Ne moze tebi. Moras prihvatiti da ima ljudi koji ne misle kao ti i da im je to dozvoljeno. Nismo Turska pod Erdoganom.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
-
QSuzi
#27202 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Šta je to pravoslavni fašistički režim? Da li podrazumijeva sve osobe pravoslavcePrpa.ba wrote: ↑16/04/2025 00:00 Ako mi pokrijemo ovaj dug pravoslavnog fasistickog rezima u Banjaluci, platicemo svaki buduci jer se od njihovih para necemo nikad namiriti bez upotrebe oruzane sile.
Ko potpise bilo kakvo novo vanjsko zaduzenje pravoslavnog fasistickog rezima kroz drzavne institucije, taj potpisuje da mi to i otplacujemo. Sretno.![]()
Kako bi zvučalo islamski fašistički režim?
Pitam jer nisam išla na vjeronauk?
-
palermo
#27203 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa.prihvatam, al mi I dalje.nije jasno sto.misle tako o Trojci._BataZiv_0809 wrote: ↑17/04/2025 17:16Ne moze tebi. Moras prihvatiti da ima ljudi koji ne misle kao ti i da im je to dozvoljeno. Nismo Turska pod Erdoganom.
- Tony Soprano
#27204 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ispravnije je pravoslavni genocidaski rezim. Ako ti nije jasno nesto, imas presuda u Haagu koliko zelis.QSuzi wrote: ↑17/04/2025 17:17Šta je to pravoslavni fašistički režim? Da li podrazumijeva sve osobe pravoslavcePrpa.ba wrote: ↑16/04/2025 00:00 Ako mi pokrijemo ovaj dug pravoslavnog fasistickog rezima u Banjaluci, platicemo svaki buduci jer se od njihovih para necemo nikad namiriti bez upotrebe oruzane sile.
Ko potpise bilo kakvo novo vanjsko zaduzenje pravoslavnog fasistickog rezima kroz drzavne institucije, taj potpisuje da mi to i otplacujemo. Sretno.![]()
- Prpa.ba
#27205 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Neuka i zabrinuta. Ajoj. 
-
QSuzi
#27206 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ako će vam biti lakše i građani entiteta će plaćati
kadli tadli
Ža mi je što je avaz info, skrenuli su jače udesno
kadli tadli
https://avaz.ba/vijesti/bih/968295/bore ... e-gradjaniNažalost, nepostupanjem, nesavjesnim radom ili možda čak namjerom vlasti okupljene oko SNSD, mi smo došli do toga da trebamo platiti preko 100 miliona KM. I ko će to platiti? Građani RS - istakao je Borenović.
Ža mi je što je avaz info, skrenuli su jače udesno
-
QSuzi
#27207 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ampak prepušteni Slovenci
Ovo totalno ima logike neko od "naših" lopina iz SLO zmuljao s "našim" domaćim lopinama.
Ma skroz moguća čak najvjerovatnija situacija
- skrbavi-admin
#27208 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
mozda onaj u kojem covjek koji je bio logisticar bageranja hiljada bosnjaka hoda slobodno i predsjednik je te nakarade.QSuzi wrote: ↑17/04/2025 17:17Šta je to pravoslavni fašistički režim? Da li podrazumijeva sve osobe pravoslavcePrpa.ba wrote: ↑16/04/2025 00:00 Ako mi pokrijemo ovaj dug pravoslavnog fasistickog rezima u Banjaluci, platicemo svaki buduci jer se od njihovih para necemo nikad namiriti bez upotrebe oruzane sile.
mozda onaj koji nam ne priznaje postojanje kao naroda, govori da "onaj" arlauce, i tako dalje
ima nas nemamo prepelicje mozgove ne slusamo prijovic, cecu, zvezde granda pa pamtimo.... recimo busenje lopte pred kucom edina salaharevica koji je brutalno ubijen i opet mu terorisu familiju... tomasicu u koju je nabacano jedno malo manje selo ljudi i za koju se saznalo tek prije 10ak godina jer se organizovano sutilo od strane desetina i stotina usta.....
e mozda taj rezim......
kad nadjes da je moj stari streljo srbe po Avali i Topcideru i trazio sta da siluje i sutne mrtvo jadno mrtvo staracko tijelo ko DJ iz Beograda - slobodno ti etiketiraj 'nas" islamsko fasisticki rezim..... do tad mozes zavezat labrnju jer nemas cim da je razvezes....
