Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Sociolog

#451 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by Sociolog »

teskeredzic_22 wrote: 09/04/2025 18:10
Sociolog wrote: 09/04/2025 17:56 Al udade se za nekog klosara i propaliteta...tako kazu :skoljka:

Steta, sto nije mogla nekog boljeg lika naci, ali nije nije srce od papira :skoljka:
To već ne znam.

Znam da se javlja na info BH.Telecoma i da živi na Dobrinji.

Poput Lejle Huseinović Begović , voditeljke na Hayatu ranih dvijehiljaditih koja je neprežaljena koliko je bila zgodna :srce:

Dobrinjka danas.
sjecas se Lejle Damadzic, bas bih volio znati sta je s njom?

Po onim arhivama iz Avaza iz perioda 2009/10. spominjala se kao djevojka " buduce mlade'zvijezde Edina Dzeke..
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#452 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by bitanga_sa_otesa »

eno je u rjecici,kupila plac u istocnobosanskoj ulici
stubrijez

#453 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by stubrijez »

teskeredzic_22 wrote: 09/04/2025 17:50
dječak sa šibicama wrote: 01/04/2025 17:28

Iz Velesica je navodno i Sanela Sijercicka, ali nisam siguran, tako su govorili lokalni mangupi. Svi se lozili na nju.
Čengić Vila , Ferde Hauptmana (ex.Miljenka Cvitkovića) ložilo se više njih (nas) :D a nismo baš svi mangupi , ima i intelektualaca :mrgreen:
Trenirala košarku.

Iz iste mahale - Armin Šaković.
stubrijez wrote: 01/04/2025 20:12
dječak sa šibicama wrote: 25/03/2025 14:42 Kad si kod Nervoznog, onaj debeli bubnjar je neko vrijeme zivio na Brdodzamiji, ne znam mu ime ali sjecam se da je vozio folciku :D

Najjaca grupa i steta sto ideja nikada nije zazivjela, Sabovic zestoki folker i Nidzo Mitrovic metalac, kakva kombinacija. Plus Rule vokal :lol:
Kako nije zazivjela, sto? Pa NP je bomba bio u svoje vrijeme, velika prica... niko se nije toga prije sjetio osim u tragovima Rokeri s Moravu ali to je nula spram NP. I danas sviraju... Da ne pominjemo sta su uzrokovali u godinama koje su dosle. Sorry off morao sam Postar rules :mrgreen:
Izvini druže ali NP i RM ne mogu u isti trag ni uz najveće simpatije ka NP.

O ukusima se ne raspravlja ali NP je imao novokomponovane pjesme bez parodije koje nisu nikakva zajebancija, par dobrih i ubitačnih a najveći kafanski hit (ozbiljan) bez premca im je "Ja živim sam" (uz par drugih odličnih).

Niko nije parodirao Šumadiju i Srbiju (Jugoslaviju) kao Boris Bizetić i RM , on je bez premca , foršpili i muzika top a tekst samo i samo zajebancija.

BB je pisao zabavnu muziku za druge , ozbiljan čovjek , kompozitor i tekstopisac.

Velika mrlja mu je sigurno Željko Mitrović i sva ta njihova zajebancija za vrijeme agresije ali u njegovu korist - ni prvi ni posljednji.

Nije to isto , suhim zlatom bih platio da sam smislio :

"Udao sam taštu u Bajinu Baštu
od kad mi je prazna kuća ,
dišem s puna pluća,
svi od reda častim, a imam i zašta,
ki' sto rđa jede gvožđe,
glockala me tašta".
Predobro, sta da kazem? Ja cijenim lik i djelo Bizetica, taj projekat je bio genijalan... slazem se s tobom u potpunosti, i za Postara si u pravu, sprva je bilo onako parodija u tragovima poslije zna se. Tako sam i napisao, uveliko su pripremili nadolazece trendove i teren za turbo folk i slican melos. Na to sam mislio napisavsi da je RM nula misleci na masovni odaziv i prijem kod publike.
Sociolog

#454 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by Sociolog »

bitanga_sa_otesa wrote: 09/04/2025 19:14 eno je u rjecici,kupila plac u istocnobosanskoj ulici
ko, Lejla Damadzic s BHRTa a potom Pinka??

