Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Danguba

#30876 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Truba wrote: 13/05/2025 10:53
Danguba wrote: 13/05/2025 09:54
talijan97 wrote: 13/05/2025 08:53 Radikalni potez bi bilo padanje mrtve glave. A sto vazduhoplovac silno prizeljkuje.
U Jugoslaviji bi digli i vojsku da ovakve odmetnike pohapse.
U svakoj normalnoj zemlji bi se isto desavalo, ide se u akciju a ko stane ispred je ziva meta.
U Hrvatskoj, Srbiji ili bilo kojoj zemlji regiona da se odmetne grupa iz neke pokrajine, sta bi oficijelna vlast radila? Pregovarala sa njima ili slala jedinice do vojske da ih lise slobode.

Manekeni iz SIPA, nadam se da jos uvijek prave i smisljaju akciju lisavanja slobode ovih odmetnika A ako ne, recite nam da i mi pruzimo otpor prilikom eventualnog hapsenja.
Ne zaboravite da primate platu za svoj posao i dodatak za rizik.

p.s. javljam se kao dobrovoljac za hapsenje odmetnika jer su i oni angazovali kriminalce a pokrili ih uniformama mupa.
vidjeli smo rezultat dizanja 30000 rezervista na 12 hrvatskih operativaca kod bugojna
20 godina poslije raspade se država :D
Aaaauuuu, toga se nisam sjetio ili sto bi operativci rekli, nisam uracunao takav rizik. :mrgreen:
Drzava mora pokazati zube inace misevi kolo vode.
Opet ponavljam, evo me dragovoljac. Sta jos treba?
skrbavi-admin

#30877 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skrbavi-admin »

Skijaš wrote: 13/05/2025 06:56
skrbavi-admin wrote: 13/05/2025 06:45 Godine kurcu prolaze......

Mozda tebi, ali kako bi drugacije mogao Skaka do Monaka ? To sto ti poput Dine ne putujes svijetom na racun frizerke iz Fojnice i stolara iz Jablanice je ipak samo tvoj problem.

Image
odakle ti znas kako ja zivim, odakle znas dje ja idem, odakle ti znas da je meni Kifla uzor, sta jos znas da kaem frizerCi iz Fajnice i stolaru iz Dzabalanice.

PS> ja ni na racun svojih roditelja nisam htio da zivim gledao sam sebi da zaradim kad je to bilo nemoguce posteno i na posten nacin. Ako nemam nemam sebi i nisam ni od kog trazio nista ako necu vratit....

Tako da svoj obrazac ponasanja ne projiciras na mene a ne tek tako pausalno na bilo koga samo da bi ispo pametan. Nije ti uspjelo a promasio si bazen... Godine ti kurcu prolaze :lol:
palermo

#30878 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

1Dante1 wrote: 13/05/2025 10:53
palermo wrote: 13/05/2025 10:48 Zapravo, kriva je Trojka. Zato sto.je usla u nesto
Tako je, trebala je ostaviti sda i df, oni su imali dobro uhodani plan.

Isto tako sada ne treba ulaziti sa ovim trojkasima u rs, nije plan dobar, ipak su i oni cetnici. Je li tako?
Pa je li trebalo nekog ostaviti ili ne je.pitanje demokratije. I izbora. Al da.ovi.ne.znaji gdje udaraju je.prilicno ocito. Barem u ovom trenutku. Nikad nije kasno da se popravis.

Sto se.tice trojkasa iz RS-a jasno je da.su.i oni cetnici, ali meni to bas i ne smeta. Davno sam naucio da ta ideoloska opredjeljenjq bas mnogo I ne.znace kad.je u pitanju politika.

