U sustini jest tako, ali jaci su i Spanjolci i Italijani i Turci bili od nas. Znaci SSSR, Britanija, Francuska, Spanjolska, Italija, Juga mozda ili u bare-bare sa Svedskom.Toffee karamela wrote: ↑05/05/2025 19:584. u EU, izvan tog jok.
poredak bi bio ovakav (vjerovatno); 1.Rusi - 2/3 Francuzi i Englezi - 4.YU
Nijemci tada nisu ni imali vojsku, Skandinavci još manje, a paćenici na istoku još i manje jer su ih "čuvali" Rusi. Ne vidim žestoku konkurenciju tada u EU. (Talijane niko normalan ne računa u iole respektabilnu vojsku zbog konstantnog kukavičluka u svim modernim ratovima).
Brojalo se tada mnogo šta, plus reputacija koju je ta vojska baštinila zbog historijata otpora u WWII.
Dešavanja u Srbiji
- Sanjarko
#70751 Re: Dešavanja u Srbiji
-
Osmi Socrates
#70752 Re: Dešavanja u Srbiji
To što se imalo u Jugoslaviji nema nikakve veze sa današnjom realnošću. Ne znam odakle uopšte poređenja.
Pod jedan, drugačije su bile geopolitičke okolnosti. Pod dva, nikad niste ni imali izbor između (one Titove) Jugoslavije i današnje BiH. Ovo je najvažnije da se shvati.
Dobro se zapitajte koji ste (smo) izbor kao Bošnjaci (Bosanci) imali. Ili da te četnik ubije ili da preživiš. Pa su poslije razne druge stvari ušle u scenario.
Nema potrebe da budete obijesni jedni prema drugima, jer se uglavnom svađate oko apstraktnih stvari.
Ako bolujete od jugonostalgije, to nije razlog da pričate o apstrakcijama. Nisu svi ljudi danas nacionalisti. Neki samo žive njihove najbolje dane kako umiju, kako ste ih i vi živjeli u Jugoslaviji.
Pod jedan, drugačije su bile geopolitičke okolnosti. Pod dva, nikad niste ni imali izbor između (one Titove) Jugoslavije i današnje BiH. Ovo je najvažnije da se shvati.
Dobro se zapitajte koji ste (smo) izbor kao Bošnjaci (Bosanci) imali. Ili da te četnik ubije ili da preživiš. Pa su poslije razne druge stvari ušle u scenario.
Nema potrebe da budete obijesni jedni prema drugima, jer se uglavnom svađate oko apstraktnih stvari.
Ako bolujete od jugonostalgije, to nije razlog da pričate o apstrakcijama. Nisu svi ljudi danas nacionalisti. Neki samo žive njihove najbolje dane kako umiju, kako ste ih i vi živjeli u Jugoslaviji.
- Altsa
#70753 Re: Dešavanja u Srbiji
Ti koji su zivjeli 45 godina mira u SFRJ vise uglavnom nisu zivi. Ja nisam mlad i bio sam titov pionir i opet ponavljam danas zivim bolje nego kako su zivjeli moji roditelji a oboje su fakultetski obrazovani. Ne govorim tj. ne poredim sadasnju politicku situaciju i situaciju u drustvu koja je ocajna. Govorim cisto o kvaliteti zivota. Mozda je nekome simpaticno i rado se sjeca ali meni uopšte nije simpaticno bilo guranje auta u redu da natocim 10l benzina. Ili da sam morao se voziti do Trsta da kupim leviske. Pa sa BH pasosem mozes putovati i danas gdje hoces. Horde i manijaci su se i tada mlatili po BG, ZG i drugim gradovima ex-yu. Za mene je to jednostavno prošlo vrijeme prema kojem nemam nikakve nostalgije.Sanjarko wrote: ↑05/05/2025 19:56Imaju osjecaj jer su imala za vrijeme SFRJ 45 godina mira, blagostanje nisu imala nego kuburili kao i mi danas, ali mi imamo haman pa skoro 30 godina nemira, nije rat ali se ratuje na neki drugi nacin.Altsa wrote: ↑05/05/2025 19:47 Ove sto i dan danas imaju neke osjecaje prema jugoslaviji za mene nisu dobri u glavi. Ne mrzim je ali sam ravnodusan na njen pomen i ne zamaram se s njom kako mi je bilo i kako sam zivio. Samo znam da u ovoj BiH zivim bolje nego sto su zivjeli moji roditelji pa i ja s njima u bivsoj zajednickoj drzavi. Onakva je kakva je uz sve nedostatke i mane ali je moja. Jednostavno me prica o bivsoj drzavi ne isteresuje pogotovo sto vise ne postoji. Dokle ce bosanci biti jedini koji kmece za jugoslavijom. Slovence, hrvate, srbe zaboli neka stvar za jugoslavijom pa zasto bi mi jos uvijek cmizdrili.