Fakat? Mada ne vjerujem, al eto
Mommy's_little_ Monster

#455 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by Mommy's_little_ Monster »

zomri wrote: 20/03/2025 16:15 Emina Zečaj do smrti živjela na Koševskom u Jukićevoj
Miralem Zubčević na Logavinoj

U Beogradu sam vidio da za lokacije života znamenitih ličnosti postavljaju spomen ploče. Super stvar, možda bismo i mi trebali odati počast.

Zna li neko gdje je živio Milan Mladenović do selidbe u Beograd? Znam da je na Grbavici negdje, ali zgrada, ulaz...
Isto tako Ivo Andrić je živio negdje na memli strani, a nije mi poznato gdje ili da ima spomen obilježje.
Đure Salaja 30 (danas ulica Kemala Kapetanovića)
*Info stranica Zaduzbina Milana Mladenovica
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#456 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by teskeredzic_22 »

Sociolog wrote: 09/04/2025 19:06 Sjecas se Lejle Damadzic, bas bih volio znati sta je s njom?
Nikada je nisam vidio uživo.

Sjećam se nje sa vremenske prognoze FTV , na smjenu su vodile ona i kćerka Jasminke Šipke - Maša , ima tome dobra decenija.
Sociolog

#457 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by Sociolog »

teskeredzic_22 wrote: 10/04/2025 17:33
Sociolog wrote: 09/04/2025 19:06 Sjecas se Lejle Damadzic, bas bih volio znati sta je s njom?

Sjećam se nje sa vremenske prognoze FTV , na smjenu su vodile ona i kćerka Jasminke Šipke - Maša , ima tome dobra decenija.
evo link
https://www.balkaniyum.tv/bih/vijesti/16759.shtml

Navodno bila treba od Dzeke, i " jacha' u taj vakat od sadasnje mu supruge..
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#458 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by teskeredzic_22 »

Sociolog wrote: 10/04/2025 17:38
Spoiler
Show

evo link
2007 :lol: , ti si gori od mene , baš si se "ložio" izgleda :lol: :thumbup: ?

"Nekadašnje" :
- Lejla Huseinović Begović (Hayat)
- Almira Huseinović (BHT , FTV)

"Danas"
- Nerma Turić Savatić (N1)
- Jelena Jokić (RTRS)

Samo JJ nisam vidio uživo a jednu od preostale tri sam upoznao :wink:
Sociolog

#459 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by Sociolog »

Sociolog

#460 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by Sociolog »

teskeredzic_22 wrote: 10/04/2025 17:43
Sociolog wrote: 10/04/2025 17:38
Spoiler
Show

evo link
2007 :lol: , ti si gori od mene , baš si se "ložio" izgleda :lol: :thumbup: ?

"Nekadašnje" :
- Lejla Huseinović Begović (Hayat)
- Almira Huseinović (BHT , FTV)

"Danas"
- Nerma Turić Savatić (N1)
- Jelena Jokić (RTRS)

Samo JJ nisam vidio uživo a jednu od preostale tri sam upoznao :wink:
Almira Huseinovic, vjerujem, božica najbolja i danas, za sve njih barem od 2000.
moon_walker_90

#461 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by moon_walker_90 »

Sociolog wrote: 10/04/2025 17:44 https://ibb.co/WNdGkGV3
Ne vaaljaaa, okreniiii
muha_sa

#462 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by muha_sa »

Image

Išla u osnovnu "Slobodan Vukovic" Cvila--sad Begeš :D
Sociolog

#463 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by Sociolog »

teraz :bih

Image
Messier

#464 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by Messier »

teskeredzic_22 wrote: 09/04/2025 17:50
dječak sa šibicama wrote: 01/04/2025 17:28

Iz Velesica je navodno i Sanela Sijercicka, ali nisam siguran, tako su govorili lokalni mangupi. Svi se lozili na nju.
Čengić Vila , Ferde Hauptmana (ex.Miljenka Cvitkovića) ložilo se više njih (nas) :D a nismo baš svi mangupi , ima i intelektualaca :mrgreen:
Trenirala košarku.