Ono sto mi je veci problem u toj prici je sto ya trojka iz RS-a nema vlast u RS-u dakle, nema bas.mnogo.kuveta, a drugo sto mi se opet.cini da ovi nasi nemaju neki rezervni plan. Ono sve ovisi od toga hoce li Vukan postati ministar.l ili nece...
vee-jay

#30879 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

Skijaš wrote: 13/05/2025 06:30 Godina je 1992 i jedina je ispravna opcija odbiti ultimatume velikosrba te im uz pomoc medjunarodne zajednice nametati rjesenja

Godina je 1995 i jedina je ispravna opcija odbiti ultimatume velikosrba te im uz pomoc medjunarodne zajednice nametati rjesenja

Godina je 2000 i jedina je ispravna opcija odbiti ultimatume velikosrba te im uz pomoc medjunarodne zajednice nametati rjesenja

Godina je 2005 i jedina je ispravna opcija odbiti ultimatume velikosrba te im uz pomoc medjunarodne zajednice nametati rjesenja

Godina je 2015 i jedina je ispravna opcija odbiti ultimatume velikosrba te im uz pomoc medjunarodne zajednice nametati rjesenja

Godina je 2025 i jedina je ispravna opcija odbiti ultimatume velikosrba te im uz pomoc medjunarodne zajednice nametati rjesenja

Tihic je generacijama jebao znanje ali ako je kasno za neke, ne mora biti kasno za svakog. I umjesto da se fokusira na ubacivanje Vukanovica u vlast, Sarajevo bi trebalo da iskoristi Dodikovo pobunjenicko djelovanje za trajnije posljedice .... odnosno, umjesto sto bi medjunarodna zajednica intervenisala po pitanju imenovanja Vukanovica, bolje bi bilo da intervenisu po pitanju stavljanja Distrikta pod kontrolu FBiH. Za to imaju i mandat i alat.
a sta ako medjunarodna zajednica ne zeli da pomogne?
internazionale

#30880 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by internazionale »

axe22 wrote: 13/05/2025 10:55
palermo wrote: 13/05/2025 10:48
1Dante1 wrote: 13/05/2025 10:42 Ne sporim. Samo sporim nabijanje na nos da nas jebe dritan ala konjakovic godinu-dvije, a ovi su jebali 30 godina i kao sada pujpike to ne vazi. Pa majku mu nije dritan kriv za ovo, kriv si ti i ja zbog podanickog mentaliteta.
Zapravo, kriva je Trojka. Zato sto.je usla u nesto a da pri tome nije imala nikalav plan sta I kako raditi. Da ne.govorim.o.opcijama B ili C.

Prica o.podanickom mentalitetu ili o tome " vid Bakira kako teferici" je.nista drugo.nego namjerno razvodnjavanje citave situacije sa jasnim ciljem daljnjeg eutaniziranja ovog naroda.

Trojka je imala cilj, tacnije Konakovic je imao osvetu, izbacit Sda iz vlasi i to mu je uspjelo, ostalo u tom momentu nije bilo vazno.

To sto su VJEROVALI Covicu i Dodiku je njihova najveca greska, popustanje za neki Eu cilj od kojeg jos nista nema.
Je li ovo priča sa nekih predavanja Salke kera Zildžića?

Ovoliki level debilizma baš priliči takvim retardima
vee-jay

#30881 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

Thorgerson wrote: 13/05/2025 09:30
LSD wrote: 12/05/2025 13:21 Drugacije si pisao prije par mjeseci. Na moje pitanje, ko ce hapsiti bagru i kad, odgovorio si citiram :
Thorgerson » 23/02/2025 18:22
Ko je Fadila uhapsio kad je osudjen? Ko ga je odveo na izdrzavanje kazne? Haj provjeri pa dodji na temu.

Dobro ti je napisao. Upoznaj se sa funkcionisanjem pravosudja, pa postavljaj neka smislenija pitanja.

Ne funckionisu tako stvari. Budes osudjen i odmah idu lisice. Nije film jbt.
Eto nije film i sta cemo sad, ha....sad je prica "nema ko da ih hapsi", jelde :lol:
Ok, eto bio si upravu, ja sam napravio pogresnu procjenu
Odnosno, mislio sam da ce se stvari odvijati na drugi nacin. To bi ti stavio 1000 KM na svoju prognozu tada? Ili sada? Ja ne bi.

I dalje stojim pri tome sto sam napisao. To jeste procedura. Naravno, to se nije desilo.

Ja sam fkt mislio da ovi imaju plan. Jer ici u sve ovo bez plana, vidimo kako je ispalo. Ili mozda trenutna situacija jeste ostvarenje tog plana. To cemo tek da vidimo.