Last edited by skrbavi-admin on 17/04/2025 18:05, edited 1 time in total.
- GandalfSivi
#27209 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sta je sljedece, osnivanje agencije za interstelarna istrazivanja?
https://www.klix.ba/biznis/privreda/u-s ... /250417075
https://www.klix.ba/biznis/privreda/u-s ... /250417075
-
QSuzi
#27210 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
drug_profi wrote: ↑16/04/2025 11:50Odmah sutradan nakon sto BiH bude primljena u EU i NATO.KraljicaIzJajca wrote: ↑16/04/2025 11:47 Vrijeme je da se OHR izbaci iz države, jer političari nisu radili za državu, već osobne interese. Sad, ovako ih je stislo , neka se koprcaju.
Ali izbaci iz države
-
QSuzi
#27211 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
U presudi piše pravoslavni genocid?Tony Soprano wrote: ↑17/04/2025 17:21Ispravnije je pravoslavni genocidaski rezim. Ako ti nije jasno nesto, imas presuda u Haagu koliko zelis.QSuzi wrote: ↑17/04/2025 17:17Šta je to pravoslavni fašistički režim? Da li podrazumijeva sve osobe pravoslavcePrpa.ba wrote: ↑16/04/2025 00:00 Ako mi pokrijemo ovaj dug pravoslavnog fasistickog rezima u Banjaluci, platicemo svaki buduci jer se od njihovih para necemo nikad namiriti bez upotrebe oruzane sile.
Pitam jer nisam išla na vjeronauk?![]()
Mogu li dobiti link na tu presudu kada već pišeš da ih ima na pretek, pa da upotpuniš tvrdnju? Hvala unaprijed.
-
PM72
#27212 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ako si zaista u USA i držiš vaz o povratnicima-onda zaista nemam volje sa takvima ulaziti u diskusiju.Skijaš wrote: ↑17/04/2025 10:34Kakve to veze ima sa tvojom pocetnom i pogresnom tezom da se vratio ko se htio vratiti ? Ja ne govorim o zivotu u sumi, nego o prakticnom zivotu povratnika koje maltreriraju institucionalno, kroz obrazovanje i diskriminaciju. Ili to mozda zelis reci da diskriminacije nema ? Jos te jednom pitam, ko je ubio Badica ? Ili malu Melihu ?
Ako će ti biti lakše,sve si u pravu.
- vee-jay
#27213 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ciljevi HDZa su ciljevi HDZa Hrvatske.geralt wrote: ↑17/04/2025 16:20Koji konkretno bitan strateski cilj je HDZ BiH ostvario u zadnjih 30 godina? Osim sto je Covic sebi napravio vrhunsku kucu.palermo wrote: ↑17/04/2025 16:15Ti ne.mislis da je HDZ najbolji spram svoje glasacke baze ? Nije zar da mislis da je Trojka najbolja. ? Ne zahmeti, al ne.mogu vjerovati da to.mislis._BataZiv_0809 wrote: ↑17/04/2025 15:34
Pa ne, najradije bi da mi imamo svoj HDZ. Jedna stranka, jedan vodja jelte...
On je najbolji prema svojim glasacima.
A njih pola van drzave otislo otkako su uzjahali.
By the way, ne bih ja da imamo svoj HDZ, ali bih da imamo syrategiju, strateske ciljeve , strateske metode u ostvarivanju ciljeva, osjecaj zajednistva uprkos razlikama.....dakle sve ono sto ima HDZ...odnosno sto ima drzavna politika Zagreba.
nisu napravili treci, ali su zaustavili razvoj drzave BiH onoliko koliko su mogli - a to je veoma mnogo.
