Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

elcaliente

#28926 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by elcaliente »

Sid the sloth wrote: 25/04/2025 12:55
Dilibus wrote: 25/04/2025 12:09
Sid the sloth wrote: 25/04/2025 12:05

Da si skontao sta znaci "uprkos ometacima iz RS koji su i tu pristutni" ovaj tvoj post iznad ne bi ni postojao.
Evo vidimo trenutno kako funkcionisu i za sta su sposobni. Pricate o njima kao da izvidjacko drustvo hapsi Dodika, pa ko eto ne budite strogi momci se trude uprkos opstrukcijama. Znas li ti sta znaci kad drzava nije sposobna da uhapsi nekoga? Sta to govori o toj drzavi i o tom sistemu?
Ne vidis ti trenutno nista, ti samo nagadjas jer nemas pojma sta se desava i da li nesto rade.
Evo pitanje i za tebe, da li bi ti svoje dijete, oca, brata u ovakvoj situaciji poslao da hapsi Dodika ili bi pametno planirao i cekao pravi trenutak?
Ma sada pred ljeto ne treba svakako talasti niti hapsiti niti zatezati.
Dolazi dojaspora, turisti, konferencije itd bilo kakvo talasanje nanjelo bi samo ekonomsku stetu svima.
elcaliente

#28927 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by elcaliente »

LSD wrote: 25/04/2025 13:01 Image

Bavarski prasac na instrukcijama kod Plenkovica.

Zbilja je ogavan, zar ne :per:
Zasto prasac?
Sada se stvljamo na stranu Mice ili?
statixx

#28928 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by statixx »

Ateista wrote: 25/04/2025 13:01
Nisam pravnik, cini mi se da je neko ovdje pisao da se moze podici optuznica i bez saslusanja, volio bih da oni koji su bolje upuceni objasne.
Valjda sudija zna sta prica. A imas i u krivicno zakonu.

https://n1info.ba/vijesti/broj-osmunjic ... ijski-vrh/
Član 225
Okončanje istrage

(6) Optužnica se ne može podići ako osumnjičeni nije bio ispitan.
LSD

#28929 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

elcaliente wrote: 25/04/2025 13:05

Zasto prasac?
Ne stavljamo, ali Mile Petrozza iz Laktasa je u pravu bar jednu stvar - tu bavarsku đukelu treba nabiti nogom iz Bosne.
Ionako nicemu ne sluzi, visoka kar.ina a ne predstavnik.
Skijaš

#28930 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Skijaš »

BAK-eV wrote: 25/04/2025 08:23
Skijaš wrote: 25/04/2025 06:17
belfy wrote: 24/04/2025 21:41

pozdrav drug Djura (ako uopste budes razumio ovo Djura). kada se pogresi ne trazi se izvinjenje, nego se ono daje/ponudi.
Da, pogresno sam se izrazio, htio sam reci da nudim izvinjenje onom ko ga trazi, samo mi se treba objasniti u cemu grijesim. Nece biti ni prvi ni zadnji put. Hvala na ispravci.
a u toliko mnogo postova si sugovornicima pobrisao dijelove postova koji ti se ne svidjaju da se od toga sada moze napraviti knjiga. pa ti ljudi moraju u tri posta nadalje objasnjavati ovo isto sto sada isto trazis od sugorovornika.
U dosta komentara na koje odgovaram ima humora, pokusaja humora, nepovezanih cinjenica, nekad uvreda, ni na cemu utemeljenih teza a nekad i stvari sa kojim se generalno slazem. Trudim se da izdvojim ono preko cega ne mogu preci kako bih podvukao vaznost citiranog. Ako u procesu izbrisem nesto sto je trebalo da posluzi kao argument za tu neku tezu, onom koga citiram ne bi trebalo biti tesko posluziti se copy-paste opcijom.
jedan od onih eklatantnijih je kada te @PM72 prozvao kako mu opisujes stanje u RS -u, docim covjek zivi tamo (sto do tada, vjerovatno, nisi znao) pa si to hladno pobrisao i odgovorio mu na ono sto se tebi svidja...
Velikosrpska ekipa je uradila sve sto je smjela da onemoguci povratak. Ja sam u redovnom kontaktu s par jarana s kojima sam krvario u ratu a koji su se vratili s porodicama na podrucje manjeg entiteta i znam kroz sta prolaze ove tri decenije, ali i da nemam info iz prve ruke, logicno je da bi bez institucionalne diskriminacije koju provode velikosrbi, bilo puno vise onih koji bi se vratili. Imamo li agresivno nametanje srpstva i pravoslavlja kao jedinog sluzbenog identiteta te administrativne jedinice ? Imamo. Kako onda reci da su se vratili svi koji su se htjeli vratiti ?

