Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Peacean

#30851 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Peacean »

Radikalni potez je upravo ono što dodik i kompanija pokušavaju da isprovociraju, to je jedino što im može pomoći da se izvuku...
muha_sa

#30852 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

no_sekirli wrote: 13/05/2025 08:45 A taj radikalni potez je tačno šta?
Sve procerat :D
talijan97

#30853 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by talijan97 »

Radikalni potez bi bilo padanje mrtve glave. A sto vazduhoplovac silno prizeljkuje.
no_sekirli

#30854 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

muha_sa wrote: 13/05/2025 08:50
no_sekirli wrote: 13/05/2025 08:45 A taj radikalni potez je tačno šta?
Sve procerat :D
Ne, nego 95% političara polit onim što nekoga proćera :D
Thorgerson

#30855 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Thorgerson »

LSD wrote: 12/05/2025 13:21 Drugacije si pisao prije par mjeseci. Na moje pitanje, ko ce hapsiti bagru i kad, odgovorio si citiram :
Thorgerson » 23/02/2025 18:22
Ko je Fadila uhapsio kad je osudjen? Ko ga je odveo na izdrzavanje kazne? Haj provjeri pa dodji na temu.

Dobro ti je napisao. Upoznaj se sa funkcionisanjem pravosudja, pa postavljaj neka smislenija pitanja.

Ne funckionisu tako stvari. Budes osudjen i odmah idu lisice. Nije film jbt.
Eto nije film i sta cemo sad, ha....sad je prica "nema ko da ih hapsi", jelde :lol:
Ok, eto bio si upravu, ja sam napravio pogresnu procjenu
Odnosno, mislio sam da ce se stvari odvijati na drugi nacin. To bi ti stavio 1000 KM na svoju prognozu tada? Ili sada? Ja ne bi.

I dalje stojim pri tome sto sam napisao. To jeste procedura. Naravno, to se nije desilo.

Ja sam fkt mislio da ovi imaju plan. Jer ici u sve ovo bez plana, vidimo kako je ispalo. Ili mozda trenutna situacija jeste ostvarenje tog plana. To cemo tek da vidimo.

I na kraju, mi imamo krizu zbog, pa hajmo reci banalne stvari, a to je neodziv na poziv tuzilastva. Dakle, mi nemamo optuznicu, mi nemamo nista. Ja sam siguran da takvih neodaziva ima na stotine. Drugo, koliko ima ljudi da su pobjegli, bjeze, ili da su cak u drzavi, a "traze" se. Mile nije obican lik, to znam, ali onda se ozbiljnije trebalo uci u ovo.

Nemamo trenutno najbolje karte. Nemaju bas ni oni. Ali mi kao drzava, smo bas u nezgodnoj poziciji. Imas bukvalno odmetnike. Imas vojsku koja ne slusa naredbe. Policiju. Granice su porozne. Tuzilastvo je ukras. Sudske odluke takodjer. Dakle, mi trenutno nemamo osnovne poluge drzave. Odnosno, imamo osobe i skupinu, teritoriju, koje su se postavile iznad te drzave.

Nama trce sa dignuta tri prsta na mjestu gdje je ubijeno stotine ljudi snajperom. Otidji u IS, obuci ljiljane majicu, neko ce te prijaviti, dobijas prekrsajnu.

Mozda me jeste uhvatio neki defetizam, ali mora se priznati da trenutno, imamo manje i manje drzave. Trenutno. Ja i dalje misli da ce dobro pobjediti, da ce nasa drzava izaci iz ovoga jaca. Ali zubi su se morali pokazati. Jbg. Ocekivati od ceha da potura glavu za nas, u najmanju ruku je smijesno. Svi ti silni specijalci, 20 i kusur godina vjezbaju, treniraju. Za sta? Za koga? Za mene? Tebe?

