Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Hendrix

#39551 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Hendrix »

darius_maximus wrote: 22/04/2025 23:36
Pazi, ispast ću nesenzitivan, ali ispade da su te ljudi i komentari na kraju natjerali da smršaš.
Dugoročno ti je sigurno bolje nego da si se nastavio debljati.

Što se ostalog tiče, mislim da nisi upravu.
Nema puno ljudi koji o našem narodu ima gore mišljenje od mene (barem mislim), ali ovo nije samo naša odlika.
Mislim da je to povezano s tim da ljudi generalno ne vole da nešto odudara, jer nije dobro za zajednicu, evolucijski.
A djeca su svugdje jako, jako, okrutna.

Od malih nogu nosim naočale, tako da sam se rano počeo učiti nositi s raznim komentarima.
Što se debljine tiče, odgovaram otprilike ovako (bez obzira je li u plus ili minus): Jebi ga, našem narodu ne možeš valjati. Kad se udebljaš, trebao bi malo probušiti kašiku, a kad smršaš, jel' te to žena ne pazi. Džaba.
I onda malo šuplje još i produžiš dalje.

I ponavljam, niko ne priča o tome da psihološki treba maltretirati djecu.
Ja sam već rekao da bi pretila djeca trebala imati obavezne časove sporta i prehrambene planove, jer nisu ona kriva.
Roditelji bi trebali biti dovoljno pametni da shvate da će njihovo debelo dijete biti predmet podjebavanja i nešto preventivno uraditi po tom pitanju (da ne govorim o zdravstvenim posljedicama).

Međutim, da se odrasla osoba ibreti ako joj neko ne kaže da je to ok ili da nije debela nego "plus-size" je glupost.
Ne treba paziti na to da li dovoljno reklama i filmova sadrži debele osobe, da se ne bi osjećale isključeno (mislim, stvarno?).
Debela osoba, kao i pušač, treba da zna da je to njen izbor koji će drugi nekad komentarisati i jebajiga.
Znam ima ta varijanta da su me natjerali ali nije to bas tako jednostavno. Ima dosta ljudi koji se povuku u sebe i nikada ne izadju iz toga jer nisu mentalno jaci od tih sranja oko njih. I o tome ja pricam, toj zelji da se podjebaje neko sa manom. Djeca jesu okrutna ali kod nas to ide i dalje sa starijim, jednostavno mi smo narod be obzira prema drugima.

Pa evo dijete pocelo nositi naocale sa 9 godina citava familija u soku jebote. Pa sto pa kako, pa niko od vas ne nosi... pa vise u pm i to pred djetetom ono pricaju ko da je propo svijet. Nema niko osjecaja za druge uopste kod nas. Odma ti lupi u facu svoje glupo toksicno misljenje i ko te jebe. Odemo kod rodjaka s vrata odma hej sta ce ti naocale otkud to pa sta je bilo? Cuj sta je bilo, pa u pm fakat. I odma naravno ide kontra hvaljenje kako njegova djeca ne nose naocale i imaju perfektan vid. Eto pobjedio si rodjo, svaka cast, bolji ste od nas kao familija.

Od jarana curica ima kompleks jer je visoka. Citav komsiluk, razred, familija joj non stop o tome pricaju jao kako si visoka, jesi visoka, a sto si narasla pa sta je to... i tako ta psiholoska tortura ide. Hajd sto djeca nego i roditelji, komsije, prijatelji...svi isto seru. I djetetu ofirno se slikati to mi je drug prico. Nece da se slika jer ispadne veca od svih, ozbiljan problem postaje. Vec ima nadimak zirafa, cisto da se zna.

Nije ovo prica o inkluzivnosti, to je zapad i njihov fazon. Mi smo 100 godina iza tih naivnih problema. Mogu samo opisati to kao poganost neku, toksicnost i zelja za nekim pravdanjem sebe kroz ofiranje drugih. I onda sve kroz salu hajd ba idemo dalje. Nije to bas tako lako mnogima ali kod nas nema te granice kada je rijec o podjebavanju drugih.
¤ jelena ¤

#39552 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ¤ jelena ¤ »

Primitivizam, brate, primitivizam i konzerviran mentalni sklop.