Meni stari kad je bio ziv pricao kako su primjerice navijaci se fino ponasali jedni prema drugima tada, a sad kako se ponasaju, to se tuce, ubija itd.
To navodim kao primjer. Sa pasosom je mogao putovati i bio je u Sloveniji, Madzarskoj, Ceskoj i Slovackoj, za Poljsku nisam siguran, isli na na more cesce itd, od tada smo mi pali pravo nisko, na sirotinjski nivo.
Najkriticnije bilo im iza ono rata od 45-te do 55-te, pa od 85-te do pred rat.
Ne znam, tehnologija je bila i drugacija tada, manje napredna u vecini svijeta, a sad, i to igra ulogu pa su dostupne mnoge stvari ljudima danas vise.
Last edited by Altsa on 05/05/2025 20:12, edited 1 time in total.
- video
#70754 Re: Dešavanja u Srbiji
Sjebali ste topic
- Toffee karamela
#70755 Re: Dešavanja u Srbiji
Sanjarko objasnih već za Italijane a Turke ni onda niko nije brojao u Evropljane kao ni danas.Sanjarko wrote: ↑05/05/2025 20:03U sustini jest tako, ali jaci su i Spanjolci i Italijani i Turci bili od nas. Znaci SSSR, Britanija, Francuska, Spanjolska, Italija, Juga mozda ili u bare-bare sa Svedskom.Toffee karamela wrote: ↑05/05/2025 19:584. u EU, izvan tog jok.
Nijemci tada nisu ni imali vojsku, Skandinavci još manje, a paćenici na istoku još i manje jer su ih "čuvali" Rusi. Ne vidim žestoku konkurenciju tada u EU. (Talijane niko normalan ne računa u iole respektabilnu vojsku zbog konstantnog kukavičluka u svim modernim ratovima).
Brojalo se tada mnogo šta, plus reputacija koju je ta vojska baštinila zbog historijata otpora u WWII.
Za Švede ne znam ali sumnjam da su imali neku respektabilnu kopnenu vojsku (mornaricu ne brojim).
- Altsa
#70756 Re: Dešavanja u Srbiji
Dobro i sta i da je tako. I ako ne vjerujem u tu vojnu snagu ex-yu mikslim da je prenapuhana. Sta imas ti od toga danas? Sjecas se vojnog roka i sta jos. Opet glupa jugonostalgija za vojnom silom koja je sjebala cijelu zemlju.Toffee karamela wrote: ↑05/05/2025 20:12Sanjarko objasnih već za Italijane a Turke ni onda niko nije brojao u Evropljane kao ni danas.Sanjarko wrote: ↑05/05/2025 20:03U sustini jest tako, ali jaci su i Spanjolci i Italijani i Turci bili od nas. Znaci SSSR, Britanija, Francuska, Spanjolska, Italija, Juga mozda ili u bare-bare sa Svedskom.Toffee karamela wrote: ↑05/05/2025 19:58
4. u EU, izvan tog jok.
Za Švede ne znam ali sumnjam da su imali neku respektabilnu kopnenu vojsku (mornaricu ne brojim).
- dale cooper
#70757 Re: Dešavanja u Srbiji
Jebote...ako je istina ovo da se pokušao na fazon uvaliti na donatorsku večeru (i milion dolara spičkanih) uz pomoć nekog pseudo kamiondžijskog
udruženja to je...nevjerovatno.
Koji šibicar sunce ti poljubim.

udruženja to je...nevjerovatno.
-
Osmi Socrates
#70758 Re: Dešavanja u Srbiji
Pomalo je glupo i to veličanje JNA. Kakve veze ima što je i bila (ako je bila) četvrta vojna sila u Evropi? Ono što je imalo veze ko je mogao napasti Jugoslaviju. SSSR i Varšavski Pakt. Eto, jedini neprijatelj. Sovjeti bi zgazili Jugoslaviju da NATO nije bio spreman ratovati za nju.
