Ukrajina

QSuzi

#216776 Re: Ukrajina

Post by QSuzi »

:lol: :lol:
alijagoro wrote: 14/05/2025 17:18
QSuzi wrote: 14/05/2025 17:12
alijagoro wrote: 14/05/2025 16:29 Jel Ukrajinci imaju pravo da rade u Poljskoj legalno ili uglavnom zive od socijale ili rada na crno?
I kako je to tvoj problem? I koliko ima veze s agresijom?
Da li Palestinske i ine slične izbjeglice rade po Njemačkoj ili čekaju socijalu :-)
Pa pitam,istrazujem :D
:lol: :lol: ybga poklopi me ti svaka čast :D
alijagoro

#216777 Re: Ukrajina

Post by alijagoro »

QSuzi wrote: 14/05/2025 19:26 :lol: :lol:
alijagoro wrote: 14/05/2025 17:18
QSuzi wrote: 14/05/2025 17:12

I kako je to tvoj problem? I koliko ima veze s agresijom?
Da li Palestinske i ine slične izbjeglice rade po Njemačkoj ili čekaju socijalu :-)
Pa pitam,istrazujem :D
:lol: :lol: ybga poklopi me ti svaka čast :D
Treba pitati :D
karanana

#216778 Re: Ukrajina

Post by karanana »

zbog toga sam redovno izvopacen i zvan cetnikom i rusom zadnjih nesto malo manje od tri godine, stavljan na ignore, jer sam kontriro vjerovanjima da ce ukri uci u moskvu za koji mjesec i da se rusija raspada, da koriste lopate mjesto kalasa i sherpe mjesto sljemova...

po meni ovo vodi ka neizbjeznom konfliktu rusije sa natom (sa ili bez amerike), a koliko duboko ce taj konflikt ici, sve je moguce i da eskalira u nukelarni konflikt. ali ja ne vidim uopste ni 1% necega u cemu se rusi i ukrajinci slazu kad su u pitanju neki kompromisi i dogovori za mir. u potpuno su drugim smjerovima. dakle nista od mira. evropa, mozda i amerika salju oruzje i pomoc, onda ce rusija morati eskalirati na neki nacin. da li ce to biti napad na nato zemlju, mozda neki jaki i manje odmjeren napad na kijev, mozda pokusaj ubistva zelenskog ili bombardovanje rade dok zasjedaju....uglavnom, ja ne vidim skori kraj rata nego njegovo sirenje kad-tad.
alijagoro

#216779 Re: Ukrajina

Post by alijagoro »

karanana wrote: 14/05/2025 19:38 zbog toga sam redovno izvjestacen i zvan cetnikom i rusom zadnjih nesto malo manje od tri godine, stavljan na ignore, jer sam kontriro vjerovanjima da ce ukri uci u moskvu za koji mjesec i da se rusija raspada, da koriste lopate mjesto kalasa i sherpe mjesto sljemova...

po meni ovo vodi ka neizbjeznom konfliktu rusije sa natom (sa ili bez amerike), a koliko duboko ce taj konflikt ici, sve je moguce i da eskalira u nukelarni konflikt. ali ja ne vidim uopste ni 1% necega u cemu se rusi i ukrajinci slazu kad su u pitanju neki kompromisi i dogovori za mir. u potpuno su drugim smjerovima. dakle nista od mira. evropa, mozda i amerika salju oruzje i pomoc, onda ce rusija morati eskalirati na neki nacin. da li ce to biti napad na nato zemlju, mozda neki jaki i manje odmjeren napad na kijev, mozda pokusaj ubistva zelenskog ili bombardovanje rade dok zasjedaju....uglavnom, ja ne vidim skori kraj rata nego njegovo sirenje kad-tad.
Putko zna,da ako malo popusti da mu je to poraz i da ce ga zapad kad tad dokrajciti.Zapad preko Ukrajinaca moze da vodi rat,kojeg su oduvijek izbjegavali.Mozda je Kina igrac iza sjene,na kojeg se ceka.
QSuzi

#216780 Re: Ukrajina

Post by QSuzi »

Rusiju je trebali dokrajčiti kada je Tito rekao ne
To je trebao biti znak USA i ostalim da im katarzu donesu
To je trebalo i 1999 odraditi jače da se i njima katarza desi
Kamo sreće da su se Biden i Churchill poslušali na vrijeme
zigzag

#216781 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

karanana wrote: 14/05/2025 19:38 zbog toga sam redovno izvopacen i zvan cetnikom i rusom zadnjih nesto malo manje od tri godine, stavljan na ignore, jer sam kontriro vjerovanjima da ce ukri uci u moskvu za koji mjesec i da se rusija raspada, da koriste lopate mjesto kalasa i sherpe mjesto sljemova...