I na kraju, mi imamo krizu zbog, pa hajmo reci banalne stvari, a to je neodziv na poziv tuzilastva. Dakle, mi nemamo optuznicu, mi nemamo nista. Ja sam siguran da takvih neodaziva ima na stotine. Drugo, koliko ima ljudi da su pobjegli, bjeze, ili da su cak u drzavi, a "traze" se. Mile nije obican lik, to znam, ali onda se ozbiljnije trebalo uci u ovo.

Nemamo trenutno najbolje karte. Nemaju bas ni oni. Ali mi kao drzava, smo bas u nezgodnoj poziciji. Imas bukvalno odmetnike. Imas vojsku koja ne slusa naredbe. Policiju. Granice su porozne. Tuzilastvo je ukras. Sudske odluke takodjer. Dakle, mi trenutno nemamo osnovne poluge drzave. Odnosno, imamo osobe i skupinu, teritoriju, koje su se postavile iznad te drzave.

Nama trce sa dignuta tri prsta na mjestu gdje je ubijeno stotine ljudi snajperom. Otidji u IS, obuci ljiljane majicu, neko ce te prijaviti, dobijas prekrsajnu.

Mozda me jeste uhvatio neki defetizam, ali mora se priznati da trenutno, imamo manje i manje drzave. Trenutno. Ja i dalje misli da ce dobro pobjediti, da ce nasa drzava izaci iz ovoga jaca. Ali zubi su se morali pokazati. Jbg. Ocekivati od ceha da potura glavu za nas, u najmanju ruku je smijesno. Svi ti silni specijalci, 20 i kusur godina vjezbaju, treniraju. Za sta? Za koga? Za mene? Tebe?

A ovima je bolje da nas ne brukaju vise. Jer samo idu njima na ruku. Dakle, bolje sutite i radite. A ne na sva zvona mi cemo ovo, mi cemo ono i popisaju se po nama. Radije sutite.
Pa imali su plan: EUFOR je trebao da asistira.
I onda je Kallas rekla: NJET. :D
vee-jay

#30882 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

1Dante1 wrote: 13/05/2025 10:24
A evo i svetog trojstva

Image
Ovdje ih je cetiri.

Upravo u tom grmu lezi zec, na ovom forumu se uvijek diskutuje kao da ne postoji "medjunarodna zajednica" koja je DIO PROBLEMA a ne RJESENJA.
HD_2015

#30883 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HD_2015 »

Srpska i hrvatska politika su imali i imaju za cilj razbijanje BiH, na bilo koji način: formalnim pripajanjem Srbiji i Hrvatskoj ili barem što jača autonomija unutar BiH. Ovo rade već 150 godina.

Izborni zakon kakav traži HDZ je samo jedna stepenica prema tom cilju. Neće biti nikakve "relaksacije" - bila bi samo privremena relaksacija, predah, pa slijedeći korak.

Nebitno koja probosanska stranka je na vlasti ili šta god uradili, ovo se neće promijeniti. Bitno je samo kako se probosanske stranke postave.

Svaljivati krivicu na bilo koju probosansku stranku, kao npr, izbor Željka Komšića na DF ili presudu Dodiku na Trojku je samo bacanje dimnih bombi, da se sakriju pravi razlozi.

Ovo što sada rade Srbi su već pripremali - odlukom od državnoj imovini i presudom Dodiku su malo ostali zatečeni, pa su preskočili neke korake i krenuli ka krajnoj realizaciji ove faze - negiranje zakona BiH na teritoriji genocidne.

Probosanske stranke moraju uzvratiti - jedan mehanizam je ekonomija - NE SMIJE SE PLAĆATI DUG GENOCIDNE, nebitno kakva cijena da bude tog koraka.

Ima i drugih sitnijih mehanizama, kao npr. podizanje optuižnica, konstante pretnje hapšenjem. Ljudska psiha može podnijeti samo određenu količinu pritiska i to ne beskonačno dugo. Razvući pamet pobunjenicima.

