teskeredzic_22 wrote: ↑09/04/2025 17:50
dječak sa šibicama wrote: ↑01/04/2025 17:28
Iz Velesica je navodno i Sanela Sijercicka, ali nisam siguran, tako su govorili lokalni mangupi. Svi se lozili na nju.
Čengić Vila , Ferde Hauptmana (ex.Miljenka Cvitkovića) ložilo se više njih (nas)

a nismo baš svi mangupi , ima i intelektualaca
Trenirala košarku.
Iz iste mahale - Armin Šaković.
stubrijez wrote: ↑01/04/2025 20:12
dječak sa šibicama wrote: ↑25/03/2025 14:42
Kad si kod Nervoznog, onaj debeli bubnjar je neko vrijeme zivio na Brdodzamiji, ne znam mu ime ali sjecam se da je vozio folciku
Najjaca grupa i steta sto ideja nikada nije zazivjela, Sabovic zestoki folker i Nidzo Mitrovic metalac, kakva kombinacija. Plus Rule vokal
Kako nije zazivjela, sto? Pa NP je bomba bio u svoje vrijeme, velika prica... niko se nije toga prije sjetio osim u tragovima Rokeri s Moravu ali to je nula spram NP. I danas sviraju... Da ne pominjemo sta su uzrokovali u godinama koje su dosle. Sorry off morao sam Postar rules
Izvini druže ali NP i RM ne mogu u isti trag ni uz najveće simpatije ka NP.
O ukusima se ne raspravlja ali NP je imao novokomponovane pjesme bez parodije koje nisu nikakva zajebancija, par dobrih i ubitačnih a najveći kafanski hit (ozbiljan) bez premca im je "Ja živim sam" (uz par drugih odličnih).
Niko nije parodirao Šumadiju i Srbiju (Jugoslaviju) kao Boris Bizetić i RM , on je bez premca , foršpili i muzika top a tekst samo i samo zajebancija.
BB je pisao zabavnu muziku za druge , ozbiljan čovjek , kompozitor i tekstopisac.
Velika mrlja mu je sigurno Željko Mitrović i sva ta njihova zajebancija za vrijeme agresije ali u njegovu korist - ni prvi ni posljednji.
Nije to isto , suhim zlatom bih platio da sam smislio :
"Udao sam taštu u Bajinu Baštu
od kad mi je prazna kuća ,
dišem s puna pluća,
svi od reda častim, a imam i zašta,
ki' sto rđa jede gvožđe,
glockala me tašta".
Ti poredis neporedive stvari.
Nervozni Postar je blizi Schau po izrazaju protivljenja, i po svirci, pogledaj SKC u bg, gdje su isli samo Koja, Ekv, Obojeni Program.
Iz druge vrece mi izvuces Rokere sa Moravu, to je onaj filing Sedmorice Mladih, sumadijski humor.
A kao klinac, sam.. krkenzi kikiriki evri dej, pjevao na skolskoj priredbi sa sve svojim iz razreda, sa jelecima koje drzimo skupljenim dlanovima.
Dvije totalno razlicite stvari