Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mogli bi pretpostaviti da udes od ranije u kojem je ucestvovao kamion ,nije obiljezen propisno niti postoji ocito adekvatan nacin obavjestavanja na ovim kategorijama cesta
Izgleda da nicega nije bilo jos ovaj sa volvom vozio debelo iznad ogracicenja.
Taj 9.janura autoput se polako raspada, osvjetljenje ne radi, nivelacija na mostovola sjebana, bukobrani poruseni, saobracajni znakovi savijeni, frakcija po cesti izgleda da ophodbnja ne postoji ili nemaju para da obnove.
Mogli bi pretpostaviti da udes od ranije u kojem je ucestvovao kamion ,nije obiljezen propisno niti postoji ocito adekvatan nacin obavjestavanja na ovim kategorijama cesta
U normalnim drzavama na autoputu postoje upozorenje kada je neki zastoj/nesreca, ali jebo to kod nas, bolje 20 radara staviti
U normalnim drzavama na autoputu postoje upozorenje kada je neki zastoj/nesreca, ali jebo to kod nas, bolje 20 radara staviti
Koje vrste ? Na radiju ?
Fakat me interesuje na sta mislis .. jer ako se ovaj udes desio 10 .. 15 min prije .. nema sanse da se nesto obiljezi osim trokuta ...
Koje vrste ? Na radiju ?
Fakat me interesuje na sta mislis ..
Ima ta infrastruktura i u BiH, ali nikoga ne zanima.
Ima tu svega, autoput je napravljen, ali obavještenja nikakva, odmorišta nema, održavanje kako kad. U suštini asfaltirali i pustili onu mutavu škodu da pokupe koju kaznu i to je to.
Sa druge strane staviš porodicu, prijatelje, kolege ili nekoga u auto i jurcaš, ne paziš...
Bosanski narod u saobraćaju je u najvećoj mjeri bipolaran, pola je depresivno pa se vuče ko prebijeno, odsutni su i ne znaju gdje se nalaze, a druga polovina je manična, agresivna i samo čekaš kad će te pojesti.
Sve bazne tj relejne stanice koje mogu dobaciti do AP svakih 5 minuta emituju poruku o opasnoj situaciji na AP. Postoje i one servisne poruke.
Neki dan auto stoji u traci, krivina nepregledno. Primijetio sam da sam samo ja blicao autima koji dolaze iz suprotnog smjera, jer je zahvala na blic bila samo onih koji su se mimoilazili sa mnom, ne ranije. Ne kontaju i ne vide ljudi oko sebe ni centrimetra.
Koje vrste ? Na radiju ?
Fakat me interesuje na sta mislis .. jer ako se ovaj udes desio 10 .. 15 min prije .. nema sanse da se nesto obiljezi osim trokuta ...
Servisne poruke, da pokažu ako je nesreca, zastoj, kisa, snijeg, jak vjetar... U sloveniji recimo kaze gdje zastoj i koliko je duga kolona.
Ovo je bas horor, jebote u volvo dzipu pogines, uzas. Ma i da je propisanih 130 isao, nista bolje ne bi prosao, i otkud kamion tu
Iz Tužilaštva navode da je u ovoj saobraćajnoj nezgodi učestvovalo putničko vozilo marke volvo kojim je upravljalo lice inicijala T.S. rođen 1980. godine iz Doboja, koji je tom prilikom udario u zadnji dio prikolice parkiranog teretno vozilo marke man.
"Prilikom saobraćajne nezgode smrtno su nastradali: vozač putničkog vozila 'volvo' lice inicijala T.S., suvozač u pomenutom vozilu lice inicijala S.B.rođena 1980. godine, iz Doboja, te malodobno dijete rođeno 2015. godine. Putnici u pomenutom vozilu malodobna lica rođena 2018. godine i 2016. godine, su prilikom saobraćajne nezgode zadobili tjelesne povrede i smješteni su u UKC Republike Srpske Banjaluka", navode u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka
Koje vrste ? Na radiju ?
Kako bolan nema mogućnosti. Pa jesi igdje mako iz Bosne? Ima svjetlosna signalizacija iznad. Kojem kurcu služi, ima video nadzor, ko to reguliše. Eki šleper na putu parkiran, pa imaju li iz cesta RS auto s rotacijom, policiju, to se odmah zatvara ili preusmjerava. Izgidoše ljudi sto neko nije radio svoj posao. Ovaj volvo je tenk, dugo nisam pročitao da je neko u njemu stradao.