Sve što odstupa od standarda, svaka varijanta manjine kod nas je osuđena na izopštenost iz društva i marginu. Gledam to svakodnevno u odnosu među djecom.

Podrška porodice, stručna psihološka podrška i bavljenje sportom (i borilačke vještine i neki timski sport) je najbolji lijek pa makar i nešto od toga - koliko ko može.

Raditi na psiho-fizičkom jačanju djeteta od malih nogu, ali tako da od sredine ne očekuješ ni elementarno razumijevanje, a kamoli nekakav civilizacijski iskorak u skorijoj budućnosti i to je to, nažalost.

I strpljenja do u nedogled.
kakavdanakneiskustvu

#39553 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by kakavdanakneiskustvu »

Hendrix wrote: 22/04/2025 23:03
kakavdanakneiskustvu wrote: 22/04/2025 21:34 a znači uvreda je debeloj osobi napisati da je debela?
Da li pises nekome s naocalama da ne vidi nista? Mrsavoj osobi da je uzasno mrsava? Celavom da je celo?

Naravno da je uvreda u kontekstu da nekome spominjes njegovu fizicku manu, ko god da je kriv za nju.
priča je počela od napada na komentar čovjeka koji je na drus. mrezama nakon mudroserskih izraza za zenu koja je debela, a to je golim okom vidljivo, napisao da nije malo punija nego je debela. Kako nazvati debelu osobu ako ne debelom? Je li i onaj od 200 kg težine malo puniji???Malo je plus size, debel ma ne,jok to

niko ,ja prvi ne kazem da iz cista mira treba nekome pisati jesi debel jesi ćorav, jesi ovakav ili onakav, ali čemu laganje da neko nije debel ako je golim okom vidljivo da se jedva kreće od debljine?
mali_balon

#39554 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mali_balon »

Hendrix wrote: 23/04/2025 00:38
Pazi, ispast ću nesenzitivan, ali ispade da su te ljudi i komentari na kraju natjerali da smršaš.

Nema puno ljudi koji o našem narodu ima gore mišljenje od mene (barem mislim), ali ovo nije samo naša odlika.
Mislim da je to povezano s tim da ljudi generalno ne vole da nešto odudara, jer nije dobro za zajednicu, evolucijski.

Od malih nogu nosim naočale, tako da sam se rano počeo učiti nositi s raznim komentarima.
Što se debljine tiče, odgovaram otprilike ovako (bez obzira je li u plus ili minus): Jebi ga, našem narodu ne možeš valjati. Kad se udebljaš, trebao bi malo probušiti kašiku, a kad smršaš, jel' te to žena ne pazi. Džaba.

Ja sam već rekao da bi pretila djeca trebala imati obavezne časove sporta i prehrambene planove, jer nisu ona kriva.
Roditelji bi trebali biti dovoljno pametni da shvate da će njihovo debelo dijete biti predmet podjebavanja i nešto preventivno uraditi po tom pitanju (da ne govorim o zdravstvenim posljedicama).

Međutim, da se odrasla osoba ibreti ako joj neko ne kaže da je to ok ili da nije debela nego "plus-size" je glupost.
Ne treba paziti na to da li dovoljno reklama i filmova sadrži debele osobe, da se ne bi osjećale isključeno (mislim, stvarno?).
Debela osoba, kao i pušač, treba da zna da je to njen izbor koji će drugi nekad komentarisati i jebajiga.
Znam ima ta varijanta da su me natjerali ali nije to bas tako jednostavno. Ima dosta ljudi koji se povuku u sebe i nikada ne izadju iz toga jer nisu mentalno jaci od tih sranja oko njih. I o tome ja pricam, toj zelji da se podjebaje neko sa manom. Djeca jesu okrutna ali kod nas to ide i dalje sa starijim, jednostavno mi smo narod be obzira prema drugima.

