Znam ima ta varijanta da su me natjerali ali nije to bas tako jednostavno. Ima dosta ljudi koji se povuku u sebe i nikada ne izadju iz toga jer nisu mentalno jaci od tih sranja oko njih. I o tome ja pricam, toj zelji da se podjebaje neko sa manom. Djeca jesu okrutna ali kod nas to ide i dalje sa starijim, jednostavno mi smo narod be obzira prema drugima.darius_maximus wrote: ↑22/04/2025 23:36
Pazi, ispast ću nesenzitivan, ali ispade da su te ljudi i komentari na kraju natjerali da smršaš.
Dugoročno ti je sigurno bolje nego da si se nastavio debljati.
Što se ostalog tiče, mislim da nisi upravu.
Nema puno ljudi koji o našem narodu ima gore mišljenje od mene (barem mislim), ali ovo nije samo naša odlika.
Mislim da je to povezano s tim da ljudi generalno ne vole da nešto odudara, jer nije dobro za zajednicu, evolucijski.
A djeca su svugdje jako, jako, okrutna.
Od malih nogu nosim naočale, tako da sam se rano počeo učiti nositi s raznim komentarima.
Što se debljine tiče, odgovaram otprilike ovako (bez obzira je li u plus ili minus): Jebi ga, našem narodu ne možeš valjati. Kad se udebljaš, trebao bi malo probušiti kašiku, a kad smršaš, jel' te to žena ne pazi. Džaba.
I onda malo šuplje još i produžiš dalje.
I ponavljam, niko ne priča o tome da psihološki treba maltretirati djecu.
Ja sam već rekao da bi pretila djeca trebala imati obavezne časove sporta i prehrambene planove, jer nisu ona kriva.
Roditelji bi trebali biti dovoljno pametni da shvate da će njihovo debelo dijete biti predmet podjebavanja i nešto preventivno uraditi po tom pitanju (da ne govorim o zdravstvenim posljedicama).
Međutim, da se odrasla osoba ibreti ako joj neko ne kaže da je to ok ili da nije debela nego "plus-size" je glupost.
Ne treba paziti na to da li dovoljno reklama i filmova sadrži debele osobe, da se ne bi osjećale isključeno (mislim, stvarno?).
Debela osoba, kao i pušač, treba da zna da je to njen izbor koji će drugi nekad komentarisati i jebajiga.
Pa evo dijete pocelo nositi naocale sa 9 godina citava familija u soku jebote. Pa sto pa kako, pa niko od vas ne nosi... pa vise u pm i to pred djetetom ono pricaju ko da je propo svijet. Nema niko osjecaja za druge uopste kod nas. Odma ti lupi u facu svoje glupo toksicno misljenje i ko te jebe. Odemo kod rodjaka s vrata odma hej sta ce ti naocale otkud to pa sta je bilo? Cuj sta je bilo, pa u pm fakat. I odma naravno ide kontra hvaljenje kako njegova djeca ne nose naocale i imaju perfektan vid. Eto pobjedio si rodjo, svaka cast, bolji ste od nas kao familija.
Od jarana curica ima kompleks jer je visoka. Citav komsiluk, razred, familija joj non stop o tome pricaju jao kako si visoka, jesi visoka, a sto si narasla pa sta je to... i tako ta psiholoska tortura ide. Hajd sto djeca nego i roditelji, komsije, prijatelji...svi isto seru. I djetetu ofirno se slikati to mi je drug prico. Nece da se slika jer ispadne veca od svih, ozbiljan problem postaje. Vec ima nadimak zirafa, cisto da se zna.
Nije ovo prica o inkluzivnosti, to je zapad i njihov fazon. Mi smo 100 godina iza tih naivnih problema. Mogu samo opisati to kao poganost neku, toksicnost i zelja za nekim pravdanjem sebe kroz ofiranje drugih. I onda sve kroz salu hajd ba idemo dalje. Nije to bas tako lako mnogima ali kod nas nema te granice kada je rijec o podjebavanju drugih.