Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kao onaj 308 što je bio kod Ismara Đoze na kanalu. Bio tipa 25, al pošto su ga čipovali i ko zna šta radili nakon određenog vremena mu razjebu kvačilo i zamajac.
Nakon toga video kako mijenjaju zamajac, a poslije toga iskače mi isti auto na piku samo dignuta cijena na tipa 28.
Ili još jače, kad neki prodaju auto i hvale kako je stage 1. Naravno čipovao ga da mu manje troši, ne zanima njega vožnja i divljanje. Pola države čipuje auta da smanje potrošnju i "rasterete motor", a kad izađeš na ulicu ne zna se ko kuda leti.
EDIT: Dan te jebo pa ovaj se i dalje prodaje
PEUGEOT 308 GT LINE 2.0 180KS SOUND ACTIVE MOŽE ZAMJENA (25 950 KM) https://olx.ba/artikal/55015238
inflames wrote: ↑05/05/2025 13:46
Kao onaj 308 što je bio kod Ismara Đoze na kanalu. Bio tipa 25, al pošto su ga čipovali i ko zna šta radili nakon određenog vremena mu razjebu kvačilo i zamajac.
Nakon toga video kako mijenjaju zamajac, a poslije toga iskače mi isti auto na piku samo dignuta cijena na tipa 28.
Ili još jače, kad neki prodaju auto i hvale kako je stage 1. Naravno čipovao ga da mu manje troši, ne zanima njega vožnja i divljanje. Pola države čipuje auta da smanje potrošnju i "rasterete motor", a kad izađeš na ulicu ne zna se ko kuda leti.
EDIT: Dan te jebo pa ovaj se i dalje prodaje
PEUGEOT 308 GT LINE 2.0 180KS SOUND ACTIVE MOŽE ZAMJENA (25 950 KM) https://olx.ba/artikal/55015238
Nije to do chipa, koliko je do dotrajalosti.
Znam dmf-ove gdje je stavljana sinter-bronza lamela, auta ubijana pa je opet trajao.
A stage 1 pa i stage 2 mogu trpit. Sve je to kako vozis, ako dosta "ispaljujes", ako kickdown iz niskih.
Linearna mapa moze pomoci
Isto kao kada bi promjenio nakon 150 000 km sve nosace motora, auto bi se preporodilo amortizere...
Sve je to dotrajalo na tim km
Last edited by kabal1337 on 05/05/2025 13:58, edited 1 time in total.
kabal1337 wrote: ↑05/05/2025 14:09
Po meni je najbolje nista ne pisati u opisu oglasa i tjt.
Napiši tačan opis i ono što spada pod karakteristike auta. Ako je 2.0 fabrički 110 kw nemoj pisati da je 130 u polje gdje stoji snaga. Možeš napisati da je čipovan u detaljno jer onda mogu fino da preskočim oglas, a ne da bacam grah da li si mu vadio dušu.
Nabrajanje koliko si litara i koje ulja nasuo, koje gorivo si sipao, dodavanje glupih komentara "ko se razumije znaće o čemu se radi" i "ko zna šta je K24 sve mu je jasno" i slični debilizmi je suvišno.
Napiši tačan opis i ono što spada pod karakteristike auta. Ako je 2.0 fabrički 110 kw nemoj pisati da je 130 u polje gdje stoji snaga. Možeš napisati da je čipovan u detaljno jer onda mogu fino da preskočim oglas, a ne da bacam grah da li si mu vadio dušu.
Nabrajanje koliko si litara i koje ulja nasuo, koje gorivo si sipao, dodavanje glupih komentara "ko se razumije znaće o čemu se radi" i "ko zna šta je K24 sve mu je jasno" i slični debilizmi je suvišno.
Bas ces stici da mu izvadis dusu sa 130 kw
Kakve veze koliko je kw, i da je 30 mozes ga zapucati hladnog u crveno
Bas ces stici da mu izvadis dusu sa 130 kw
Pa samo govori koliko mu je komentar nigdje veze, gledanje i kometarisanje necega sto nece kupit.
Covjek napise sta je radjeno i sipano ( kvalitetna ulja) a neko nece napisati nista jer i ne zna da se treba zamjeniti i to je kao ok a ovo nije
Pa dobro covjek ako je to zamijenio i ostavio racune to mi je i OK. Nije bas da u BiH imamo neki sistem gdje mozes nazvati radionicu i doznati sve servise(otvorena info) i popravke(uz dozvolu vlasnika) da bi stekao uvid u to kako je auto odrzavano.
Komentari tipa: "tek se razradio", "baba vozila", "ko zna razumije", "pogledaj cijenu vani"... i sliicno su ono sto bi danas influeserke rekle "red flags", doduse kad neko kaze "red flag" meni je to red flag da bjezim od nje
kabal1337 wrote: ↑05/05/2025 13:55
Isto kao kada bi promjenio nakon 150 000 km sve nosace motora, auto bi se preporodilo amortizere...
kabal1337 wrote: ↑05/05/2025 13:55
Pa samo govori koliko mu je komentar nigdje veze, gledanje i kometarisanje necega sto nece kupit.
Covjek napise sta je radjeno i sipano ( kvalitetna ulja) a neko nece napisati nista jer i ne zna da se treba zamjeniti i to je kao ok a ovo nije
Moj komentar je bezveze, a ti izjaviš da je nemoguće izvaditi dušu autu jer ima 130 kw. I nije poenta ni u 130, ali to sam već napisao pa si se uhvatio za nešto što uopšte nisam mislio i sad udri.
To koje je ulje sipano, kad su mijenjane pločice i kad je mijenjan antifriz je ok napisati, ali isticati to i zbog toga zalijepiti višu cijenu je smješaluk. Dovoljno je napisati osnovno, a ko je održavao auto za to će imati servisnu knjigu, račune, slike i ostalo, neće niko ni kupiti auto ako mu ne pokažeš ništa od toga. Prokomentarisao sam mentalitet gdje on zatrpa komplet opis drobeći o tome šta je mijenjao jer jelte samo on radi mali servise na autu. Auto održavaš zbog sebe, a ne da bi mu povećao cijenu.
Cijenu auta formira trenutno stanje auta na kraju krajeva.
Last edited by inflames on 05/05/2025 15:35, edited 1 time in total.
bolje platiti viška za dobro održavano auto, jer i ako kupiš jeftinije izvalit ćeš te iste pare na kraju svakako. Kupovina je lutrija, bolje sebi povećati šanse da
kabal1337 wrote: ↑05/05/2025 15:35
U novcaniku da nosim fotografiju kada sam mijenjao diskove
Sve napises i onda na kraju ovo
Cijenu auta formira trenutno stanje auta na kraju krajeva.
Sta sad, dopada ti se auto ali ti cijena ne pase... pa pjenis po forumu
Ja sam napisao post, ovo dao primjer jer mi je palo na pamet a ti si mi se zalijepio pa si dobio odgovor. Ne kupujem ovo.
Trenutno stanje auta i pisanje romana kako održavaš nisu nužno u korelaciji. Apsolutno me ne zanima što si uložio 10000 u 308, ako dođem i vidim da je kanta.
Ti si bezveze ciničan. Pokušavam fino da ti obrazložim šta sam mislio, ali očigledno da je lakše niti derište. Zalijepi i na čelo ako hoćeš, ne moraš u novčaniku.