Dešavanja u Srbiji

banjaluka078

#70776 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by banjaluka078 »

no_sekirli

#70777 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by no_sekirli »

zubi wrote: 05/05/2025 22:24
NediM17 wrote: 05/05/2025 19:38 Ne osjeca nostalgiju za Jugoslavijom, bila malo veca beba kad je poceo rat. :-)
Da :D

:lol: :lol: :lol:
Grunfovska mudra izjava :D
banjaluka078

#70778 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by banjaluka078 »

omar little

#70779 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by omar little »

samo ih ceka na izbornom terenu. ne postoji nauljenija i efikasnija masinerija izborne kradje od njegove.
omar little

#70780 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by omar little »

trump derangement syndrome je djecja bolest za tito derangement syndrome.
John Cleese

#70781 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by John Cleese »

banjaluka078 wrote: 05/05/2025 22:38
Koraksic. Kralj :D
omar little

#70782 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by omar little »

dale cooper wrote: 05/05/2025 20:19 Jebote...ako je istina ovo da se pokušao na fazon uvaliti na donatorsku večeru (i milion dolara spičkanih) uz pomoć nekog pseudo kamiondžijskog
udruženja to je...nevjerovatno. :-) Koji šibicar sunce ti poljubim. :lol: :mrgreen:
ma, to jos nista nije dekonstruirano i potvrdjeno. njegovi protivnici u srbiji pupmaju i bacaju sve i svasta ne bi li se nesto zalijepilo za njega. rano je jos za tacne informacije. ne kazem da je scenarij nemoguc, nego da je jednostavno rano.

mislim, kao da trumpa boli kurac za nekakav nebitan zakon o financiranju stranackih kampanja. njegova administracija pisa po supreme court, hladno ignorira zakon i ustav na dnevnoj bazi, ali, eto, usrace se od nepostivanja zakona koji njegov DOJ moze srediti u roku 5 minuta. nesto se desilo, ali ne znamo mi jos sta. ja sam prvo citala da je "isao" kod jd vance na donatorsku veceru, da bi sad to postala vecera nekog republikanskog kongresmena. nije mi jasno. :D
dale cooper

#70783 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by dale cooper »

omar little wrote: 05/05/2025 23:13
dale cooper wrote: 05/05/2025 20:19 Jebote...ako je istina ovo da se pokušao na fazon uvaliti na donatorsku večeru (i milion dolara spičkanih) uz pomoć nekog pseudo kamiondžijskog
udruženja to je...nevjerovatno. :-) Koji šibicar sunce ti poljubim. :lol: :mrgreen:
ma, to jos nista nije dekonstruirano i potvrdjeno. njegovi protivnici u srbiji pupmaju i bacaju sve i svasta ne bi li se nesto zalijepilo za njega. rano je jos za tacne informacije. ne kazem da je scenarij nemoguc, nego da je jednostavno rano.

mislim, kao da trumpa boli kurac za nekakav nebitan zakon o financiranju stranackih kampanja. njegova administracija pisa po supreme court, hladno ignorira zakon i ustav na dnevnoj bazi, ali, eto, usrace se od nepostivanja zakona koji njegov DOJ moze srediti u roku 5 minuta. nesto se desilo, ali ne znamo mi jos sta. ja sam prvo citala da je "isao" kod jd vance na donatorsku veceru, da bi sad to postala vecera nekog republikanskog kongresmena. nije mi jasno. :D
Jedno je sasvim sigurno, ova priča da mu je "pozlilo" je kurčevača. :mrgreen:
omar little

#70784 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by omar little »

dale cooper wrote: 05/05/2025 23:15

jasno kao dan. ja pricam o dogadjajima u americi. da se razumijemo, malo je reci da se kleberim k'o nespasena na svaku vijest i uzivam u drami, samo ne uzimam objasnjenja jos ozbiljno. osobno, ona hoklica oval office ponizenje je za mene i dalje neprevazidjeno. <3 ne znam da bi sta god se ovdje desilo to moglo presisati. :D
Osmi Socrates

#70785 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Osmi Socrates »

Čitavoj srpskoj delegaciji je zabranjen pristup ovom fundraiseru. Volio bih da se Susie baš naljutila, i da počne krivično progonjenje ovih kriminalaca. Postoje tu osnove i za krivično gonjenje Vučića, i to bi mi bio omiljeni potez Trumpove administracije. :lol:

Bio je tamo neslužbeno. Nema tu diplomatskog imuniteta.
dječak sa šibicama

#70786 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by dječak sa šibicama »

Ne vjerujem ni ja previse opozicionim "insajderima", to kao nogirali ga, mozes misliti. Pokusavaju ga ismijavati, kad ga vec ne mogu srusiti.