A ovima je bolje da nas ne brukaju vise. Jer samo idu njima na ruku. Dakle, bolje sutite i radite. A ne na sva zvona mi cemo ovo, mi cemo ono i popisaju se po nama. Radije sutite.
Thorgerson

#30856 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Thorgerson »

talijan97 wrote: 13/05/2025 08:53 Radikalni potez bi bilo padanje mrtve glave. A sto vazduhoplovac silno prizeljkuje.
Ne znam koliko i ta pije vode. Da je to njima cilj, druze, skuhalo bi se to davno u Bg i bilo bi ti servirano ovdje.
Danguba

#30857 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

talijan97 wrote: 13/05/2025 08:53 Radikalni potez bi bilo padanje mrtve glave. A sto vazduhoplovac silno prizeljkuje.
U Jugoslaviji bi digli i vojsku da ovakve odmetnike pohapse.
U svakoj normalnoj zemlji bi se isto desavalo, ide se u akciju a ko stane ispred je ziva meta.
U Hrvatskoj, Srbiji ili bilo kojoj zemlji regiona da se odmetne grupa iz neke pokrajine, sta bi oficijelna vlast radila? Pregovarala sa njima ili slala jedinice do vojske da ih lise slobode.

Manekeni iz SIPA, nadam se da jos uvijek prave i smisljaju akciju lisavanja slobode ovih odmetnika A ako ne, recite nam da i mi pruzimo otpor prilikom eventualnog hapsenja.
Ne zaboravite da primate platu za svoj posao i dodatak za rizik.

p.s. javljam se kao dobrovoljac za hapsenje odmetnika jer su i oni angazovali kriminalce a pokrili ih uniformama mupa.
Peacean

#30858 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Peacean »

Hapšenje Dodika: Kad institucije čekaju zicer, koji neće doći
https://www.klix.ba/vijesti/bih/hapsenj ... /250513041
korisnicki

#30859 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by korisnicki »

Danguba wrote: 13/05/2025 09:54
U svakoj normalnoj zemlji bi se isto desavalo, ide se u akciju a ko stane ispred je ziva meta.
U Hrvatskoj, Srbiji ili bilo kojoj zemlji regiona da se odmetne grupa iz neke pokrajine, sta bi oficijelna vlast radila? Pregovarala sa njima ili slala jedinice do vojske da ih lise slobode.

Manekeni iz SIPA, nadam se da jos uvijek prave i smisljaju akciju lisavanja slobode ovih odmetnika A ako ne, recite nam da i mi pruzimo otpor prilikom eventualnog hapsenja.

p.s. javljam se kao dobrovoljac za hapsenje odmetnika jer su i oni angazovali kriminalce a pokrili ih uniformama mupa.
U Jugoslaviji odmetnike bi hapsili i sudaili policajci i sudije njihove nacionalnosti. U ovom slučaju takvi ne postoje.
Naime razlika je samo u malim nijansama:
Jugoslavija je bila nekakva država, BiH je surogat država iliti protektorat.
palermo

#30860 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Thorgerson wrote: 13/05/2025 09:48
Ne znam koliko i ta pije vode. Da je to njima cilj, druze, skuhalo bi se to davno u Bg i bilo bi ti servirano ovdje.
Ma sta ce bolan piti vodu, to su gluposti koje se sire namjerno u cilju kuhanja zabe.

Niko nije ni za kakav sukob, al pokazati misice, sakom ga klepiti po labrnji, sve su to nacini po kojima svijet funkcionise. Mi bi kao to mijenjali....

Cuj, provociraju sukob, kao da bogzna kakva pamet treba da bi se to uradilo. I ono, mi to vjesto izbjegavamo....mah...
1Dante1

#30861 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 1Dante1 »

Skijaš wrote: 13/05/2025 06:56 Mozda tebi, ali kako bi drugacije mogao Skaka do Monaka ? To sto ti poput Dine ne putujes svijetom na racun frizerke iz Fojnice i stolara iz Jablanice je ipak samo tvoj problem.
Jebo dinu, dinokio je kretencina, no da postavim tvog ahbaba kada vec udaras na taj nacin

Image

Image

A evo ih i po kafanama sa zeljkom

Image

:evil: :evil: :evil:
Image

A evo i svetog trojstva

Image
Dr Arsla

#30862 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dr Arsla »