Kako god, ja nisam spomenuo svoje jarane kao izvor informacija kao sto mi ne treba ni neki forumas glumiti autoriteta po tom pitanju a zakljucak da se mnogi nisu vratili jer nisu smjeli Ili ne zele da im se djecu maltretira institucionalnom asimilacijom, je nesto do cega moze doci petnaestogodisnjak upucen u desavanja na tlu BiH. Ako ne moze, treba samo ukucati u Google povratnicka djeca bosanski jezik.
te i takve korake od tada pravis iznova i iznova. i, sada, kada opet napravis isti pitas "pa gdje sam ja to sta promijenio sustinu tvog odgovora?" really?
To jos uvijek stoji ... politicko-desavanje-u-bih-all-inklusive ... #p19859847

Moje pitanje njemu : Covjece, stvar je jednostavna ....
- HDZ treba odustati of gazenja Bosnjaka i Srba prije nego se HDZ-u trajno prepusti stolicu u Predsjednistvu
- HDZ ne treba odustati od gazenja Bosnjaka i Srba prije nego se HDZ-u trajno prepusti stolicu u Predsjednistvu
Izaberi jedno.

Njegov odgovor meni : Mene HDZ ne interesuje; Oko te stranke - kojoj je cilj razbijanje BiH preko treceg entiteta - je sve jasno.
Ali meni je ZavnoBiH zakon - ne radi neke ideologije - nego radi cinjenice da pravilo "jedan covjek = jedan glas" znaci da ce vecinski narod postavljati kvote iz drugih naroda, sto nas dovodi do razloga zasto se YU raspala. Ako postujes - svejedno: ZavnoBiH ili danasnji ustav - i ako znas da je HDZ stranka koja je "pobjedila" u Hrvatskom korpusu - onda moras uvaziti tu cinjenicu. Dakle jedino relevatno pitanje je: kako u EU pored HR i SR koje su na svaki moguci nacin jace od BiH i kojima JE NEKO DIO SUVERENITETA BiH POKLONIO U DEJTONU?

A ja onda izdvojim plavo .... Mene HDZ ne interesuje; Oko te stranke - kojoj je cilj razbijanje BiH preko treceg entiteta - je sve jasno.
Ali meni je ZavnoBiH zakon - ne radi neke ideologije - nego radi cinjenice da pravilo "jedan covjek = jedan glas" znaci da ce vecinski narod postavljati kvote iz drugih naroda, sto nas dovodi do razloga zasto se YU raspala. Ako postujes - svejedno: ZavnoBiH ili danasnji ustav - i ako znas da je HDZ stranka koja je "pobjedila" u Hrvatskom korpusu - onda moras uvaziti tu cinjenicu. Dakle jedino relevatno pitanje je: kako u EU pored HR i SR koje su na svaki moguci nacin jace od BiH i kojima JE NEKO DIO SUVERENITETA BiH POKLONIO U DEJTONU?

.... te zakljucim kako kolega insistira na tom da je izgleda ZAVNOBIH-sko pravo Hrvata da biraju stranku koja ce uskracivati ZAVNOBiH-ska prava Bosnjaka. Ako sam ga pogresno razumio, eto ti dvije kopije njegovog kompletnog komentara pa objasni u cemu je nesporazum ?