Pa evo dijete pocelo nositi naocale sa 9 godina citava familija u soku jebote. Pa sto pa kako, pa niko od vas ne nosi... pa vise u pm i to pred djetetom ono pricaju ko da je propo svijet. Nema niko osjecaja za druge uopste kod nas. Odma ti lupi u facu svoje glupo toksicno misljenje i ko te jebe. Odemo kod rodjaka s vrata odma hej sta ce ti naocale otkud to pa sta je bilo? Cuj sta je bilo, pa u pm fakat. I odma naravno ide kontra hvaljenje kako njegova djeca ne nose naocale i imaju perfektan vid. Eto pobjedio si rodjo, svaka cast, bolji ste od nas kao familija.

Od jarana curica ima kompleks jer je visoka. Citav komsiluk, razred, familija joj non stop o tome pricaju jao kako si visoka, jesi visoka, a sto si narasla pa sta je to... i tako ta psiholoska tortura ide. Hajd sto djeca nego i roditelji, komsije, prijatelji...svi isto seru. I djetetu ofirno se slikati to mi je drug prico. Nece da se slika jer ispadne veca od svih, ozbiljan problem postaje. Vec ima nadimak zirafa, cisto da se zna.

Nije ovo prica o inkluzivnosti, to je zapad i njihov fazon. Mi smo 100 godina iza tih naivnih problema. Mogu samo opisati to kao poganost neku, toksicnost i zelja za nekim pravdanjem sebe kroz ofiranje drugih. I onda sve kroz salu hajd ba idemo dalje. Nije to bas tako lako mnogima ali kod nas nema te granice kada je rijec o podjebavanju drugih.
O ovome sam pisao prije nekoliko stranica......nasa nesigurnost u sebe dovodi do toga da moramo u nekome naci neku manu da bi mi ispali bolji u svojim ocima.......i ta mana ne mora biti fizicki izgled nego bilo sta....od auta mobitela cipla ma sve je u igri......mene jednostvano vazd abolila neka stvar za takve komentare i ljude ja sam se uvijek vodio onom "gledaj kod ti govori a ne sta ti govori"......
Cak i da me sad danak prozove debelim kitom mene to nece uvrijediti....
nepass1

#39555 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by nepass1 »

E ne znam, ili sam ja rastao u drugacijem okruzenju ili sam paglu pa ne dopire toliko do mene. Od djetinjstva nosim naocale i nikad me niko nije zajebavao ni u skoli ni od porodice. Ili se ja ne sjecam. Jesam bio premrsav kao tinejdzer 190cm 66kg. To se sjecam da su mi u familiji govorili bijafra, logoras kad sam se osisao na par milimetara. Ali nikad me to nije dovelo do razmisljanja trebao bih se udebljati, nositi siru odjecu. Ja se nastavio sisati na par mm. I sad sam premrsav za svoju visinu.
djete sad nosi naocale, kaze punac preuvelicavate ne trebaju njoj naocale, dioptrija -1.5. ali i to kazem haj nek ti bolje znas nego oftalmolog, nek si nam rekao preko telefona sta djete treba sta ne treba i nikad se vise to ne spomene.
Djete gradjom na mene, mrsavica, kaze punica joj mrsava mora bolje jesti, a punica ima kojih 50kg viska. Reko ti si zadnja osoba na svijetu koja treba davati savjete o ishrani. Nije zivot samo razmisljati sta jesti i kako postati trokrilni ormar i tu sva prica prestaje.
kakavdanakneiskustvu

#39556 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Danak je nekada bio i sam debeo, pa mi nije bilo problematično kada me je neko nazvao debelim jer sam znao da sam debel. Nisam to smatrao uvredom jer sam se vidio u ogledalu
Cecilija

#39557 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Cecilija »

Cuj sta je bilo, pa u pm fakat. I odma naravno ide kontra hvaljenje kako njegova djeca ne nose naocale i imaju perfektan vid. Eto pobjedio si rodjo, svaka cast, bolji ste od nas kao familija.

