Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#41151 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
nece taj kupit nista
- canvra888
#41152 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Smara ove prodavače po salonima 
- House
#41153 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
moćan.Seawolf wrote: ↑03/05/2025 22:55Nema sa 250 PS, ali ima sa 265 PS ....
https://stockcars.porscheinformatik.com ... 0735462-BA
- House
-
izbjeglica_iz_besmisla
#41155 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Evo jedno konkretno pitanje za svaboljupce, zamoljen sam da ga postavim ovdje.
Drug trazi auto, ova BMW trojka mu je zapala za oko: https://olx.ba/artikal/67582900
Koji bi bio razlog sto je jeftiniji od slicnih auta, barem par hiljada? Znam da karavani kod nas nisu na cijeni inace, al i u kramaru je slican karavan s manje opreme oko 50.000.
Ovaj motor bi trebao biti dobar, mada ne gledam svabe pa ne znam sve detalje, i ima kamaru opreme. Kilometraza je sumnjivo mala ali evo vidim daju broj sasije za provjeru.
Tako da se onda pita jel udaran pa popravljan, ili ovaj mediteran auto ima neki trik sa provjerama servisne historije preko broja sasije, il sta? Da ne poteze bezveze do Mostara, nije mu blizu bas
Drug trazi auto, ova BMW trojka mu je zapala za oko: https://olx.ba/artikal/67582900
Koji bi bio razlog sto je jeftiniji od slicnih auta, barem par hiljada? Znam da karavani kod nas nisu na cijeni inace, al i u kramaru je slican karavan s manje opreme oko 50.000.
Ovaj motor bi trebao biti dobar, mada ne gledam svabe pa ne znam sve detalje, i ima kamaru opreme. Kilometraza je sumnjivo mala ali evo vidim daju broj sasije za provjeru.
Tako da se onda pita jel udaran pa popravljan, ili ovaj mediteran auto ima neki trik sa provjerama servisne historije preko broja sasije, il sta? Da ne poteze bezveze do Mostara, nije mu blizu bas
- House
-
profatr
#41157 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Tko ti može išta reći na neviđeno, neka po broju šasije proovjeri kilometražu. Da li je bio udaren može se vidjeti samo uživo. Ako ima 50.000 za taj auto onda si može priuštiti i izlet do Mostara. Za te novce ja bih kupovao samo direktno u Njemačkoj.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑04/05/2025 16:42 Evo jedno konkretno pitanje za svaboljupce, zamoljen sam da ga postavim ovdje.
-
cccccc
#41158 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Ford Fiesta *titanium* *1.4 TDCi* Reg. Top Stanje (7 700 KM)
https://olx.ba/artikal/66713088
Da li ovu fiestu ili ovog pezoa
PEUGEOT 207 1.6 DIZEL 88 KS (7 500 KM)
https://olx.ba/artikal/65073342
Ili koje bi auto preporucili za ove pare?
https://olx.ba/artikal/66713088
Da li ovu fiestu ili ovog pezoa
PEUGEOT 207 1.6 DIZEL 88 KS (7 500 KM)
https://olx.ba/artikal/65073342
Ili koje bi auto preporucili za ove pare?
- canvra888
#41159 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Ne bih rekao da je kilometraža sumnjivo mala. Sasvim u skladu sa godinama, u prosjeku 30k godišnje ugrubo.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑04/05/2025 16:42 Evo jedno konkretno pitanje za svaboljupce, zamoljen sam da ga postavim ovdje.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#41160 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Prenesem, hvala na komentarima
Meni je 30k beka donja granica godisnje kilometraze za auta izvana, pogotovo ovakvo auto moze gaziti puno vise.
PS nije do para ovo oko puta do mostara, nego logistike s drugog kraja drzave.
-
artur morgan
#41161 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Dobar BMW, dobra oprema ima u biti sve i cijena je povoljna. Bio bi skuplji da je 4x4 i da je mladji ali opet se cini povoljan. Nesto jeftinija cijena ne znaci da ima neku manu. Mislim da nije mild hybrid.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑04/05/2025 16:42 Evo jedno konkretno pitanje za svaboljupce, zamoljen sam da ga postavim ovdje.
Provjerit ga na car vertical ako je iz uvoza trebao bi imati izvjestaj i uzivo dobro pogledati limariju stakla vidjeti na farovima datum proizvodnje i sve ostalo na autu i probati. Zapise o servisnoj historiji ima na iDrive-u. Ako je auto uredno isplati se kupiti ako je drug bas zainteresovan treba ga pogledati.
Sjajan je auto u svakom pogledu. Vozim slican nije karavan ali je 4x4 pogon.