.....Zaboravljas da sve ima rok trajanja pa i taj tvoj ZAVNOBIH....
Moguce, a moguce je i da si ti neopravdano povezao probleme u kojima se drzava nalazi sa ZAVNOBiH-om. Svasta je moguce.
elcaliente

#28931 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by elcaliente »

LSD wrote: 25/04/2025 13:09

Zasto prasac?
Ne stavljamo, ali Mile Petrozza iz Laktasa je u pravu bar jednu stvar - tu bavarsku đukelu treba nabiti nogom iz Bosne.
Ionako nicemu ne sluzi, visoka kar.ina a ne predstavnik.
Sluzi da posmatra.
Pa dobro sada, malo paradokslano je to da su Bosnjaci jedini koji zele Schmidta a Mile je u pravu da je Schmidt i napravio problem u BiH.
Cjelokupna institucija OHR jer nazlost zasluzna da od Bosnjaka i njihovog politickog vodstva nisu izrasli ljudi i vodke nego su ostali nerazvijena djeca.
I sada problem, neznamo sami a mentor otisao.
OHR su trebali poslije Pedija zatvoriti i pustiti da se ucimo.
elcaliente

#28932 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by elcaliente »

Schmidt nece jos dugo, njega su poslali do penzije da ima sluzbu.
Napunio je 67 godina, znaci jos koji mjesec i penzija, jedino ako ne bude neki ugovor o djelu jer mu je ljepo u BiH.
Ateista

#28933 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ateista »

arman1 wrote: 25/04/2025 13:00
dr_Evil wrote: 25/04/2025 12:43

Kao onomad ono strasni niski specijalci sta su skoro pa uspjeli izaci iz tramvaja(ne znam jel bio trojka). Valjda su oni strasno obuceni,a sa druge strane stojimo ja i bata sta mozemo cak kilometar potrcat.

A Arman opravda igrokaz, kao veliki master plan. Jedino ako je dosao iz britanske ambasade.
Nisam se sretao s žandarimima i caja i ostalim ovcama, niti sam im pratio obuku ali oni što stajali nasprami siponja su jednom rječju JAD i djelovali su blago rečeno uznemireni.

Mislim da medvjed ima opet opasnog unutrašnjeg neprijatelja. Glasina mu nije nimalo optimistična.
Ima sigurno unutrasnje neprijatelje, boji se vlastite sjenke.
Siguran sam da se radi i na tome, da se nadje neko iznutra ko ce ga izdati, to bi mogla biti nasigurnija i najbezbolnija opcija.
Kad krenu krivicne prijave, ima ih koji ce ga izdati ako im se garantuje imunitet.
swanfilter

#28934 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by swanfilter »

Gledajuci Smita i da je SDA i dalje na vlasti, HNS bi vec sada imao izbornu jedinicu, ne samo IZ ...
LSD

#28935 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

elcaliente wrote: 25/04/2025 13:23 Schmidt nece jos dugo, njega su poslali do penzije da ima sluzbu.
Napunio je 67 godina, znaci jos koji mjesec i penzija, jedino ako ne bude neki ugovor o djelu jer mu je ljepo u BiH.
Nama treba visoki predstavnik ala Ashdown koji ce povuci bonske oblasti i okoncati ovu krizu, a ne penzioner kojem je lijepo u BiH.
Da prevedem na prostacki jezik - nek se nosi u 3 PM.
Ateista

#28936 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ateista »

statixx wrote: 25/04/2025 13:09
Ateista wrote: 25/04/2025 13:01
Nisam pravnik, cini mi se da je neko ovdje pisao da se moze podici optuznica i bez saslusanja, volio bih da oni koji su bolje upuceni objasne.
Valjda sudija zna sta prica. A imas i u krivicno zakonu.

https://n1info.ba/vijesti/broj-osmunjic ... ijski-vrh/
Član 225
Okončanje istrage

(6) Optužnica se ne može podići ako osumnjičeni nije bio ispitan.
Siguran sam da je neko ovdje pisao da moze optuznica ici i ako se ne odazove, ako to nije tacno onda znaci da nema druge nego da se mora uhapsiti i za samo saslusanje pa onda podici optuznicu.
Treba opet sve to oprezno, biti siguran da kada se uhapsi da ima dovoljno argumenata da sud ne dozvoli da se brani sa slobode, ne treba se dovesti u situaciju da ga se dva puta treba hapsiti. Mozda zato nije lose sacekati i drugostepenu presudu koju je vec dobio, vrlo lako moguce da je nece platiti i tada ce ga trebati uhapsiti i kao osudjenika koji izbjegava izdrzavanje zatvorske kazne.
emirolini

#28937 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by emirolini »

