I daj mi primjer neke utakmice gdje su nas sudije gurale kao što danas guraju Borac.
Ili primjer neke izglasane titule kao što dvije ima Sarajevo?
Ili bilo kakav dokaz o tim glupostima koje valjaš pod stare dane... Pitaru.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
I daj mi primjer neke utakmice gdje su nas sudije gurale kao što danas guraju Borac.
Opet si bezobrazan otici ces tamo gdje ti nije mjesto. Nemoj to raditi....ako ne znas komunicirati preskoci me
Pa lažeš ovdje na pravdi Boga, i onda hoćeš da neko bude pristojan s tobom, vjerovatno jer imaš lični problem s Amarom.hrasno38 wrote: ↑27/04/2025 22:50Opet si bezobrazan otici ces tamo gdje ti nije mjesto. Nemoj to raditi....ako ne znas komunicirati preskoci me
Jebe mi se savrseno za Amara, oca sam mu neizmjerno cijeno a njega stvarno nemam nikakvog razloga jer da je neki trener neko bi ga zvao da nekoga iole ozbiljnijeg trenira. To sto je otisao u Japan otisao je zahvlajujuci Ivici i taj trofej je uzeo zahvaljujuci Ivici. Ti ili nemas dovoljno godina ili ti je Amar guzni haver pa se ne sjecas silnih sudijskih kradja u korist Zelje. Isto ovo sto danas ima Borac, sto je imao Zrinjski imali su i Zeljo i Sarajevo skoro svaki put kad su uzimali titule. Vi ste nesposobni da hljeba jedete a ne da prodisete kad mi crknemo. Rekao sam ti kad te budem u prvom postu uvrijedio slobodno udari istom mjerom a ja to nikada ne radim tako da sam ti davno rekao da mi se skines sa one stvari i mirna Bosna!Didier wrote: ↑27/04/2025 22:53Pa lažeš ovdje na pravdi Boga, i onda hoćeš da neko bude pristojan s tobom, vjerovatno jer imaš lični problem s Amarom.
Je li mu i u Japanu Brković kupio trofej?
Je li svih deset u BiH kupio?
Majke mi, prodisaćemo kad vaša bumerska generacija pocrkava...
Nisi mi odgovorio je li mu Brković i u Japanu kupio trofej? Ili ga je osvojio zahvaljujući Ivici?hrasno38 wrote: ↑27/04/2025 22:58Jebe mi se savrseno za Amara, oca sam mu neizmjerno cijeno a njega stvarno nemam nikakvog razloga jer da je neki trener neko bi ga zvao da nekoga iole ozbiljnijeg trenira. To sto je otisao u Japan otisao je zahvlajujuci Ivici i taj trofej je uzeo zahvaljujuci Ivici. Ti ili nemas dovoljno godina ili ti je Amar guzni haver pa se ne sjecas silnih sudijskih kradja u korist Zelje. Isto ovo sto danas ima Borac, sto je imao Zrinjski imali su i Zeljo i Sarajevo skoro svaki put kad su uzimali titule. Vi ste nesposobni da hljeba jedete a ne da prodisete kad mi crknemo. Rekao sam ti kad te budem u prvom postu uvrijedio slobodno udari istom mjerom a ja to nikada ne radim tako da sam ti davno rekao da mi se skines sa one stvari i mirna Bosna!
Jos smo mi u igri za to trece.Oni idu Slogi gdje ce ih sigurno sudije zaklati idu i Velezu gdje moze biti svasta.E sad kako cemo mi odigratiultima_palabra wrote: ↑28/04/2025 02:20 Jbg kad god se nesto lomi mi podbacimo (kao u Sirokom npr.) Sa bodom danas su bile fine sanse za trece mjesto.
Svake sezone kada smo osvajali trofeje bilo smo najbolji.
Ne bih imao ništa protiv da Denis pokaže da zna i vrijedi, pa osvoji koju titulu sa nama, trofej bilo koji, ali naravno pusti i nedosanjani snovi. Ne mora mi biti neko drag ako će odraditi posao kako treba i ako je klasa, ali nažalost takvog u Želji nema već godinama, već kupimo otpatke i biramo manje zlo.MELBOURNE_SARAJEVO wrote: ↑28/04/2025 09:08 Ne kontam ove price i podjele oko trenera...Nemam favorita,naravno da mi je Osim najdraziji jer je najtrofejniji i najveci Zeljovac od svih trenera... Ne kontam kojem covjeku normalnom moze Coric biti bolji od Osima,Coric nista nije nista osvojio,tu je kratko..Moze jedino ako nesto licno imas protiv Amara..A kad imas licno protiv nekoga onda to veze nema sa realnoscu.
splinter wrote: ↑28/04/2025 10:39Ne bih imao ništa protiv da Denis pokaže da zna i vrijedi, pa osvoji koju titulu sa nama, trofej bilo koji, ali naravno pusti i nedosanjani snovi. Ne mora mi biti neko drag ako će odraditi posao kako treba i ako je klasa, ali nažalost takvog u Želji nema već godinama, već kupimo otpatke i biramo manje zlo.MELBOURNE_SARAJEVO wrote: ↑28/04/2025 09:08 Ne kontam ove price i podjele oko trenera...Nemam favorita,naravno da mi je Osim najdraziji jer je najtrofejniji i najveci Zeljovac od svih trenera... Ne kontam kojem covjeku normalnom moze Coric biti bolji od Osima,Coric nista nije nista osvojio,tu je kratko..Moze jedino ako nesto licno imas protiv Amara..A kad imas licno protiv nekoga onda to veze nema sa realnoscu.