Ovo je dobro uočeno, također jedna od osobitih ljigavosti našeg mentalnog sklopa

3 sekunde nakon što tuđu djecu maltene proglase invalidima kreće hvaljenje svoje ("moji bogami nisuuu" .....).Iza ove tri tačkice dajte si mašti na volju

Priča mi kolegica neki dan kako im je došao rođak iz dijaspore, dečko koji vjv jedva i natuca bosanski. Odveden kod neke majke/nane na kolače. Kad je posegnuo rukom za drugom-trećom tulumbom počela ga ta maaajka bodišejmati ("neka, dosta ti je jedna, ima te bogmami pofino"). Mogu samo zamisliti šta je tom momku bilo u glavi. Sigurno joj neće više otvoriti vrata a vajna rođakinja puna ljubavi će se pitati šta mu je bilo, da nešto nije zahAtario. :roll:

Postalo mi je jasno i ono kad te na izlasku iz nečije kuće zaspu molbama "da šta ne zahAtariš". Vjerovatno napljuju goste onako suptilno-šukalački i onda na vratima mole za oprost. :roll:
Ateista

#39558 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Ateista »

Hendrix wrote: 22/04/2025 10:02 Kao neko ko je izgubio 40-50kg, mislim da mogu dati relevantno misljenje na ovu temu. Prvo sto vam mogu reci, podjebavanje debelih ljudi je supacki i to je jedna od odlika naseg naroda, balkana uglavnom. Ta zloba ljudi i zelja da te zajebaje kada izgledas gore ili slabije od njih je nesto sto sam dozivljavao skoro citavo djetinjstvo. Nije to samo debljina, isto je bilo i kad imas naocale, ili mozda mucas, puno si visok ili nizak. Bilo sta sto je drugacije od prosjeka.

Kao dijete roditelja koji su bili "gurmani" nisam bas imao izbora, jednostavno neke familije vole da izraze ljubav kroz hranu. Godina za godinom, nakupi se kilaza i onda dodjes u srednju skolu i postanes meta sprdnje sa svih strana. Deba, guza, krmak, bure...sve sam to ja bio godinama u skoli. I najbolji prijatelji, u trenucima nesuglasice uvijek su potezali na staru dobru temu...sta ti seres debeli. Uvijek. Pa i familija nista bolja nije bila, amidza mi je dao nadimak vezan za debljinu koji me i dan danas prati. Psiholoska tortura je bila svakodnevna, i totalno nepotrebna. Bio sam ja vrlo svjestan da sam debel ali nije to tako lako skinuti kako se misli i kad te nude hranom povazdan. I onda ti ljudi to ponavljaju non stop svaki jebeni dan.

Jednog dana mi je ono doslo 5 do 12 i preko jedne zime sam sletio preko 40kg, mozda i 50kg. Ljudi me nisu prepoznavali na ulici, sok u skoli kada smo poceli nositi kratke rukave jer u jaknama se bas nije primjetilo koliko sam spao. I onda problem nastao, kako sad da me podjebavaju. Nema vise debe...guze...krmka. Ostadose bez redovne lake mete srpdnje. Postadose i ljubomorni na mene jer odjednom se i cure zainteresovase za mene, otkud sad ovo. I onda su smislili novi fol, da sam na teskim drogama. To je ta zloba naseg naroda, mora nesto da smisli. Starog mi zaustavljali na ulici pitali jesam li narkoman, idem li na odvikavanje i tako dalje. Jedva sam cekao da krenem na fakultet i jednostavno izbrisem te ljude iz svog zivota. Tako sam od ''debe'' postao ''igla'', jer su svi poceli da sire pricu da sam na heroinu. Poceo sam i da dzogiram tada i dizem tegove, ljudi pricali da sam puko pa trcim okolo. Ovo je sve bilo prije interneta, instagrama i fitnesa kao cool stvari. Trcati okolo po mom komsiluku je znacilo da si puko, nisi dobar.