Zasto prasac?
Prasac jer naginje juznim pobunjenicima. A nista dobra nije ni ucinio, koliko vidim Dodik jos slobodno hoda. Samo prica…
Dilibus

#28938 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dilibus »

Sid the sloth wrote: 25/04/2025 12:55
Dilibus wrote: 25/04/2025 12:09
Sid the sloth wrote: 25/04/2025 12:05

Da si skontao sta znaci "uprkos ometacima iz RS koji su i tu pristutni" ovaj tvoj post iznad ne bi ni postojao.
Evo vidimo trenutno kako funkcionisu i za sta su sposobni. Pricate o njima kao da izvidjacko drustvo hapsi Dodika, pa ko eto ne budite strogi momci se trude uprkos opstrukcijama. Znas li ti sta znaci kad drzava nije sposobna da uhapsi nekoga? Sta to govori o toj drzavi i o tom sistemu?
Ne vidis ti trenutno nista, ti samo nagadjas jer nemas pojma sta se desava i da li nesto rade.
Evo pitanje i za tebe, da li bi ti svoje dijete, oca, brata u ovakvoj situaciji poslao da hapsi Dodika ili bi pametno planirao i cekao pravi trenutak?
Ne nagadjam ja nista, kad neko nesto radi, rezulati su vidljivi. Dodik je na slobodi, nemam ja sta nagadjati. 40 dana i kusur je proslo od raspisivanja potjernice za covjekom, za kojim se zna kuda se krece i gdje boravi. Taj covjek je jos ovijek na slobodi. Ovo nije samo problem SIPE. Ja razumijem da je SIPA nemocna u ovoj situaciji sama da djeluje. Zbog cega se sve ovo ne digne na neki visi nivo, gdje bi se alarmirale sve policijske agencije. S jedne strane nemaju mogucnost da privedu covjeka koji ima paralelne drzavne strukture, a s druge strane se ta ista drzava ponasa kao da je ovo neki nebitni slucaj. Ovo nije nimalo bezazlena situacija za drzavu, jer ovime drzava ostaje bez suvereniteta, a bez nezavisnosti smo ostali kad je dejton potpisan i kad je uspostavljen ured visokog predstavnika BiH. Ponasa se drzava kao da je ovo slucaj krminala a ne pokusaj rusenja ustavnog poretka.
elcaliente

#28939 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by elcaliente »

LSD wrote: 25/04/2025 13:45
elcaliente wrote: 25/04/2025 13:23 Schmidt nece jos dugo, njega su poslali do penzije da ima sluzbu.
Nama treba visoki predstavnik ala Ashdown koji ce povuci bonske oblasti i okoncati ovu krizu, a ne penzioner kojem je lijepo u BiH.
Ako 30 godina poslje samostalnosti treba VP to implicira da se radi o nedorasloj djeci koja treba nekoga drugoga da rijesava njihove probleme.
Ako je to sa djecom da nekada dobiju po labrnji, nekada po guzicu ili po prstima kako Zeljko kaze onda imamo te momente.
BiH ne treba nikakv visoki predstavnik sa ili bez upotrebe Bonskih jer je taj isti napravio invalide od naroda.

Kao sto Mico kaze, treba OHR pod hitno zatvoriti pa da se nauci pregovarati.
LSD

#28940 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

elcaliente wrote: 25/04/2025 14:08
Ako 30 godina poslje samostalnosti treba VP to implicira da se radi o nedorasloj djeci koja treba nekoga drugoga da rijesava njihove probleme.
Ako je to sa djecom da nekada dobiju po labrnji, nekada po guzicu ili po prstima kako Zeljko kaze onda imamo te momente.
BiH ne treba nikakv visoki predstavnik sa ili bez upotrebe Bonskih jer je taj isti napravio invalide od naroda.

