Skijaš wrote: ↑25/04/2025 06:17
belfy wrote: ↑24/04/2025 21:41
pozdrav drug Djura (ako uopste budes razumio ovo Djura). kada se pogresi ne trazi se izvinjenje, nego se ono daje/ponudi.
Da, pogresno sam se izrazio, htio sam reci da nudim izvinjenje onom ko ga trazi, samo mi se treba objasniti u cemu grijesim. Nece biti ni prvi ni zadnji put. Hvala na ispravci.
a u toliko mnogo postova si sugovornicima pobrisao dijelove postova koji ti se ne svidjaju da se od toga sada moze napraviti knjiga. pa ti ljudi moraju u tri posta nadalje objasnjavati ovo isto sto sada isto trazis od sugorovornika.
U dosta komentara na koje odgovaram ima humora, pokusaja humora, nepovezanih cinjenica, nekad uvreda, ni na cemu utemeljenih teza a nekad i stvari sa kojim se generalno slazem. Trudim se da izdvojim ono preko cega ne mogu preci kako bih podvukao vaznost citiranog. Ako u procesu izbrisem nesto sto je trebalo da posluzi kao argument za tu neku tezu, onom koga citiram ne bi trebalo biti tesko posluziti se copy-paste opcijom.
jedan od onih eklatantnijih je kada te @PM72 prozvao kako mu opisujes stanje u RS -u, docim covjek zivi tamo (sto do tada, vjerovatno, nisi znao) pa si to hladno pobrisao i odgovorio mu na ono sto se tebi svidja...
Velikosrpska ekipa je uradila sve sto je smjela da onemoguci povratak. Ja sam u redovnom kontaktu s par jarana s kojima sam krvario u ratu a koji su se vratili s porodicama na podrucje manjeg entiteta i znam kroz sta prolaze ove tri decenije, ali i da nemam info iz prve ruke,
logicno je da bi bez institucionalne diskriminacije koju provode velikosrbi, bilo puno vise onih koji bi se vratili. Imamo li agresivno nametanje srpstva i pravoslavlja kao jedinog sluzbenog identiteta te administrativne jedinice ? Imamo. Kako onda reci da su se vratili svi koji su se htjeli vratiti ?
Kako god, ja nisam spomenuo svoje jarane kao izvor informacija
kao sto mi ne treba ni neki forumas glumiti autoriteta po tom pitanju a zakljucak da se mnogi nisu vratili jer nisu smjeli Ili ne zele da im se djecu maltretira institucionalnom asimilacijom, je nesto do cega moze doci petnaestogodisnjak upucen u desavanja na tlu BiH. Ako ne moze, treba samo ukucati u Google
povratnicka djeca bosanski jezik.
te i takve korake od tada pravis iznova i iznova. i, sada, kada opet napravis isti pitas "pa gdje sam ja to sta promijenio sustinu tvog odgovora?" really?
To jos uvijek stoji ...
politicko-desavanje-u-bih-all-inklusive ... #p19859847
Moje pitanje njemu :
Covjece, stvar je jednostavna ....
- HDZ treba odustati of gazenja Bosnjaka i Srba prije nego se HDZ-u trajno prepusti stolicu u Predsjednistvu
- HDZ ne treba odustati od gazenja Bosnjaka i Srba prije nego se HDZ-u trajno prepusti stolicu u Predsjednistvu
Izaberi jedno.
Njegov odgovor meni :
Mene HDZ ne interesuje; Oko te stranke - kojoj je cilj razbijanje BiH preko treceg entiteta - je sve jasno.
Ali meni je ZavnoBiH zakon - ne radi neke ideologije - nego radi cinjenice da pravilo "jedan covjek = jedan glas" znaci da ce vecinski narod postavljati kvote iz drugih naroda, sto nas dovodi do razloga zasto se YU raspala. Ako postujes - svejedno: ZavnoBiH ili danasnji ustav - i ako znas da je HDZ stranka koja je "pobjedila" u Hrvatskom korpusu - onda moras uvaziti tu cinjenicu. Dakle jedino relevatno pitanje je: kako u EU pored HR i SR koje su na svaki moguci nacin jace od BiH i kojima JE NEKO DIO SUVERENITETA BiH POKLONIO U DEJTONU?
A ja onda izdvojim plavo ....
Mene HDZ ne interesuje; Oko te stranke - kojoj je cilj razbijanje BiH preko treceg entiteta - je sve jasno.
Ali meni je ZavnoBiH zakon - ne radi neke ideologije - nego radi cinjenice da pravilo "jedan covjek = jedan glas" znaci da ce vecinski narod postavljati kvote iz drugih naroda, sto nas dovodi do razloga zasto se YU raspala. Ako postujes - svejedno: ZavnoBiH ili danasnji ustav - i ako znas da je HDZ stranka koja je "pobjedila" u Hrvatskom korpusu - onda moras uvaziti tu cinjenicu. Dakle jedino relevatno pitanje je: kako u EU pored HR i SR koje su na svaki moguci nacin jace od BiH i kojima JE NEKO DIO SUVERENITETA BiH POKLONIO U DEJTONU?
.... te zakljucim kako kolega insistira na tom da je izgleda ZAVNOBIH-sko pravo Hrvata da biraju stranku koja ce uskracivati ZAVNOBiH-ska prava Bosnjaka. Ako sam ga pogresno razumio,
eto ti dvije kopije njegovog kompletnog komentara pa objasni u cemu je nesporazum ?