Onaj drugi crni je meni bolja opcija kod tog prodavca. Ima 4x4 pogon plus ima radar, laser farove i jos neke dodatne opreme koja je pa i rijetka kod tih modela, a malo je skuplji.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#41162 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
@artur morgan
A da, taj crni je jos veci upitnik ... manja kilometraza i 4x4 i sve to dodatno, a tek nesto malo skuplji. I meni djeluju oba dobro, btw, a nisam fan Nijemaca.
Da li neko ima iskustva s ovim Mediteran autom? Mozda je to najvaznije pitanje ovdje, jer sve oko auta se moze na licu mjesta pogledati.
A da, taj crni je jos veci upitnik ... manja kilometraza i 4x4 i sve to dodatno, a tek nesto malo skuplji. I meni djeluju oba dobro, btw, a nisam fan Nijemaca.
Da li neko ima iskustva s ovim Mediteran autom? Mozda je to najvaznije pitanje ovdje, jer sve oko auta se moze na licu mjesta pogledati.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#41163 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Posto se auto prodaje u mostaru pravac u Tomic na pregled, fino kljuc das u servis i sa kljuca ti ocita sveizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑04/05/2025 16:42 Evo jedno konkretno pitanje za svaboljupce, zamoljen sam da ga postavim ovdje.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#41164 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
-
artur morgan
#41165 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Neka krene od car verticala. Ukoliko je bas sumnjicav onda treba nabaviti na ebayu uredjaj za mjerenje debljine laka. Sa njim se vidi kad je farbano auto iako samo farbanje ne znaci da je auto udareno. Meni je neko proslo auto namjerno ogrebao kljucem na parkingu na Grbavici ispred restorana Paper Moon. Iako su jedna vrata ogrebana lakirer je preporucio farbanje oba da se boja ujednaci da se ne vidi prelaz i poliranje ostale te strane. I tako je uradio. Tesko je bilo vidjeti super je uradio osim na jednom mjestu gdje bi sansa bila da vidis nikakve osim tim uredjajem. Mnoge bi to farbanje odbilo od auta a auto je bilo bez greske, nikad nije imalo nezgodu, redovno odrzavano ispravno naspi gorivo i mozes sa njim gdje god zelis. Ono sto hocu reci farbanje ne mora znaciti da je auto udareno polovno je mozda jeste mozda nije to je rizik prihvatas ga ili ne, servisna historija je bitna, kao i motorni prostor da nisu mijenjani npr. ukrasni poklopac motora, ispod njega ima datum proizvodnje ili farovi na njima ima datum proizvodnje ali i oni se mogu razbiti zbog gluposti. Neki dan lik krenu nazad na parkingu i umalo da me opali u far. Kamencic ga moze razbiti.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑04/05/2025 19:38 @artur morgan![]()
Sansa da to auto tog godista iz uvoza nije redovno servisirano je jako mala gotovo nikakva. Onaj ko to vozi ima za servise
Pogledaj unutrasnju stranu motornog prostora da li na limu uz blatobran ima prelaz od farbanja ili na haubi sa unutrasnje strane osjeti se pod prstom to ako ima to je vec alarm. Da bi zatvorio haubu treba malo jace zalupiti to je kod bmw-a normalno. Ili imas na dnu pojasa za vezanje datum proizvodnje treba gimnastike da ga vidis ako je noviji od datuma auta mijenjan je a ako je mijenjan bio je u sudaru.
Uglavnom, prvo car vertical, detaljno sve pregledati unutra se na slikama cini uredan, sjedista izgledaju ocuvano, nema na displeju upozorenja, felge bi trebale biti 18ke na crnom, i cine se takvim, naprijd 225/45 r18 uze gume nazad sire 255/40 r18, iako na nekim modelima dolaze i iste 225/50 r17, mozda je pogrijesio u pisanju oglasa, servisna historija na idrive pogledati jeli na vrijeme servisiran zuta boja ukazuje na kasnjenje crvena jos gore da nije ni radjen zelena da je sve na vrijeme, test voznja probati ovjes kocnice mjenjac motor volan modove rada klimu pratiti displej auto se brzo zagrije i ako se auto cini ok kupiti. Nemas ni kod jednog prodavca bas prave garancije na polovno da se u prodavca pouzdas. Samo dobar pregled...i uzivati u trazenju auta zabavno je to
-
kuli1961
#41166 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Nije baš sasvim tačno. U februaru 2024 sam kupio novi Tucson 1,6 Tgdi 132 kw, 4x4, neka prosječna potrošnja mješovite vožnje je 9,2 l/100 km. Ne smatram to prevelikom potrošnjom, ipak je riječ o povišenom autu, težine cca 1700 kg. Ljetne gume su 19 cola, zimske 17.