Koje vrste ? Na radiju ?
Kako bolan nema mogućnosti. Pa jesi igdje mako iz Bosne? Ima svjetlosna signalizacija iznad. Kojem kurcu služi, ima video nadzor, ko to reguliše. Eki šleper na putu parkiran, pa imaju li iz cesta RS auto s rotacijom, policiju, to se odmah zatvara ili preusmjerava. Izgidoše ljudi sto neko nije radio svoj posao. Ovaj volvo je tenk, dugo nisam pročitao da je neko u njemu stradao.
Udes sa kamionom je bio 20min prije a Volvo kao i ostali auti velika brzina A stub nije mogao izdrzat.
Koje vrste ? Na radiju ?
Naravno da ima
Ali u globalu RS policija na autoputu niti video nadzor ne postoji
Lokacija gdje je stajao kamion je kad se penjes i imas onaj neki vjestacki tunel i ne vidis apsolutno nista ispred sebe... tocno u toj krivini sa onim bukobranima je stajao i tesko da ga je mogao vidjeti
Ne znam katastrofa kako god
Opet kazem jebo vam radar majkumajcinu
Nije radar sigurnost na cesti
A sumnjam da je divljao ili bilo sta pogresno radio sa troje djece i zenom u jbnom volvu XC60
Sve bazne tj relejne stanice koje mogu dobaciti do AP svakih 5 minuta emituju poruku o opasnoj situaciji na AP. Postoje i one servisne poruke.
Neki dan auto stoji u traci, krivina nepregledno. Primijetio sam da sam samo ja blicao autima koji dolaze iz suprotnog smjera, jer je zahvala na blic bila samo onih koji su se mimoilazili sa mnom, ne ranije. Ne kontaju i ne vide ljudi oko sebe ni centrimetra.
Sjećam se da u Hrvatskoj npr. postoji TA (Traffic Announcement) na FM radiju još od kraja devedesetih, a i TMC za navigacijske sisteme imaju najmanje već 10 godina.
TA su oni prekidi radijskog programa za hitne informacije o prometu, a TMC je live update sa stanjem na prometnicama (zastoji, gužve, nesreće, radovi).
BiH to nema ni na papiru niti uopće postoji plan za implementaciju tih servisa.
Sjećam se da u Hrvatskoj npr. postoji TA (Traffic Announcement) na FM radiju još od kraja devedesetih, a i TMC za navigacijske sisteme imaju najmanje već 10 godina.
TA su oni prekidi radijskog programa za hitne informacije o prometu, a TMC je live update sa stanjem na prometnicama (zastoji, gužve, nesreće, radovi).
BiH to nema ni na papiru niti uopće postoji plan za implementaciju tih servisa.
Al' jebo to, nema nigdje meraka k'o u BiH.
Ako se ko moze ugradit u taj sistem postavice medjutim da to ne bude kao prica za onaj radar na aerodormu SJJ kada su isti postavili na Igman umjesto na pistu jer neki inzinjer je skontao radar to mora visoko a to sto je bio onaj klinac sto pilotu govori koliko do zemlje jbga Engleski tezak jezik
Od sinoc su teske nesrece na cestama. Ovo je haoss.
Kod Karlovca sinoc nas drzavljanin iz Cazina na radu u SLO s djetetom u auto a iza njega 2 auta , drugo auto mu vozi zena s drugim djetetom preko pune linije pretice i frontalno se zabija u auto iz suprotnog smjera . Zena i drugo dijete u autu iza sve to vide ....
isto jaka i bijesna auta .
Kazu vatrogasci da je na ovoj magistrali ogranicenje do 80 a da je neko vozio do 120 .
Otac je poginuo i igrac iz suprotnog auta koji je 3 puta prezivio rak . Kakva je ovo sudbina da se boris za zivot 3 puta i na kraju pogines od udara suprotnog auta .
Navodno da na ovoj dionici nasi ljudi na radu u Sloveniji jure kako bi sto prije dosli na granicu rh/bih Maljevac .
Danas ovaj slucaj Volvo XC 60 . Strasnoo