Od kada je zabranio rad na području genocidnog entiteta VSTV nije imalo imenovanja sa tog područja. Sipa ko fol tamo djeluje ali samo u slučaju sitnih riba-kokošara. GP nema rampi i prolaze im kako hoće tamo vamo, ovo juče zaustavljanje je igranka da se pokaže da kao nešto rade isto kao i Sipa. Kifla najavljivao da će prizemljivati helikoptere ako pokušaju na taj način prelaziti preko Brčko DC i FBiH. Ljudi lete tamo vamo kako i kad hoće. Ne znam samo čime je to naumio? Možda dovama, tekbirima ili kako već. Ili što se nada onaj forumaš da će pasti sam od sebe helić. Od juče je jasno da i OS su samo na papiru i da slušaju Dodika. Ministar obmane će se danas fotkati sa domaćom puškom i pričati nebuloze.
.
Tačno, ko nas je kleo nije dangubio
Last edited by Dr Arsla on 13/05/2025 10:40, edited 2 times in total.
axe22

#30863 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by axe22 »

1Dante1 wrote: 13/05/2025 10:24
Skijaš wrote: 13/05/2025 06:56 Mozda tebi, ali kako bi drugacije mogao Skaka do Monaka ? To sto ti poput Dine ne putujes svijetom na racun frizerke iz Fojnice i stolara iz Jablanice je ipak samo tvoj problem.
Jebo dinu, dinokio je kretencina, no da postavim tvog ahbaba kada vec udaras na taj nacin

Image

Image

A evo ih i po kafanama sa zeljkom

Image

:evil: :evil: :evil:
Image

A evo i svetog trojstva

Image

Vecina slika i jest nastala dok je Dritan (konakovic) bio u SDA.

Kasnije samo nastavio tradicuju Sda samo pod drugim imenom NiP i u glavnoj ulozi.
1Dante1

#30864 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 1Dante1 »

Ne sporim. Samo sporim nabijanje na nos da nas jebe dritan ala konjakovic godinu-dvije, a ovi su jebali 30 godina i kao sada pujpike to ne vazi. Pa majku mu nije dritan kriv za ovo, kriv si ti i ja zbog podanickog mentaliteta.
palermo

#30865 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

1Dante1 wrote: 13/05/2025 10:42 Ne sporim. Samo sporim nabijanje na nos da nas jebe dritan ala konjakovic godinu-dvije, a ovi su jebali 30 godina i kao sada pujpike to ne vazi. Pa majku mu nije dritan kriv za ovo, kriv si ti i ja zbog podanickog mentaliteta.
Zapravo, kriva je Trojka. Zato sto.je usla u nesto a da pri tome nije imala nikalav plan sta I kako raditi. Da ne.govorim.o.opcijama B ili C.

Prica o.podanickom mentalitetu ili o tome " vid Bakira kako teferici" je.nista drugo.nego namjerno razvodnjavanje citave situacije sa jasnim ciljem daljnjeg eutaniziranja ovog naroda.
1Dante1

#30866 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 1Dante1 »

palermo wrote: 13/05/2025 10:48 Zapravo, kriva je Trojka. Zato sto.je usla u nesto
Tako je, trebala je ostaviti sda i df, oni su imali dobro uhodani plan.

Isto tako sada ne treba ulaziti sa ovim trojkasima u rs, nije plan dobar, ipak su i oni cetnici. Je li tako?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#30867 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Truba »

Danguba wrote: 13/05/2025 09:54

vidjeli smo rezultat dizanja 30000 rezervista na 12 hrvatskih operativaca kod bugojna
20 godina poslije raspade se država :D
dr_Evil

#30868 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 13/05/2025 10:48
1Dante1 wrote: 13/05/2025 10:42 Ne sporim. Samo sporim nabijanje na nos da nas jebe dritan ala konjakovic godinu-dvije, a ovi su jebali 30 godina i kao sada pujpike to ne vazi. Pa majku mu nije dritan kriv za ovo, kriv si ti i ja zbog podanickog mentaliteta.
Zapravo, kriva je Trojka. Zato sto.je usla u nesto a da pri tome nije imala nikalav plan sta I kako raditi. Da ne.govorim.o.opcijama B ili C.

