Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Rothmans

#26676 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Rothmans »

Vjecita_zavrzlama wrote: 14/04/2025 23:23
Rothmans wrote: 14/04/2025 23:17 Al hej, kopanje ociju Turcima je van pameti,pogotovo u trenucima kad se drzava defakto raspala, iako to jos niko ne smije da saopsti seherskim mujama.
Turska postaje diktatura teska, nigdje veze da se s njima asociramo i vezemo

Posjetit onako sve prijateljski odrzat,al gledat ka zapadu
Ma druze , da vam se povezat i sa Zenicom kad ovo sve prodje :mrgreen:
Hakiz

#26677 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

last mohicans wrote: 14/04/2025 23:19 Ne pregonite, ostavite se Munire. Ženi je dovoljna njena lična tragedija. Sumnjam da biste bilo koji mijenjali za te njene privilegija zivote najmilijih.
Stvar je u tome da sama izazove reakciju. Nema njena tragedija sa tim ništa.
tramvajtrojka

#26678 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

Rothmans wrote: 14/04/2025 23:17 Al hej, kopanje ociju Turcima je van pameti,pogotovo u trenucima kad se drzava defakto raspala, iako to jos niko ne smije da saopsti seherskim mujama.
A ne kopa ti oči kad ti isti turci zabranjuju od bosnjackog clana predsjednistva savjetnika da udje u tursku, pa da sjede sa najvecim neprijateljima drzave u ovaj vakat, sve bez drzavnih zastava itd itd. ovo je samo tursko mijesanje u zadnjih godinu dana u nasu drzavu

za sdaovce je sve to normala dok babo tajip bude kum baketu i njegovoj dandar kćeri i njenom berlinskom makrou :lol: :lol:
Rothmans

#26679 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Rothmans »

tramvajtrojka wrote: 14/04/2025 23:31
A ne kopa ti oči kad ti isti turci zabranjuju od bosnjackog clana predsjednistva savjetnika da udje u tursku, pa da sjede sa najvecim neprijateljima drzave u ovaj vakat, sve bez drzavnih zastava itd itd. ovo je samo tursko mijesanje u zadnjih godinu dana u nasu drzavu

za sdaovce je sve to normala dok babo tajip bude kum baketu i njegovoj dandar kćeri i njenom berlinskom makrou :lol: :lol:
Ne kopa
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#26680 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Velkoski »

poluazijski okupatori koji u Bejha nisu poslali ništa osim Kent čokolade

stvarno me zanimaju njihovi osjećaji
tramvajtrojka

#26681 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

Rothmans wrote: 14/04/2025 23:34
tramvajtrojka wrote: 14/04/2025 23:31

Ne kopa
Naravno kad vam je vaznija turska od vlastite države isti mentalni slucaj kao Srbi sa putinom, zivot bi za njega dali a niko ne bi otisao da zivi u tu dunjalucku rusko turskoj ljepoti

Vidi se to savijanje kicme pred turcima i po Sarajevu od strane sdaovaca gdje ispadaju niza rasa ,gdje se turci bahate, po carsiji svoju silu provode , trt Balkan siri propagandu itd.itd. al nije ni njihova do zore gorila
tramvajtrojka

#26682 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

Velkoski wrote: 14/04/2025 23:41 poluazijski okupatori koji u Bejha nisu poslali ništa osim Kent čokolade

Mene boli tebra sta uradise turci u zadnjih cetiri pet godina od carsije, jbt ostace nam samo okretanje cevapa kao nas autohtoni proizvod na carsiji, sada na carsiji ne mozes kupiti za poklona domaci autohtoni slatkis, neki proizvod

sve odvratni turski cajevi, slatkisi najgori, njihove radnje, oni brkati mahaci sladoledima, njihova sarena bofl roba u vidu dzezvi i fildzana, carsija postala turska bofl roba

Uvelo se normala da su turski cajevi i njihovi nazadni običaji normala :-) sto prije nekih sedam,osam godina nije bio slucaj
Ozimician

#26683 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ozimician »

Meni je nevjerovatno koliko su u BH politici/narodu/javnosti - bosanski suverenisti u manjini.

Onaj kaze da se trebamo okrenuti Turskoj, onaj Rusiji, onaj Americi, onaj EU...

