Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
insaneinthebrain

#13201 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by insaneinthebrain »

spremte se spremte
Hakiz

#13202 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Hakiz »

Kod mene još nije nestala, Č. Vila, da nisu odgodili zbog kiše?
dudlov

#13203 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by dudlov »

i kod mene ima vode. dolac malta je lokacija.
DonieBrasco

#13204 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by DonieBrasco »

Krenut ce ubrzo zatvaranje punite zalihe dok jos mozete.
Dozer

#13205 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

Nikad necu shvatiti mentalni sklop ljudi u ViK-u... Umjesto da preko dana pripreme teren za radove (raskopaju, donesu potrebni materijal, cijevi, itd.), a onda navecer od 22 ili 23h u miru odrade popravke/zamjene onoga sto treba da odrade, i tako rade ljudi u svim normalnim zemljama, kaok ne bi uzurpirali svoje gradjane.

Ali jok.... Zatvorice vodu gradu cijeli dan, pa ce tek onda dovlaciti materijal, pocinjati radove, itd. Sve naopako....
madesa

#13206 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by madesa »

Dozer wrote: 08/05/2025 10:37 Nikad necu shvatiti mentalni sklop ljudi u ViK-u... Umjesto da preko dana pripreme teren za radove (raskopaju, donesu potrebni materijal, cijevi, itd.), a onda navecer od 22 ili 23h u miru odrade popravke/zamjene onoga sto treba da odrade, i tako rade ljudi u svim normalnim zemljama, kaok ne bi uzurpirali svoje gradjane.

Ali jok.... Zatvorice vodu gradu cijeli dan, pa ce tek onda dovlaciti materijal, pocinjati radove, itd. Sve naopako....
Neki dan manji kvar bio u ulici i slusam radnike. Uglavnom kad su rupu iskopali tada zovu nekog majstora za nesta koji se nalazi u tri lijepe i moraju po njega otici. Oni su sjedili u hladu dok majstor nije dosao za 3 sata . Naravno vode nije bilo. 10 tak majstora za rupu 1x1 m .Toliko neorganizovanih ljudi odavno nisam vidio.
Isner

#13207 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Isner »

Vezano za ove s fakultetima Travnik, Široki itd, pa i Šteta je fakultet Sokolac pa se pokazao kao dobar ministar... Tako da mi to nije mjerilo..

Da se nešto zaista želi rješiti, to bi se i uradilo...
Dozer

#13208 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

madesa wrote: 08/05/2025 10:42
Dozer wrote: 08/05/2025 10:37 Nikad necu shvatiti mentalni sklop ljudi u ViK-u... Umjesto da preko dana pripreme teren za radove (raskopaju, donesu potrebni materijal, cijevi, itd.), a onda navecer od 22 ili 23h u miru odrade popravke/zamjene onoga sto treba da odrade, i tako rade ljudi u svim normalnim zemljama, kaok ne bi uzurpirali svoje gradjane.

Neki dan manji kvar bio u ulici i slusam radnike. Uglavnom kad su rupu iskopali tada zovu nekog majstora za nesta koji se nalazi u tri lijepe i moraju po njega otici. Oni su sjedili u hladu dok majstor nije dosao za 3 sata . Naravno vode nije bilo. 10 tak majstora za rupu 1x1 m .Toliko neorganizovanih ljudi odavno nisam vidio.
Ne radi se tu samo o organizaciji, nego i sposobnostima. U ViK-u danas nema sve zajedno 5 ljudi koji znaju sta je vodovodna mreza, kako se sta radi, kako sta popraviti, itd.. Imaju armiju nepotistickih uhljeba koji veze nemaju s poslom koji rade, ni orbazovno, a ni realno. To je problem.
Dozer

#13209 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

Isner wrote: 08/05/2025 10:46 Vezano za ove s fakultetima Travnik, Široki itd, pa i Šteta je fakultet Sokolac pa se pokazao kao dobar ministar... Tako da mi to nije mjerilo..

Da se nešto zaista želi rješiti, to bi se i uradilo...
Nije mjerilo kada se ne radi o fizickim i tehnickim poslovima. Kada se radi o strucnim tehnickim poslovima, tada je skola i te kakvo mjerilo. Ne mogu ja kao ekonomista i menadzer nikako znati sta i kako treba tehnicki odraditi za vodu. Mogu organizovati sve, srediti troskove, nabavke, itd., ali tehnicki dio posla jednostavno ne mogu jer o tome nemam pojma. Mogu uzeti krampu i lopatu, i to je to. E, tako je danas u ViK-u sto se tice 99% zaposlenih. Sve pravnici, ekonomisti, trgovci, kuhari, itd., i onda jednostavno nije zacudjujuce sto se ne zna sta i kako.
Last edited by Dozer on 08/05/2025 12:02, edited 1 time in total.
neki

#13210 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by neki »

Za platu, koju oni primaju, treba biti sretan kad ostanu poslije 16h da dovrše radove.
Noćni rad zahtjeva i noćnu dnevnicu a za to ViK nema poooora...
Iliti ga..hoćemo da rade noću, može, ali tek kad se poveća cijena vode..
Dozer

#13211 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

neki wrote: 08/05/2025 11:56

Za platu, koju oni primaju, treba biti sretan kad ostanu poslije 16h da dovrše radove.
Ovo je poprilicna suplja.