Dosta se podcjenjuje stres i cinjenica da neki ljudi jedu kada su pod stresom. Ja sam taj tip, neko place, neko pushi...pije, neko ne uzme zalogaj a ja jedem. Doduse strogo kontrolisem taj nagon sada ali jbg svako ima svoje metdoe. Ali jebe se ikome za to u Bosni, vazno je podjebavati, siriti zobu i toskicnu pricu. Znam ja vrlo dobro da debljina nije dobra za zdravlje, da je secer tihi ubica... ali i pushaci znaju da cigara nije izvor zdravlja.

Poenta mog posta nije pravdanje debelih ljudi i prekomjernog zderanja, nego cinjenica da nas narod voli lake mete da podjebaje. Drago mu kad nekog vidi nakon par godina a on se udebljo, razvalio se. Pa nema nista ljepse nego tracati o tome. Odma mu u facu stresti, stas se razvalio jarane. Zene jos gore, hej jest se udebljala pa sta joj je... i sve tako, ali ono u facu nema tu milosti. Psiholoski rat je nasa specijalnost. Mene ta neka urodjena zloba pravo nervira, a bio sam meta nje toliko godina. Pustite se tudjeg izgleda, svi imamo mane, prvo malo sebe pogledajte.

Ma najgore je sto rijetko kad ima neke normalne sredine, najcesce su krajnosti. Ili ce se ici na to uljepsavanje i lazne kompliente, gdje ti nece reci realno da te ne uvrijedi, ili ce biti ono papansko podjebavanje i vrijedjanje, sa ociglednim ciljem da te ponizi a ne da nesto pokusa promijeniti. Rijetko ko ce nekom debelom u 4 oka reci - e jarane mislim da to nikako nije dobro za tebe, dati eventualno neki savjet kako da skine koju kilu i slicno.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#39559 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Imao sam ja kolegicu na poslu sa kojom sam dijelio kancelariju (nas ukupno 5 u jednoj) koja nas je svako jutro pitala "jesam li debela, jesam li, hajde reci" :lol:

I svi su bili u fazonu "ma niiiiiiiisiiii bas ti je fino" :lol: dok jednom kolegi nije jedno jutro prekipilo i veli frajer "vala trebas u teretanu". Dakle indirektan odgovor, po mom misljenju i dalje dovoljno obziran, ali jasan. Od tog jutra je postao najgori zenomrzac i sovinista.

Dakle ne vole ljudi ni da im se istina kaze, a ne voli grupa ni one sto kazu istinu iako se privatno sa njima slazu.
moimoi

#39560 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moimoi »

A sta fali umjesto “debeo” reci “pretio”?
Ne kazete sigurno doktoru “govno” vec “stolica”.
mali_balon

#39561 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mali_balon »

Ma hajte molim vas......prestanimo biti nesta sto nismo...ja koji sebe nekad nazovem veprom i debelim prascem jer samo sto ne padnem u nesvjest stenjajuci i puhcuci dolazeci do zraka kada vezem pertle......a da nekom drugom ne kazem da je deba....ali nikom se nikad nisam zlonamjerno rugao....bude u zajebanciji svega pa i na svoj racun ali ako vec nekog podjebajem ne uvrijedim se ako taj neko i mene podjebaje.....ali sve u nekim granicama dobrog ukusa.....
I blago me zaboli neka stvar ko ke kakav sve dok mene s tim ne smara.....
kakavdanakneiskustvu

#39562 Re: Popularne stvari koje ne kontam

_BataZiv_0809 wrote: 23/04/2025 09:48 Imao sam ja kolegicu na poslu sa kojom sam dijelio kancelariju (nas ukupno 5 u jednoj) koja nas je svako jutro pitala "jesam li debela, jesam li, hajde reci" :lol:

I svi su bili u fazonu "ma niiiiiiiisiiii bas ti je fino" :lol: dok jednom kolegi nije jedno jutro prekipilo i veli frajer "vala trebas u teretanu". Dakle indirektan odgovor, po mom misljenju i dalje dovoljno obziran, ali jasan. Od tog jutra je postao najgori zenomrzac i sovinista.