pored svih vadjenja resursa, koristenja trzista, pravljenja svoje pozicije i pozicije svojih ministara u EU preko BiH ... ima toga
- Ja_Ja
#27214 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Iskreno nemam pojma, nisam pravnik a ni ekonomista. I ovo sve sto sam iskopao iskopao sam u ovih zadnjih par dana citajuci zakone i ugovore koji su potpisani. Znaci nisam nikakav autoritet po ovom pitanju, samo sam vodjen znatizeljom. Ne mogu da nadjem ali neko me je par stranica ranije citirao i ponudio drugi zakon osim ovog koji sam ja citirao kao platformu za rijesenje i prinudnu naplatu. Moguce je da je i to opcija ako postoji u njoj mehanizam automatske naplate. Bez mehanizma automatske naplate ne vidim nacin. A sto se tice kamate ne znam da li podlijeze nekim limitima. Znam da u javnoj upravi na nizim nivoima npr. neke opstine (ne znam da li se radi o nekom zakonu na nivou FBiH ili opstine) mogu postojati ogranicenja koliko se izdvaja za namirivanje sudskih presuda iz budzeta u toku jedne godine. Znam da ne odgovara na pitanje o kamati ali eto.QSuzi wrote: ↑17/04/2025 16:22 @Ja_Ja
Molim te ako znaš ovo oko kamate na dug
Nekada je bio zakon da kamata ne smije preći iznos glavnice, što bi bilo da je najveća kamata 100% i poslije toga se obustavlja računanje.
Imala sam davno uvide u neke parnice gdje je ovo bio slučaj.
Jer mi je ova kamata Slovenaca van pameti
Razumijemo mi jarane to. Moj argument je da on to nestima, da to nije definisano kada treba i da on to sada iskoristava. Slazem se sa svim konstatacijama koje tvrde da je ovo 100% politicko pitanje. To nije upitno jer na drzavnom nivou postoje mehanizmi kojim se ovaj problem moze rijesiti samo za upotrebu tih mehanizama (jer nisu automatski) mora postojati saglasnost nadleznih ministarstava ili vijeca ministara. Mi to nemamo niti ja ocekujem da cemo imati jer Amidzic i Co. namjerno blokiraju takav ishod i pokusavaju teret prebaciti na drzavu jer to znaci da FBiH pokriva 2/3 tog duga. Nije niko dalabu da ne vidi o cemu se ovdje radi. Mi cisto pokusavamo iznijeti neke od polu nuklearnih opcija koje bi se mogle mozda upotrijebiti bez potrebe za dozvolom od strane kadrova iz RS-a a koji bi na kraju prisilili RS da plati dug koji je napravila nista vise.Haris.ba wrote: ↑17/04/2025 16:56
Vi pričate o zakonima i pravilima. Vi nikako da razumijete da Dodik ne igra po zakonima i pravilima. On ih štima sebi kako mu odgovara.
U tim okolnostima samo pametni mogu da igraju tako da mu ne dopuste da navuče FBiH da plaća dug RS.
Naravno da trojka može da prisili RS da plati dug. Ali, se ne želi. Čista politička odluka.
Trojkina prisila moze samo da dodje upotrebom nekog nuklearnog rijesenja, ali onda trojka mora da objasni penzionerima zasto nema penzija, radnicima u javnim ustanovama zasto nema plata, zasto se ulice ne saniraju, zasto se ne gradi i sve ono za sto su zaduzeni nivoi vlasti od FBiH pa na dolje. Tebi i meni mozda ta opcija i fleksiranje misica odgovara, kako bi napokon prisilili RS da se urazumi, ali ja sam ubjedjen da 95% ljudi u FBiH nebi razumjeli tu odluku i da bi doslo do socijalnog bunta. Drugog nacina na prisilu osim tog nema. Mislim da bi hapsenje Dodika i Co. pomoglo u procesu urazumljavanja i redefiniranja svih ugovora koji su potpisani do sada kao i onih koji ce biti potpisani u buducnosti kako bi se ove situacije izbjegle ali za to u ovom trenutku gotovo da nema uslova, osim ako u SIPI i SUDU skontaju nacin da sacuvaju informacije o pripremi hapsenja od velikog dijela kadrova iz RS-a i Hercegovine. Sve osim toga bi moglo dovesti do pokolja momaka iz SIPE ili SUDA.
Znaci sta god da se odluci raditi, mora se imati damu.
-
QSuzi
#27215 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
KraljicaIzJajca wrote: ↑16/04/2025 12:19BiH neće nikad ući u EU.drug_profi wrote: ↑16/04/2025 11:50Odmah sutradan nakon sto BiH bude primljena u EU i NATO.KraljicaIzJajca wrote: ↑16/04/2025 11:47 Vrijeme je da se OHR izbaci iz države, jer političari nisu radili za državu, već osobne interese. Sad, ovako ih je stislo , neka se koprcaju.
reče ti da imaš 3 passporta pa ne beri toliku brigu oko nas ostalih smrtnika
Puna tema "zabrinutih" i onih koji lafo otvaraju oči drugima spinovima tipa: nema države, Dodik Tito radi šta hoće, nećemo u EU nikad, treba se okrenuti Turskoj Rusiji istoku...