Iz iste mahale - Armin Šaković.
stubrijez wrote: 01/04/2025 20:12
dječak sa šibicama wrote: 25/03/2025 14:42 Kad si kod Nervoznog, onaj debeli bubnjar je neko vrijeme zivio na Brdodzamiji, ne znam mu ime ali sjecam se da je vozio folciku :D

Najjaca grupa i steta sto ideja nikada nije zazivjela, Sabovic zestoki folker i Nidzo Mitrovic metalac, kakva kombinacija. Plus Rule vokal :lol:
Kako nije zazivjela, sto? Pa NP je bomba bio u svoje vrijeme, velika prica... niko se nije toga prije sjetio osim u tragovima Rokeri s Moravu ali to je nula spram NP. I danas sviraju... Da ne pominjemo sta su uzrokovali u godinama koje su dosle. Sorry off morao sam Postar rules :mrgreen:
Izvini druže ali NP i RM ne mogu u isti trag ni uz najveće simpatije ka NP.

O ukusima se ne raspravlja ali NP je imao novokomponovane pjesme bez parodije koje nisu nikakva zajebancija, par dobrih i ubitačnih a najveći kafanski hit (ozbiljan) bez premca im je "Ja živim sam" (uz par drugih odličnih).

Niko nije parodirao Šumadiju i Srbiju (Jugoslaviju) kao Boris Bizetić i RM , on je bez premca , foršpili i muzika top a tekst samo i samo zajebancija.

BB je pisao zabavnu muziku za druge , ozbiljan čovjek , kompozitor i tekstopisac.

Velika mrlja mu je sigurno Željko Mitrović i sva ta njihova zajebancija za vrijeme agresije ali u njegovu korist - ni prvi ni posljednji.

Nije to isto , suhim zlatom bih platio da sam smislio :

"Udao sam taštu u Bajinu Baštu
od kad mi je prazna kuća ,
dišem s puna pluća,
svi od reda častim, a imam i zašta,
ki' sto rđa jede gvožđe,
glockala me tašta".
Ti poredis neporedive stvari.
Nervozni Postar je blizi Schau po izrazaju protivljenja, i po svirci, pogledaj SKC u bg, gdje su isli samo Koja, Ekv, Obojeni Program.

Iz druge vrece mi izvuces Rokere sa Moravu, to je onaj filing Sedmorice Mladih, sumadijski humor.

A kao klinac, sam.. krkenzi kikiriki evri dej, pjevao na skolskoj priredbi sa sve svojim iz razreda, sa jelecima koje drzimo skupljenim dlanovima.

Dvije totalno razlicite stvari
milojicabrzi

#465 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by milojicabrzi »

Mommy's_little_ Monster wrote: 10/04/2025 15:51
zomri wrote: 20/03/2025 16:15
Isto tako Ivo Andrić je živio negdje na memli strani, a nije mi poznato gdje ili da ima spomen obilježje.
Imaš u pričama Ive Andrića, dosta govori o tome kad je boravio u Sarajevu, pogledu sa prozora stare kuće, samo me nešto sjećanje vuče, da je Vratnik u pitanju...Mislim da su sa te strane oko Vratnika i Hari Mata Hari, i poznati violinista Dž. Šabanagić.

Pjevač Gibboni bio je sarajlija jedno vrijeme, nekad tamo mislim '88.-'89. kad je oko pola godine bio pjevač Divljih Jagoda, vidim da je jučer na promociji knjige pričao o tome, malo je to poznata činjenica, nije snimio niti jedan album sa njima, a brzo su se razišli jer su i Zele i on shvatili da on nije vokal za taj band.

Piše Andrić u svojim pričama kako je silazio u centar grada i satima u izlozima knjižara, zagledao knjige, koje nije imao para da kupi... Poslije je više od pola Nobelove nagrade, dao za jačanje fonda bibilioteka u Bosni i Hercegovini, krajem '60-ih i početkom '70-ih.....džaba moj dobri Ivo, kad ovdje narod ne voli baš da čita.