I to je otprilike jedino što se treba reći a da nije propaganda.
I to je otprilike jedino što se treba reći a da nije propaganda.
- Sanjarko
#70759 Re: Dešavanja u Srbiji
Imala je JNA doktrinu neku, u slucaju necega da raspadne se drzava na vise republika i da zakrve narodi, sad ne znam da li je to mit samo ili neka poluistina ili cak mozda i istina. Davno citao o tome nesto negdje.
-
QSuzi
#70760 Re: Dešavanja u Srbiji
DaOsmi Socrates wrote: ↑05/05/2025 20:07 To što se imalo u Jugoslaviji nema nikakve veze sa današnjom realnošću. Ne znam odakle uopšte poređenja.
Ovo je najkomentar na tu temu
Ja, kao pripadnik ostalih, ateist, reagiram emotivno jer mi je ovo stanje stravično
Da se ljudi dijele po vjeri a ostali su margina, nebitni, toliko da ni kandidata za predsjednika ne mogu imati
Pa me ovo prozivanje izbaci iz takta
Jer ako nemam pravo imati svog kandidata, meni je to kao njima yuga. Diktatura, jer nemam pravo na svog predstavnika/predsjednika jer ne pripadam vjerskoj skupini.
Neka žive najbolje dane, bez pljuvanja na one dane koje nisu ni osjetili nego su im prepričavali.
- SaraFina
#70761 Re: Dešavanja u Srbiji
teskeredzic_22 wrote: ↑05/05/2025 19:32Jasno , jasno![]()
Četnička Srbija i još četničkija Crna Gora , skupa ili odvojeno su ono isto što i mrska socijalistička , Brozova Jugoslavija![]()
Sreća pa je tu SDA![]()
Da njih nema čisto ne znam kuda bih bježao![]()
Kakav SDA? Masio si “druže” cijeli fudbal. To sto nemam emocija prema Yugi ne znaci da sam SDA. Znaci da sam osviještena. Mislim ja donekle mogu razumjeti vas, generaciju kojoj je mladost prošla u toj Jugoslaviji i gdje su vas filovali propagandom. Kako smo posebni i da Tile nije diktator. Nego narodski čovjek.
Ali opet razumijem vas samo donekle.
- mirota
#70762 Re: Dešavanja u Srbiji
nadam se da ne zivis u ovoj rupcagi od BiH ?SaraFina wrote: ↑05/05/2025 20:36teskeredzic_22 wrote: ↑05/05/2025 19:32Jasno , jasno![]()
Četnička Srbija i još četničkija Crna Gora , skupa ili odvojeno su ono isto što i mrska socijalistička , Brozova Jugoslavija![]()
Sreća pa je tu SDA![]()
Kakav SDA? Masio si “druže” cijeli fudbal. To sto nemam emocija prema Yugi ne znaci da sam SDA. Znaci da sam osviještena. Mislim ja donekle mogu razumjeti vas, generaciju kojoj je mladost prošla u toj Jugoslaviji i gdje su vas filovali propagandom. Kako smo posebni i da Tile nije diktator. Nego narodski čovjek.
Ali opet razumijem vas samo donekle.![]()
- SaraFina
#70763 Re: Dešavanja u Srbiji
Kakvu bona nacionalnost? Označio nas vjerskom skupinom i dodao veliko M. Muslimani.
Naravno da je jedino Srbiji odgovarala Yuga s onim uredjenje i povlasticama koje su imali kao narod i kao republika. Prakticno su bili drzava u drzavi sa dvije AP. Kosovom i Vojvodinom.
Srbija je svojim s..em i i svojim gafovima iscenirala raspad. No u njihovim glavama to i dan danas izgleda drugacije. Borili su se sa tkz JNA za očuvanje iste. Republike nisu imale pravo na ocjepljenje. HR im ukinula konstitutivnost i protjerala pola miliona Srba iz HR. To sto su osnivali RSK i sl pominju u kontekstu “dogodine u Kninu”
Osnivanje RŠ isto he pozitivan proces. Zlocina jeste bilo. Ali borili su se za opstanak protiv razularenih mundzosa. A onda na kraju u krimisa Albanaca na Kosovu koji su prodavali organe nejaci. I mozemo tako u beskonačno.
