kao sto vec napisah, jedino to dobro uradjeno priznajem balavom Vucku, ostalo nista...ucenik1234 wrote: ↑05/05/2025 20:54Bolje i to nego se zajebavat kroz sela kojekakva sa 50-60 ogranicenjima i radarima. Respect plus sto su gotovo 60km odjednom otvorili bez jebenih lotova od 4km
Sarajevo-Beograd najbolja ruta
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- mirota
#176 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
- ElRe
#177 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
Azvirt je napravio dobar posao. Onaj kraj će živnuti kada krene eksploatacija litijuma.
-
Naslovnica
#178 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
Meni je impozantna i trasa brze pruge SU-NS, kažu ovi iz Su da se nadaju da će se uskoro otvoriti.mirota wrote: ↑05/05/2025 21:10kao sto vec napisah, jedino to dobro uradjeno priznajem balavom Vucku, ostalo nista...ucenik1234 wrote: ↑05/05/2025 20:54Bolje i to nego se zajebavat kroz sela kojekakva sa 50-60 ogranicenjima i radarima. Respect plus sto su gotovo 60km odjednom otvorili bez jebenih lotova od 4km
Na stranu priča o nadstrešnici i zločincima.
Vidim i most u MS se tadi, jel' to nastavak autoputa nakon što se otvori tunel Fruška Gora ili za nešto drugo?
- ElRe
#179 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
AV je što se tiče infrastrukture, sufinansiranja na razne načine zapošljavanja radnika, privlačenja najjačih evropskih proizvodjača da otvore pogone u Srbiji, definitivno preporodio Srbiju.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#180 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
Vucic sam o sebi ne bi ovako pisao... 
- B6Redhell
#181 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
Djaba mu. Kad i dan danas ima pretenzije prema rodnoj domovini. Nacionalista koji bi nas satrao da moze. gori od dode 10x
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
- Laplace
#183 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
+ što bih dvadeset puta razmislio prije nego što bih prešao preko mosta kog su Vučićevi "stručnjaci" pravili. Jer, eto sve što su radili ili rekonstruisali ruši im se (nadstrešnica, plafon u školi,...- čeka se sljedeći kolaps nečega što je nedavno rađeno).
A i ovo će građane Srbije koštati k'o Svetog Petra kajgana. Otvara radna mjesta, istina, ali na njima radnici rade u pelenama jer im Vučićevi poslovni partneri ne dozvoljavaju ni toliko pauze da stignu otići do toaleta. Uz to, toliko te strane firme subvencionira da im de facto Srbija daje plate a strana firma kupi kajmak. Potpisuje ugovor sa Gazpromom, koji im ostavi samo dugove i ništa profita. A i posao sa litijumom (u načelu, dobra stvar) će vjerovatno krenuti po zlu jer sam siguran da poslovni partneri koje Vučić dovede neće poštovati pravila struke niti ekološke standarde.
Dobro je imati autoput, ali na njemu se vozi brzinama 120+ km/h i trebam imati bar neku sigurnost da se neki Vulin nije do te mjere ugradio da se put ispred mene počne raspadati (dramatizujem, ali ne bih se kladio da se nešto slično neće desiti).
-
inflames
#184 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
O kako vam nije dosadno sve teme zatrovati. I ptice na grani znaju ko je Vučić i kakav je lik, ali moramo li čitati o njemu i na auto dijelu foruma?
Nemojte se voziti po putu koji je "on pravio" (kad da ga je za svoju guzicu lično radio svojim parama) isto tako nemojte se voziti putem koji su napravili nacisti, nemojte jesti proizvode kompanija koje imaju veze sa Jevrejima, nemojte koristiti uređaje koji u sebi imaju plemenite metale iz Rusije i tako u nedogled. Kako nađete ganjati principe kao da ste mesije pa eto bitan je i najsitniji detalj, pomislio bi čovjek ovdje živi najmoralniji i najprincipijelniji narod na svijetu.
Koliko vidim tema je o najboljoj ruti, a vama koji asfaltu brojite krvna zrnca i političke stavove najbolje da ostanete u svoja 2 dunuma.
Nemojte se voziti po putu koji je "on pravio" (kad da ga je za svoju guzicu lično radio svojim parama) isto tako nemojte se voziti putem koji su napravili nacisti, nemojte jesti proizvode kompanija koje imaju veze sa Jevrejima, nemojte koristiti uređaje koji u sebi imaju plemenite metale iz Rusije i tako u nedogled. Kako nađete ganjati principe kao da ste mesije pa eto bitan je i najsitniji detalj, pomislio bi čovjek ovdje živi najmoralniji i najprincipijelniji narod na svijetu.
Koliko vidim tema je o najboljoj ruti, a vama koji asfaltu brojite krvna zrnca i političke stavove najbolje da ostanete u svoja 2 dunuma.
- konektovan
#185 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
Mi smo smijurija, a oni su jos veca..