Ne, nije on napravo invalida od narod, vec je Dejtonski sporazum napravio invalida od drzave.
Zato je Djetonom i predviđen Visoki kar.inas da on bude bog i batina, da njegova bude zadnja. To nam trenutno uređenje drzave.
Samo sto bavarski prasac nece da radi svoj posao.
elcaliente

#28941 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by elcaliente »

LSD wrote: 25/04/2025 14:40

Ne, nije on napravo invalida od narod, vec je Dejtonski sporazum napravio invalida od drzave.
Zato je Djetonom i predviđen Visoki kar.inas da on bude bog i batina, da njegova bude zadnja. To nam trenutno uređenje drzave.
Pa narodi su oni koji imaju moc za promjenu Dejtonskog sporazuma. Kljuc svega je u rukama naroda.
BAK-eV

#28942 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BAK-eV »

LSD wrote: 25/04/2025 14:40

Covjek radi svoj posao!
Bas onako kako je i zamisljeno.
512MB

#28943 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 512MB »

Dakle sad je svima jasno (ko da nije dosad) da sa HDZ i SNSD ne treba ulazit u vlast.

Da vidimo ko će 2026. govorit "Dodik i Čović su sad neki novi i prozapadni, i volU Bošnjake".
Dr Arsla

#28944 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dr Arsla »

Ipak čekamo 15.3
BAK-eV

#28945 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BAK-eV »

512MB wrote: 25/04/2025 15:18 Dakle sad je svima jasno (ko da nije dosad) da sa HDZ i SNSD ne treba ulazit u vlast.

Da vidimo ko će 2026. govorit "Dodik i Čović su sad neki novi i prozapadni, i volU Bošnjake".
Mozda je vec sve to i nevazno.

Velika je vjerovatnoca da cemo imati tehnicku vladu do 2030.

A onda ide neko globalno sranje...
SaPnA

#28946 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaPnA »

Slazem se da ga treba nogirati, ali pregovora ne smije biti sa odmetnicima, ko je kriv je irelevantno, govna pozatvarati, vratiti vladavinu prava na cijeloj teritoriji a onaj ko misli da je ovo samo neki dodikov hir je budala. Ovo se sve radi planski na secesiji sto nece uspjeti pa i po cijenu novog sukoba i rata :evil:
KraljicaIzJajca

#28947 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by KraljicaIzJajca »

dječak sa šibicama wrote: 25/04/2025 12:29 A kakvu strategiju mogu imati, ko upali mozak jasno ce vidjeti da je BiH trodjelna cjelina, i da na svakom dijelu vlast ima onaj ko ju je vojskom zauzeo ili drzao 1995 godine u jesen.

Dodik koristi cinjenicu da ima svoju republiku svoj MUP i da "zajednicke institucije" takodje imaju njegove ljude odnosno da se niko iz federacije nece usuditi hapsiti njega u RS. Jer inace rat.

Otislo se predaleko sa ovim sudjenjima, u smislu presla se neka granica, i sad sta sad. Gledas da neko sa strane poduzme nesto, a oni nece jer nije ih briga odnosno nije im mandat (isto kao sto je Unprofor imao mandat da ne radi nista osim transporta hrane) odnosno sto je jos gore, nisu ni sigurni zele li hapsiti Dodika. Jer pusu novi vjetrovi globalno, a Dodik prakticno jaran sa ljudima koji su uticajni i pitaju se na globalnom nivou.

Ko u februaru nije znao sve ove cinjenice, sad se i ibreti. Drzave ima taman toliko da se tri dijela ne raspisaju svako na svoju stranu. Stranci drze ovu drzavu na okupu, ako oni nece hapsiti Dodika onda nece niko, bar ne u RS.
Četiri dijela, zanoravio si Brčko Distrikt.

Stranci definitivno drže državu na okupu, ista je interno oduvijek podijeljena.

I dalje mi nije jasno, kako je Federacija 51% BiH teritorija, ako je BD odvojena od RS i Federacije.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#28948 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by arman1 »

Karan će biti karan, u Vojkovićima. Tužilaštvo djelo okarakterisalo kao oružana pobuna.
gistro

#28949 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by gistro »

arman1 wrote: 25/04/2025 16:10 Karan će biti karan, u Vojkovićima. Tužilaštvo djelo okarakterisalo kao oružana pobuna.
Pa nema ministar operatvnu nadleznost nad policijom, odnosno ne moze im nista sluzbeno narediti
KraljicaIzJajca

#28950 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by KraljicaIzJajca »

Radmana sam osobno upoznala, zezator, prema meni je bio ljubazan, zemljaci.

Škiljavi mi je bljak.
Post Reply