Nisi kontrirao vjerovanjima da će ukrajinci ući u moskvu nego su kotlići bili prioritet.

Ove milionske žrtve će putinu doći glave. Pod uslovom da zaustavi rat. A teško će ga zaustaviti jer mora svojima dokazati da je rusija dobila rat.
Valjda je svima očito je da se godinama koprcaju na istoku Ukrajine dok im ukrajinci uredno uništavaju vojnu infrastrukturu u pola rusije.

Jedini mu je izlaz da radi " obraza" eskalira rat. Ali teško da ima čim.
karanana

#216782 Re: Ukrajina

Post by karanana »

zigzag wrote: 14/05/2025 20:11
karanana wrote: 14/05/2025 19:38 zbog toga sam redovno izvopacen i zvan cetnikom i rusom zadnjih nesto malo manje od tri godine, stavljan na ignore, jer sam kontriro vjerovanjima da ce ukri uci u moskvu za koji mjesec i da se rusija raspada, da koriste lopate mjesto kalasa i sherpe mjesto sljemova...

Nisi kontrirao vjerovanjima da će ukrajinci ući u moskvu nego su kotlići bili prioritet.

Ove milionske žrtve će putinu doći glave. Pod uslovom da zaustavi rat. A teško će ga zaustaviti jer mora svojima dokazati da je rusija dobila rat.
Valjda je svima očito je da se godinama koprcaju na istoku Ukrajine dok im ukrajinci uredno uništavaju vojnu infrastrukturu u pola rusije.

Jedini mu je izlaz da radi " obraza" eskalira rat. Ali teško da ima čim.
i bez eskaliranja, oni ovaj tempo mogu drzati decenijama. ekonomija je u ratnom pogonu,izbacuju potrebno naoruzanje i opremu, ono sto ne mogu uzmu od koreje. mesa ima, regrutacija je na 30ak hiljada mjesecno, iako oni kazu da ide i do 60 hiljada. na duge staze, vrijeme radi za njih.

kotlici...pa sta nije bio tacan kotlic? bio je bahmut kotlic, pa avdivka, sad kazem da se pravi pokrovsk kotlic, gore kupjansk i onda veliki kotlic ide na kramatorskom i slavjanskom. sporo i tromavo to ide, ali ide, i ako nema vremenskih ogranicenja, a nema, jel mislis da rusi nece uzet pokrovsk, kupjansk i kramatorsk za 1-3-5 godina?
mene najvise ovde na forumu nervira percepcija kao rusi gube razvaljeni, milioni zrtvava, a potpuno se izbjegava cinjenica da gubici ma koliki ili kolisni oni bili za ukrajinu, ustvari vise stete ukrajini i na duge staze ona ce izgubiti tu bitku atricije.
drndalo

#216783 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Samo nek nastavi, odlicno im ide... I ici ce dok jednom zbog necega trivijalnog, sve ne popuca i urusi se...

Onda ce biti:"Sta bi? Otkud ovo?"
zigzag

#216784 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Vidjećemo. Ja odavno govorim mogu oni sjeverno izaći na Dnjepar ali šta su postigli? Ukrajinci se neće prestati braniti a rusi će doći do tačke gdje vojnik više neće davati život za nekog odnosno nizašta.

Rus je napuhanko ko i ovi naši malorusi. Takvim ne treba davati kredit da su nečemu sposobni.
Tyke

#216785 Re: Ukrajina

Post by Tyke »

cyprus wrote: 14/05/2025 19:15
Tyke wrote: 13/05/2025 23:17 Kad se sjetim nase euforije sa pocetka i kako Rujani izbacuju drevne kante na bojista te kako ce im uskoro nestati tenkova i ostaloga, bas su pojedinci bili naivni i presubjeltivni. Kao da je BiH u pitanju, a ne jebena Rusija.

