbili sve karte za sve primjedbe. Niti izgledaju jaci, ali niti slabiji nakon pregovora, a cijela ideja patuljka je bila da nakon pregovora koje je sam predlozio Ukrajina ispadne kao neko ko je ocajan za pregovorima...

Ispunjenost kepecovog plana ? 0.5/10. Znaci ima jos 2 zadace da uradi da bi dobio keca kao ocjenu...
drndalo

#216837 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

JMGuti wrote: 16/05/2025 00:19"zamisli da se oni mobiliziraju". Ne zamisli. Zadnjih mjesec dana najviše snimaka sa ukrajinske strane su usko vezani, ne za dronove, nego prisilnu mobilizaciju i otmice ljudi sa ulica, ili prosjačenje proslavljenih brigada koje traže od ljudi da im uplate novac za vozila ili dronove.
Jao, kakvo narusavanje ljudskih prava, otmice bog te malovo...!? Hej !

Kad ne mobilisu, pizde, cekaju zapad. Ako mobilisu = otimaju ljude, kmeeeeeee.

Prosjacenje? To se i u politici, a i u ratu zove prikupljanje donacija, i korisno je jer sa vise para mozes kupiti vise svega da bolje tuces napadaca. S obzirom da i napadac skuplja pare kuci za napadanje, sta je problem? To sto time odbrana jaca, ili samo to sto "prose"?
Dje bi mi bili da nismo "prosili" 1992-1995? (Uz sve vrece zlata nestale na tom putu...)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#216838 Re: Ukrajina

Post by pici »

drug_profi wrote: 16/05/2025 01:36
pici wrote: 15/05/2025 23:29

Ukrajini bi trebalo prećutno dozvoliti da napravi N oružje i da to onda stavi do znanja Putinu. Već su imali tu moć i oduzeta im je na prevaru.
Sad im treba dopustiti da je vrate.
Mislim da od toga nema nista. Prevarili su ih, zapravo ruske sluzbe su to odradile sa CIA, znajuci da ce doci vrijeme da se ukrajina razdjeli. Mnogo je proruskog stanovnistva u ukrajini. Sve je navodilo na novu hladnoratovsku podjelu. Bilo je proruskih predsjednika i vlada, uticaja rusije konstantno do 2014 kada se je Majdanom odlucilo da se to naglo prekine. Rusi su usli na Krim i u istocne dijelove i sve je kulminiralo. Pregovora nema dok jedna strana ne popusti. U ovom slucaju amerika vrsi pritisak na ukrajince zbog ocigledne pogresne i debilne politike tVumpa i njegove administracije. Vracanje svijeta u period od 80+ godina je opasan a to je mjenjanje granica.

Rusi su ostvarili uspjeh na balkanu jer su izmjene granica ( u ovom slucaju srbija-kosovo, po meni opravdano ali opasno) ostvarile da mogu da traze kao svoj teritorij, abhaziju, juznu osetiju, donbas, krim, transnistria itd itd.
Po meni ovo je pritisak na doticne zemlje, gruziju, ukrajinu, moldaviju da se priklone ruskom uticaju i vrate se "matici". Ofirno i providno, samo to nece stati na navedenim zemljama, to je valjak koji melje do cilja o vracanju CCCP-a i ruske imperije.
Zasto prekidati nesto ako ima uspjeh.
zigzag

#216839 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Sad su pozubili. Nema više brzih "intervencija " prema satelitima.
Ko će ih se bojati.
drug_profi

#216840 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Ubjeđen sam da će Ukrajina, ako već nije, početi praviti svoje N oružje.
Imaju metodu isporuke preko Long Neptuna. Samo treba u tih 150-200 kila warheada strpati još nešto drugo osim TNT-a.

Jednostavno nemaju izbora ako žele opstati.
Drugi izlaz je NATO, ali kako vidimo - Rusija određuje ko može u NATO.
drndalo

#216841 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

pici wrote: 16/05/2025 08:47 Po meni ovo je pritisak na doticne zemlje, gruziju, ukrajinu, moldaviju da se priklone ruskom uticaju i vrate se "matici". Ofirno i providno, samo to nece stati na navedenim zemljama, to je valjak koji melje do cilja o vracanju CCCP-a i ruske imperije.
Zasto prekidati nesto ako ima uspjeh.

Image
drndalo

#216842 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

drug_profi wrote: 16/05/2025 08:56 Ubjeđen sam da će Ukrajina, ako već nije, početi praviti svoje N oružje.
Imaju metodu isporuke preko Long Neptuna. Samo treba u tih 150-200 kila warheada strpati još nešto drugo osim TNT-a.

Jednostavno nemaju izbora ako žele opstati.
Drugi izlaz je NATO, ali kako vidimo - Rusija određuje ko može u NATO.
Ja sam potpuno ubijedjen da na tome ozbiljno rade od momenta barem 1 mjesec nakon inicijalnog napada Rusije u "SVO", kada su se stabilizovali da nece pasti saptom preko noci. I neka rade...