Sva ta priča oko Amara, pa zna se iz koje kuhinje je krenula i s kojim motiviom. Amar je bio fakin i mangup, ali imao i fudbalsko znanje, za ono vrijeme uz solidan roster dovoljno da se prošeta ligom. On se pitao koliko će gostujućih navijača doći a koliko neće, lobirao oko izbora sudija i delegata, zapišavao papke i seljačiće kad god bi stigao, ali današnji vakat je pokazao da je tako moralo biti. To njih i boli. Sve u to oni pokušali prije Amara i pokušavaju cijelo vrijemo, ali jednostavno on dođe i samo ih zapiša i postavi svakoga gdje mu je i mjesto.
Amar je u svom poslu bio najbolji jer je shvatio da je fubalsko znanje ovdje samo dio uspjeha, a fakinluk i mangupluk drugi i mnogo važniji dio.
Zato i jesmo danas tu gdje smo. Imaš bezmudaše u upravi, svim strukturama kluba, igračkom kadru itd. Nema nas nigdje u savezu i to na bilo kojem nivou, nemaš jake ljude u privredi, okreneš se okolo sebe i gdje god pogledaš nigdje nijednog mangupa. Osim na tribini. Tamo smo daleko najjači u državi u svakom pogledu. Ali tribina ne treba da vodi klub. Zna se ko treba.
Amar Osim je posljednji put bio trener FK Željezničar od 31. decembra 2018. do 11. aprila 2021. godine. Tokom tog trećeg mandata, koji je trajao nešto više od dvije godine, klub je prošao kroz niz izazova, uključujući finansijske probleme, pandemiju COVID-19 i loše rezultate na terenu. Osim je smijenjen nakon osam uzastopnih ligaških utakmica bez pobjede .
U trenutku njegovog odlaska, Željezničar se nalazio na sedmom mjestu Premijer lige BiH sa 39 osvojenih bodova .
Bambino Blu wrote: ↑28/04/2025 10:45splinter wrote: ↑28/04/2025 10:39Ne bih imao ništa protiv da Denis pokaže da zna i vrijedi, pa osvoji koju titulu sa nama, trofej bilo koji, ali naravno pusti i nedosanjani snovi. Ne mora mi biti neko drag ako će odraditi posao kako treba i ako je klasa, ali nažalost takvog u Želji nema već godinama, već kupimo otpatke i biramo manje zlo.MELBOURNE_SARAJEVO wrote: ↑28/04/2025 09:08 Ne kontam ove price i podjele oko trenera...Nemam favorita,naravno da mi je Osim najdraziji jer je najtrofejniji i najveci Zeljovac od svih trenera... Ne kontam kojem covjeku normalnom moze Coric biti bolji od Osima,Coric nista nije nista osvojio,tu je kratko..Moze jedino ako nesto licno imas protiv Amara..A kad imas licno protiv nekoga onda to veze nema sa realnoscu.
Sva ta priča oko Amara, pa zna se iz koje kuhinje je krenula i s kojim motiviom. Amar je bio fakin i mangup, ali imao i fudbalsko znanje, za ono vrijeme uz solidan roster dovoljno da se prošeta ligom. On se pitao koliko će gostujućih navijača doći a koliko neće, lobirao oko izbora sudija i delegata, zapišavao papke i seljačiće kad god bi stigao, ali današnji vakat je pokazao da je tako moralo biti. To njih i boli. Sve u to oni pokušali prije Amara i pokušavaju cijelo vrijemo, ali jednostavno on dođe i samo ih zapiša i postavi svakoga gdje mu je i mjesto.
Amar je u svom poslu bio najbolji jer je shvatio da je fubalsko znanje ovdje samo dio uspjeha, a fakinluk i mangupluk drugi i mnogo važniji dio.
Zato i jesmo danas tu gdje smo. Imaš bezmudaše u upravi, svim strukturama kluba, igračkom kadru itd. Nema nas nigdje u savezu i to na bilo kojem nivou, nemaš jake ljude u privredi, okreneš se okolo sebe i gdje god pogledaš nigdje nijednog mangupa. Osim na tribini. Tamo smo daleko najjači u državi u svakom pogledu. Ali tribina ne treba da vodi klub. Zna se ko treba.