Ohanite ba!
- Tony Soprano
#27216 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Upravu si, genocidasi srbi iz Haaga su sljedbenici srpske vanzemaljske crkve.QSuzi wrote: ↑17/04/2025 18:17U presudi piše pravoslavni genocid?Tony Soprano wrote: ↑17/04/2025 17:21Ispravnije je pravoslavni genocidaski rezim. Ako ti nije jasno nesto, imas presuda u Haagu koliko zelis.![]()
Mogu li dobiti link na tu presudu kada već pišeš da ih ima na pretek, pa da upotpuniš tvrdnju? Hvala unaprijed.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#27217 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Aferim!QSuzi wrote: ↑17/04/2025 18:47![]()
reče ti da imaš 3 passporta pa ne beri toliku brigu oko nas ostalih smrtnika
Puna tema "zabrinutih" i onih koji lafo otvaraju oči drugima spinovima tipa: nema države, Dodik Tito radi šta hoće, nećemo u EU nikad, treba se okrenuti Turskoj Rusiji istoku...
Ohanite ba!
- Skijaš
#27218 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ako nisi u stanju argumentovati svoje stavove, mozda bi bilo bolje revidirati ih. U manjem entitetu postoji institucionalna diskriminacija i to je glavna prepreka povratku koji se zato i ne moze smatrati zavrsenim.PM72 wrote: ↑17/04/2025 18:22Ako si zaista u USA i držiš vaz o povratnicima-onda zaista nemam volje sa takvima ulaziti u diskusiju.Skijaš wrote: ↑17/04/2025 10:34Kakve to veze ima sa tvojom pocetnom i pogresnom tezom da se vratio ko se htio vratiti ? Ja ne govorim o zivotu u sumi, nego o prakticnom zivotu povratnika koje maltreriraju institucionalno, kroz obrazovanje i diskriminaciju. Ili to mozda zelis reci da diskriminacije nema ? Jos te jednom pitam, ko je ubio Badica ? Ili malu Melihu ?
-
QSuzi
#27219 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Napisao je a i logično jevee-jay wrote: ↑16/04/2025 21:53zasto si misljenja da rjesenje mora biti brzo?Ja_Ja wrote: ↑16/04/2025 16:25 Evo citam da se nekima na forumu dopada ovo rijesenje koje je ponudio Isovic. Ja sam laik, ali nisam toliko panglu da ne vidim kroz ta rijesenja. Sva rijesenja koja se nude i koja su normala su logicna rijesenja i dva covjeka s ulice da pokuis, prva rijesenja ce biti ta poput ovog sto Isovic kaze. Isovic kao i svi tkz. eksperti koji se sada javljaju se prave ne budale vec budaletine. Ovdje nije niti je kada bio problem naci opciju placanja, vec je bio, ostao i vjerovatno ce jos neko vrijeme ostati problem kako doci do odluke o naplati. Evo sta Isovic kaze u zadnjem paragrafu:
"Stoga Vjeće ministara treba obavezati Upravu za indirektno oporezivanje da prije doznake/prenosa sredstava sa jedinstvenog računa koja pripadaju entitetu Republika Srpska doznači/uplati direktno 'Viaductu' po sudskoj presudi pa neka entitet, a ne država tuži. Opcija da država plati pa da tuži je protivna državnim interesima i amnestija od odgovornosti. Možda bi ovakva odluka Vjeća ministara ubrzano potaklo reakciju Tužilaštva. Entitetu Republika Srpska treba predložiti da se sve odmah ne umanjuje i da eventualno dug uz sporazum sa 'Viaductom' plati u ratama pod uvjetom da snose zatezne kamate i druge troškove", zaključuje Isović.
Podvukao sam kljucnu stvar u svemu ovome a koju vrli eksperti ili ne zele ili se prave budale onoliko koliko im treba da bi izbjegli da to verbalizuju. Svaku soluciju o kojoj smo citali proteklih sedmica ukljucuje neki oblik ove boldirane i podvucene recenice. Pa cu ja po ko zna koji put to ponoviti; zbog nedostatka automatskog mehanizma naplate, neko tijelo (bilo vijece ministara, ili vijece CBBiH, ili neko trece) mora da donese odluku o prisilnoj naplati, o obavezivanju, o izdavanju...nazovite to kako hocete. E, tu odluku je nemoguce donijeti u bilo kojem od tih mjesta gdje se te odluke donose jer u tim tijelima/vijecima sjede izmedju ostalog ljudi koji smisljeno i namjerno blokiraju donosenje takvih odluka.
