Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

made_in_sarajevo

#25951 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by made_in_sarajevo »

splinter wrote: 10/04/2025 10:13 Što nam ovo opet prozivaju Neku i ostale poštenjačinje. Čuj Badžak, Grabovica, Nikšić i Čović u mutnm radnjama, jednostavno nije moguće.

"AUTOCESTE
Milioni za bukobrane firmi bez iskustva i vlasniku ‘s vezama’: Čović, Nikšić, Grabovica i Badžak u tenderskoj zamci"

https://istraga.ba/milioni-za-bukobrane ... koj-zamci/
ne kazem ja da su ovi cisti inace, ali avdo glup po obicaju. prvo na istoj adresi se nalazi firma sina niksica, kao i igman koji proizvodi municiju, kao i druge firme u tom krugu u konjicu, kao i firma Monter, Štanceraj new company,Natarfi... evo google je tvoj prijatelj, nemoj biti kao avdo i koristi google. upalis google mapu i vidis sve da su u krugu jel nekad to igman sve bio, kao kod nas pretis u vogosci. onda euro sjaj koliko znam ima veze i sa njemcima, to jest najvise izvoz rade, a i njemci imaju udjela u firmu i upravu je bave se farbanjem i cincanjem metala koji im se donese. ono toliko su kurceva firma bez iskustva da em prvo izvoze, drugo imaju par hala u tom krugu jer toliko posla imaju, trece imaju svoj kamion koji se voza po drzavi i tako kupi nove poslove ili razvozi ofarbano vec. onda ovaj coning kojeg su kupili i ni prva ni zadnja kupovina neke firme, valjda vec radi ove bukobrane, a inace je ogromna nauka to napraviti.

evo recept za pravljenje bukobrana i nemojte nikome reci. treba ti zeljezni profil koji pocincas da ne hrdja, zabijes ga u zemlju, malo betoniras jer treba da stoji cvrsto onda odes i kupis panele sa izolacijom ili plastiku onu, kako koji autoput i to zasarafis na te stubove koje si zabio. ono nauka prava u picku materinu.
Mr.Sojic

#25952 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Mr.Sojic »

Đe PreCednik danas :? Nešto ne galami. Da nije đe uteko, možda u Njemačku :mrgreen:
ljubijankic

#25953 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

made_in_sarajevo wrote: 10/04/2025 11:37
splinter wrote: 10/04/2025 10:13 Što nam ovo opet prozivaju Neku i ostale poštenjačinje. Čuj Badžak, Grabovica, Nikšić i Čović u mutnm radnjama, jednostavno nije moguće.

"AUTOCESTE
Milioni za bukobrane firmi bez iskustva i vlasniku ‘s vezama’: Čović, Nikšić, Grabovica i Badžak u tenderskoj zamci"

https://istraga.ba/milioni-za-bukobrane ... koj-zamci/
ne kazem ja da su ovi cisti inace, ali avdo glup po obicaju. prvo na istoj adresi se nalazi firma sina niksica, kao i igman koji proizvodi municiju, kao i druge firme u tom krugu u konjicu, kao i firma Monter, Štanceraj new company,Natarfi... evo google je tvoj prijatelj, nemoj biti kao avdo i koristi google. upalis google mapu i vidis sve da su u krugu jel nekad to igman sve bio, kao kod nas pretis u vogosci. onda euro sjaj koliko znam ima veze i sa njemcima, to jest najvise izvoz rade, a i njemci imaju udjela u firmu i upravu je bave se farbanjem i cincanjem metala koji im se donese. ono toliko su kurceva firma bez iskustva da em prvo izvoze, drugo imaju par hala u tom krugu jer toliko posla imaju, trece imaju svoj kamion koji se voza po drzavi i tako kupi nove poslove ili razvozi ofarbano vec. onda ovaj coning kojeg su kupili i ni prva ni zadnja kupovina neke firme, valjda vec radi ove bukobrane, a inace je ogromna nauka to napraviti.

evo recept za pravljenje bukobrana i nemojte nikome reci. treba ti zeljezni profil koji pocincas da ne hrdja, zabijes ga u zemlju, malo betoniras jer treba da stoji cvrsto onda odes i kupis panele sa izolacijom ili plastiku onu, kako koji autoput i to zasarafis na te stubove koje si zabio. ono nauka prava u picku materinu.
Ko cita sam taj ne cita Avdu. Sto ce se covjek muciti i provjeravati nesto kad Avdo sve napise :bih: Lik je mokri san SDA stranke :lol: :bih:
Idemedosumom