Ali da mu je pozlilo, nije. Po meni je vise simulacija jer su mu mozebitno Amerikanci rekli da ne moze danas u USA a za pet dana u Moskvu, ili ili.
Toffee karamela

#70787 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Toffee karamela »

banjaluka078 wrote: 05/05/2025 22:25 Sad će ga stvarno opaliti srčka.

https://n1info.rs/vesti/studenti-objavi ... ne-izbore/
oho, pa i bilo je vrijeme da se konačno smisle i izađu sa nekim konkretnim prijedlogom

uskoro neće imati ni bicikala ni patika za hodanje

ovaj Bijeg iz New Yorka ludog im predsjednika poslužio im je ko kec na desetku :lol:

što reče jutros jedan komentator na Indexu "predsjednik jedne države pod lažnim imenom i kišobranom kamiondžijske kompanije pokušao se prošvercati na imanje američkog predsjednika, toga nema ni u Mission Impossible"

ako budu još čekali bukvalno se otvaraju svi scenariji od tog da žvaljavi maloumnik re-otvori logor Banjica za studente ili krhne neku opaku bombetinu u centru BG i proglasi vanredno stanje a sebe generalisimusom. ništa nije isključeno kod ovakvih epizoda narcisoidnog pomračenja uma
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#70788 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by sime_cipol »

Toffee karamela wrote: 05/05/2025 19:58
karanana wrote: 05/05/2025 17:19
SaraFina wrote: 05/05/2025 17:14 Meni je najbolja ona šuplja, kako je EX YU bila treća vojna sila na svijetu. I sada ova s voznim parkom. Nije losa. :lol:

Koje ispiranje mozga od strane bravara. :lol:
nisam nikad cuo takvu izjavu. jesam da je bila cetvrta u evropi sto je mozda i tacno po nekim pokazateljima, ali u sustini vjerovatno nisu/nismo bili ni u top 10 evrope.
4. u EU, izvan tog jok.

poredak bi bio ovakav (vjerovatno); 1.Rusi - 2/3 Francuzi i Englezi - 4.YU

Nijemci tada nisu ni imali vojsku, Skandinavci još manje, a paćenici na istoku još i manje jer su ih "čuvali" Rusi. Ne vidim žestoku konkurenciju tada u EU. (Talijane niko normalan ne računa u iole respektabilnu vojsku zbog konstantnog kukavičluka u svim modernim ratovima).

Brojalo se tada mnogo šta, plus reputacija koju je ta vojska baštinila zbog historijata otpora u WWII.
Po broju aktivnog vojnog osoblja + ljudi na obuci. Po tome je Jugoslovenska Armija bila u vrhu u evropi. Onda, narod ko narod, rasirio pricu da smo po svemu sila, a to je daleko od istine.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#70789 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by sime_cipol »

Dr Arsla wrote: 05/05/2025 18:12 Kamiondžija Vučić :lol:

Vucic na VMA :D
Toffee karamela

#70790 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Toffee karamela »

sime_cipol wrote: 06/05/2025 00:44

Po broju aktivnog vojnog osoblja + ljudi na obuci. Po tome je Jugoslovenska Armija bila u vrhu u evropi. Onda, narod ko narod, rasirio pricu da smo po svemu sila, a to je daleko od istine.
upravo to, ostala aura nepobjedivosti iz WWII i na tome se pumpao ponos nacije.

slično kao i ruska armija, zbog WWII ljudi bi ih isturili pred Marsovce a gle na šta se na kraju svedoše, na kokošare, silovatelje i palikuće po Ukrajini. kao i naša bivša poslije zloćudne mutacije.
Crvena Tifoza

#70791 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Crvena Tifoza »

dječak sa šibicama wrote: 05/05/2025 21:16 Nije pseudo kamiondzijsko udruzenje vec Super Ego Holding, jedna od najjacih kamiondzijskih kompanija u USA sa cirka 5000 kamiona. Misli se na manje privatne kompanije, ne na korporacije poput Walmarta, Fedexa, Amazona, oni imaju desetine hiljada vozila.