I pticama na grani je jasno bilo nakon 2 godine da nema vracanje komplet teritorije i da je samo pitanje koliko ce biti spremni halaliti teritorije zarad mira. Sutra ce se kriviti Evropa, Amerika, sto u jednu ruku ima smisla, ali ne i jedini odgovorni.
Mozda da se na vrijeme razmisljalo i Ukrajina pripojina NATO-u i EU, mada je pitanje koliko je to bila i sama ambicija Ukrajine nekih ranijih godina. Nisam pratio taj raniji period i ono nakon otimanja Krima, ali se obostrano trebalo ranije djelovati.
Ma iluzorno je bilo misliti da Ukrajina može vojno poraziti Ruse... Realna nada je bila da se mogu dovoljno dugo opirati dok sankcije ne počnu djelovati i dok se u ruskoj javnosti ne pojavi dovoljno jak antiratni glas... Ukrajinci su na bojnom polju ja bih rekao i čudo napravili, čak uz sav recentni nazadak, ali ono što je sjeb jeste to što se Rusija izgleda dobro iznijela sa sankcijama i međunarodnim pritiskom...
To je poenta svega. Lavovski su se borili i bore, ali nedovoljno za nesto vise u ovom momentu.
Dok su mnogi ovdje podcijenili Rusiju, nazalost sankcije su skoro pa smijesne ispale, a i sam samyse nadao da bi moglo biti nesto od toga.
A onda dodju pojedinci i pisu kako ne razumijemo, kako Rusija nije mogla zauzeti cijelu Ukrajinu i kako su pred krahom, a ljudi posalju tek djelic topovskog mesa i staru zeljezariju (onako ugrubo receno), a uopste nisu ni napali u pravom obimu Ukrajinu jer znamo kakk bi to zavrsilo. Znamo kako su preokrenuli 2.svj. rat kad su mobilizirali ljude i kontranapali. A bice da im to nije bio cilj sa Ukrajinom, sad kad pogledamo sve nakon par godina ratovanja.

Ovo svakako pogoduje Americi i Evropi, da se Rusija oslabi koliko je moguce, ali Rusija je Rusija i uvijek ce biti sila, koliko god ih i ja mrzio i prezirao.
alijagoro

#216786 Re: Ukrajina

Post by alijagoro »

zigzag wrote: 14/05/2025 20:48 Vidjećemo. Ja odavno govorim mogu oni sjeverno izaći na Dnjepar ali šta su postigli? Ukrajinci se neće prestati braniti a rusi će doći do tačke gdje vojnik više neće davati život za nekog odnosno nizašta.

Rus je napuhanko ko i ovi naši malorusi. Takvim ne treba davati kredit da su nečemu sposobni.
Pa ako nisu dosli do te tacke za tri godine,ne vjerujem da ce u bilo koje skorije vrijeme
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#216787 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

Tyke wrote: 14/05/2025 23:30
Spoiler
Show
Tyke wrote: 13/05/2025 23:17 Kad se sjetim nase euforije sa pocetka i kako Rujani izbacuju drevne kante na bojista te kako ce im uskoro nestati tenkova i ostaloga, bas su pojedinci bili naivni i presubjeltivni. Kao da je BiH u pitanju, a ne jebena Rusija.

I pticama na grani je jasno bilo nakon 2 godine da nema vracanje komplet teritorije i da je samo pitanje koliko ce biti spremni halaliti teritorije zarad mira. Sutra ce se kriviti Evropa, Amerika, sto u jednu ruku ima smisla, ali ne i jedini odgovorni.
Mozda da se na vrijeme razmisljalo i Ukrajina pripojina NATO-u i EU, mada je pitanje koliko je to bila i sama ambicija Ukrajine nekih ranijih godina. Nisam pratio taj raniji period i ono nakon otimanja Krima, ali se obostrano trebalo ranije djelovati.
Ma iluzorno je bilo misliti da Ukrajina može vojno poraziti Ruse... Realna nada je bila da se mogu dovoljno dugo opirati dok sankcije ne počnu djelovati i dok se u ruskoj javnosti ne pojavi dovoljno jak antiratni glas... Ukrajinci su na bojnom polju ja bih rekao i čudo napravili, čak uz sav recentni nazadak, ali ono što je sjeb jeste to što se Rusija izgleda dobro iznijela sa sankcijama i međunarodnim pritiskom...
To je poenta svega. Lavovski su se borili i bore, ali nedovoljno za nesto vise u ovom momentu.
Dok su mnogi ovdje podcijenili Rusiju, nazalost sankcije su skoro pa smijesne ispale, a i sam samyse nadao da bi moglo biti nesto od toga.
A onda dodju pojedinci i pisu kako ne razumijemo, kako Rusija nije mogla zauzeti cijelu Ukrajinu i kako su pred krahom, a ljudi posalju tek djelic topovskog mesa i staru zeljezariju (onako ugrubo receno), a uopste nisu ni napali u pravom obimu Ukrajinu jer znamo kakk bi to zavrsilo. Znamo kako su preokrenuli 2.svj. rat kad su mobilizirali ljude i kontranapali. A bice da im to nije bio cilj sa Ukrajinom, sad kad pogledamo sve nakon par godina ratovanja.