ISti taj fakin i mangup je tuzio klub koliko se sjecam. A to ne radis prema familiji. Mozes se posvadjati mozes se porjeckati ali javno i po sudovima se vucarati je sramota. Te price dao pare nije dao pare su se mogle na drugi nacin zavrsiti ako je imao dokaze da je dao pare. A ne izaci javno.
Amar Osim je posljednji put bio trener FK Željezničar od 31. decembra 2018. do 11. aprila 2021. godine. Tokom tog trećeg mandata, koji je trajao nešto više od dvije godine, klub je prošao kroz niz izazova, uključujući finansijske probleme, pandemiju COVID-19 i loše rezultate na terenu. Osim je smijenjen nakon osam uzastopnih ligaških utakmica bez pobjede .
U trenutku njegovog odlaska, Željezničar se nalazio na sedmom mjestu Premijer lige BiH sa 39 osvojenih bodova .
splinter wrote: ↑28/04/2025 10:39Ne bih imao ništa protiv da Denis pokaže da zna i vrijedi, pa osvoji koju titulu sa nama, trofej bilo koji, ali naravno pusti i nedosanjani snovi. Ne mora mi biti neko drag ako će odraditi posao kako treba i ako je klasa, ali nažalost takvog u Želji nema već godinama, već kupimo otpatke i biramo manje zlo.MELBOURNE_SARAJEVO wrote: ↑28/04/2025 09:08 Ne kontam ove price i podjele oko trenera...Nemam favorita,naravno da mi je Osim najdraziji jer je najtrofejniji i najveci Zeljovac od svih trenera... Ne kontam kojem covjeku normalnom moze Coric biti bolji od Osima,Coric nista nije nista osvojio,tu je kratko..Moze jedino ako nesto licno imas protiv Amara..A kad imas licno protiv nekoga onda to veze nema sa realnoscu.
Ako se već uključuješ u diskusiju onda pročitaj i prethodne komentare pa nešto napiši. Valjda si mogao zaključiti da se moj komentar odnosio isključivo na period u prva dva mandata, sa akcentom na drugi mandat.Bambino Blu wrote: ↑28/04/2025 10:45splinter wrote: ↑28/04/2025 10:39Ne bih imao ništa protiv da Denis pokaže da zna i vrijedi, pa osvoji koju titulu sa nama, trofej bilo koji, ali naravno pusti i nedosanjani snovi. Ne mora mi biti neko drag ako će odraditi posao kako treba i ako je klasa, ali nažalost takvog u Želji nema već godinama, već kupimo otpatke i biramo manje zlo.MELBOURNE_SARAJEVO wrote: ↑28/04/2025 09:08 Ne kontam ove price i podjele oko trenera...Nemam favorita,naravno da mi je Osim najdraziji jer je najtrofejniji i najveci Zeljovac od svih trenera... Ne kontam kojem covjeku normalnom moze Coric biti bolji od Osima,Coric nista nije nista osvojio,tu je kratko..Moze jedino ako nesto licno imas protiv Amara..A kad imas licno protiv nekoga onda to veze nema sa realnoscu.
ISti taj fakin i mangup je tuzio klub koliko se sjecam. A to ne radis prema familiji. Mozes se posvadjati mozes se porjeckati ali javno i po sudovima se vucarati je sramota. Te price dao pare nije dao pare su se mogle na drugi nacin zavrsiti ako je imao dokaze da je dao pare. A ne izaci javno.
Kovid ga je uništio posljednji put , realno , tu se tek vidjelo koliko je puna Grbavica značajna klubu.ultima_palabra wrote: ↑28/04/2025 14:37 Amar je prije svega i veliki baksuz... kakve su se njemu stvari desavale, od povreda najperspektivnijih igraca do brutalnih zrijebova u Evropi do pandemije kad si u naletuPa onda zamisli da je format takmicenja u Evropi kakav je danas postojao kad smo mi osvajali titule...
teskeredzic_22 wrote: ↑28/04/2025 16:04Kovid ga je uništio posljednji put , realno , tu se tek vidjelo koliko je puna Grbavica značajna klubu.ultima_palabra wrote: ↑28/04/2025 14:37 Amar je prije svega i veliki baksuz... kakve su se njemu stvari desavale, od povreda najperspektivnijih igraca do brutalnih zrijebova u Evropi do pandemije kad si u naletuPa onda zamisli da je format takmicenja u Evropi kakav je danas postojao kad smo mi osvajali titule...
Osim živog Hadžiabdića koji nas je kratko vodio , mi nikada nakon rata nismo imali veći trenerski brend od Brke , pitarima samo spomeni Brku i odmah mrka kapa.
Da li je vrijeme da neko drugi bude trener ? Svakako.
Da li će doći vrijeme da se Amar vrati ?
Ako bude tako dobrodošao je ako može pomoći , iako je u sjeni oca , on je klupska legenda ma šta god mislili i oni koji ga vole i oni koji ga ne vole.
Brko hvala , dobrodošao si uvijek , Želju voliš , idemo dalje i bez tebe![]()