Nije bas jednostavno preko mosta kojeg je vucic "napravio" preci...
Nije bas jednostavno preko mosta kojeg je vucic "napravio" preci...
-
ucenik1234
#186 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
Potpisujeminflames wrote: ↑06/05/2025 09:16 O kako vam nije dosadno sve teme zatrovati. I ptice na grani znaju ko je Vučić i kakav je lik, ali moramo li čitati o njemu i na auto dijelu foruma?
Cak i na pdf auto slusamo nacionalisticko-politicka sranja
- Laplace
#187 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
Nacisti su pravili kvalitetno. Problem sa Vučićevim građevinskim radovima je u tome što je to sve nekvalitetno i nepouzdano, daleko nepouzdanije čak i od radova naših najgorih firmi. Nije problem ko je i šta je Vučić nego što ne vjerujem u bezbjednost na putevima u Srbiji i imam dobre razloge za to.inflames wrote: ↑06/05/2025 09:16 O kako vam nije dosadno sve teme zatrovati. I ptice na grani znaju ko je Vučić i kakav je lik, ali moramo li čitati o njemu i na auto dijelu foruma?
- Laplace
#188 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
Šta je u mojim komentarima nacionalističko? To što ukazujem na korupciju koja uzima živote? I to što, doduše pretjerano, izražavam sumnju u sigurnost bilo čega rađenog u sistemu u kojem se sve što se uradi sruši na ljude?ucenik1234 wrote: ↑06/05/2025 09:38Potpisujeminflames wrote: ↑06/05/2025 09:16 O kako vam nije dosadno sve teme zatrovati. I ptice na grani znaju ko je Vučić i kakav je lik, ali moramo li čitati o njemu i na auto dijelu foruma?
Koliko vidim tema je o najboljoj ruti, a vama koji asfaltu brojite krvna zrnca i političke stavove najbolje da ostanete u svoja 2 dunuma.![]()
- ElRe
#189 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
Da je kao osoba smrdoj* i sve ostalo loše, ali ja samo navodim ono što je uradjeno od Srbije u zadnjih 15 godina. A dobro znam šta je bilo do cca 2008/09.
Bilo bi dobro da i mi imamo pogone Boscha, Continentala, Siemensa...i ostalih njemačkih kompanija.
- mirota
#190 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
podrzavam, i studenti su u pravuLaplace wrote: ↑06/05/2025 11:17Šta je u mojim komentarima nacionalističko? To što ukazujem na korupciju koja uzima živote? I to što, doduše pretjerano, izražavam sumnju u sigurnost bilo čega rađenog u sistemu u kojem se sve što se uradi sruši na ljude?ucenik1234 wrote: ↑06/05/2025 09:38Potpisujeminflames wrote: ↑06/05/2025 09:16 O kako vam nije dosadno sve teme zatrovati. I ptice na grani znaju ko je Vučić i kakav je lik, ali moramo li čitati o njemu i na auto dijelu foruma?
Koliko vidim tema je o najboljoj ruti, a vama koji asfaltu brojite krvna zrnca i političke stavove najbolje da ostanete u svoja 2 dunuma.![]()
- Laplace
#191 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
Na stranu studenti i sve to, to je druga tema. Pisao sam da ne vjerujem u bezbjednost radova na autoputu i da mi na 200 m ispred, dok vozim 150 km/h, neće na cestu spasti LED display pa se ti snalazi. Znam da to djeluje paranoično, btw.mirota wrote: ↑06/05/2025 12:02podrzavam, i studenti su u pravuLaplace wrote: ↑06/05/2025 11:17Šta je u mojim komentarima nacionalističko? To što ukazujem na korupciju koja uzima živote? I to što, doduše pretjerano, izražavam sumnju u sigurnost bilo čega rađenog u sistemu u kojem se sve što se uradi sruši na ljude?ucenik1234 wrote: ↑06/05/2025 09:38
Potpisujem![]()
- tramvajtrojka
#192 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
konektovan wrote: ↑06/05/2025 09:17 Mi smo smijurija, a oni su jos veca..
Nije bas jednostavno preko mosta kojeg je vucic "napravio" preci...![]()

how to get image url in html
Kod nas se svakako gradi al kod njih što je tek smijurija, pa pogledaš im ove nove dionice autoputa i vidiš koliko je to lose opremljeno u odnosu na nas, da koriste losije standarde, pa ljudi su tek prosle godine prvi put otvorili dionicu puta cija širina cestovne trake je tek sada dostigla širinu kao na nasoj i hrvatskoj autocesti
Tek o tunelima eno prosle sedmice Vučić napravio cile mile slavlje i cudo nevidjeno o tunelu na autocesti duzine oko 2.6km mi se vozamo duzim tunelima desetljeće pa tunel kao tunel, al to je kod njih svecko cudo nevidjeno
- Laplace
#193 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
Sreća je da je ovo prije kružnog, na mjestu gdje je ograničenje 30. Nezgodno bi bilo na ovo naletjeti pri brzini 120 km/h. Možda bi brzina pomogla a možda bi ovi kanjoni poremetili stabilnost vozila.tramvajtrojka wrote: ↑06/05/2025 12:27konektovan wrote: ↑06/05/2025 09:17 Mi smo smijurija, a oni su jos veca..