Ministar Amidzic je eklatantan primjer gore navedenog. Namjerno i smisljeno je ponudio tri od cetri moguce opcije i definisao ih tako da se njima ne obavezuje RS da vrati dug vec da se dug vrati po istom konceptu po kojem se rasporedjuju javni prihodi pa se tom formulom dolazi do toga da bi FBiH platila 2/3 ovog duga. Vrlo je lahko da je htio mogao uraditi ovo sto Isovic predlaze a sto su i laici poput mene odmah shvatili da je jedno od rijesenja da je htio, ALI NECE.
Sada kada smo utvrdili da RS ne zeli i nece da plati svoj dug ljudski i prema dogovoru, moraju se nalaziti slijedece rijesenja. Rijesenja moraju biti brza da bi se zaustavio dalji rast ovog duga, znaci mora se platiti odmah. Ja sam misljenja da bi najbolje rijesenje i ono koje zakonski postoji i koje iz RS nebi mogli zaustiviti bilo da FBiH plati tih 110 miliona i onda se okrene i tuzi RS. RS nece moci zaustaviti tuzbu, FBiH ce dobiti tuzbu. Zakon specificira da na iznos koji jedan entitet plati za dugove drugog entiteta ide jos 10% na kafu i po meni sud bi veoma brzo donio odluku u korist FBiH, nalozio prisilnu naplatu od PDV-a ili dobiti CBBiH koja se dijeli entitetima i ova saga bi bila zavrsena. RS bi izgubila nekih 125 miliona u ovom procesu, FBiH na kraju bila bolja za nekih 12-15 miliona, Slovenci bi se namirili i ovaj slucaj bi bio zavrsen.
Zbog kamata i rasta duga na dnevnom osnovu
- muha_sa
#27220 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Postoji li još ta firma Viadukt
Blago onom ko je u talu
Blago onom ko je u talu
-
KraljicaIzJajca
#27221 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Boldani dio: Da li je tako u još nekim državama?Ja_Ja wrote: ↑17/04/2025 18:38Iskreno nemam pojma, nisam pravnik a ni ekonomista. I ovo sve sto sam iskopao iskopao sam u ovih zadnjih par dana citajuci zakone i ugovore koji su potpisani. Znaci nisam nikakav autoritet po ovom pitanju, samo sam vodjen znatizeljom. Ne mogu da nadjem ali neko me je par stranica ranije citirao i ponudio drugi zakon osim ovog koji sam ja citirao kao platformu za rijesenje i prinudnu naplatu. Moguce je da je i to opcija ako postoji u njoj mehanizam automatske naplate. Bez mehanizma automatske naplate ne vidim nacin. A sto se tice kamate ne znam da li podlijeze nekim limitima. Znam da u javnoj upravi na nizim nivoima npr. neke opstine (ne znam da li se radi o nekom zakonu na nivou FBiH ili opstine) mogu postojati ogranicenja koliko se izdvaja za namirivanje sudskih presuda iz budzeta u toku jedne godine. Znam da ne odgovara na pitanje o kamati ali eto.QSuzi wrote: ↑17/04/2025 16:22 @Ja_Ja
Molim te ako znaš ovo oko kamate na dug
Nekada je bio zakon da kamata ne smije preći iznos glavnice, što bi bilo da je najveća kamata 100% i poslije toga se obustavlja računanje.
Imala sam davno uvide u neke parnice gdje je ovo bio slučaj.
Jer mi je ova kamata Slovenaca van pameti
Razumijemo mi jarane to. Moj argument je da on to nestima, da to nije definisano kada treba i da on to sada iskoristava. Slazem se sa svim konstatacijama koje tvrde da je ovo 100% politicko pitanje.Haris.ba wrote: ↑17/04/2025 16:56
Vi pričate o zakonima i pravilima. Vi nikako da razumijete da Dodik ne igra po zakonima i pravilima. On ih štima sebi kako mu odgovara.
U tim okolnostima samo pametni mogu da igraju tako da mu ne dopuste da navuče FBiH da plaća dug RS.