Nagadja se da je istu, sa sjedistem u Chicagu, ustanovio upravo Vucic sa svojim klanom izvlaceci pare iz Srbije. Kasnije oprali pare preko kamiona. Nagadja se da je stvarni gazda kompanije brat Andrej.
Sto nije nemoguce, kako se posluje u Srbiji, zvalavi je stvorio cijelu plejadu ultra bogatih ljudi svi su povezani sa SNSom i djeluju sa one strane zakona.
On je za sefa carine polovnih automobila stavio notornog Bojovica, covjek robijao u Spaniji osudjen na 18 godina. Celnik zemunskog klana, uhapsen po medjunarodnoj potjernici, saradjivao sa kolumbijskim narko kartelima. Pusten 22 u Srbiju, Vucic ga uhljebio na carinu, kazu da po uvezenom autu u dzep sprema 100 evrica.

Nisu slucajno BG ulice krcate preskupim lamborginijima i urusima, njihova narko mafija je mozda gora i od nase. Sve je to ista prica, svaki ima hrvatsku putovnicu, kofol slucajno.

Mafija posjeduje Balkan.
Posjeduješ jako dobre informacije. :thumbup:
HelaS

#70792 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by HelaS »

sime_cipol wrote: 06/05/2025 00:44
Toffee karamela wrote: 05/05/2025 19:58
karanana wrote: 05/05/2025 17:19

nisam nikad cuo takvu izjavu. jesam da je bila cetvrta u evropi sto je mozda i tacno po nekim pokazateljima, ali u sustini vjerovatno nisu/nismo bili ni u top 10 evrope.
4. u EU, izvan tog jok.

poredak bi bio ovakav (vjerovatno); 1.Rusi - 2/3 Francuzi i Englezi - 4.YU

Nijemci tada nisu ni imali vojsku, Skandinavci još manje, a paćenici na istoku još i manje jer su ih "čuvali" Rusi. Ne vidim žestoku konkurenciju tada u EU. (Talijane niko normalan ne računa u iole respektabilnu vojsku zbog konstantnog kukavičluka u svim modernim ratovima).

Brojalo se tada mnogo šta, plus reputacija koju je ta vojska baštinila zbog historijata otpora u WWII.
Te informacije o jačini vojne moći država Evrope bile su matematičke. U njeno vrijeme, prije 40-50 godina, Jugoslavija je bila velika država sa JNA kao posebnom organizacijom koja je bila poprilično moćna, i sistemom vojne rezerve ljudi i civilne zaštite, sa svim oružjem, oruđem i tehnikom. Pisali su da je Jugoslavija mogla organizirati ratnih milion ljudi, što je tada malo koja evropska država mogla. Diskreditaciju takve vojne organizacije danas pišu neznalice, mrzitelji prethodne države iz svojih raznih razloga i pametnjakovići, željni pažnje i u želji pokazivanja "većeg" :-)

Danas se Poljska spominje kao najmoćnija evropska vojna sila, ali i to su matematički podaci, jer bez rata niko ne može znati.
mirota

#70793 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mirota »

JNA bi bila ok da se odupre spoljnjem neprijatelju, ali nisu racunali na brato ubilacki rat , ocito
p.s.
no, mislim da odavno spamujemo temu
SaraFina

#70794 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by SaraFina »

no_sekirli wrote: 05/05/2025 22:27
NediM17 wrote: 05/05/2025 19:38 Ne osjeca nostalgiju za Jugoslavijom, bila malo veca beba kad je poceo rat. :-)

Imate vi i mladjeg svijeta od mene. Na forumu. Pa jugonostalgičari. :lol:

Meni je čudnije da vi koji jugonostalgicarite ste toliki mazohisti. Pa jarane pobili vas ljudi. Poklali i raselili a vi patite. Za čim? Sto su od kraja drugig svjetskog rata. do devedesetih konsolidirali redove i onda izazvali krvoproliće. Štokholmski sindrom. Ko nas bre zavadi.
muha_sa

