Sarajevo Construction
-
Naslovnica
#27576 Re: Sarajevo Construction
Skenderiju je, u obliku kakav je sad i konceptu kako je zamišljena u vrijeme kada je nastala, pregazilo vrijeme.
Taman da je sve u Skenderiji pod konac, pogotovu u "privrednom gradu" i da nema niti jedne razbijene pločice, da je sve okrečeno, da ne prokišnjava...realno, nema tu mjesta za neku trgovinu.
Kada je bilo ko od vas zadnji put otišao tamo da nešto kupi/potraži?!
Ja sam prije nekoliko godina otišao dole neki TV da pogledam, adresa prodavnice mi pokazala da je tamo.
Tužno je sve to tamo kako izgleda i definitivno treba nešto raditi.
Vjerovatno će na kraju da sve to za marku kupi neki "arapski investitor", poruši sve i napravi najnoviji SCC.
Taman da je sve u Skenderiji pod konac, pogotovu u "privrednom gradu" i da nema niti jedne razbijene pločice, da je sve okrečeno, da ne prokišnjava...realno, nema tu mjesta za neku trgovinu.
Kada je bilo ko od vas zadnji put otišao tamo da nešto kupi/potraži?!
Ja sam prije nekoliko godina otišao dole neki TV da pogledam, adresa prodavnice mi pokazala da je tamo.
Tužno je sve to tamo kako izgleda i definitivno treba nešto raditi.
Vjerovatno će na kraju da sve to za marku kupi neki "arapski investitor", poruši sve i napravi najnoviji SCC.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#27577 Re: Sarajevo Construction
ruglo treba rušiti
vratiti dio imovine što se može prijašnjim vlasnicima
na ostalim napraviti poslovno privatne prostore
vratiti dio imovine što se može prijašnjim vlasnicima
na ostalim napraviti poslovno privatne prostore
- Thorgerson
#27578 Re: Sarajevo Construction
Skenderija je rupa bez dna. Da se ulupa 50 miliona ono ce opet biti nefunkcionalno. Ko god misli drugacije, treba otici i vidjeti na sta ono sve lici.
Parkirajte auto u garazi. Garaza se raspada. Nisam uopste siguran kako imaju dozvolu i pustaju ljude unutra da parkiraju. Sve je mokro, mracno, rusevina bukvalno.
Onda iz garaze kada krenete prema onom shopping djelu, znaci Jigsaw mi je pred ocima. Razlupane plocice, stakla, voda kapa, zahrdjale resetke. Horor.
Dvorane zastarjele. Ledena odavno ne radi. Dom mladih isto u rasulu.
Ja se samo nadam da je neko nekada i da se barem povremeno vrsi inspekcija krovova, statike i slicno. Jer veoma lako se moze desiti Novi Sad, sa nesagledivim posljedicama.
Zao mi je Skenderije, ali ne mozes nesto neodrzavati 20 godina i ocekivati da ce sijati i biti funkcionalno. Plus, evo i da se sve sredi, opet ne odgovara modernom dobu. Prva stvar koja mi pada na pamet jeste parking. Evo da odrzis neki dogadjaj, pa bolan u garazi imas mozda 70ak mjesta, u onu sto ja odem, ne znam jel ima jos neka, oko dvorane nekih 100ak. A ocekujes lupam 15.000 ljudi.
Takodjer, za nostalgicare, mi nismo Berlin ili sta ti ja znam pa da imamo lusksuz da cuvamo te neke brutalizam gradjevine. Nemamo taj prostor.
Pricamo o realno najatraktivnijoj lokaciji u drzavi. Ima hrpa drugih lijepih gradjevina koje treba sacuvati i obnoviti. Skenderija to nije. Nit je lijepa, nit je vise funkcionalna, nit se moze takvom napraviti.
Parkirajte auto u garazi. Garaza se raspada. Nisam uopste siguran kako imaju dozvolu i pustaju ljude unutra da parkiraju. Sve je mokro, mracno, rusevina bukvalno.
Onda iz garaze kada krenete prema onom shopping djelu, znaci Jigsaw mi je pred ocima. Razlupane plocice, stakla, voda kapa, zahrdjale resetke. Horor.
