treba li nam OHR?

HORN1

#26 Re: treba li nam OHR?

Post by HORN1 »

bh_ninja wrote:Vidim da je vecina misljena da nam treba, pa evo da dodam malo bibera po pilavu :)

EU nam porucuje da ne mozemo aplicirat za clanstvo dok ima ohr-a. Ja se sad bojim da ce nas svi prestici, pa cak i Albanija, dok se mi skontamo oko ovih pitanja, pa se pitam, isplatili se?
Životi naše djece i naših potomaka nemaju cijenu, pa se u takvim slučajevima i ne¸gleda da li se nešto isplati ili ne.
Ne trebamo u EU nikad ni ulaziti, jel Švicarska u EU ili neke druge bogate i uspješne zemlje u svijetu.
Nama trebaju ispravni zakoni i pošteni i pametni političari koji bi smogli snage raditi za opću dobrobit.
Treba nam novi Tito ne kao diktator već kao osoba koja će raditi za opće dobro ali novi Tito može doći samo ako ga narod iskreno podrži i bude spreman da mu nesebično pomogne da radi za opće dobro.
bh_ninja

#27 Re: treba li nam OHR?

Post by bh_ninja »

downtoearth wrote:
bh_ninja wrote:Vidim da je vecina misljena da nam treba, pa evo da dodam malo bibera po pilavu :)

EU nam porucuje da ne mozemo aplicirat za clanstvo dok ima ohr-a. Ja se sad bojim da ce nas svi prestici, pa cak i Albanija, dok se mi skontamo oko ovih pitanja, pa se pitam, isplatili se?

Toi su samo nenačelne izvlake. Kako su onda dopustili Cypar? Pa i članstvo Irske i Velike Britanije bi bilo čudno glede Sjeverne Irske...
Ne kontam ovo poredjenje - pa ako mozes, malo objasni?

mislim da ni Cypar - kojeg su pustili, da pojednostavim, zato sto je Grcka rekla: ak ne date cypru, ne mogu ni centralno evropske drzave - ni Irska ni GB nemaju visoke predstavnike....
bh_ninja

#28 Re: treba li nam OHR?

Post by bh_ninja »

HORN1 wrote:

Životi naše djece i naših potomaka nemaju cijenu, pa se u takvim slučajevima i ne¸gleda da li se nešto isplati ili ne.
Ne trebamo u EU nikad ni ulaziti, jel Švicarska u EU ili neke druge bogate i uspješne zemlje u svijetu.
Nama trebaju ispravni zakoni i pošteni i pametni političari koji bi smogli snage raditi za opću dobrobit.
Treba nam novi Tito ne kao diktator već kao osoba koja će raditi za opće dobro ali novi Tito može doći samo ako ga narod iskreno podrži i bude spreman da mu nesebično pomogne da radi za opće dobro.
o kakvim zivotima potomaka mi govorimo ovdje? kakve veze s njima ima OHR?
bh_ninja

#29 Re: treba li nam OHR?

Post by bh_ninja »

HORN1 wrote:
vedrank wrote:Ja sam za to da OHR preraste u otvoreni protektorat od strane EU! :D

SOLANU za predsjednika!
Davno bi se narod na referendumu izjasnio za protektorat pod uslovom da snose odgovornost za isti.
Ali neće EU protektorat jer ima i odgovornost, EU je dobro da može imati slobodan uvoz roba na ove teritorije i svi njihovi interesi će se vremenom ostvariti.
Evo kažu Grcima ako nemožete vratiti dugove i plaćati kamatu prodajte nam otoke to jest Grčki teritorij.
Kako će se ponašati prema nama koji smo razjedinjeni kad se ovako ponašaju prema Grcima koji su jedinstveni.
a propade EU ako igubi trziste od 4 miliona u BiH odmah ;-)
trofej

#30 Re: treba li nam OHR?

Post by trofej »

Ovakav kakav je, bez izraženog liderstva USA-demokrata u njemu, OHR je od koristi samo osmanskosvetosavskim monstrumima, koji su pri kraju šeststoljetnog im projekta istrebljenja Bošnjana i nestanka bh-civilizacije.
HORN1

#31 Re: treba li nam OHR?