#70795 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

mirota wrote: 06/05/2025 06:18 JNA bi bila ok da se odupre spoljnjem neprijatelju, ali nisu racunali na brato ubilacki rat , ocito
p.s.
Ovdje nije bila agresija vec gradjanski rat :?
Doktore doktore :-)
HelaS

#70796 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by HelaS »

SmokingMan wrote: 05/05/2025 19:23 A ovo je trebala biti tema o Srbiji.
Studenti u Srbiji traže nove izbore, prethodno raspuštanje Skupštine i planiraju formirati političku organizaciju s ciljem ulaska na vlast :?

https://www.blic.rs/vesti/politika/stud ... se/qlltg66

Mislim da neko iz organizacije studentskog pokreta pretjeruje, da nema sposobnost procjene realne političke situacije u Srbiji, i da je zanesen energijom od prije nekoliko mjeseci, podrškom srbijanskog stanovništva njihovim protestima protiv Vučićeve politike i njegove stranke. Nažalost, Vučić još uvijek "vlada" Srbijom, nijedni parlamentarni ili lokalni izbori ne mogu ga pomjeriti, izuzev ako sada počne padati nakon povratka iz USA i blamaže koju je tamo doživio, koju je on sam ili neko njegov, uzročio.
mirota

#70797 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mirota »

HelaS wrote: 06/05/2025 06:42
SmokingMan wrote: 05/05/2025 19:23 A ovo je trebala biti tema o Srbiji.
Studenti u Srbiji traže nove izbore, prethodno raspuštanje Skupštine i planiraju formirati političku organizaciju s ciljem ulaska na vlast :?

https://www.blic.rs/vesti/politika/stud ... se/qlltg66

Mislim da neko iz organizacije studentskog pokreta pretjeruje, da nema sposobnost procjene realne političke situacije u Srbiji, i da je zanesen energijom od prije nekoliko mjeseci, podrškom srbijanskog stanovništva njihovim protestima protiv Vučićeve politike i njegove stranke. Nažalost, Vučić još uvijek "vlada" Srbijom, nijedni parlamentarni ili lokalni izbori ne mogu ga pomjeriti, izuzev ako sada počne padati nakon povratka iz USA i blamaže koju je tamo doživio, koju je on sam ili neko njegov, uzročio.
zar ocekujes nesto vise od mladosti, do sada gresku nisu napravili, nije jasno je li ce podrzati neku politicku stranku-opciju, ili ce izaci sa svojom listom..
drag_gost

#70798 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by drag_gost »

muha_sa wrote: 06/05/2025 06:25
mirota wrote: 06/05/2025 06:18 JNA bi bila ok da se odupre spoljnjem neprijatelju, ali nisu racunali na brato ubilacki rat , ocito
p.s.
Ovdje nije bila agresija vec gradjanski rat :?
Doktore doktore :-)
Pises bolan liku kojem smeta Kandicka. Doca Seselj je ponosan.
no_sekirli

#70799 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by no_sekirli »

SaraFina wrote: 06/05/2025 06:20
no_sekirli wrote: 05/05/2025 22:27

Imate vi i mladjeg svijeta od mene. Na forumu. Pa jugonostalgičari. :lol:

Meni je čudnije da vi koji jugonostalgicarite ste toliki mazohisti. Pa jarane pobili vas ljudi. Poklali i raselili a vi patite. Za čim? Sto su od kraja drugig svjetskog rata. do devedesetih konsolidirali redove i onda izazvali krvoproliće. Štokholmski sindrom. Ko nas bre zavadi.
Shvaćamo svi tvoje frustracije, bila si malo manja beba kad je bila Jugoslavija.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#70800 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Chmoljo »

omar little wrote: 05/05/2025 23:24
dale cooper wrote: 05/05/2025 23:15

jasno kao dan. ja pricam o dogadjajima u americi. da se razumijemo, malo je reci da se kleberim k'o nespasena na svaku vijest i uzivam u drami, samo ne uzimam objasnjenja jos ozbiljno. osobno, ona hoklica oval office ponizenje je za mene i dalje neprevazidjeno. <3 ne znam da bi sta god se ovdje desilo to moglo presisati. :D
Pa ovo "objasnjenje" da je lobiranje i sastanak propao zbog zakona o finansiranju je jos najmanje bolna za vucica.

Gore je ako su ga odjebali zbog razloga koji nisu formalne prirode. Mnogo gore.
Post Reply