Dvorane zastarjele. Ledena odavno ne radi. Dom mladih isto u rasulu.
Ja se samo nadam da je neko nekada i da se barem povremeno vrsi inspekcija krovova, statike i slicno. Jer veoma lako se moze desiti Novi Sad, sa nesagledivim posljedicama.
Zao mi je Skenderije, ali ne mozes nesto neodrzavati 20 godina i ocekivati da ce sijati i biti funkcionalno. Plus, evo i da se sve sredi, opet ne odgovara modernom dobu. Prva stvar koja mi pada na pamet jeste parking. Evo da odrzis neki dogadjaj, pa bolan u garazi imas mozda 70ak mjesta, u onu sto ja odem, ne znam jel ima jos neka, oko dvorane nekih 100ak. A ocekujes lupam 15.000 ljudi.
Takodjer, za nostalgicare, mi nismo Berlin ili sta ti ja znam pa da imamo lusksuz da cuvamo te neke brutalizam gradjevine. Nemamo taj prostor.
Pricamo o realno najatraktivnijoj lokaciji u drzavi. Ima hrpa drugih lijepih gradjevina koje treba sacuvati i obnoviti. Skenderija to nije. Nit je lijepa, nit je vise funkcionalna, nit se moze takvom napraviti.
- drug_profi
#27579 Re: Sarajevo Construction
Sve si tačno rekao, samo džaba argumenti.
- dječak sa šibicama
#27580 Re: Sarajevo Construction
Nama sportska borilista svakako ni ne trebaju, rusi i Zetru.
-
Naslovnica
#27581 Re: Sarajevo Construction
Nedavno sam išao na termin stonog tenisa dole, mislim da je zovu D3.
Ono, nije loše ali brate gore nekakav šalter, vrijeme stalo odmah nakon olimpijade, u holu sjede nekakvi čuvar, njih 4-5, samo im flaša loze fali (a možda je i bila tu negdje).
Vrlo otužno stanje svega.
Eto, u toku je sajam knjiga, moglo bi biti zanimljivo.
Nekada sam išao na "Leti riba pliva ptica", nema ni toga godinama.
Ono, nije loše ali brate gore nekakav šalter, vrijeme stalo odmah nakon olimpijade, u holu sjede nekakvi čuvar, njih 4-5, samo im flaša loze fali (a možda je i bila tu negdje).
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#27582 Re: Sarajevo Construction
Skenderiji treba ogromna rekonstrukcija i prenamjena.
Radio sam par mjeseci tamo prije desetak godina i tad je stanje bilo blago receno jako lose. To je vrijeme mandata Kape i ponude zakupa pod povoljnijim uslovima.
Mislim da Dom Mladih i dvorana imaju perspektivu, kao i parkinzi. Ali privredni grad za trgovinu vise ne. Eventualno kao hub za startupe, ali uz temeljito renoviranje.
One trgovke treba govnjivom motkom razvaliti, gore plato ima fenomenalan ugostiteljski potencijal.
Ali treba bas uloziti para sto nijedna vlast nije voljna i sve se svodi na krpež i drpež.
Radio sam par mjeseci tamo prije desetak godina i tad je stanje bilo blago receno jako lose. To je vrijeme mandata Kape i ponude zakupa pod povoljnijim uslovima.
Mislim da Dom Mladih i dvorana imaju perspektivu, kao i parkinzi. Ali privredni grad za trgovinu vise ne. Eventualno kao hub za startupe, ali uz temeljito renoviranje.
One trgovke treba govnjivom motkom razvaliti, gore plato ima fenomenalan ugostiteljski potencijal.
Ali treba bas uloziti para sto nijedna vlast nije voljna i sve se svodi na krpež i drpež.
- Haris.ba
#27583 Re: Sarajevo Construction
Uvijek bude naroda. Garaza se brzo napuni pa bude guzvara. Kad si sa kolicima moras nosati ih niz stepenice. Ne kontam da nisu mogli lift napraviti tamo gdje su stepenice.

- dječak sa šibicama
#27584 Re: Sarajevo Construction
Jel dino slucajno na slici? 