Ako neko misli da ima dogovora sa srpskom ili hrvatskom politkom je naivčina. Ako neko misli da Željana Zovko ili Dodik ili Vulin pričaju onako, bez naloga političkog centra, opet je obična naivčina.
Last edited by HD_2015 on 13/05/2025 11:40, edited 1 time in total.
dr_Evil

#30884 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 13/05/2025 11:11

Zemo, drag si.mi, posebno kada pricamo o Mostaru,al brate to tvoje pozivanje na vremena kojima.nisi savremenik je potpuno deplasirano I da.ne.kazem bezveze.

Pricamo o danasnjoj vlasti I njhovom odgovoru na politicka I ina dogadjanja
Susjed, argument ti je na nivou "vidi ti friza", onda je najbolje da potpuno ugasimo predmet Historija, jer ebi ga ko ce da prica o Zmaju od Bosne kad niko vise nije ziv iz tog vakta, cemu bespotrebne diskusije dal je to bio pokret za autonomiju, za ocuvanje sistema, ili kombinacija, svi su mrtvi.

To bi bilo kao da ja koristim argument "vidi ti friza", ili nisi relavantan sugovornik jer si prosao kroz medijsko i vojno ispiranje mozga datog vremena. Suludo zar ne.

Eh, a pricati o danasnjoj vlasti i njihovom odgovoru na politicka dogadjanja svakako mozemo, ali nemojte pozivati upomoc ove sta su doveli do ovoga, i jos im alibi nalazit. Odrzavanje po zatecenom stanju je posebna nauka unutar inzinjeringa, ali cemo se casko sloziti da ovi i nisu bas zasluzili svoje diplome.
vee-jay

#30885 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

HD_2015 wrote: 13/05/2025 11:33 Srpska i hrvatska politika su imali i imaju za cilj razbijanje BiH, na bilo koji način: formalnim pripajanjem Srbiji i Hrvatskoj ili barem što jača autonomija unutar BiH. Ovo rade već 150 godina.

Izborni zakon kakav traži HDZ je samo jedna stepenica prema tom cilju. Neće biti nikakve "relaksacije" - bila bi samo privremena relaksacija, predah, pa slijedeći korak.

Nebitno koja probosanska stranka je na vlasti ili šta god uradili, ovo se neće promijeniti. Bitno je samo kako se probosanske stranke postave.

Svaljivati krivicu na bilo koju probosansku stranku, kao npr, izbor Željka Komšića na DF ili presudu Dodiku na Trojku je samo bacanje dimnih bombi, da se sakriju pravi razlozi.

Ovo što sada rade Srbi su već pripremali - zakonom od državnoj imovini i presudom Dodiku su malo ostali zatečeni, pa su preskočili neke korake i krenuli ka krajnoj realizaciji ove faze - negiranje zakona BiH na teritoriji genocidne.

Probosanske stranke moraju uzvratiti - jedan mehanizam je ekonomija - NE SMIJE SE PLAĆATI DUG GENOCIDNE, nebitno kakva cijena da bude tog koraka.

Ima i drugih sitnijih mehanizama, kao npr. podizanje optuižnica, konstante pretnje hapšenjem. Ljudska psiha može podnijeti samo određenu količinu pritiska i to ne beskonačno dugo. Razvući pamet pobunjenicima.

Ako neko misli da ima dogovora sa srpskom ili hrvatskom politkom je naivčina. Ako neko misli da Željana Zovko ili Dodik ili Vulin pričaju onako, bez naloga političkog centra, opet je obična naivčina.
Ako u junu ne dode do dogovora sa EU - Trojka mora da napusti vijece ministara i da zahtjeva raspust i nove izbore.
HD_2015

#30886 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HD_2015 »

vee-jay wrote: 13/05/2025 11:42 Ako u junu ne dode do dogovora sa EU - Trojka mora da napusti vijece ministara i da zahtjeva raspust i nove izbore.
Koji će efekat biti? Mogu li prijevremeni izbori?
no_sekirli

#30887 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

Ja čisto sumnjam da je cilj komadanje BiH, jer to ne paše ni velikosrbima ni velikohrvatima. Svjesni su i oni da bi kad tad opet došlo do direktnog konflikta.

Cimanje BiH na ovakav način im je savršen plato za međusobno nadjebavanje i pokazivanje čiji je veći, a nisu u direktnom konfliktu.

