Idealni preduslovi da nam uvale petardu na Anfieldu.
English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Osmi Socrates
#61151 Re: English Premier League
Liverpool ima samo pet utakmica da uzme bod. Nije to dovoljno, treba im deset, slušajući neke navijače.
Dosad deset golova u dvije utakmice, petarda prosjek.
- drug_profi
#61152 Re: English Premier League
Red je da se spomene. Jedna od onih bajkovitih priča.
Te sam godine navijao za Lester.
Vardi ode u MLS, a iza njega ostaje legenda.

Te sam godine navijao za Lester.
Vardi ode u MLS, a iza njega ostaje legenda.

- jasko_ba
#61153 Re: English Premier League
Wrexham iz pete lige do championshipa u tri sezone. Ne znam da li je iko to uspio tri godine zaredom. Sad je pitanje kada ce uci u Premier ligu 
- Logovan
#61154 Re: English Premier League
Palace u finalu kupa, hajde još Forest.
- Logovan
#61155 Re: English Premier League
Neville prognozirao da će Manchester United završiti treći, a Liverpool peti, a Carragher prognozirao Forestu ispadanje. 
- drug_profi
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- belafonte
#61159 Re: English Premier League
Čestitke Liverpoolu, rutinski odradiše sezonu, napraviše dosadnom najbolju ligu svijeta...
Nadam se da će to biti motiv ostalim da zagrizu do nestvarnih granica boli sljedeće sezone i da se borba za šampiona proširi na 4-5 klubova.
Čestitke i Slotu, ali ne mogu se oteti utisku da je to jedan od najsretnijih ljudi na svijetu...uzrečice pokupio kajmak, u pravo vrijeme na pravom mjestu napokon su dobile odraz u njegovom liku, definitivno su čudni putevi Božji...
Čestitke i ekipi sa Liverpool teme koji pored toga što zdušno bodre svoj tim, održavaju na visokom nivou zainteresovanost i nas ostalih za Premier ligom

Nadam se da će to biti motiv ostalim da zagrizu do nestvarnih granica boli sljedeće sezone i da se borba za šampiona proširi na 4-5 klubova.
Čestitke i Slotu, ali ne mogu se oteti utisku da je to jedan od najsretnijih ljudi na svijetu...uzrečice pokupio kajmak, u pravo vrijeme na pravom mjestu napokon su dobile odraz u njegovom liku, definitivno su čudni putevi Božji...
Čestitke i ekipi sa Liverpool teme koji pored toga što zdušno bodre svoj tim, održavaju na visokom nivou zainteresovanost i nas ostalih za Premier ligom
- AmiĐa_Idriz
#61160 Re: English Premier League
Živiobelafonte wrote: ↑28/04/2025 08:55 Čestitke Liverpoolu, rutinski odradiše sezonu, napraviše dosadnom najbolju ligu svijeta...
Čestitke i ekipi sa Liverpool teme koji pored toga što zdušno bodre svoj tim, održavaju na visokom nivou zainteresovanost i nas ostalih za Premier ligom![]()
![]()
-
Sid the sloth
#61161 Re: English Premier League
E moj Kloppe sto ne ostade jos jednu - dvije sezone. Konkurencija nikad laksa za osvojiti ligu bas kad je on otisao.
Cestitke simpatizerima Liverpoola, vise nego zasluzena titula, mozda i Salahu donese Zlatnu loptu jer mu je trenutno jedina konkurencija Raphinha kojem je ovo prva kvalitetna sezona u karijeri.
Cestitke simpatizerima Liverpoola, vise nego zasluzena titula, mozda i Salahu donese Zlatnu loptu jer mu je trenutno jedina konkurencija Raphinha kojem je ovo prva kvalitetna sezona u karijeri.
- darius_maximus
#61162 Re: English Premier League
Teško da će Salah osvojiti Zlatnu loptu ove godine.
Imaš pored Raphine i Lewandovskog i Yamala koji su legit contenderi, imaš Lautara iz Intera koji isto ima odličnu sezonu i možda uzme LP, itd.
Ima tu još da se igra, prije nego se o tome počne pričati.
Sigurno je u priči, ali daleko je od prvog favorita, barem mi se čini.
