Na zapadu BiH?
Izvini što ovako zabušivam, ali nema nikakvih informacija, a kad ode ovdje na temu o Srbiji većina govori kako je tamo dosta bolji život nego u Bosni i Hercegovini.
Na zapadu BiH?
Pa mozda ako gledas pink i neke bogate pevaljke i ostalo
Da sam "Federacija BiH", ja bih ovdje ugovorio klasičan trgovački posao: Preuzeo bih dugovanje RS i platio ga, a zauzvrat ugovorio prenos prava korištenja ili vlasništva nad, npr. dionicom koridora VC kroz RS, nad "Jahorinom", nekim energetskim objektima, itd, sve do ispunjenja vrijednosti dugovanja.
Zašto bi neko to radio. Samo trajni prenos vlasništva, a ne "do ispunjenja vrijednosti dugovanja.". Pokupovati pobunjeničku bandu.Nema fer igre.HelaS wrote: ↑12/04/2025 18:00Da sam "Federacija BiH", ja bih ovdje ugovorio klasičan trgovački posao: Preuzeo bih dugovanje RS i platio ga, a zauzvrat ugovorio prenos prava korištenja ili vlasništva nad, npr. dionicom koridora VC kroz RS, nad "Jahorinom", nekim energetskim objektima, itd, sve do ispunjenja vrijednosti dugovanja.
https://www.klix.ba/lifestyle/gastro/na ... /250408109studiorum_tuzlaensis wrote: ↑13/03/2025 09:07 Neki dan je Ramo kupio restoran Kulin Dvor Semizovac.
SirotiLJo bježi tam'...
Mislim da je ovo šuplja...bio sam dosta puta i uvijek zadovoljan._BataZiv_0809 wrote: ↑12/04/2025 18:19https://www.klix.ba/lifestyle/gastro/na ... /250408109studiorum_tuzlaensis wrote: ↑13/03/2025 09:07 Neki dan je Ramo kupio restoran Kulin Dvor Semizovac.
SirotiLJo bježi tam'...
![]()
![]()
![]()
Pa rekao Nermin da ce on ulozit veto? jel ima kao neki dodatak da ce oni to capnuti od prihoda RSKraljicaIzJajca wrote: ↑12/04/2025 17:34 Vijeće ministara BiH podržalo plaćanje duga RS po tužbi Viaducta, čeka se odluka Fiskalnog vijećaVijeće ministara BiH podržalo plaćanje duga RS po tužbi Viaducta, čeka se odluka Fiskalnog vijeća
IZVOR: BHRT (E.D.)
Nakon vanredne sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine odlučeno je da se treba zakazati i vanredna sjednica Fiskalnog vijeća BiH radi izvršavanja obveza po arbitražnoj presudi u predmetu Viaduct d.o.o. Portorož i drugi protiv Bosne i Hercegovine, a vezano za dobit Centralne banke Bosne i Hercegovine.
Ministarstvo financija i trezora treba sada izmijeniti Dokument okvirnog budžeta za razdoblje 2025.-2027. godine, a Predsjedništvo BiH je ovlašteno za upućivanje budžeta Parlamentarnoj skupštini BiH koja ga usvaja u konačnici.
@Bobi
Koliko je bezobrazno govoriti da ih je on napravio, jednako je besmisleno govoriti da tih radnih mjesta nije bilo, sto npr pisu ljubijankic, izvrsni direktor i ostatak ekipe na temi Vlada FBiH.
I mislis da je povecanje troskova sa 1100 KM na 1800 KM po minimalcu, u losoj situaciji sto se tice izvoza u Njemacku, dobar potez?
Tacno. A sta je zakon o online fiskalizaciji kojom i fizicka lica postaju obveznici fiskalizacije ako prodaju racunar i automobil? To je fiskalna disciplina?
Efekte minimalca i sirih okolnosti vec vidimo. Kantoni i Federacija se utrkuju ko ce prije izmijeniti socijalne propise jer su vezani za minimalac i prosjecnu platu da ne bi eksplodirali budzetski troskovi, broj radnih mjesta opada, broj nezaposlenih raste, broj penzionera raste.
Isto se osjecam, samo i na temi trgovine nedjeljom, i minimalca.
Reteriranje u vidu smanjenja doprinosa na teret poslodavaca je, da budem iskren, potez jednako opasan kao i ad hoc dizanje minimalca na osnovu vajbova a ne bilo kakve analize. Doci ce do klina s obje strane. Najmanje placene poslove nece rasteretiti dovoljno, a rasteretice vise plate, plus nece doci do rasta zaposlenosti zbog makro okolnosti, pa cemo imati manje ljudi koji ce uplacivati manje doprinosa.Chmoljo wrote: ↑12/04/2025 15:59 ono gdje ja pravim najveću razliku je što mislim da su ovi sada ipak spremni na reteriranje kada nešto ujebu. nema džamije ni lažnog patriotizma da sakriva greške i bahatost i nadam se da su toga svjesni. ako nisu, zbogom im je i to je realnost. to je ujedno i moj najveći problem sa SDA. njihova nesmjenjivost zbog stvari koje veze nemaju više sa stvarnim životom.