-
bumerangss
#27585 Re: Sarajevo Construction
Sportska borilusta, stadioni... se prave na periferiji grada npr u Hrasnici Podlugovima Rakovicidječak sa šibicama wrote: ↑10/04/2025 14:20 Nama sportska borilista svakako ni ne trebaju, rusi i Zetru.
-
last mohicans
#27586 Re: Sarajevo Construction
Mene onaj šmek vrati u djetinstvo, mirise na Yugu i dodjelu paketića.Naslovnica wrote: ↑10/04/2025 14:32 Nedavno sam išao na termin stonog tenisa dole, mislim da je zovu D3.
-
Naslovnica
#27587 Re: Sarajevo Construction
E baš tako, sav taj enterijer i šmek vrati me u djetinjstvo, novogodišnji vašar ili tako nekako, bila je i ta manifestacija, mama gleda plastike i gluposti a ja na štandovima sa knjigama.last mohicans wrote: ↑11/04/2025 01:19Mene onaj šmek vrati u djetinstvo, mirise na Yugu i dodjelu paketića.Naslovnica wrote: ↑10/04/2025 14:32 Nedavno sam išao na termin stonog tenisa dole, mislim da je zovu D3.
Nekada sam išao na "Leti riba pliva ptica", nema ni toga godinama.Jedino sto valja, vrati sjećanja, ali ne živi se od stare slave. Pisao sam ranije, ostaviti Dom mladih i napraviti arenu, zadrzati i proširiti plato, srušiti one stračare gdje sexy shop, onaj foto, neki snajderi i sl., na šta to tek iznad liči, gluho bilo. Ima ptičijeg izmeta iz rata još. Vise neki kablovi, zice, armature..Investitor neka popuni ostale sadrzaje.
Kao da je bilo jučer kada sam se zalijepio za Svijet zagonetnih sila od Artura C. Clarke.
- dječak sa šibicama
#27588 Re: Sarajevo Construction
Super, a gdje su ta borilista u Rakovici i Podlugovimabumerangss wrote: ↑11/04/2025 00:54Sportska borilusta, stadioni... se prave na periferiji grada npr u Hrasnici Podlugovima Rakovicidječak sa šibicama wrote: ↑10/04/2025 14:20 Nama sportska borilista svakako ni ne trebaju, rusi i Zetru.![]()
- Truba
#27589 Re: Sarajevo Construction
svrakino menhetn
- tramvajtrojka
#27590 Re: Sarajevo Construction
https://digitalnaplatforma.ks.gov.ba/po ... 7488695950
@VladaFBiH evo ti GIS platforme i podataka o uzrocnicima zagadjenja , i pogledaj stanje na brdima i u prigradskim naseljima i stanje medju neboderima koji nas ugusise na MD-u

@VladaFBiH evo ti GIS platforme i podataka o uzrocnicima zagadjenja , i pogledaj stanje na brdima i u prigradskim naseljima i stanje medju neboderima koji nas ugusise na MD-u
-
ibizza
- Logovan
- DaysleepeR
#27594 Re: Sarajevo Construction
Malo više gore kod Suda BiH jaran ima kuću u koju nije mogao ući jer se sve odronilo u rupu koju su iskopali za zgradu koja mu se gradi na metar od kuće.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#27595 Re: Sarajevo Construction
Najgore gdje je velika koncentracija kuca.tramvajtrojka wrote: ↑15/04/2025 12:50 https://digitalnaplatforma.ks.gov.ba/po ... 7488695950
@VladaFBiH evo ti GIS platforme i podataka o uzrocnicima zagadjenja , i pogledaj stanje na brdima i u prigradskim naseljima i stanje medju neboderima koji nas ugusise na MD-u![]()
![]()
Ne na magistrala.
Ne oko nebodera (mdvor, otoka, alipasino, nedzarici)
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#27596 Re: Sarajevo Construction
Evo Hako Duljevic objavi na FB da od sutra krecu radovi na izgradnji ovog Europa centra pored hotela Holiday. 
-
dragonz
#27597 Re: Sarajevo Construction
Nije još građevinska postala kako se kaže pravosnažna ili pravomoćna.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
-
Miro Spiro
- Grijem se na: toplotna pumpa
- Vozim: Jensen Interceptor
- Truba