Post by HORN1 »

bh_ninja wrote:
HORN1 wrote:

o kakvim zivotima potomaka mi govorimo ovdje? kakve veze s njima ima OHR?
Budućnost naših potomaka se ne žrtvuje ni iz kojih razloga a ne pogotovo da li će nam se nešto isplatiti i hoćeli nas prestići i Albanija na putu u EU, ako mi trebamo donijeti neke odluke koje će nam današnju situaciju olakšati i time zapečatiti budućnost svojih potomaka ja se sa takvom odlukom neslažem i ako treba da ispaštam i dalje spreman sam se žrtvovati i boriti bez trgovanja sa njihovom budućnošću.
Bio sam borac cijelo vrijeme rata ali je mir došao na pogrešan način i svo vrijeme plaćamo taj mir, bojim se da ćemo ga plaćati još dugo a vjerovatno i naša djeca. Ponovo kažem mi trebamo dobre i ispravne zakone i ljude koji će ih sprovoditi prema svima jednako, trebamo se sami razviti te smisliti i stvoriti način tog razvoja, neće nikad nama niko pokloniti nešto besplatno i tog trebamo biti svjesni a i netreba nismo mi debili, ali nam netreba ni podmetati noge i otežavati jer se možemo osvijestiti pa početi nesrazmjerno vraćati i preventivno djekovati.
Trebamo znati ako hoćemo biti mirni i slobodni od drugih trebamo ih uvjeriti da im je bolje da nas ne diraju i negnjave.
Realist-idealist

#32 Re: treba li nam OHR?

Post by Realist-idealist »

Treba nam OHR sa znato prosirenim ovlastima sto se mene tice.
bicebolje

#33 Re: treba li nam OHR?

Post by bicebolje »

Zatvaranje OHR-a nije na dnevnom redu

Visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko izjavio je večeras da na sutrašnjoj sjednici Vijeća za provođenje mira /PIC/ neće biti riječi o zatvaranju OHR-a.

"Priču o zatvaranju OHR-a gledam kroz činjenicu da je na početku djelovanja Kancelarije bilo 800 ljudi koji su u njoj radili, a danas ih je 160. Kada sam ja stigao bilo je 200 ljudi koji su radili u OHR-a, a u međuvremenu smo zatvorili kancelarije u Mostaru i neke druge", rekao je Inzko.

Visoki predstavnik je gostujući u emisiji "60 minuta" Federalne televizije rekao da postoji niz političara u BiH koji produžavaju život OHR-a.

On je naveo da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik "nema dokaza kada tvrdi da je OHR dio problema, jer u međunarodnoj zajednici danas nema želje za korištenjem bonskih ovlaštenja".

"Dodik to možda priča za raniji period. Do danas su bonska ovlaštenja korištena 900 puta, ali ne postoji raspoloženje da se to čini i dalje", rekao je Inzko.

On je napomenuo da je u toku izbor šefa Delegacije EU u BiH i da će visoki predstavnik za spoljnu i bezbjednostnu politiku EU Catherine Ashton obaviti razgovore sa kandidatima narednog mjeseca.

"Ashtonova zagovara da to bude politička ličnost koja bi bila u prilici najbolje propagirati atraktivnost evropske zajednice", dodao je Inzko.
Jel moguće ovo što ja čitam ? Nažalost nisam pogledao Bakira.
Visoki predstavnik izjavljuje da je zbog korištenja bonskih ovlasti OHR bio dio problema ?
Znači, Dodik je bio u pravu kad je to govorio.
Čudne se stvari s nama zbivaju...
kalinkaja

#34 Re: treba li nam OHR?

Post by kalinkaja »

NE TREBA
:thumbup:
1gorstak

#35 Re: treba li nam OHR?

Post by 1gorstak »

bicebolje wrote:Čudne se stvari s nama zbivaju...
Na kojim "frontovima" očekujete glavne udare odmah po preuzimanju uloge predsjednika?

"Da će se pritisci nastaviti, ni najmanje ne sumnjam. Ali, očekujem da oni budu donekle suptilniji. Napokon, međunarodnoj zajednici je postalo jasno da ne mogu da joj prođu metodi agresivne politike koju je dosad primjenjivala. A pošto joj je i dalje stalo da ostvari svoje ciljeve, pokušaće to nešto drugačijim nastupom."
zavrzlama

#36 Re: treba li nam OHR?

Post by zavrzlama »

Jel moguće ovo što ja čitam ? Nažalost nisam pogledao Bakira.
Visoki predstavnik izjavljuje da je zbog korištenja bonskih ovlasti OHR bio dio problema ?
Znači, Dodik je bio u pravu kad je to govorio.
Čudne se stvari s nama zbivaju...
OHR je bio dio problema ....ali dodiku ne sebi...znaci OHR(veliki) su odlucili da ne koriste Bonske nego ekonomske ovlasti...svi se razbjezase od dodikovih autoputeva, termoelektrana i aeorodroma....ebes vise Bonske ovlasti..udaraju jarani sad tamo gdje vise boli,tamo gdje se korijenje jede :D ..reko ja davno,nekad se davala mrkva,da se ne koristi stap..sad odlucili da ne daju ni stap ni mrkvu,da puste da magare odapne,skupo za odrzavati...
Last edited by zavrzlama on 30/11/2010 00:43, edited 1 time in total.
bicebolje

#37 Re: treba li nam OHR?