Ovo svakako pogoduje Americi i Evropi, da se Rusija oslabi koliko je moguce, ali Rusija je Rusija i uvijek ce biti sila, koliko god ih i ja mrzio i prezirao.
Image
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#216788 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

Trump "u iluziji" da može urazumiti Putina

"On se još uvijek nada da će nekako šarmom osvojiti Rusiju."

Trump ne želi "razljutiti" Putina tako da još ne poduzima značajan korak protiv ruskog vođe, kaže bivši ruski diplomat Boris Bondarev.
Hame_

#216789 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

Ovo će ZAUVIJEK prekinuti rusku prednost u municiji!

Više od tri godine Vladimir Putin se oslanjao na rusku nadmoćnu topničku prednost kako bi napadao ukrajinske snage, zauzimao teritorij i terorizirao civile. Ali sada je ta dominacija ozbiljno ugrožena. Novi značajni odbrambeni sporazum između njemačkog Rheinmetalla i ukrajinskog državnog Ukroboronproma spreman je transformirati ukrajinsku topničku proizvodnju i smanjiti jaz.

Dok Europa povećava svoju vojnu industrijsku proizvodnju, Rusija se suočava s rastućim gubicima opreme, uskim grlima u proizvodnji i ranjivostima u lancu opskrbe. Može li ovaj sporazum biti prekretnica u ratu? Kako će Putin odgovoriti dok Ukrajina jača svoje topničke sposobnosti? I je li Rusija spremna za dugotrajni rat iscrpljivanja bez svoje topničke prednosti?
drug_profi

#216790 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Tyke wrote: 14/05/2025 23:30 A bice da im to nije bio cilj sa Ukrajinom
A i ti poceo da lupas budalastine.
zigzag

#216791 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

alijagoro wrote: 14/05/2025 23:32
zigzag wrote: 14/05/2025 20:48 Vidjećemo. Ja odavno govorim mogu oni sjeverno izaći na Dnjepar ali šta su postigli? Ukrajinci se neće prestati braniti a rusi će doći do tačke gdje vojnik više neće davati život za nekog odnosno nizašta.

Pa ako nisu dosli do te tacke za tri godine,ne vjerujem da ce u bilo koje skorije vrijeme
To zavisi od agresora. Ako im se gine na milione ginuće, branilac se neće prestati braniti. A svaki mjesec se efikasnije brani.
Pa vidjećemo dokle će četnici gurati.
dust71000

#216792 Re: Ukrajina

Post by dust71000 »

Jel' ovo nakon 3 godine ove klaonice opet priča da su Rusi to zapravo htjeli, da troše smeće od ljudi i opreme i da sa najboljim nisu ni počeli ? Još da počnu sa šestodimenzionalnim šahom pa da vičemo živ je Cheli, umro nije 😂
zigzag

#216793 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Godinama ruskoj četničiji daju kredit al et...
Vojnici pune francusku samohodnu haubicu tipa Caesar. Od početka rata Francuska je Ukrajini isporučila desetine ovih sistema i pokušava ubrzati proizvodnju.

- Oduševljen sam preciznošću. Možemo koristiti širok spektar streljiva, a vrlo brzo se uvodi u borbu. Mnogo je učinkovitiji od sovjetske opreme koju sam prije koristio - kaže Kozak.

Odašilju četiri granate, a svaki ispaljeni hitac zaglušuje. U daljini se čuju i ruske granate. Bitka traje.

- Neprijatelj neprestano napada. Treba nam puno streljiva da ga zaustavimo. Nadamo se da će nam međunarodni partneri osigurati sve što je potrebno jer ako budemo morali birati što ćemo gađati, Rusi će iskoristiti svaku priliku - kaže Kozak.