- SaraFina
#70764 Re: Dešavanja u Srbiji
Meni BiH nije rupčaga. Tebe donekle mogu razumjeti, ako tebi tvoji krajevi jesu. Mislim ni ovi u RŠ te dijelove ne smatraju atraktivnim. Ali ja kao prava Bosanka vidim ljepotu i u tvome dijelu naše zajedničke domovine.mirota wrote: ↑05/05/2025 20:39nadam se da ne zivis u ovoj rupcagi od BiH ?SaraFina wrote: ↑05/05/2025 20:36teskeredzic_22 wrote: ↑05/05/2025 19:32
Jasno , jasno![]()
Sreća pa je tu SDA![]()
- SaraFina
#70765 Re: Dešavanja u Srbiji
Zadnji put se ovako “približno” Šušnjar osramotio kad su ga odbili za onaj konsulat u Čikagu. I on je otišao nepozvan na “domjenak” za Božić.dale cooper wrote: ↑05/05/2025 20:19 Jebote...ako je istina ovo da se pokušao na fazon uvaliti na donatorsku večeru (i milion dolara spičkanih) uz pomoć nekog pseudo kamiondžijskog
udruženja to je...nevjerovatno.Koji šibicar sunce ti poljubim.
![]()
![]()
- SaraFina
#70766 Re: Dešavanja u Srbiji
Ma bilo je i za vrijeme Tileta prijetnji. I unutarnjih i vanjskih neprijatelja. Pa lik je takodjer tamanio drzavne neprijatelje. I nisu te cifre bas ni male. Išlo se u zatvor na Goli Otok za vic o Tiletu. Mislim nije bio diktator i ljudi su imali slobodu. No nije volio viceve na svoj račun.Sanjarko wrote: ↑05/05/2025 19:56Imaju osjecaj jer su imala za vrijeme SFRJ 45 godina mira, blagostanje nisu imala nego kuburili kao i mi danas, ali mi imamo haman pa skoro 30 godina nemira, nije rat ali se ratuje na neki drugi nacin.Altsa wrote: ↑05/05/2025 19:47 Ove sto i dan danas imaju neke osjecaje prema jugoslaviji za mene nisu dobri u glavi. Ne mrzim je ali sam ravnodusan na njen pomen i ne zamaram se s njom kako mi je bilo i kako sam zivio. Samo znam da u ovoj BiH zivim bolje nego sto su zivjeli moji roditelji pa i ja s njima u bivsoj zajednickoj drzavi. Onakva je kakva je uz sve nedostatke i mane ali je moja. Jednostavno me prica o bivsoj drzavi ne isteresuje pogotovo sto vise ne postoji. Dokle ce bosanci biti jedini koji kmece za jugoslavijom. Slovence, hrvate, srbe zaboli neka stvar za jugoslavijom pa zasto bi mi jos uvijek cmizdrili.
Meni stari kad je bio ziv pricao kako su primjerice navijaci se fino ponasali jedni prema drugima tada, a sad kako se ponasaju, to se tuce, ubija itd.
To navodim kao primjer. Sa pasosom je mogao putovati i bio je u Sloveniji, Madzarskoj, Ceskoj i Slovackoj, za Poljsku nisam siguran, isli na na more cesce itd, od tada smo mi pali pravo nisko, na sirotinjski nivo.
Najkriticnije bilo im iza ono rata od 45-te do 55-te, pa od 85-te do pred rat.
Ne znam, tehnologija je bila i drugacija tada, manje napredna u vecini svijeta, a sad, i to igra ulogu pa su dostupne mnoge stvari ljudima danas vise.
Ako te UDBA i ostale tajne službe pokažu kao drzavnog neprijatelja, mogao si na pravdi Boga dobiti 30 godina. Plus Tilete je bio rekao Rusima “njet” i oni su njega a i Jugoslovene stalno proganjali.
I ne samo oni. Tile je bio lazov tipa Vucka. Jugosloveni su živjeli u takvim blagostanju sa su nas mrzili i Ameri radi toga. Lol
-
Osmi Socrates
#70767 Re: Dešavanja u Srbiji
Postoji mogućnost da je saznao da ga je Susie nogirala, pa da je onda zbog toga doživio srčane probleme.
Navodno, Grenell i Trump Jr. su gurali da se Trump sretne sa njim, a Wiles ih je obojicu postrojila, objasnila zašto je to nemoguće, i naložila Vučiću da napusti zemlju.