Dakle ne vole ljudi ni da im se istina kaze, a ne voli grupa ni one sto kazu istinu iako se privatno sa njima slazu.
Da,mrzi žene jer je debeloj ženi na njeno insistiranje rekao da treba malo smršavi,strašno s njegove strane
kakavdanakneiskustvu

#39563 Re: Popularne stvari koje ne kontam

moimoi wrote: 23/04/2025 09:55 A sta fali umjesto “debeo” reci “pretio”?
Ne fali ništa onome ko je odrastao uz tu riječ.Onaj ko je odrastao i navikao govoriti za debele osobe da su debele , ne vidi valjda razloga da uvijeno govori.Sto to smeta nekome riječ debel,ili debeo?
kakavdanakneiskustvu

#39564 Re: Popularne stvari koje ne kontam

mali_balon wrote: 23/04/2025 10:05 Ma hajte molim vas......prestanimo biti nesta sto nismo...ja koji sebe nekad nazovem veprom i debelim prascem jer samo sto ne padnem u nesvjest stenjajuci i puhcuci dolazeci do zraka kada vezem pertle......a da nekom drugom ne kazem da je deba....ali nikom se nikad nisam zlonamjerno rugao....bude u zajebanciji svega pa i na svoj racun ali ako vec nekog podjebajem ne uvrijedim se ako taj neko i mene podjebaje.....ali sve u nekim granicama dobrog ukusa.....
Da,isti sam,imam stomacinu i nisam tratinčica koja se odmah uvrijedi jer mi je neko rekao da imam veliki stomaka,pa svjestan sam toga.
moimoi

#39565 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moimoi »

kakavdanakneiskustvu wrote: 23/04/2025 10:13
Ne fali ništa onome ko je odrastao uz tu riječ.Onaj ko je odrastao i navikao govoriti za debele osobe da su debele , ne vidi valjda razloga da uvijeno govori.Sto to smeta nekome riječ debel,ili debeo?
Evp npr. Moj suprug kada se udebljao njegova jaranica nije stedila rijeci. Bas onako nemilosrdno.. al valjda kako su raja mislila je da je to ok. Meni je cak smetalo, a ne mogu zamisliti njemu.
Nazalost, zena je obolila od raka, bori se vec godinama, jedna od nuspojava terapije je debljina. E sad zamisli da ja ili moj suprug ne znamo da je bolesna i da je pocnemo “castiti”?
Cemu?
kakavdanakneiskustvu

#39566 Re: Popularne stvari koje ne kontam

moimoi wrote: 23/04/2025 10:18
Evp npr. Moj suprug kada se udebljao njegova jaranica nije stedila rijeci. Bas onako nemilosrdno.. al valjda kako su raja mislila je da je to ok. Meni je cak smetalo, a ne mogu zamisliti njemu.
Nazalost, zena je obolila od raka, bori se vec godinama, jedna od nuspojava terapije je debljina. E sad zamisli da ja ili moj suprug ne znamo da je bolesna i da je pocnemo “castiti”?
Cemu?
Pa i da mu je govorila da je pretio,zar nije ist stvar?

Ja prvi ne kažem da nekog treba vrijeđati omalovažavanjem zbog čega,ali u čemu je problem neku kao debela manekenku nazvati debelom kad se vidi da je debela? Da se pokrene peticija da se ta riječ izbaci iz upotrebe?Kako nazvati nekog ko je težak 180 kg?Malo punija osoba???

Zašto lagati nju,sve druge?
moimoi

#39567 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moimoi »

kakavdanakneiskustvu wrote: 23/04/2025 10:23

Cemu?
Nije bas isto. Barem meni ne zvuci kao uvreda vec kao medicinski problem ili ti stanje.
kakavdanakneiskustvu

#39568 Re: Popularne stvari koje ne kontam

moimoi wrote: 23/04/2025 10:27

Cemu?
Nije bas isto. Barem meni ne zvuci kao uvreda vec kao medicinski problem ili ti stanje.
Meni je vala jedno te isto.Da za osobu od 200 kg napišeš da je debela,to bi bila uvreda??