Vučić drži pod direktnom kontrolom faktički stanje u Srbiji, BiH, Crnoj Gori, Kosovu, pa dijelom i u Makedoniji, i to mu daje karte koje ima u rukama da ga se uvažava i poštuje kao da je jebeni Cezar, a ne smrdljivi ratni zločinac. Ima moć da npr. Rusima dila crnogorsku obalu, Amerima litij na Majevici i slično. A glumi i izjavljuje da poštuje neovisnost, teritorijalni integritet i ostale ustaljene fraze koje prosipa, dok popravlja naočale i uzdiše kao na samrti.

Naravno, iz Vučića velikim dijelom progovara i Putler, koje je najveće zlo na dunjaluku u zadnjih 25 godina. Dok se ne zauzda Putler, nema ni globalnog mira, pa tako ni kod nas.
Styling

#30888 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

1Dante1 wrote: 13/05/2025 10:42 Ne sporim. Samo sporim nabijanje na nos da nas jebe dritan ala konjakovic godinu-dvije, a ovi su jebali 30 godina i kao sada pujpike to ne vazi. Pa majku mu nije dritan kriv za ovo, kriv si ti i ja zbog podanickog mentaliteta.
Zapravo, kriva je Trojka. Zato sto.je usla u nesto a da pri tome nije imala nikalav plan sta I kako raditi. Da ne.govorim.o.opcijama B ili C.

Prica o.podanickom mentalitetu ili o tome " vid Bakira kako teferici" je.nista drugo.nego namjerno razvodnjavanje citave situacije sa jasnim ciljem daljnjeg eutaniziranja ovog naroda.

Trojka je imala cilj, tacnije Konakovic je imao osvetu, izbacit Sda iz vlasi i to mu je uspjelo, ostalo u tom momentu nije bilo vazno.

To sto su VJEROVALI Covicu i Dodiku je njihova najveca greska, popustanje za neki Eu cilj od kojeg jos nista nema.
Nikada se nikome nije VJEROVALO, nego sa s njima MORALO. U trenutku formiranja vlasti SNSD ima 4 ruke u DN a opozicija u raspadnom stanju. Nisi imao s kim ni razgovarati. U Hrvatskom korpusu HDZ bio najjaci, oni tada nisu ni imali opoziciije. S kim drugim da formiras vlast?
Styling

#30889 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

vee-jay wrote: 13/05/2025 11:29
LSD wrote: 12/05/2025 13:21 Drugacije si pisao prije par mjeseci. Na moje pitanje, ko ce hapsiti bagru i kad, odgovorio si citiram :

Eto nije film i sta cemo sad, ha....sad je prica "nema ko da ih hapsi", jelde :lol:
Odnosno, mislio sam da ce se stvari odvijati na drugi nacin. To bi ti stavio 1000 KM na svoju prognozu tada? Ili sada? Ja ne bi.

I dalje stojim pri tome sto sam napisao. To jeste procedura. Naravno, to se nije desilo.

Ja sam fkt mislio da ovi imaju plan. Jer ici u sve ovo bez plana, vidimo kako je ispalo. Ili mozda trenutna situacija jeste ostvarenje tog plana. To cemo tek da vidimo.

I na kraju, mi imamo krizu zbog, pa hajmo reci banalne stvari, a to je neodziv na poziv tuzilastva. Dakle, mi nemamo optuznicu, mi nemamo nista. Ja sam siguran da takvih neodaziva ima na stotine. Drugo, koliko ima ljudi da su pobjegli, bjeze, ili da su cak u drzavi, a "traze" se. Mile nije obican lik, to znam, ali onda se ozbiljnije trebalo uci u ovo.

Nemamo trenutno najbolje karte. Nemaju bas ni oni. Ali mi kao drzava, smo bas u nezgodnoj poziciji. Imas bukvalno odmetnike. Imas vojsku koja ne slusa naredbe. Policiju. Granice su porozne. Tuzilastvo je ukras. Sudske odluke takodjer. Dakle, mi trenutno nemamo osnovne poluge drzave. Odnosno, imamo osobe i skupinu, teritoriju, koje su se postavile iznad te drzave.

Nama trce sa dignuta tri prsta na mjestu gdje je ubijeno stotine ljudi snajperom. Otidji u IS, obuci ljiljane majicu, neko ce te prijaviti, dobijas prekrsajnu.