Na pitanje o mogućim ustupcima Rusiji u zamjenu za mir, vojnici ne skrivaju ogorčenje.

- Naravno da želim kući. Imam osmogodišnju kćer, strašno mi nedostaje. Ali ne vjerujem da bi prestali ako im damo dio zemlje. Vratili bi se za par godina i počeli ispočetka - kaže Jurij.

- A oni koji nisu ni kročili ovamo, ti iz fotelje, pričaju kako treba predati teritoriju i da će sve biti gotovo. Oni nikad neće razumjeti koliko smo braće i prijatelja izgubili. Ne smijemo prepustiti ni pedalj - odlučno kaže Kozak.
Čitalac

#216794 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Pjotr Akopov, pouzdani propagandista Kremlja, o pregovorima u Istanbulu...
...Upravo događaji u četvrtak mogu biti priprema za summit u sljedećim danima. Amerikanci su već najavili dolazak Rubia i Whitkoffa. Na sastanak s njima mogli bi stići Sergej Lavrov i Jurij Ušakov - a ako u četvrtak-petak bude pregovora između predstavnika Rusije i Ukrajine, onda bi do subote mogli biti zreli uvjeti za dolazak Donalda Trumpa i Vladimira Putina. Zelenski će od četvrtka biti s Erdoganom u Ankari, tako da bi summit Rusija-SAD-Ukrajina mogao postati stvarnost u subotu. Ako, naravno, sve bude u redu. Trilateralni pregovori mogući su tek nakon sastanka Putina i Trumpa. To jest, prvo, pregovori između predsjednika Rusije i Sjedinjenih Država - a tek onda sastanak u troje i bilo kakvi kontakti sa Zelenskim...
...Moskva nema razloga pristati na primirje - za Rusiju nije važna ni prijetnja novim europskim sankcijama, ni nagovještaji o mogućem "razočaranju Trumpa" i prijelazu Sjedinjenih Država na nove "paklene" sankcije protiv nas. Sve to zastrašivanje nije važno u odnosu na naš glavni interes, a to je prisiliti Zapad da se geopolitički povuče iz Ukrajine, odnosno da odustane od pokušaja atlantizacije i europeizacije. Zapad želi učiniti aneksiju nepovratnom, a mi to želimo spriječiti. To je bit problema i svi to razumiju, i na Zapadu i u Rusiji. I ovdje je važan Trump, njegov osobni stav i politika. Trump razmišlja u drugim kategorijama, uključujući i geopolitički. Stoga su odnosi s njim važni za Vladimira Putina, i zbog toga naš predsjednik može doći u Istanbul. Zbog susreta s Trumpom koji bi bio posvećen Ukrajini, ali bi zapravo za oba čelnika imao puno veći značaj. Ukrajinski sukob ne može završiti u Istanbulu, ali borba za Ukrajinu mogla bi poprimiti novi zaokret nakon susreta Putina i Trumpa. A taj zaokret definitivno neće zadovoljiti ni Europu ni Zelenskog...
Tyke

#216795 Re: Ukrajina

Post by Tyke »

drug_profi wrote: 15/05/2025 01:42
Tyke wrote: 14/05/2025 23:30 A bice da im to nije bio cilj sa Ukrajinom
A i ti poceo da lupas budalastine.
Batali jednoumlje i da je ispravno razmisljanje samo vas pojedinih istomisljenika.
Tyke

#216796 Re: Ukrajina

Post by Tyke »