Nije bas jednostavno preko mosta kojeg je vucic "napravio" preci...![]()
how to get image url in html
Kod nas se svakako gradi al kod njih što je tek smijurija, pa pogledaš im ove nove dionice autoputa i vidiš koliko je to lose opremljeno u odnosu na nas, da koriste losije standarde, pa ljudi su tek prosle godine prvi put otvorili dionicu puta cija širina cestovne trake je tek sada dostigla širinu kao na nasoj i hrvatskoj autocesti
Tek o tunelima eno prosle sedmice Vučić napravio cile mile slavlje i cudo nevidjeno o tunelu na autocesti duzine oko 2.6km mi se vozamo duzim tunelima desetljeće pa tunel kao tunel, al to je kod njih svecko cudo nevidjeno![]()
![]()
-
Naslovnica
#194 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
Na brzu cesta od Šepka do Rume nemam primjedbi osim na kružne tokove kako su izvedeni (uzdignuti su u odnosu na kolovoz i poprilično nepregledni).
Išao tamo-'vamo, sve pod konac.
U odnosu na prijašnje taljiganje po Mačvi ovo je svjetlosni korak naprijed.
Autoput do Rume isto. Kada se uradi tunel kroz Frušku goru biće top.
Horizontalna zvučna/vibro signalizacija odlično služi, kao i bočne oznake za vidljivost i brzinu u slučaju magle.
Ne znam o kakvom (ne)kvalitetu vi pričate, pa mi smo skidali dilatacione naprave na mostovima 7 dana nakon što smo pustili u promet Zeničku obilaznicu.
Horizontalna zvučna/vibro signalizacija odlično služi, kao i bočne oznake za vidljivost i brzinu u slučaju magle.
Ne znam o kakvom (ne)kvalitetu vi pričate, pa mi smo skidali dilatacione naprave na mostovima 7 dana nakon što smo pustili u promet Zeničku obilaznicu.
- konektovan
#195 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
Nista on nije uradio, vec jadna EU koja hoce srbiju u Eu, da budu europejci, al' dzaba..on bi radije podguzna ruska muha da bude..
- Laplace
#196 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
Ali smo mi to uradili prije nego što je neko nastradao.Naslovnica wrote: ↑06/05/2025 13:10 Na brzu cesta od Šepka do Rume nemam primjedbi osim na kružne tokove kako su izvedeni (uzdignuti su u odnosu na kolovoz i poprilično nepregledni).
- Laplace
#197 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
Šta kažete, zašto sumnjamo u kvalitet radova na autoputevima u Srbiji?
https://www.espreso.co.rs/vesti/drustvo ... p1-H0dPFPg
Ovo je ono što je otkriveno, a šta je sve prošlo ispod radara to možemo samo da se dosjećamo.
Ovo je ono što je otkriveno, a šta je sve prošlo ispod radara to možemo samo da se dosjećamo.
-
Naslovnica
#198 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
Ne branim ih, daleko od toga.Laplace wrote: ↑14/05/2025 11:52 Šta kažete, zašto sumnjamo u kvalitet radova na autoputevima u Srbiji?
Sumnjaš li u kvaliteti radova na autoputu u BiH, pod ingerencijom JPAC?
-
ibizza
#199 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
Nedavnio sam bio u Bg, iznenadio sam se kako su im propale gradske ulice. Mislio sam da od sarajveskih ulica nema gore, ali Bgm sam se zeznuo.
- Laplace
#200 Re: Sarajevo-Beograd najbolja ruta
Nemam neko povjerenje ni u kvalitet radova na autoputevima u BiH, ali opet su mi ovi u Srbiji sumnjiviji. Ipak je tamo korupcija na dosta višem nivou nego kod nas. Cijenim i po školama: onakav način zaobilaženja direktora kojeg nastavnici izaberu kod nas ne bi bila tako normalna pojava i bez skandala kao kod njih, a ni prijem radnika nije toliko netransparentan kao kod njih. Ima i kod nas mutljavine, ali prijava inspekciji ili nadležnom ministarstvu, bar prema slučajevima koje znam, to ispravi.Naslovnica wrote: ↑14/05/2025 11:57Ne branim ih, daleko od toga.Laplace wrote: ↑14/05/2025 11:52 Šta kažete, zašto sumnjamo u kvalitet radova na autoputevima u Srbiji?
Sumnjaš li u kvaliteti radova na autoputu u BiH, pod ingerencijom JPAC?
Ono, vozi i nadaj se da je ispunjen bar minimum minimuma standarda struke.