Od kad smo postali tako osjetljivi?
Hendrix

#39569 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Hendrix »

mali_balon wrote: 23/04/2025 10:05 Ma hajte molim vas......prestanimo biti nesta sto nismo...ja koji sebe nekad nazovem veprom i debelim prascem jer samo sto ne padnem u nesvjest stenjajuci i puhcuci dolazeci do zraka kada vezem pertle......a da nekom drugom ne kazem da je deba....ali nikom se nikad nisam zlonamjerno rugao....bude u zajebanciji svega pa i na svoj racun ali ako vec nekog podjebajem ne uvrijedim se ako taj neko i mene podjebaje.....ali sve u nekim granicama dobrog ukusa.....
A ko to odredjuje sta je granica dobrog ukusa? Zasto mislis da je tvoja granica zajebancije ista za sve? Otkud znas ta se ta druga osoba ne nasmije cisto da prestanes s tim a ovamo se osjeca lose zbog tvog komentara?

To sto se ti ne uvrijedis ne znaci da se neko drugi nece naci uvrijedjenim.

Samog sebe zoves veprom a ne bi ti svejedno bilo da te neko tako svaki dan podbada i nabija ti na nos debljinu.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#39570 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Domaci izdajnik »

Zavaljati se u grdne kredite da kupiš stan i auto jer eto neki tamo su to isto uradili. Oni tamo imaju daleko jaču finansijsku podlogu i zaleđinu, a ti i žena radite lijevi posao za prosječnu platu i onda jauk kako nemaš ni za biber jerbo ti je rata jača od prosječne BH plate... :roll:

Vidjela žaba konji se potkivaju, pa i ona digla nogu :zzzz:
nepass1

#39571 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by nepass1 »

kakavdanakneiskustvu wrote: 23/04/2025 10:48
moimoi wrote: 23/04/2025 10:27

Meni je vala jedno te isto.Da za osobu od 200 kg napišeš da je debela,to bi bila uvreda??

Od kad smo postali tako osjetljivi?
Nije isto, imas u medicini sifru za stanje pretilosti E66
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#39572 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Domaci izdajnik »

Ma trebaš takvoj osobi reći da je lagano popunjena, ima teške kosti ili je puna ljubavi... :roll:

A ovamo izgleda ko maskota za Michellin ili Hypo Alpe Adria banku :-)
NediM17

#39573 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by NediM17 »

Carnexov maneken. :mrgreen:
mali_balon

#39574 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mali_balon »

Hendrix wrote: 23/04/2025 10:57
A ko to odredjuje sta je granica dobrog ukusa? Zasto mislis da je tvoja granica zajebancije ista za sve? Otkud znas ta se ta druga osoba ne nasmije cisto da prestanes s tim a ovamo se osjeca lose zbog tvog komentara?

To sto se ti ne uvrijedis ne znaci da se neko drugi nece naci uvrijedjenim.

Samog sebe zoves veprom a ne bi ti svejedno bilo da te neko tako svaki dan podbada i nabija ti na nos debljinu.
Ako smo raja ne smeta mi.....i naravno da necu nekoga nepoznatog zezeat....imam pravo da zezam nekog ko je debeo i ko mi ke dobar drug jer i on mene zeza na isti nacin i ne primmao se na to...jbga kad jesmo debeli.....
Sad da nekon zlonamjerno podjebajemmza debljinu pa.....kako i sam sam debeo.....ko sam ja da nekom nesta prigovaram za debljinu
moimoi

#39575 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moimoi »

Domaci izdajnik wrote: 23/04/2025 11:01 Ma trebaš takvoj osobi reći da je lagano popunjena, ima teške kosti ili je puna ljubavi... :roll:

A ovamo izgleda ko maskota za Michellin ili Hypo Alpe Adria banku :-)
Ne mislim da pretilost treba reklamirati kao nesto dobro.. ono sto ameri recimo rade. Samo ne vidim zasto nekoga komentarisati na ruzan nacin?

Ako taj neko svoju debljinu uzdize kao nesto pozitivno valjda je dovoljno reci da to sto sebi radi nije zdravo. Nema razloga za cascenjem. A druge ni ne komentarisati jer su sigurno svjesni.
Post Reply