Imaš pored Raphine i Lewandovskog i Yamala koji su legit contenderi, imaš Lautara iz Intera koji isto ima odličnu sezonu i možda uzme LP, itd.
- Logovan
#61163 Re: English Premier League
Pa to što mu je prva kvalitetna sezona nema nikakve veze.Sid the sloth wrote: ↑28/04/2025 12:56 E moj Kloppe sto ne ostade jos jednu - dvije sezone. Konkurencija nikad laksa za osvojiti ligu bas kad je on otisao.
- MarlboroGold
#61164 Re: English Premier League
Jbg stalno mijenjaju kriterije i nikad ne znaš. Nekad je to nagrada za najboljeg pojedinca bez obzira na titule, a nekad su osvojene titule u sezoni presudne. Zavisi koga guraju da mu gurnu nagradu u ruke.darius_maximus wrote: ↑28/04/2025 13:46 Teško da će Salah osvojiti Zlatnu loptu ove godine.
Ako se gledaju statistike Salah je tik ispred Raphinhe ove sezone. Međutim, razlika između njih je što Salah gotovo sam nosi kompletan Liverpool u ofanzivi i gotovo sve ide od njega dok Raphinha ima Yamala i Lewandowskog.
Lautaro je dobar ove sezone nema šta, ali je znao imati bolje statistike u prethodnim sezonama.
Salah je zaslužio zlatnu loptu ove sezone više nego svi ostali, a to ovih par kola do kraja u svim takmičenjima neće znatno promijeniti.
- ultima_palabra
#61165 Re: English Premier League
E cuj Lewandowski "kontender" 
-
Sid the sloth
#61166 Re: English Premier League
Zavisit ce definitivno kako se sezona zavrsi. Inter cini se vec gubi ligu, ako osvoje LP mozda Lautaro bude u prici.darius_maximus wrote: ↑28/04/2025 13:46 Teško da će Salah osvojiti Zlatnu loptu ove godine.
Raphinha i Yamal isto tako zavisi kako Barca zavrsi sezonu.
Po mom misljenju Salah je najbolji igrac ove sezone do sad ali ima jos vremena da ga prestignu ovi koji su blizu.
- MarlboroGold
#61167 Re: English Premier League
Jedino mu je Raphinha prava prijetnja. Ostali su ipak dosta iza. Čak i Yamal iako ima fenomenalnu sezonu.
- darius_maximus
#61168 Re: English Premier League
Van Otoka nije haman ništa napravio, a u Engleskoj jedna od najdosadnijih utrka za prvaka odavno, tako da mu ništa od toga ne ide u prilog.MarlboroGold wrote: ↑28/04/2025 14:37Jbg stalno mijenjaju kriterije i nikad ne znaš. Nekad je to nagrada za najboljeg pojedinca bez obzira na titule, a nekad su osvojene titule u sezoni presudne. Zavisi koga guraju da mu gurnu nagradu u ruke.darius_maximus wrote: ↑28/04/2025 13:46 Teško da će Salah osvojiti Zlatnu loptu ove godine.
Ako se gledaju statistike Salah je tik ispred Raphinhe ove sezone. Međutim, razlika između njih je što Salah gotovo sam nosi kompletan Liverpool u ofanzivi i gotovo sve ide od njega dok Raphinha ima Yamala i Lewandowskog.
Lautaro je dobar ove sezone nema šta, ali je znao imati bolje statistike u prethodnim sezonama.
Salah je zaslužio zlatnu loptu ove sezone više nego svi ostali, a to ovih par kola do kraja u svim takmičenjima neće znatno promijeniti.
Barcelona se krvi s Realom oko lige, oko kupa, tako da su vazda u svim naslovnicama.
U borbi su za LP, tako da sljedećih par sedmica može svašta donijeti (da i Lewandowskog u tim pričama, koliko god to bilo šega).
Slična stvar je i s Interom.
Neka Lautaro zabije par odlučujućih golova u LP i imat će definitivno argumenata.
Zlatna lopta je velikim dijelom popularity contest, ali vidjet ćemo još šta se izdešava.