Hame_ wrote: 14/05/2025 23:42
Spoiler
Show

Image
Ionako te ne dozivljavam niti iscitavam tvoje eseje.
Čitalac

#216797 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Butusov: Ne postoji mogućnost kolapsa fronta, broj ljudi s puškom više ne definira stabilnost...
- Činjenica je da Rusija sada ne može napredovati istim tempom kao 2023-2024, iz razloga što im jednostavno fali topovskog mesa. Visokotehnološki rat dronovima iscrpljujući je za Ukrajinu, ali je i vrlo iscrpljujući za Rusiju, jer Ruska Federacija ne može stalno nastavljati napredovanje po takvoj cijeni. Nije bez razloga što Putin zahvaljuje Sjevernoj Koreji - bez sjevernokorejskih trupa, kako je Ruska Federacija službeno priznala, ne bi mogli zauzeti zonu u Kurskoj regiji. Dakle, u ovom trenutku za nas ne postoji mogućnost globalnog kolapsa i katastrofe na frontu. Naprotiv, sada postoje uvjeti kada stvarno možemo stabilizirati frontu, linijom ešalonirane obrane, koja će se graditi ne prema udžbenicima Drugog svjetskog rata. Sada linija obrane treba prvenstveno štititi od nadzora i dronova…
- Da, imamo vrlo prijeteću situaciju u mnogim područjima. Neprijatelj nastavlja napredovati kod Časiv Jara, Torecka, pokušava doći do Kostjantinivke, okružiti naše trupe na mostobranu kod Oskila, zauzeti Kupjansk i Borovu. Naravno, neprijatelj nastavlja svoju ofenzivu, ali način na koji to neprijatelj radi, s kakvim gubicima to čini, ne daje nam nikakvu sumnju da se ispravnim, kompetentnim djelovanjem neprijatelj može zaustaviti i u tim smjerovima…
- Ako govorimo o zračnoj nadmoći općenito, onda rusko zrakoplovstvo definitivno dominira zbog velikog broja zrakoplova i proizvodnje stotina navođenih zračnih bombi. Što se tiče „malog neba“ i dronova, nažalost, situacija je takva da je neprijatelj počeo naglo povećavati ovu komponentu 2025. godine. I, nažalost, situacija je takva da na nekim područjima fronte neprijatelj ima prednost u dronovima. Ovaj problem je složen, ne leži samo u broju dronova, odnosi se na kombinaciju s elektroničkim ratovanjem i elektroničkim izviđanjem, sustavima protuzračne obrane, radarskim stanicama…
- Imamo značajna područja fronte gdje mi imamo značajnu prednost. No, sada već postoje područja fronte gdje postoji paritet, odnosno jednakost u dronovima i opremi za elektroničko ratovanje, te u upravljanju tim sredstvima. I nažalost, postoje područja gdje neprijatelj privremeno čak uspijeva imati prednost…
- Utrka u ratu u visokotehnološkoj sferi, i organizacijska i tehnološka, samo će se pojačati. Ovo je ozbiljan izazov i zato sada broj ljudi s puškom više nije definirajuća karakteristika za stabilnost obrane. Glavna stvar je fronta dronova i protudronova. Onaj tko bolje upravlja, onaj tko bolje organizira, onaj tko brže razvija tu komponentu, ima prednost na fronti. Konvencionalno oružje, pješaštvo, tenkovi, topništvo, bez dominacije na „malom nebu“, bez dominacije u komponenti dronova i protudronova, ne mogu opstati...
janje_

#216798 Re: Ukrajina

Post by janje_ »

ruski mitovi o nepobjedivosti, dok u stvarnosti sjeverna koreja salje pomoc u ljudstvu. pametnom dosta. :run:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#216799 Re: Ukrajina

Post by pici »

Zelenski je zatim rusku delegaciju koju predvodi suradnik Vladimira Putina Vladimir Medinski nazvao "dekorativnom" i "nižerangiranom". Medinski je zamjenik ministra obrane i ministra vanjskih poslova te čelnik vojne obavještajne agencije GRU.

"Službeno, ne znam kojeg su ranga ruski predstavnici. Međutim, ako je suditi po onome što sam vidio, djeluju kao kazališni rekviziti", rekao je Zelenski. "Znamo tko donosi odluke u Rusiji i ponašat ćemo se u skladu s tim", dodao je ukrajinski predsjednik.
kao sto napisah par stranica ranije, nem govora o pregovorima. Pregovore ko trazi to je znak slabosti u ratu. rusi to ne zele pokazati... mislim da ce se sve zavrsiti ruskim povlacenjem iz ukrajine i demilitalizacijom istocnog dijela i krima kao distriktom i ruskom flotom u sevastopolju na neki vremenski period... zivi bili pa vidjeli
zigzag

#216800 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Rusi su napuhanke i na papiru druga sila svijeta. Kao takvi ne mogu sebi dozvoliti mirovne pregovore sa nekim svojim "satelitom" odnosno da ih priznaju kao sebi ravnim.
Tako da mora biti neki drugi format.
Ukrajinci to znaju ali radi imidža pristaju na sve mirovne ponude.
Post Reply