Sad je Vučić u vatri sa više strana. Gledaju ga kao Putinovog čovjeka, a Trump je izgleda odjebao Putina. Čak ni Orban više ne smije prosipati Putinovu propagandu. Putin, sa druge strane, ne odgovara na Vučićeve pozive. Studenti mu i dalje ne popuštaju, a opozicija u Srbiji ga ismijava zbog ove američke budalaštine.
Navodno, Grenell i Trump Jr. su gurali da se Trump sretne sa njim, a Wiles ih je obojicu postrojila, objasnila zašto je to nemoguće, i naložila Vučiću da napusti zemlju.
Sad je Vučić u vatri sa više strana. Gledaju ga kao Putinovog čovjeka, a Trump je izgleda odjebao Putina. Čak ni Orban više ne smije prosipati Putinovu propagandu. Putin, sa druge strane, ne odgovara na Vučićeve pozive. Studenti mu i dalje ne popuštaju, a opozicija u Srbiji ga ismijava zbog ove američke budalaštine.
- mirota
#70768 Re: Dešavanja u Srbiji
ne msm na prirodne ljepote, ima ih svaka drzava i vise od BiH mnoge..msm na nacin zivljenja, na nefunkcionisanju sistema, nemanja nikakvog sistema i sl...SaraFina wrote: ↑05/05/2025 20:47Meni BiH nije rupčaga. Tebe donekle mogu razumjeti, ako tebi tvoji krajevi jesu. Mislim ni ovi u RŠ te dijelove ne smatraju atraktivnim. Ali ja kao prava Bosanka vidim ljepotu i u tvome dijelu naše zajedničke domovine.mirota wrote: ↑05/05/2025 20:39nadam se da ne zivis u ovoj rupcagi od BiH ?SaraFina wrote: ↑05/05/2025 20:36
- dječak sa šibicama
#70769 Re: Dešavanja u Srbiji
Nije pseudo kamiondzijsko udruzenje vec Super Ego Holding, jedna od najjacih kamiondzijskih kompanija u USA sa cirka 5000 kamiona. Misli se na manje privatne kompanije, ne na korporacije poput Walmarta, Fedexa, Amazona, oni imaju desetine hiljada vozila.
Nagadja se da je istu, sa sjedistem u Chicagu, ustanovio upravo Vucic sa svojim klanom izvlaceci pare iz Srbije. Kasnije oprali pare preko kamiona. Nagadja se da je stvarni gazda kompanije brat Andrej.
Sto nije nemoguce, kako se posluje u Srbiji, zvalavi je stvorio cijelu plejadu ultra bogatih ljudi svi su povezani sa SNSom i djeluju sa one strane zakona.
On je za sefa carine polovnih automobila stavio notornog Bojovica, covjek robijao u Spaniji osudjen na 18 godina. Celnik zemunskog klana, uhapsen po medjunarodnoj potjernici, saradjivao sa kolumbijskim narko kartelima. Pusten 22 u Srbiju, Vucic ga uhljebio na carinu, kazu da po uvezenom autu u dzep sprema 100 evrica.
Nisu slucajno BG ulice krcate preskupim lamborginijima i urusima, njihova narko mafija je mozda gora i od nase. Sve je to ista prica, svaki ima hrvatsku putovnicu, kofol slucajno.
Mafija posjeduje Balkan.
Nagadja se da je istu, sa sjedistem u Chicagu, ustanovio upravo Vucic sa svojim klanom izvlaceci pare iz Srbije. Kasnije oprali pare preko kamiona. Nagadja se da je stvarni gazda kompanije brat Andrej.
Sto nije nemoguce, kako se posluje u Srbiji, zvalavi je stvorio cijelu plejadu ultra bogatih ljudi svi su povezani sa SNSom i djeluju sa one strane zakona.
On je za sefa carine polovnih automobila stavio notornog Bojovica, covjek robijao u Spaniji osudjen na 18 godina. Celnik zemunskog klana, uhapsen po medjunarodnoj potjernici, saradjivao sa kolumbijskim narko kartelima. Pusten 22 u Srbiju, Vucic ga uhljebio na carinu, kazu da po uvezenom autu u dzep sprema 100 evrica.
Nisu slucajno BG ulice krcate preskupim lamborginijima i urusima, njihova narko mafija je mozda gora i od nase. Sve je to ista prica, svaki ima hrvatsku putovnicu, kofol slucajno.
Mafija posjeduje Balkan.