-
Osmi Socrates
#61169 Re: English Premier League
Salah ima monstruozne statistike i ja bih dao njemu. Ali, nije tako jednostavno. Raphinha ima šansu za još trofeja. Ostali nisu ni blizu. Za Lewu se govori da bi mogao dobiti jer su ga zakinuli 2020, kad je bio favorit, a oni odlučili da nikom ne daju. Ali, to se neće desiti.
Pored ove dvojice gore, Dembele je treći favorit. On ima šansu za četiri trofeja, a dao je dosta golova. Ne treba zaboraviti da se igra i Svjetsko Prvenstvo klubova, na kojem Raphinha i Mo ne igraju. Dembele igra. Lautaro bi isto mogao završiti sa tri trofeja. I on igra na Svjetskom Prvenstvu.
Pored ove dvojice gore, Dembele je treći favorit. On ima šansu za četiri trofeja, a dao je dosta golova. Ne treba zaboraviti da se igra i Svjetsko Prvenstvo klubova, na kojem Raphinha i Mo ne igraju. Dembele igra. Lautaro bi isto mogao završiti sa tri trofeja. I on igra na Svjetskom Prvenstvu.
- AmiĐa_Idriz
#61170 Re: English Premier League
Barca ako uveze 4 trofeja Raphinha to uzima glat.
- MarlboroGold
#61171 Re: English Premier League
Nije velikim dijelom, već uglavnom jeste. Zato je rijetko dobijaju golmani i odbrana. Trebali bi je podijeliti na dva dijela što se mene tiče - jedna za ofanzivne vezne, krila i napadače, a druga za defanzivne vezne, bekove, štopere i golmana.darius_maximus wrote: ↑28/04/2025 15:15Van Otoka nije haman ništa napravio, a u Engleskoj jedna od najdosadnijih utrka za prvaka odavno, tako da mu ništa od toga ne ide u prilog.MarlboroGold wrote: ↑28/04/2025 14:37Jbg stalno mijenjaju kriterije i nikad ne znaš. Nekad je to nagrada za najboljeg pojedinca bez obzira na titule, a nekad su osvojene titule u sezoni presudne. Zavisi koga guraju da mu gurnu nagradu u ruke.darius_maximus wrote: ↑28/04/2025 13:46 Teško da će Salah osvojiti Zlatnu loptu ove godine.
Barcelona se krvi s Realom oko lige, oko kupa, tako da su vazda u svim naslovnicama.
U borbi su za LP, tako da sljedećih par sedmica može svašta donijeti (da i Lewandowskog u tim pričama, koliko god to bilo šega).
Slična stvar je i s Interom.
Neka Lautaro zabije par odlučujućih golova u LP i imat će definitivno argumenata.
Zlatna lopta je velikim dijelom popularity contest, ali vidjet ćemo još šta se izdešava.
-
LSD
#61172 Re: English Premier League
Jest da simpatisem Barcu, al Raphinha i zlatna lopta
zvuci kao dobar vic.
-
Sid the sloth
#61173 Re: English Premier League
I meni isto
Vjerovatno zato sto smo ga pratili i proslu sezonu kad je bio nula pa nam se sad cini kao anomalija koja ce sljedece sezone opet po starom
Cak sam procitao i da ga uprava zeli prodati dok mogu uzeti dobre pare jer ne vjeruju da moze igrati konstanto na ovom nivou 
- Point.
#61174 Re: English Premier League
Lautaro bi lako mogao završiti sezonu bez i jednog trofeja. Ispali su iz kupa Italije, kaskaju 3 bobe za Napolijem koji ima lakši raspored bez evropskih utakmica a kako sada igraju zadnje 4 utakmice ne vidim kako mogu proći Barcu.Osmi Socrates wrote: ↑28/04/2025 15:24 Salah ima monstruozne statistike i ja bih dao njemu. Ali, nije tako jednostavno. Raphinha ima šansu za još trofeja. Ostali nisu ni blizu. Za Lewu se govori da bi mogao dobiti jer su ga zakinuli 2020, kad je bio favorit, a oni odlučili da nikom ne daju. Ali, to se neće desiti.
- Logovan
#61175 Re: English Premier League
Izjednačio se sa par njih, dosta od Slota