Naravno da trojka može da prisili RS da plati dug. Ali, se ne želi. Čista politička odluka.Mi to nemamo niti ja ocekujem da cemo imati jer Amidzic i Co. namjerno blokiraju takav ishod i pokusavaju teret prebaciti na drzavu jer to znaci da FBiH pokriva 2/3 tog duga. Nije niko dalabu da ne vidi o cemu se ovdje radi. Mi cisto pokusavamo iznijeti neke od polu nuklearnih opcija koje bi se mogle mozda upotrijebiti bez potrebe za dozvolom od strane kadrova iz RS-a a koji bi na kraju prisilili RS da plati dug koji je napravila nista vise.To nije upitno jer na drzavnom nivou postoje mehanizmi kojim se ovaj problem moze rijesiti samo za upotrebu tih mehanizama (jer nisu automatski) mora postojati saglasnost nadleznih ministarstava ili vijeca ministara.
Trojkina prisila moze samo da dodje upotrebom nekog nuklearnog rijesenja, ali onda trojka mora da objasni penzionerima zasto nema penzija, radnicima u javnim ustanovama zasto nema plata, zasto se ulice ne saniraju, zasto se ne gradi i sve ono za sto su zaduzeni nivoi vlasti od FBiH pa na dolje. Tebi i meni mozda ta opcija i fleksiranje misica odgovara, kako bi napokon prisilili RS da se urazumi, ali ja sam ubjedjen da 95% ljudi u FBiH nebi razumjeli tu odluku i da bi doslo do socijalnog bunta. Drugog nacina na prisilu osim tog nema. Mislim da bi hapsenje Dodika i Co. pomoglo u procesu urazumljavanja i redefiniranja svih ugovora koji su potpisani do sada kao i onih koji ce biti potpisani u buducnosti kako bi se ove situacije izbjegle ali za to u ovom trenutku gotovo da nema uslova, osim ako u SIPI i SUDU skontaju nacin da sacuvaju informacije o pripremi hapsenja od velikog dijela kadrova iz RS-a i Hercegovine. Sve osim toga bi moglo dovesti do pokolja momaka iz SIPE ili SUDA.
Znaci sta god da se odluci raditi, mora se imati damu.
- Skijaš
#27222 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
O kamatama i rastu duga neka brinu oni koji su napravili zvrcku da klepe 100 miliona. Zasto Sarajevo treba da o tom razmislja ? Da rasclanimo ;
a. Dodik je lopov koji radi na stetu drzave
b. Sarajevo je konstruktivno i placace njegove dugove
a + b = Dodik vise nikad nece vratiti nikakav dug manjeg entiteta. A i zasto bi ?
-
PM72
#27223 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Međede...Ja noćim u RS a ti kod Trampa i opet serešSkijaš wrote: ↑17/04/2025 19:14Ako nisi u stanju argumentovati svoje stavove, mozda bi bilo bolje revidirati ih. U manjem entitetu postoji institucionalna diskriminacija i to je glavna prepreka povratku koji se zato i ne moze smatrati zavrsenim.PM72 wrote: ↑17/04/2025 18:22Ako si zaista u USA i držiš vaz o povratnicima-onda zaista nemam volje sa takvima ulaziti u diskusiju.Skijaš wrote: ↑17/04/2025 10:34
Kakve to veze ima sa tvojom pocetnom i pogresnom tezom da se vratio ko se htio vratiti ? Ja ne govorim o zivotu u sumi, nego o prakticnom zivotu povratnika koje maltreriraju institucionalno, kroz obrazovanje i diskriminaciju. Ili to mozda zelis reci da diskriminacije nema ? Jos te jednom pitam, ko je ubio Badica ? Ili malu Melihu ?
-
KraljicaIzJajca
#27224 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A koliko građana u BiH ima dvojno državljanstvo? Ima i Bošnjaka sa dvojnim državljanstvom u BiH, ne isključivo Hrvati, i jedan dio Srba._BataZiv_0809 wrote: ↑17/04/2025 19:00Aferim!
-
QSuzi
#27225 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
OgledaloPrpa.ba wrote: ↑17/04/2025 09:37Vaskovic je zavrzlama. Verglaju isto vec 20 godina.milib988 wrote: ↑17/04/2025 09:30 https://slobodanvaskovic.blogspot.com/2 ... -biti.html
sta forum kaze na ovo?
Da li mislite da je ovo realna mogucnost, ne mogu da vjerujem - kad vec do sada se nista nije desilo - kao "po svaku cijenu"....![]()