Mozda me jeste uhvatio neki defetizam, ali mora se priznati da trenutno, imamo manje i manje drzave. Trenutno. Ja i dalje misli da ce dobro pobjediti, da ce nasa drzava izaci iz ovoga jaca. Ali zubi su se morali pokazati. Jbg. Ocekivati od ceha da potura glavu za nas, u najmanju ruku je smijesno. Svi ti silni specijalci, 20 i kusur godina vjezbaju, treniraju. Za sta? Za koga? Za mene? Tebe?

A ovima je bolje da nas ne brukaju vise. Jer samo idu njima na ruku. Dakle, bolje sutite i radite. A ne na sva zvona mi cemo ovo, mi cemo ono i popisaju se po nama. Radije sutite.
Da EU nije postupila kurvanjski ovo bi do sada bilo rijeseno. Nece da daju podrsku a imaju i mandat i mogucnost.
vee-jay

#30890 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

Styling wrote: 13/05/2025 12:00

Da EU nije postupila kurvanjski ovo bi do sada bilo rijeseno. Nece da daju podrsku a imaju i mandat i mogucnost.
Znaci Trojka se uzdala u medjunarodnu zajednicu.
Svi smo dovoljno stari da znamo bolje.
Ovo je veliki propust Trojke i -- i cak bi mogao da bude pocetak kraja Trojke.
Hakiz

#30891 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

Styling wrote: 13/05/2025 11:58

Nikada se nikome nije VJEROVALO, nego sa s njima MORALO. U trenutku formiranja vlasti SNSD ima 4 ruke u DN a opozicija u raspadnom stanju. Nisi imao s kim ni razgovarati. U Hrvatskom korpusu HDZ bio najjaci, oni tada nisu ni imali opoziciije. S kim drugim da formiras vlast?
Nije, valjda, da kornjača nije znala šta će škorpija uraditi?

Na kraju, kornjača ne stigne na drugu obalu.

To je rezultat odluke ići u vodu sa onim sa kojim MORAŠ.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#30892 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by izvrsni direktor »

Hakiz wrote: 13/05/2025 12:12

pa normalno, nisu trebali, trebao je preuzimac odgovornost da patriotski nastavi 30 najboljih godina koalicije sa dodikom i covicem.
palermo

#30893 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 13/05/2025 11:37
palermo wrote: 13/05/2025 11:11

Zemo, drag si.mi, posebno kada pricamo o Mostaru,al brate to tvoje pozivanje na vremena kojima.nisi savremenik je potpuno deplasirano I da.ne.kazem bezveze.

Pricamo o danasnjoj vlasti I njhovom odgovoru na politicka I ina dogadjanja
Susjed, argument ti je na nivou "vidi ti friza", onda je najbolje da potpuno ugasimo predmet Historija, jer ebi ga ko ce da prica o Zmaju od Bosne kad niko vise nije ziv iz tog vakta, cemu bespotrebne diskusije dal je to bio pokret za autonomiju, za ocuvanje sistema, ili kombinacija, svi su mrtvi.

To bi bilo kao da ja koristim argument "vidi ti friza", ili nisi relavantan sugovornik jer si prosao kroz medijsko i vojno ispiranje mozga datog vremena. Suludo zar ne.

Eh, a pricati o danasnjoj vlasti i njihovom odgovoru na politicka dogadjanja svakako mozemo, ali nemojte pozivati upomoc ove sta su doveli do ovoga, i jos im alibi nalazit. Odrzavanje po zatecenom stanju je posebna nauka unutar inzinjeringa, ali cemo se casko sloziti da ovi i nisu bas zasluzili svoje diplome.
Ma vadis stvari Iz konteksta I onda upotrebljavas kao argumemtaciju. To je populisticki pristup koji ne dozvoljava bilokakvu smislenu diskusiju. Eleneis....ima ih dovoljno I bez.mene na ovom.forumu za tu pricu...