Post by bicebolje »

1gorstak wrote:
bicebolje wrote:Čudne se stvari s nama zbivaju...
Na kojim "frontovima" očekujete glavne udare odmah po preuzimanju uloge predsjednika?

"Da će se pritisci nastaviti, ni najmanje ne sumnjam. Ali, očekujem da oni budu donekle suptilniji. Napokon, međunarodnoj zajednici je postalo jasno da ne mogu da joj prođu metodi agresivne politike koju je dosad primjenjivala. A pošto joj je i dalje stalo da ostvari svoje ciljeve, pokušaće to nešto drugačijim nastupom."
Hm... moguće ali to već spada u teorije zavjera a ovo iznad su jasno iznesene formulacije popraćene djelima. Bar tako piše, sigurno više može reći neko ko je gledao Bakira.
kiky

#38 Re: treba li nam OHR?

Post by kiky »

zašto se ohr sam ne ukine i ode ...
ionako su samo sramota mz-a i un-a ...
ako neče da obavljaju svoju dejtonsku funkciju nek javno kažu da je dejton propo i da su ga oni sami, prije svih, srušili i nek idu ...
:?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#39 Re: treba li nam OHR?

Post by PipiDugaDevetka »

Živim za dan kada će se pitomi ''konstitutivni'' dogovoriti da ''išćeraju'' tuđe.
KraljicaIzJajca

#40 Re: treba li nam OHR?

Post by KraljicaIzJajca »

Ne treba!
Skijaš

#41 Re: treba li nam OHR?

Post by Skijaš »

KraljicaIzJajca wrote: 17/04/2025 18:26 Ne treba!
Mirovni sporazum se jos uvijek oprecno tumaci, a ocekivati da se domaci dogovore dok jedna strana salje 17 dopisa a druga 0 odgovora na tih 17 dopisa, djeluje neozbiljno i cak smijesno :-D
KraljicaIzJajca

#42 Re: treba li nam OHR?

Skijaš wrote: 17/04/2025 19:22
KraljicaIzJajca wrote: 17/04/2025 18:26 Ne treba!
Mirovni sporazum se jos uvijek oprecno tumaci, a ocekivati da se domaci dogovore dok jedna strana salje 17 dopisa a druga 0 odgovora na tih 17 dopisa, djeluje neozbiljno i cak smijesno :-D
Pda, jeste neozbiljno postavljen.
QSuzi

#43 Re: treba li nam OHR?

Post by QSuzi »

Da
I tema završena
KraljicaIzJajca

#44 Re: treba li nam OHR?

Karikaturalna uloga od OHR:

Par napisanih godisnjih izvještaja , tako decenijama:

https://www.ohr.int/66th-report-of-the- ... -the-un-2/

Posljednji izvještaj do perioda Oktober 2024, bolje ne čitajte, . Agenda 5+2, na mrtvoj točki.

I što bijaše uloga OHR :lol:
QSuzi

#45 Re: treba li nam OHR?

Post by QSuzi »

:roll:
Što reći osobi kojoj je ok ukidanje USAIDa
Idi ateriraj negdje i javi koji te je aerodrom uposlio da ga ne koristim
KraljicaIzJajca

#46 Re: treba li nam OHR?

QSuzi wrote: 17/04/2025 20:27 :roll:
Što reći osobi kojoj je ok ukidanje USAIDa
Nema više krađe novaca od domaćih. :thumbup:

https://n1info.ba/english/news/u-s-inve ... rs-in-bih/

I ovo je prošlo OHR-u ispod radara.
QSuzi

#47 Re: treba li nam OHR?

Post by QSuzi »

Former U.S. federal prosecutor Martin De Luca, now a member Trump's team
Nema potrebe za daljnjim čitanjem :-)
Kontrolorima leta treba smanjiti plate da se plati Viaduct bi bio Trumpov odgovor i rješenje. U pravu je kao i za USAID :-)

Off and out
Styling

#48 Re: treba li nam OHR?

Post by Styling »

Trenutno nam je neophodan, sviđalo se to nama ili ne.
dale cooper

#49 Re: treba li nam OHR?

Post by dale cooper »

Treba. Ovdje bi se zakuhalo vrlo brzo nakon odlaska OHR-a. Mi smo država koja je na aparatima međunarodne zajednice.
KraljicaIzJajca

#50 Re: treba li nam OHR?

Styling wrote: 18/04/2025 07:42 Trenutno nam je neophodan, sviđalo se to nama ili ne.
OHR je mehanizam koji produžava agoniju, i političku pasivnost.
Post Reply