I neka to ne zna niko osim 19 osoba u zemlji...
Peacean

#216843 Re: Ukrajina

Post by Peacean »

Crvene_brigade

#216844 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Opet "krhotine" prave haos na privremeno okupiranom Krimu...

drug_profi

#216845 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Jedan F-16 se izgleda srušio zbog kvara.
Pilot se spasio. Avion pao izvan naseljenog mjesta.
karanana

#216846 Re: Ukrajina

Post by karanana »

kad smo kod nuklearnog oruzja, necu da "kvotiram" ovog sto je napiso da ga ukrajina pravi ili da bi ga trebala napraviti jer me je stavio na foe pa da ga ne uznemiravam i da mi ne dolazi da kaze sto ga kvotiram kad sam mu na foe. ali da postavim hipoteticko pitanje cijelom panelu:

evo recimo sutra ukrajina objavi da je napravila nuklearnu bombu i testira je negdje. sta se mijenja?

edit: to su 3 potvrdjena f16 padanja, je li tako?
zigzag

#216847 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Jesu. Mašine su da se troše.
Čitalac

#216848 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Barem jedan rezultat današnjih pregovora...
Ministar obrane Rustem Umerov izjavio je da je Ukrajina tijekom pregovora s ruskom stranom u Istanbulu razgovarala o razmjeni ratnih zarobljenika u formatu "1000 za 1000".
"Imamo direktivu predsjednika. Svrha naših pregovora bila je razgovor o prekidu vatre i razmjeni zarobljenika. Također, potencijalno pripremamo sastanak čelnika zemalja...U bliskoj budućnosti može doći do razmjene 1000 za 1000. Znamo datum, ali ga još nećemo reći", rekao je ministar obrane.
JMGuti

#216849 Re: Ukrajina

Post by JMGuti »

drndalo wrote: 16/05/2025 08:47 Jao, kakvo narusavanje ljudskih prava, otmice bog te malovo...!? Hej !

Kad ne mobilisu, pizde, cekaju zapad. Ako mobilisu = otimaju ljude, kmeeeeeee.

Prosjacenje? To se i u politici, a i u ratu zove prikupljanje donacija, i korisno je jer sa vise para mozes kupiti vise svega da bolje tuces napadaca. S obzirom da i napadac skuplja pare kuci za napadanje, sta je problem? To sto time odbrana jaca, ili samo to sto "prose"?
Dje bi mi bili da nismo "prosili" 1992-1995? (Uz sve vrece zlata nestale na tom putu...)
Tu seljačku priču "pizde, zapad, kmeeee" ostavi za nekog ko je na takav način pisao ovdje, ja nisam. Ono na što sam se ja referisao jeste post u kojem je neko napisao "zamisli da se oni mobilišu", moj odgovor je bio - ne zamisli. Ukrajinci to jednostavno nisu sposobni, a u prilog tome svakako ide i to što sam naveo da tcc već mjesecima doslovno otima ljude sa ulica. To je rezultiralo smrću jednom od oficira, i dosad stotine dokumentovanih napada na iste, što dovoljno govori o javnom mnijenju spram prisilne mobilizacije.

Kako su novi zakoni doneseni, oko 10 miliona Ukrajinaca je trebalo dostaviti svoje podatke u mobilizacijske centre.6 miliona njih to nije uradilo. Više od pola onih koji to jesu uradili (ovih 40%, odnosno oko 4mil), imalo je, pazi sad, medicinsku dokumentaciju kojom se izuzimaju iz mobilizacije. Zamisli - 2 miliona ljudi. Čak je i nedavno jedan od ukrajinskih oficira na javnoj televizijskoj kući izjavio da 90% ljudi na prvoj crti bojišnice čine siromašni ljudi iz ruralnih područja Ukrajine. Dakle, čista korupcija.

Samo u zadnjih godinu dana pokrenut je postupak protiv više od 30 hiljada ukrajinskih vojnika zbog dezertiranja (vjeruje se da su to većinom osobe koje su prisilno mobilizirane i nisu došle do prvih linija fronta).

Ja nemam problem sa tim što 3. jurišna brigada mora da prosi novac online da bi kupili transportno vozilo, jer im država to ne omogućuje. Oni imaju, pa pitaj njih.
prelivoda

#216850 Re: Ukrajina

Post by prelivoda »

karanana wrote: 16/05/2025 15:24 kad smo kod nuklearnog oruzja, necu da "kvotiram" ovog sto je napiso da ga ukrajina pravi ili da bi ga trebala napraviti jer me je stavio na foe pa da ga ne uznemiravam i da mi ne dolazi da kaze sto ga kvotiram kad sam mu na foe. ali da postavim hipoteticko pitanje cijelom panelu:

evo recimo sutra ukrajina objavi da je napravila nuklearnu bombu i testira je negdje. sta se mijenja?

edit: to su 3 potvrdjena f16 padanja, je li tako?
Mijenjaju se crvene ruske linije. Više ne mogu prijetiti nuklearnim oružjem kao odgovor na neke akcije Ukrajine (recimo osvajanje Krima ili slično), jer Ukrajina ima odgovor.
Post Reply