ViK ima skoro 1.000 zaposlenih, zar ne? Sta tacno radi 1.000 ljudi u firmi koja se bavi vodosnabdijevanjem i kanalizacijom jednog grada velicine Sarajeva? Koliko je tu strucnih ljudi, koliko kancelarijskih? Reci cu ti - nemaju ni 5% ljudi koji se trebaju baviti tehnickim stvarima, sve ostalo su vozaci i kancelarije.
SuperHans

#13212 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by SuperHans »

Moja mahala nije navedena uopće na onom spisku, ali nema vode od jutros. Pa lijepa prica
laik1981

#13213 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by laik1981 »

Vik je propala firma koja nema kapacitet ni za Trnovo. Leglo nesposobnih uhljeba.
dječak sa šibicama

#13214 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by dječak sa šibicama »

Ko da si opisao proslojesenski popravak u nasoj avliji, kod kuce. Pukla cijev u petak, dodju oni kaze "mi mozemo zavrnuti vodu pa cekajte do naredne sedmice" :D naravno odbijen prijedlog, i onda iskopaju rupu, sjede njih petorica oko rupe puse cigare, cekaju da dodje taj neki privatnik koji treba da zavari cijevu ili sta vec rade nemam pojma. Tako su sjedili od nekakvih 10 ujutro do kasno popodne dok ovaj konacno nije dosao.

Ne moram reci da rupu nisu sanirali, to njih ne zanima.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#13215 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Bobi »

Dužni ste 50 mil KM za vodu :D. Još se žalite :D.
zubi

#13216 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by zubi »

neki wrote: 08/05/2025 11:56

Eto povecace se, trazili su i dobice vecu cijenu. Mislis da ce se onda nesto poboljsati??
Peacean

#13217 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Peacean »

I to za onu jeftinu a ne za ovu novu skupu :lol:
laik1981

#13218 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by laik1981 »

Ja svratio juce da platim vodu u e.sehovica. Pokusam karticom, kaze ne moze. Na moje pitanje kako sve ostalo moze karticom kaze ona meni doslovno "ja vam rijecima ne mogu opisati koliko smo mi propala firma". Bukvalno tim rijecima :lol:
madesa

#13219 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by madesa »

laik1981 wrote: 08/05/2025 12:53 Ja svratio juce da platim vodu u e.sehovica. Pokusam karticom, kaze ne moze. Na moje pitanje kako sve ostalo moze karticom kaze ona meni doslovno "ja vam rijecima ne mogu opisati koliko smo mi propala firma". Bukvalno tim rijecima :lol:
a prije se davalo 10k da se zaposlis u Vik :D
dječak sa šibicama

#13220 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by dječak sa šibicama »

Moja bivsa kona uvalila sina i cerku u ViK prije desetak godina za te neke iznose u kaemovima, sad placaju da izadju.
Dozer

#13221 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

Pa firma, bilo koja, koja ne zna raditi svoj posao neminovno ce propasti.

A ViK vec dugo ne zna raditi svoj posao jer se vec 25 godina, umjesto sposobnih i strucnih, zaposljavaju nesposobni i nepismeni uhljebi. Krajnji rezultat je jasan i djetetu u osnovnoj skoli. Takva firma i s takvom strukturom naprosto ne moze opstati jer su joj troskovi daleko visi od prihoda, posto za svaki SVOJ posao angazuju trecu stranu, koju onda moraju masno platiti.
nepass1

#13222 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by nepass1 »

Prva slika na klixu 11 ljudi gleda u rupu. Osam ih drzi ruke u dzepovima :lol:
laik1981

#13223 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by laik1981 »

madesa wrote: 08/05/2025 13:06
laik1981 wrote: 08/05/2025 12:53 Ja svratio juce da platim vodu u e.sehovica. Pokusam karticom, kaze ne moze. Na moje pitanje kako sve ostalo moze karticom kaze ona meni doslovno "ja vam rijecima ne mogu opisati koliko smo mi propala firma". Bukvalno tim rijecima :lol:
a prije se davalo 10k da se zaposlis u Vik :D
Daje se i danas, vjerovatno i vise.
drug_profi

#13224 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by drug_profi »

nepass1 wrote: 08/05/2025 13:51 Prva slika na klixu 11 ljudi gleda u rupu. Osam ih drzi ruke u dzepovima
Misliš da bi bolje išlo da ih je 11 u rupi?
Ili da tih 11 okolo plijevi korov i mete trotoare?

Ja sam siguran da svako od njih jedva čeka da završi i da razguli, samo ne može prije nego što bude.
nepass1

#13225 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by nepass1 »

Dozer wrote: 08/05/2025 13:35 Pa firma, bilo koja, koja ne zna raditi svoj posao neminovno ce propasti.

A ViK vec dugo ne zna raditi svoj posao jer se vec 25 godina, umjesto sposobnih i strucnih, zaposljavaju nesposobni i nepismeni uhljebi. Krajnji rezultat je jasan i djetetu u osnovnoj skoli. Takva firma i s takvom strukturom naprosto ne moze opstati jer su joj troskovi daleko visi od prihoda, posto za svaki SVOJ posao angazuju trecu stranu, koju onda moraju masno platiti.
Davno sam ja imao dosta dodira sa ViK tj njihovim radnicima. I kad je konakovic zavrtao vodu ja im kazem jbt nmg da vjerujem po tri dana se ne stignem istusirati kad sam dezurni. Na poslu se plakcem itd pa reko kako vise ne napravite te cihevi da ne gube vodu.
Kaze mi jedan radnik mi nista ne mjenjamo nit pravimo. Mi samo zakrpimo pa dokle drzi.
Post Reply