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#70770 Re: Dešavanja u Srbiji
A ja vas SDA - ovce razumijem potpunoSaraFina wrote: ↑05/05/2025 20:36Ali opet razumijem vas samo donekle.SpoilerShowteskeredzic_22 wrote: ↑05/05/2025 19:32Jasno , jasno![]()
Sreća pa je tu SDA![]()
Kakav SDA? Masio si “druže” cijeli fudbal. To sto nemam emocija prema Yugi ne znaci da sam SDA. Znaci da sam osviještena. Mislim ja donekle mogu razumjeti vas, generaciju kojoj je mladost prošla u toj Jugoslaviji i gdje su vas filovali propagandom. Kako smo posebni i da Tile nije diktator. Nego narodski čovjek.![]()
S koljena na koljeno
- banjaluka078
#70771 Re: Dešavanja u Srbiji
Nećemo valjda zaboraviti Željkicino slikanje ispred ograde kad je onomad "bila pozvana" na inauguraciju?SaraFina wrote: ↑05/05/2025 20:50Zadnji put se ovako “približno” Šušnjar osramotio kad su ga odbili za onaj konsulat u Čikagu. I on je otišao nepozvan na “domjenak” za Božić.dale cooper wrote: ↑05/05/2025 20:19 Jebote...ako je istina ovo da se pokušao na fazon uvaliti na donatorsku večeru (i milion dolara spičkanih) uz pomoć nekog pseudo kamiondžijskog
![]()
![]()
![]()
- dale cooper
#70772 Re: Dešavanja u Srbiji
U pitanju je JEBENA KAMIONDŽIJSKA KOMPANIJA, koju je predsjednik jedne države iskoristio da kupi pozivnicu od državne love za događaj za koji je morao znati da mu nije mjesto na njemu, da bi se prošvercao i na prepad slikao sa Trumpom. Koji je od ovih dijelova prethodne rečenice normalnodječak sa šibicama wrote: ↑05/05/2025 21:16 Nije pseudo kamiondzijsko udruzenje vec Super Ego Holding, jedna od najjacih kamiondzijskih kompanija u USA sa cirka 5000 kamiona. Misli se na manje privatne kompanije, ne na korporacije poput Walmarta, Fedexa, Amazona, oni imaju desetine hiljada vozila.
Mafija posjeduje Balkan.
ponašanje za šefa neke države? Međutim sasvim je sigurno da je Vučić sve osim normalan. Ego manijak i šibicar sa deluzijama veličine koji čak
ni diplomatsko organizovanje ne može prepustiti ljudima koji znaju posao.
- SaraFina
#70773 Re: Dešavanja u Srbiji
Jesteeeee! Ima i to. Kako sam zaboravila. Drugo mjesto je Zeljkica!banjaluka078 wrote: ↑05/05/2025 22:12Nećemo valjda zaboraviti Željkicino slikanje ispred ograde kad je onomad "bila pozvana" na inauguraciju?SaraFina wrote: ↑05/05/2025 20:50Zadnji put se ovako “približno” Šušnjar osramotio kad su ga odbili za onaj konsulat u Čikagu. I on je otišao nepozvan na “domjenak” za Božić.dale cooper wrote: ↑05/05/2025 20:19 Jebote...ako je istina ovo da se pokušao na fazon uvaliti na donatorsku večeru (i milion dolara spičkanih) uz pomoć nekog pseudo kamiondžijskog
![]()
![]()
![]()
![]()
- SaraFina
#70774 Re: Dešavanja u Srbiji
viewtopic.php?t=134559teskeredzic_22 wrote: ↑05/05/2025 22:06A ja vas SDA - ovce razumijem potpunoSaraFina wrote: ↑05/05/2025 20:36Ali opet razumijem vas samo donekle.SpoilerShowteskeredzic_22 wrote: ↑05/05/2025 19:32
Jasno , jasno![]()
Sreća pa je tu SDA![]()
Kakav SDA? Masio si “druže” cijeli fudbal. To sto nemam emocija prema Yugi ne znaci da sam SDA. Znaci da sam osviještena. Mislim ja donekle mogu razumjeti vas, generaciju kojoj je mladost prošla u toj Jugoslaviji i gdje su vas filovali propagandom. Kako smo posebni i da Tile nije diktator. Nego narodski čovjek.![]()
![]()
S koljena na koljeno![]()
![]()
- zubi