Bullet Tooth Tony wrote: ↑19/04/2025 23:13
mk ultra wrote: ↑19/04/2025 22:49
Bogami jel prnem preko granice zapadno sjebem se gdje se vratim
Sto posto, evo kad smo kod ovog TA i TMC, u autima sa ugrađenom navigacijom, ali i sa Garmin Nuvi 50 Luxe, TMC radi perfektno i rerouta te da zaobiđeš gužve, sve dok ne dođeš u BiH, čim pređeš granicu, nema više boja na mapi, samo cesta i druže boga pitaj šta je na njoj.
I tako već desetljećima, nikakvog napretka, ni plana za napredak. Pa niko i ne priča uopće o uvođenju tih stvari, kamoli nešto drugo.
Uvodjenju cega ? Pa citav svijet koristi google maps ili waze .. o cemu pricas ... ja sam mislio da ces smanjit pljuvanje kako si otisao a izgleda ti podebljao na forumu
Google Maps koristi TMC informacije svugdje gdje su dostupne, uz naravno informacije sa android uređaja na kojima je to korisnik dozvolio.
Kod nas se oslanja samo na ovo drugo, i to samo za brzinu odvijanja prometa. Svaki drugi incident na cesti moraš ručno prijaviti kroz Google Maps aplikaciju.
TMC ima itekako svoj usage scenario i jedan je u skoro pa beskonačnom nizu primjera u kojem BiH kaska neizmjerno mnogo za komplet svojim okruženjem, pogotovo onim zapadnim. Skraćenica je milion, od DVB-T, DAB(+), TA, TMC, i tako dalje i tako dalje.
Pa kod nas nijedan On-Call sistem u vozilima ne funkcioniše jer smo nazadni. Sjećam se prije par godina da su iz Volva tražili od RAK-a da im dozvoli korištenje neke frekvencije (ne sjećam se koje tačno) za Volvo On-Call komunikaciju sa vozilom preko apllikacije na mobitelu bez potrebe za SIM karticom unutar vozila. Naravno RAK je istu odbio jer je, pazi sad, ta frekvencija rezervisana za neke vojne sisteme JNA

, i na naknadno pitanje o ažuriranju frekventnih opsega kao i dostupnosti istih nisu ni odgovorili.
Pa bolan i u tvom vlastitom BMW-u pola sistema ne funkcioniše dok si u BiH, čim izađeš vani sve proradi.
Rekao sam još davno da ne pljujem for the sake of pljuvanje, nego samo kažem onako kako jest. Ništa ja nisam slagao niti dodao ovdje, i to i sam znaš.