Jesu, recimo kada sam u 1:30 krenuo pješice, tramvaj me je stigao na Otoci.
Ali, čekao sam ga oko od sat i po na stanici. I u novom planu vožnje noću, interval je 45 minuta. Ja sam ga čekao skoro 90 na stanici, krenuo pješice i u trenutku kada me je stigao, to je bilo već 110 minuta (trebalo mi je od Alipašinog do Otoke oko 20 minuta, nosio sam neke stvari). To je puno više od 45 minuta, pa i da dam 15 minuta greške, dakle 60, opet je puno više.
Jednostavno, noćni prevoz je strašno nepouzdan.
Bilo bi me strah naći se u situaciji da trebam noćnim prevozom u Vogošću kada je u "centru" grada ovako nepouzdan.
Ako je rečeno da će biti, neka bude kako je rečeno. Da čovjek može planirati obaveze ili zadovoljstva.
Neka budu svaki sat, to je više nego dovoljno od Ilidže do Baščaršije/Baščaršije do Ilidže. Ali, neka tada budu svaki sat, ne dva sata, ne autobus umjesto tramvaja a da korisnik ne zna unaprijed da li će biti tramvaj ili autobus itd.
Na Alipašinom polju autobuska i tramvajska stanica su blizu, lako je preći sa jedne na drugu. Na Čengić Vili, smjer Ilidža-Baščaršija, zatim kod Univerziteta itd to je nemoguće, stanice su predaleko za nekoga ko stoji na tramvajskoj stanici i vidi da umjesto tramvaja dolazi autobus, da stigne taj autobus ili obrnuto.