Pa koji vam je vise. :run:

Tj. "bosnjacko" svrsavanje na Tursku i "bosansko" svrsavanje na Zapad je za istrazivanja. Podanicki mentalitet vjecno.
Last edited by Ozimician on 14/04/2025 23:47, edited 1 time in total.
Rothmans

#26684 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Rothmans »

tramvajtrojka wrote: 14/04/2025 23:42
Naravno kad vam je vaznija turska od vlastite države isti mentalni slucaj kao Srbi sa putinom, zivot bi za njega dali a niko ne bi otisao da zivi u tu dunjalucku rusko turskoj ljepoti

Vidi se to savijanje kicme pred turcima i po Sarajevu od strane sdaovaca gdje ispadaju niza rasa ,gdje se turci bahate, po carsiji svoju silu provode , trt Balkan siri propagandu itd.itd. al nije ni njihova do zore gorila
Ne kazem da treba glabat iciju salgiju, al ne treba ni prcat jednu Tursku koja nam je bar deklarativno prijateljska.
Ozimician

#26685 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ozimician »

Nije prijatelj onaj ko se direktno mijesa u totalno unutarnja BH pitanja, kao ni susjedne zemlje, tako ni Turska.

Posebno ovakva banalna stvar kakva je kultura. BiH je inace uvijek bila liberalna zemlja i cenzura kod nas nikad nije mogla pustiti korijene (barem ne dugorocno) i ovi bi sad nesto da se pitaju kod nas. Ne pitamo se ni mi za njihove predstave, stavise, ne zanimaju nas.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#26686 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Velkoski »

tramvajtrojka wrote: 14/04/2025 23:45
Velkoski wrote: 14/04/2025 23:41 poluazijski okupatori koji u Bejha nisu poslali ništa osim Kent čokolade

Mene boli tebra sta uradise turci u zadnjih cetiri pet godina od carsije, jbt ostace nam samo okretanje cevapa kao nas autohtoni proizvod na carsiji, sada na carsiji ne mozes kupiti za poklona domaci autohtoni slatkis, neki proizvod

sve odvratni turski cajevi, slatkisi najgori, njihove radnje, oni brkati mahaci sladoledima, njihova sarena bofl roba u vidu dzezvi i fildzana, carsija postala turska bofl roba

Uvelo se normala da su turski cajevi i njihovi nazadni običaji normala :-) sto prije nekih sedam,osam godina nije bio slucaj
ma to je sve zato što smo mi generalno jadan narod

pa gledaj jutros Neum, nikome ne smeta mlađi Dodik, idu jednoglasna biranja, a neke nije bilo stid ni pisati hvalospjeve po Fejsbuku. Pogledaj sve veći broj komentara o 'uspjehu u Evropi' i 'zašto to ne urade sarajevski klubovi'

bukvalno, sve što se desi ovom narodu u budućnosti - itekako je zasluženo
Rothmans

#26687 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Rothmans »

Ozimician wrote: 14/04/2025 23:49 Nije prijatelj onaj ko se direktno mijesa u totalno unutarnja BH pitanja, kao ni susjedne zemlje, tako ni Turska.

Posebno ovakva banalna stvar kakva je kultura. BiH je inace uvijek bila liberalna zemlja i cenzura kod nas nikad nije mogla pustiti korijene (barem ne dugorocno) i ovi bi sad nesto da se pitaju kod nas. Ne pitamo se ni mi za njihove predstave, stavise, ne zanimaju nas.
Nemoj da mijesas bih sa Sarajevom . To je velki problem u komunikaciji sa sehercima. Vama je rajvosa = BIH
Vjecita_zavrzlama

#26688 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

tramvajtrojka wrote: 14/04/2025 23:45

I sto najgore sda-ovci tripuju turci neka elita a dolaze rade na crno i sa ostalim ilegalnim migrantima.Ovo ce jedino ukinut ako nas EU natjera da im uvedemo vize, sto smo bar potpisali koliko znam da hocemo
Ozimician

#26689 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ozimician »

Uvodjenje viza bilo kome je pucanje sebi u nogu i nadam se da se to nece desiti.
OK; kad udjemo u EU, onda treba da se uskladi vizna politika svakako, ali davati gotovo radi veresije nema smisla.

Nece ti RS to potpisati za Rusiju nikad npr.

