E pa čestice nikada ništa slučajno ne rade, sto posto, uvjeriti ćeš se u to, garant.Hakiz wrote: ↑06/05/2025 19:03Upravo to. Kako nismo tražili život, nismo tražili da kao vrsta postojimo, kakvog nama ima smisla to što nas je izvadio iz ništavila, dao nam život itd? Nikakvog. Da nas nije stvorio, ne bi ostatak postojanja ništa izgubio, ni dobio, a mi ne bismo postojali pa bi nam svakako bilo svejedno (znam...). A taj inteligentni kreator, bog, bi sve ono zbog čega nas je (navodno) stvorio (saznali mi ikada razlog ili ne) napravio i bez nas. Dovoljno je moćan.
I zbog toga, kome ima smisla i zašto?
Ja bih, ipak, rekao da postojimo jer postojimo, slučajno, bez namjere i svrhe.
Tako se sudarile čestice. Mogle su drugačije, ali slučajno se sudariše baš kako se sudariše. I evo nas.
Da te netko nije napravio, ne bi postojao, jednostavno, a nemoj reći da nije život i lijep, preko ljubavi, raznih zanimacija, prekrasne planete, veličanstvenog svemira, i tak dalje, jeste da postoji i ona druga strana, zlo bilo koje vrste, ali to je samo na Zemlji, u budućnosti toga više neće biti,
isplati se sve to proći za život koji je pun veselja, radosti, uživanja, ljubavi, vjeruj mi. I da nas netko nije napravio ne bi znali da život može postojati, niti bi iskusili bilo što, i istina je da taj netko, je mogao i sam recimo sela i gradove, kao i tehnologiju napraviti, ali čemu, kada su mogli povećati život na nebrojeno mnogo živih bića, i dati tim bićima da to sami naprave, jel nije tako bolje?
Zamisli da postoji samo ništavilo, bez igdje ičega, ne bi bilo svemira, ni planeta ni zvijezda, ni živih bića, ne bi recimo bilo ni umjetnosti, ne bi nitko slušao Mozarta, ili Bacha, ili rock and roll muziku, ne bi nitko nikoga volio, niti se brinuo iz ljubavi za neko drugo biće, ne bi bilo nijedna majke, nijednog oca, nijednog malog prekrasnog djeteta, i tak dalje.
Dakle, što je bolje, da postoji samo ništavilo, ili ovaj svijet, koji je trenutno i lijep i manje lijep, ali za koji Stvoritelj daje garanciju, da će neizmjerno duže biti samo ono lijepo, jel?
Otkrivenje 21,4 Obrisat će on svaku suzu iz njihovih očiju. Smrti više neće biti. Neće biti ni žalosti, ni jauka, ni patnji. jer, stari svijet je nestao.