Oko Mostara nas dvojica imamo uvijek sta cakulati :)
Styling

#30894 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

vee-jay wrote: 13/05/2025 12:11

Niko ne iskljucuje mogucnost da Trojka promijeni sastav nakon narednih izbora. Ja bih licno ibacila Nasu stranku i trazil anekog jaceg i cvrsceg partnera. Oni su previse mlitavi, a skloni su i da zakuhaju pa ih nigdje. Nema nekog velikog hajra od njih.
palermo

#30895 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Hakiz wrote: 13/05/2025 12:12

Ma.ne bih ja rekao da je problem sto su usli u koaliciji sa Fodom I Covketom. Problem je sto se u toj koaliciji ponasaju kao gluho krme u Teheranu I potpuno su izgubljeni.
Mantra o europskim.inyegracijama ne.pije vode, a.onI nemaju druge na kojoj bi plovili I homogenizirali narod oko sebe. Zapravo imaju, ali za tu mantru nemaju muda.
Hakiz

#30896 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

Styling wrote: 13/05/2025 12:19
vee-jay wrote: 13/05/2025 12:11

Niko ne iskljucuje mogucnost da Trojka promijeni sastav nakon narednih izbora. Ja bih licno ibacila Nasu stranku i trazil anekog jaceg i cvrsceg partnera. Oni su previse mlitavi, a skloni su i da zakuhaju pa ih nigdje. Nema nekog velikog hajra od njih.
Uloga NS je da drži građanštinu. Kada bi spalo na NiP i SDP, mogli bismo komotno napraviti tri nacionalne države. Sva ova patnja bi bila uzaludna. Konačna pobjeda Čovića, pa i Dodika.
Dugarry

#30897 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dugarry »

palermo wrote: 13/05/2025 11:20
1Dante1 wrote: 13/05/2025 10:53
palermo wrote: 13/05/2025 10:48 Zapravo, kriva je Trojka. Zato sto.je usla u nesto
Tako je, trebala je ostaviti sda i df, oni su imali dobro uhodani plan.

Isto tako sada ne treba ulaziti sa ovim trojkasima u rs, nije plan dobar, ipak su i oni cetnici. Je li tako?
Pa je li trebalo nekog ostaviti ili ne je.pitanje demokratije. I izbora. Al da.ovi.ne.znaji gdje udaraju je.prilicno ocito. Barem u ovom trenutku. Nikad nije kasno da se popravis.

Sto se.tice trojkasa iz RS-a jasno je da.su.i oni cetnici, ali meni to bas i ne smeta. Davno sam naucio da ta ideoloska opredjeljenjq bas mnogo I ne.znace kad.je u pitanju politika.

Ono sto mi je veci problem u toj prici je sto ya trojka iz RS-a nema vlast u RS-u dakle, nema bas.mnogo.kuveta, a drugo sto mi se opet.cini da ovi nasi nemaju neki rezervni plan. Ono sve ovisi od toga hoce li Vukan postati ministar.l ili nece...
Ako trojka iz RS-a ima dobre namjere, i ako Dodik nema podrsku naroda, zasto ne izadju na ulicu u BL i sve blokiraju?
1Dante1

#30898 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 1Dante1 »

Dugarry wrote: 13/05/2025 12:30 Ako trojka iz RS-a ima dobre namjere, i ako Dodik nema podrsku naroda, zasto ne izadju na ulicu u BL i sve blokiraju?
Zasto nismo izlazili 30 godina i necemo 30 godina za vlast "kod nas"? Zato sto nas je 90% dio sistema.
ibizza

#30899 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ibizza »

1Dante1 wrote: 13/05/2025 12:34
Dugarry wrote: 13/05/2025 12:30 Ako trojka iz RS-a ima dobre namjere, i ako Dodik nema podrsku naroda, zasto ne izadju na ulicu u BL i sve blokiraju?
Zasto nismo izlazili 30 godina i necemo 30 godina za vlast "kod nas"? Zato sto nas je 90% dio sistema.
Zato sto nam je dobro.
1Dante1

#30900 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 1Dante1 »

ibizza wrote: 13/05/2025 12:42 Zato sto nam je dobro.
Ok nam je, no ja se samo referiram na pitanje zasto ne izlaze ako im je lose. Nije ni njima lose, i oni su dio sistema isto kao mi. Govna svi, samo imas vise strana govneta, pa treba probrati cija je cija.
Post Reply