Prica o.podanickom mentalitetu ili o tome " vid Bakira kako teferici" je.nista drugo.nego namjerno razvodnjavanje citave situacije sa jasnim ciljem daljnjeg eutaniziranja ovog naroda.
Usla u nesto? Usla u sta?

SDFA imala neki plan i jesu li znali u sta su usli? Od onog dana kad su svezali zastave sa Bobanom, a Karadzica docekali sa "pa gdje ste do sada majka mu stara, cekali smo vas" i "ja sam bio najveci zagovornik da se osnuje jedna prava srpska stranka u BiH".

O cemu zapravo pricamo?

A slazem se da je spominjanje Bakira sad razvodnjavanje citave situacije, ali i pozivanje SDFA u pomoc je skretanje paznje sa pravog problema u neciju korist.
Dimu1927

#30869 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dimu1927 »

Peacean wrote: 13/05/2025 08:47 Radikalni potez je upravo ono što dodik i kompanija pokušavaju da isprovociraju, to je jedino što im može pomoći da se izvuku...
Onda ih nije trebalo ni optuzivat ni raspisivat potjernicu

Dodik je sam sebe prijavio znaci po tvom od pocetka je to bio plan da se nesto radikalno isprovocira

Trebali su ga onda ignorisati kroz institucije kad svakako ne mogu nista uradit
axe22

#30870 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by axe22 »

Trojka je imala cilj, tacnije Konakovic je imao osvetu, izbacit Sda iz vlasi i to mu je uspjelo, ostalo u tom momentu nije bilo vazno.

To sto su VJEROVALI Covicu i Dodiku je njihova najveca greska, popustanje za neki Eu cilj od kojeg jos nista nema.
dr_Evil

#30871 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Truba wrote: 13/05/2025 10:53
vidjeli smo rezultat dizanja 30000 rezervista na 12 hrvatskih operativaca kod bugojna
20 godina poslije raspade se država :D
Nije ni imala sanse :D popovi su trebali svojo granicno podrucje bez napredne civilizacije nazad. Kako zaiskali, tako dobili, i to bez ispaljenog metka :D Amen i Amin
talijan97

#30872 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by talijan97 »

Oni sada zeljno i iscekuju svoje stare partnere sda
dr_Evil

#30873 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

axe22 wrote: 13/05/2025 10:55

Trojka je imala cilj, tacnije Konakovic je imao osvetu, izbacit Sda iz vlasi i to mu je uspjelo, ostalo u tom momentu nije bilo vazno.

To sto su VJEROVALI Covicu i Dodiku je njihova najveca greska, popustanje za neki Eu cilj od kojeg jos nista nema.
Ne vjerujem da je bilo povjerenja, ali vjerujem da je bilo obecanaj od odredjenih ambasadora da ce izvrsiti pritisak na Covica, bit ce da ambasadori i nisu imali bas neku podrsku u svojim zemljama za takvo nesto, ili je bila klasicna ubleha.
Dugarry

#30874 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dugarry »

axe22 wrote: 13/05/2025 10:55

Trojka nije vjerovala Covicu i Dodiku, nego im to nije bilo bitno.

Jedini cilj je bio preuzeti poziciju SDA. To su uspjeli, i tu zavrsava njihova borba. Kormilo je u rukama Covica kada je rijec o FBiH, i Dodika kada je rijec o ostatku BiH.
palermo

#30875 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 13/05/2025 10:54

Usla u nesto? Usla u sta?

SDFA imala neki plan i jesu li znali u sta su usli? Od onog dana kad su svezali zastave sa Bobanom, a Karadzica docekali sa "pa gdje ste do sada majka mu stara, cekali smo vas" i "ja sam bio najveci zagovornik da se osnuje jedna prava srpska stranka u BiH".

O cemu zapravo pricamo?

A slazem se da je spominjanje Bakira sad razvodnjavanje citave situacije, ali i pozivanje SDFA u pomoc je skretanje paznje sa pravog problema u neciju korist.
Zemo, drag si.mi, posebno kada pricamo o Mostaru,al brate to tvoje pozivanje na vremena kojima.nisi savremenik je potpuno deplasirano I da.ne.kazem bezveze.

Pricamo o danasnjoj vlasti I njhovom odgovoru na politicka I ina dogadjanja
Post Reply