Od nas je po tome bilo gore samo Kosovo... Pričala mi je koleginica, koja je dole bila "detaširana" da radi u Prištini tamo nekad '80-ih godina.

Imali su izgrađenu sportsku dvoranu Boro i Ramiz i perfektno opremljene bibilioteke, od tadašnjih saveznih organa, sa odličnim izdanjima, a kaže mi da je mnoge knjige koje su bile tamo, ona prva otvorila...niko ih nije bio ni presavio...sad možda je razlog jezička barijera, ali tako je.
milojicabrzi

#466 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by milojicabrzi »

dupli
Last edited by milojicabrzi on 11/04/2025 09:38, edited 1 time in total.
milojicabrzi

#467 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by milojicabrzi »

dupli. Ne znam da quote-am kako treba.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#468 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by plain vanilla »

milojicabrzi wrote: 11/04/2025 09:35
zomri wrote: 20/03/2025 16:15
Imaš u pričama Ive Andrića, dosta govori o tome kad je boravio u Sarajevu, pogledu sa prozora stare kuće, samo me nešto sjećanje vuče, da je Vratnik u pitanju...Mislim da su sa te strane oko Vratnika i Hari Mata Hari, i poznati violinista Dž. Šabanagić.

Pjevač Gibboni bio je sarajlija jedno vrijeme, nekad tamo mislim '88.-'89. kad je oko pola godine bio pjevač Divljih Jagoda, vidim da je jučer na promociji knjige pričao o tome, malo je to poznata činjenica, nije snimio niti jedan album sa njima, a brzo su se razišli jer su i Zele i on shvatili da on nije vokal za taj band.

Piše Andrić u svojim pričama kako je silazio u centar grada i satima u izlozima knjižara, zagledao knjige, koje nije imao para da kupi... Poslije je više od pola Nobelove nagrade, dao za jačanje fonda bibilioteka u Bosni i Hercegovini, krajem '60-ih i početkom '70-ih.....džaba moj dobri Ivo, kad ovdje narod ne voli baš da čita.

Od nas je po tome bilo gore samo Kosovo... Pričala mi je koleginica, koja je dole bila "detaširana" da radi u Prištini tamo nekad '80-ih godina.

Imali su izgrađenu sportsku dvoranu Boro i Ramiz i perfektno opremljene bibilioteke, od tadašnjih saveznih organa, sa odličnim izdanjima, a kaže mi da je mnoge knjige koje su bile tamo, ona prva otvorila...niko ih nije bio ni presavio...sad možda je razlog jezička barijera, ali tako je.
Ovako :mrgreen:
Tea lana

#469 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by Tea lana »

Lejla i dalje ziva zdrava,majka dvoje djece.I dalje je lijepa.I u Sa
Sociolog

#470 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by Sociolog »

Tea lana wrote: 12/04/2025 09:48

Lejla i dalje ziva zdrava,majka dvoje djece.I dalje je lijepa.I u Sa

Fkt?
Za koga se udala ako nije tajna...da li je neki bumbar??

Po arhivama Gracije, bila u vezi s Dzekom tamo 2009/10.
bitanga_sa_otesa

#471 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

za ziju se udala
basicm

#472 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by basicm »

bitanga_sa_otesa wrote: 14/04/2025 06:17 za ziju se udala
jes vidio zije alcaka!
muha_sa

#473 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by muha_sa »

To onaj Zijo što mu je polubrat Đuro :?
Edin H.

#474 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by Edin H. »

Gdje li je živio Vladimir Perić - Valter pa da ga ni Švabe, ni ujaci nisu mogli upratiti?
bitanga_sa_otesa

#475 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Edin H. wrote: 14/04/2025 14:48 Gdje li je živio Vladimir Perić - Valter pa da ga ni Švabe, ni ujaci nisu mogli upratiti?
U zgradi kod elektricne centrale imao podrumski stancic kotromanica 46.
Post Reply