Nije tačno ni da im 4x4 pogon ne valja. Zimus, na 25-30 cm snijega, u potpuno zatrpanom, neočišćenom gradu, nije bilo mjesta gdje nisam mogao proći. Odlazio sam i u vikendicu, šljunčani seoski put, naravno neočišćen, bez problema, samo "brna".
-
izbjeglica_iz_besmisla
#41167 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Nema auto tablice, nit ga mozes ozbiljnije provozati niti otici majstoru. A u tudjem si gradu.bordo gandalf wrote: ↑04/05/2025 21:36 Posto se auto prodaje u mostaru pravac u Tomic na pregled, fino kljuc das u servis i sa kljuca ti ocita sve
Zato i pitam za reputaciju ovog Mediteran Auta, nije pitanje njegove paranoje nego ogranicenih mogucnosti provjere i uopce voznje tog autam Kod kramara bi recimo mogao miran biti, tri puta je sve OK bilo meni (za jeftinija auta doduse) i to mu mogu preporuciti. Al za ove nemam pojma kakvi su.
Last edited by izbjeglica_iz_besmisla on 04/05/2025 23:12, edited 2 times in total.
-
kvaju
#41168 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Za Mediteran Auto samo rijeci hvale, kolegi slobodno reci da će iskustvo s njima biti i vise nego dobro, vjeruj mi.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑04/05/2025 19:38 @artur morgan![]()
Par mojih prijatelja uzimalo auto kod njih, samo rijeci hvale.
-
dado_
#41169 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Preporuka za auto kucu, ljudi znaju i rade odlican posao, bmw djeluje jako dobro, kombinacija bojaizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑04/05/2025 16:42 Evo jedno konkretno pitanje za svaboljupce, zamoljen sam da ga postavim ovdje.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#41170 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Sad svaka autokuca ima tablice koje se saltaju sa auta na auto upravo radi tih stvariizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑04/05/2025 23:04Nema auto tablice, nit ga mozes ozbiljnije provozati niti otici majstoru. A u tudjem si gradu.bordo gandalf wrote: ↑04/05/2025 21:36 Posto se auto prodaje u mostaru pravac u Tomic na pregled, fino kljuc das u servis i sa kljuca ti ocita sve
Zato i pitam za reputaciju ovog Mediteran Auta, nije pitanje njegove paranoje nego ogranicenih mogucnosti provjere i uopce voznje tog autam Kod kramara bi recimo mogao miran biti, tri puta je sve OK bilo meni (za jeftinija auta doduse) i to mu mogu preporuciti. Al za ove nemam pojma kakvi su.
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#41172 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Auto ne moras voziti, samo kljuc odneses u servis i sve ti iscitaju. Ako je servisna historija ok imaju probne table ili cak i slepa pa da se i mehanicki auto pregledaizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑04/05/2025 23:04Nema auto tablice, nit ga mozes ozbiljnije provozati niti otici majstoru. A u tudjem si gradu.bordo gandalf wrote: ↑04/05/2025 21:36 Posto se auto prodaje u mostaru pravac u Tomic na pregled, fino kljuc das u servis i sa kljuca ti ocita sve
-
izbjeglica_iz_besmisla
#41173 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Nisam znao da saltaju testne tablice, korisna info 
- Laplace
#41174 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Nije baš tako, meni do 100 ubrza za 10,5 s. I to po fabričkim specifikacijama, u realnosti je to duže.nepass1 wrote: ↑30/04/2025 12:44Sve rejseri ovdje a auta im do 100 ubrzavaju u rasponu 8,5 i 9,3 sec. Ali oni to sve osjete pa i taj treptaj oka od 0.8 sec. Mene sad stid mog benzincaMehmedPasaMoric wrote: ↑30/04/2025 11:53Toliko smarate sa tim "anemicni" da bi covjek pomislio da ovde svako vozi Q7 V12 ili Touarega V10 5.0 pa mu se kao tesko naviknuti na promjenuQwerty1234 wrote: ↑30/04/2025 09:49
Ako pricamk o anemicnim 1.4-2.0 atmo ili malim turbacima….
Jedini rahatluk je sto se ugrije za 5 min i puse toplo zimi brzo![]()
Da mi je samo znati kakve li to brzinske rekorde obarate i u kakvim dinamicnim voznjama uzivate sa 1.9 dizelima sa zastopanim diznama i turbinama na izdisaju
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#41175 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
vrijeme je da se to diže na stage 3