Malo cu uopsteno:Prpa.ba wrote: ↑12/04/2025 19:45Koliko je bezobrazno govoriti da ih je on napravio, jednako je besmisleno govoriti da tih radnih mjesta nije bilo, sto npr pisu ljubijankic, izvrsni direktor i ostatak ekipe na temi Vlada FBiH.
I mislis da je povecanje troskova sa 1100 KM na 1800 KM po minimalcu, u losoj situaciji sto se tice izvoza u Njemacku, dobar potez?
Tacno. A sta je zakon o online fiskalizaciji kojom i fizicka lica postaju obveznici fiskalizacije ako prodaju racunar i automobil? To je fiskalna disciplina?![]()
Efekte minimalca i sirih okolnosti vec vidimo. Kantoni i Federacija se utrkuju ko ce prije izmijeniti socijalne propise jer su vezani za minimalac i prosjecnu platu da ne bi eksplodirali budzetski troskovi, broj radnih mjesta opada, broj nezaposlenih raste, broj penzionera raste.
Isto se osjecam, samo i na temi trgovine nedjeljom, i minimalca.![]()
Reteriranje u vidu smanjenja doprinosa na teret poslodavaca je, da budem iskren, potez jednako opasan kao i ad hoc dizanje minimalca na osnovu vajbova a ne bilo kakve analize. Doci ce do klina s obje strane. Najmanje placene poslove nece rasteretiti dovoljno, a rasteretice vise plate, plus nece doci do rasta zaposlenosti zbog makro okolnosti, pa cemo imati manje ljudi koji ce uplacivati manje doprinosa.Chmoljo wrote: ↑12/04/2025 15:59 ono gdje ja pravim najveću razliku je što mislim da su ovi sada ipak spremni na reteriranje kada nešto ujebu. nema džamije ni lažnog patriotizma da sakriva greške i bahatost i nadam se da su toga svjesni. ako nisu, zbogom im je i to je realnost. to je ujedno i moj najveći problem sa SDA. njihova nesmjenjivost zbog stvari koje veze nemaju više sa stvarnim životom.![]()
Ovo sa 12 radnih nedjelja je dodatna proizvoljna komplikacija potrosackih navika, jer se digao cejf analfabetu iz tuzlanske periferije.
Poteze prije "reteriranja" sam makar postovao kao prostu imbecilnost Trumpovog nivoa u kombinaciji sa subverznivnim djelovanjem SNSD-a. Sad ne znam ni sta da mislim, osim sto mog glasa vise nece vidjeti. Vlada KS jos ima sanse da se izbori za moj glas, vrijeme je da poskupe komunalije i da se dizu porezi na imovinu.![]()
Nemam pojma što govore po medijima, ali će se morati platiti. Prosto mi je nepojmljivo da bi političari ugrozili status rada zračnog prometa, jer prihod BHANSA za državu je fascinantan.Bobi wrote: ↑12/04/2025 19:21Pa rekao Nermin da ce on ulozit veto? jel ima kao neki dodatak da ce oni to capnuti od prihoda RSKraljicaIzJajca wrote: ↑12/04/2025 17:34 Vijeće ministara BiH podržalo plaćanje duga RS po tužbi Viaducta, čeka se odluka Fiskalnog vijećaVijeće ministara BiH podržalo plaćanje duga RS po tužbi Viaducta, čeka se odluka Fiskalnog vijeća
IZVOR: BHRT (E.D.)
Nakon vanredne sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine odlučeno je da se treba zakazati i vanredna sjednica Fiskalnog vijeća BiH radi izvršavanja obveza po arbitražnoj presudi u predmetu Viaduct d.o.o. Portorož i drugi protiv Bosne i Hercegovine, a vezano za dobit Centralne banke Bosne i Hercegovine.
Ministarstvo financija i trezora treba sada izmijeniti Dokument okvirnog budžeta za razdoblje 2025.-2027. godine, a Predsjedništvo BiH je ovlašteno za upućivanje budžeta Parlamentarnoj skupštini BiH koja ga usvaja u konačnici.
