bh_ninja wrote:HORN1 wrote:bh_ninja wrote:Vidim da je vecina misljena da nam treba, pa evo da dodam malo bibera po pilavu
EU nam porucuje da ne mozemo aplicirat za clanstvo dok ima ohr-a. Ja se sad bojim da ce nas svi prestici, pa cak i Albanija, dok se mi skontamo oko ovih pitanja, pa se pitam, isplatili se?
Životi naše djece i naših potomaka nemaju cijenu, pa se u takvim slučajevima i ne¸gleda da li se nešto isplati ili ne.
Ne trebamo u EU nikad ni ulaziti, jel Švicarska u EU ili neke druge bogate i uspješne zemlje u svijetu.
Nama trebaju ispravni zakoni i pošteni i pametni političari koji bi smogli snage raditi za opću dobrobit.
Treba nam novi Tito ne kao diktator već kao osoba koja će raditi za opće dobro ali novi Tito može doći samo ako ga narod iskreno podrži i bude spreman da mu nesebično pomogne da radi za opće dobro.
o kakvim zivotima potomaka mi govorimo ovdje? kakve veze s njima ima OHR?
Budućnost naših potomaka se ne žrtvuje ni iz kojih razloga a ne pogotovo da li će nam se nešto isplatiti i hoćeli nas prestići i Albanija na putu u EU, ako mi trebamo donijeti neke odluke koje će nam današnju situaciju olakšati i time zapečatiti budućnost svojih potomaka ja se sa takvom odlukom neslažem i ako treba da ispaštam i dalje spreman sam se žrtvovati i boriti bez trgovanja sa njihovom budućnošću.
Bio sam borac cijelo vrijeme rata ali je mir došao na pogrešan način i svo vrijeme plaćamo taj mir, bojim se da ćemo ga plaćati još dugo a vjerovatno i naša djeca. Ponovo kažem mi trebamo dobre i ispravne zakone i ljude koji će ih sprovoditi prema svima jednako, trebamo se sami razviti te smisliti i stvoriti način tog razvoja, neće nikad nama niko pokloniti nešto besplatno i tog trebamo biti svjesni a i netreba nismo mi debili, ali nam netreba ni podmetati noge i otežavati jer se možemo osvijestiti pa početi nesrazmjerno vraćati i preventivno djekovati.
Trebamo znati ako hoćemo biti mirni i slobodni od drugih trebamo ih uvjeriti da im je bolje da nas ne diraju i negnjave.