Svako je dobrodosao u BiH dok postuje njene institucije, zakone i obicaje.
Hakiz

#26690 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

Rothmans wrote: 14/04/2025 23:53
Ozimician wrote: 14/04/2025 23:49 Nije prijatelj onaj ko se direktno mijesa u totalno unutarnja BH pitanja, kao ni susjedne zemlje, tako ni Turska.

Nemoj da mijesas bih sa Sarajevom . To je velki problem u komunikaciji sa sehercima. Vama je rajvosa = BIH
Šta to treba da znači?
Zlocin&Kazna

#26691 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Zlocin&Kazna »

I pored svega, BiH je manje turaka, optuzenih da su Gulenovci, hapsila i isporucila nego Srbija i Hrvatska.
Thorgerson

#26692 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Thorgerson »

Ja sam sad malo istrazivao, ove arbitraze, mi bi mogli bas najebati narednih godina.

Neki od zajebaniji su spor sa Elektrogospodarstvo Slovenije – Razvoj inženjering zbog ulaganja u TE Ugljevik, ovaj spor je isto pred ICSID-om u Washingtonu. Vrijednost 1.4 milijarde maraka.

Plus tu je i Mittal, procjena je isto tako od pola milijarde di milijardu KM. I citam da je Mittal iato tako "odradio" Nigeriju i uzeo im pola milijarde.

Evo, slicna spika. Oni nemaju pojma o ovome, BiH je tu tuzena, oni se prave budale. Opet slovenci. I plus ovdje je i beograd upetljan.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/N ... -KM/841336

Stoga, ovih 100 miliona izgleda smijesno, napsram onoga sta nas potencijalno ceka.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#26693 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Velkoski »

odlično, neka plaća Federacija i ne hapsi nikoga i dalje :mrgreen:
basicm

#26694 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by basicm »

Tako je kad se sa slovencima posla ima.
last mohicans

#26695 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by last mohicans »

Zaista me taj podatak zanima, od svega iz rata, ja se sjećam samo germe s pocetka 92 pakmaya kad je stigla iz Turske. Najeo sam se Ikara, riba iz Norveske, americkog brašna i ulja i tako redom. Čuo koliko oružja je recimo Iran slao, a čime su nas eto ti bratski Turci pogurali u ratu sem mozda tim protestima u ratu, ja fakat ne znam.
hatemondays

#26696 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by hatemondays »

last mohicans wrote: 15/04/2025 00:46

Zaista me taj podatak zanima, od svega iz rata, ja se sjećam samo germe s pocetka 92 pakmaya kad je stigla iz Turske. Najeo sam se Ikara, riba iz Norveske, americkog brašna i ulja i tako redom. Čuo koliko oružja je recimo Iran slao, a čime su nas eto ti bratski Turci pogurali u ratu sem mozda tim protestima u ratu, ja fakat ne znam.
Politike se mijenjaju, UK nas je karala svim i svacim tokom rata a sada su nasi dobri prijatelji. Turska je u tom periodu bila shit hole, bio sam prvi put I Istanbulu 1987, rupa sa milion dzeparosa na ulicama. Islo se naravno u sverc da se sta jeftino nabavi, oni tada nisu bili sposobni pomoci sebi a ne nama. Niko ne spocitava njihov interes ovdje, da nam zele bolje nego devedestih to je istina. Da li im vjerovati potpuno naravno da ne. Istina je da oni pokusavaju preko velikih biznismena u BiH uspostaviti neku vrstu kontrole, zato se Radnocic odjednom pojavljuje u prici (iftari su nekad sve osim ugodne vecere) . Kopira se mantra iz USA i oni zele uz pomoc USA (nisu dzaba hvalospjevu Erdi od narandzastog) da dodju ovdje na malo veca vrata. Usput da naguze EU koja ne zna kud je posla kude je dosla u ovom trenutku. Mi se tu malo pitamo nazalost a nase politicare boli ona stvar.
QSuzi

#26697 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by QSuzi »

Rothmans wrote: 14/04/2025 23:25

Koji smo ti mi?
I tko su ti te seherske muje?
Tvoji upisi su svi svedeni na vrijeđanje i mržnju koji fol upakiraš u mr.green smajli :-)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#26698 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

Demirelovom suzama.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#26699 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

Rothmans wrote: 14/04/2025 23:25

Raskid sa Zenicom bi bio jedna od boljih stvari za Sarajevo.
Dr Arsla

#26700 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dr Arsla »

Prva dama u Bošnjaka bila je čitav rat u Stambolu
Post Reply