@Bobi? Ma ja sam za to da se plati e sad kako gdje od koga, sad je to politika
.
koji? gdje? jesam nesto propustio?palermo wrote: ↑11/04/2025 21:52Znas kako, vec su nas drugi forumasi upozorili da spamamo temu I dosadujemo, a.i vala ja nemam sya dodati tako da ti ostavljam na volju da mislis sya hoces.belfy wrote: ↑11/04/2025 21:10pa jesam li ja forumski Bosanac? i, sada, sta ti kazes da li ga ne volim ili sam razocaran? (znaci ne mrzim? napokon razumio nakon samo 4-5 ponavljanja. pohvalno.) a za politiku Zagreba i Komsica si ti prvi napisao (nemoguce da si tako brzo zaboravio), vrati se samo par postova iznad ako si zaboravio sta si sam pisao... ili tebi izgleda nenormalno da ti neko odgovori na post u cijelosti, bez da ga isijece?
zapravo mozes. (vjerujem da bi ti i koristilo) da ne interpretiras onako kako ti to vidis, nego ako ti je nesto nejasno u napisanom ili jednostavno ne razumies - pitas. jer ocigledno jako lose interpretiras. posto ponavljanje po par puta dok ne shvatis bi trebalo biti samo po sebi jasno, ali je zaista pohvalno da ga usvajas.
I samo jedna uzgredna opaska, valjda je normalno da interpretiram post kako ga ja vidim a ne.kako ga drugi vide?
Nema nikakvog uzimanja zdravo za gotovo. Na plebiscitu je 1,2 miliona ljudi tj srba i jugoslovena zaokruzilo ostanak u (krnjoj) jugoslaviji, a na referendumu je 2 miliona (bosnjaka i hrvata) zaokruzilo nezavisnu i gradjansku bih.
Sve je to od Dodika i njegovih timova strateski zaduzeno milijardama eura. Ovaj dug slovenskoj firmi je samo 1 od dugova entiteta Srpska. Tokom 30 godina uzeli su milijarde eura kredita izmedju ostalog za izgradnju autoputa i jahorine o kojoj ti pises. Znali su da kad odluce da puste sve dugove niz vodu, da ce drzava BiH odnosno Centralna Banka BiH kao i entitet FBiH sve to morati platiti. S tim su racunali da takav udar Centralna Banka i entitet FBiH nece moci prezivjeti, i da ce na taj nacin drzava Bosna i Hercegovina doci iznutra do potpunog raspada sistema, koji ce entitet Srpska iskoristiti za proglasavanje nezavisnosti od BiH, uz obrazlozenje da su Bosnjaci krivi za sve.HelaS wrote: ↑12/04/2025 18:00Da sam "Federacija BiH", ja bih ovdje ugovorio klasičan trgovački posao: Preuzeo bih dugovanje RS i platio ga, a zauzvrat ugovorio prenos prava korištenja ili vlasništva nad, npr. dionicom koridora VC kroz RS, nad "Jahorinom", nekim energetskim objektima, itd, sve do ispunjenja vrijednosti dugovanja.
veliki broj država ide u kolaps kada su u pitanju penzijeOzimician wrote: ↑12/04/2025 19:57 Ono o cemu se ne prica, ali sam u praksi vec vidio par primjera, pa red je da se i to spomene, jeste povecanje broja penzionera i to kao posljedica dizanja minimalca.
Tj. penzionisanje ljudi koji nisu planirali jos koju godinu da idu u penziju. (vojni staz i sl.)
Dakle imas manje onih koji uplacuju, a vise onih koji crpe iz budzeta/PIO.
Jos su se ovi zaletjeli pa projektovali rekordne budzete i time se hvalili jos.
Netanyahu leta po svijetu, sa aktivnom tjeralicom.MarshalDodik wrote: ↑13/04/2025 11:59 Prodje mjesec a i dalje drzava bjezi od bjegunacaa oni od nje
![]()
Ovo samo moze u![]()
Da se desilo bilo gdje narod bi pristupio totalnoj anrahiji, desio bi se kolektivni neposluh policiji, poreznoj, sudstvu, a izlazili bi na ulice da sprijece bilo kakve zakonodavne sjednice....
Ovi politicari pod rotacijama uopste ne bi smjeli na cestu i sl.
Svaki narod koji nema nas mentalitet bio bi spreman na tako nesto.KraljicaIzJajca wrote: ↑13/04/2025 13:06Netanyahu leta po svijetu, sa aktivnom tjeralicom.MarshalDodik wrote: ↑13/04/2025 11:59 Prodje mjesec a i dalje drzava bjezi od bjegunacaa oni od nje
![]()
Ovo samo moze u![]()
Da se desilo bilo gdje narod bi pristupio totalnoj anrahiji, desio bi se kolektivni neposluh policiji, poreznoj, sudstvu, a izlazili bi na ulice da sprijece bilo kakve zakonodavne sjednice....
Ovi politicari pod rotacijama uopste ne bi smjeli na cestu i sl.![]()
Ima takvih primjera, ali ih najčešće ne znamo.
Narod će baš sebe ugroziti radi guzatora. Tko je lud to raditi.![]()
Kako je bilo dobrih provoda ovdje uz rakiju i tamburase..uh_BataZiv_0809 wrote: ↑12/04/2025 18:19https://www.klix.ba/lifestyle/gastro/na ... /250408109studiorum_tuzlaensis wrote: ↑13/03/2025 09:07 Neki dan je Ramo kupio restoran Kulin Dvor Semizovac.
SirotiLJo bježi tam'...
![]()
![]()
![]()