#25954 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Idemedosumom »

escobar__ wrote: 10/04/2025 11:32 Standardno opet tema ode u pravcu SDA. :D
Naravno. Kada covjek ozdravi poslije karcinoma, dugo godina idalje razmislja o tom karcinomu. O prevenciju, i sl.
escobar__

#25955 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by escobar__ »

Idemedosumom wrote: 10/04/2025 11:56
Naravno. Kada covjek ozdravi poslije karcinoma, dugo godina idalje razmislja o tom karcinomu. O prevenciju, i sl.
Dobro ste ozdravili, svaka čast.

Luksemburg na aparatima od ozdravljenja Bosne. :lol:
ljubijankic

#25956 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

escobar__ wrote: 10/04/2025 11:56

Tako je. Opce je poznato da nakon 30 godina lose politike stvari se preko noci popravljaju. Pa imamo milion takvih primjera u svijetu evo ostavljam tebi da ih nabrojis :bih:
escobar__

#25957 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by escobar__ »

ljubijankic wrote: 10/04/2025 12:00

Tako je. Opce je poznato da nakon 30 godina lose politike stvari se preko noci popravljaju. Pa imamo milion takvih primjera u svijetu evo ostavljam tebi da ih nabrojis :bih:
Nisam ni rekao da se stvari popravljaju preko noći već se smijem na pisanje vas sendvičara o SDA danas kada ista nije tu.

Postavili ste svoj kadar, preuzeli kormilo/fotelje i ljudi su očekivali da će stvari biti drukčije. Kako vrijeme odmiče čini se da je upravo onako kako je bilo i pod SDA uz razliku da sadašnja garnitura na svaku kritiku pominje SDA i šta su oni radili, te vratolomije poput tvoje iznad da se "loše politike ne popravljaju preko noći". :D
ljubijankic

#25958 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

escobar__ wrote: 10/04/2025 12:04

Nisam ni rekao da se stvari popravljaju preko noći već se smijem na pisanje vas sendvičara o SDA danas kada ista nije tu.

Postavili ste svoj kadar, preuzeli kormilo/fotelje i ljudi su očekivali da će stvari biti drukčije. Kako vrijeme odmiče čini se da je upravo onako kako je bilo i pod SDA uz razliku da sadašnja garnitura na svaku kritiku pominje SDA i šta su oni radili, te vratolomije poput tvoje iznad da se "loše politike ne popravljaju preko noći". :D
Mene nazivas senvicarem a sebe preskaces :bih: :bih: aferim
escobar__

#25959 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by escobar__ »

ljubijankic wrote: 10/04/2025 12:05

Ja, za razliku od tebe, životom ne branim nikoga na političkoj sceni u Bosni. :wink:

Minvajl, kako izgleda oporavak od 30 godina strahovlade SDA:
ljubijankic

#25960 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

escobar__ wrote: 10/04/2025 12:07

Ja, za razliku od tebe, životom ne branim nikoga na političkoj sceni u Bosni. :wink:

Ne branim ni ja vala. Ja sam zivotom protiv SDA. Hajde jos do Avde, a meni ces na foe
escobar__

#25961 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by escobar__ »

ljubijankic wrote: 10/04/2025 12:09
escobar__ wrote: 10/04/2025 12:07

Ne branim ni ja vala. Ja sam zivotom protiv SDA. Hajde jos do Avde, a meni ces na foe
Šta, i Čavalić je bot pretpostavljam? :lol:

Odnosno, svi su botovi i "SDFA" ako kažu bilo šta što ne ide u prilog "Trojki". Pa tog ste Avdu u nebesa uzdizali dok je pljuckao po SDA - tad nije bio ni SDA bot, ni lažov, ni propali novinar ali je, kako su ovi s promjenama i uspjesima uzjahali, postao sve to. :lol:

Vaša patetična sranja i upise čovjek ne može čitat, a da se ne smije i zajebava na taj račun. :lol:
made_in_sarajevo

#25962 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by made_in_sarajevo »

nije smanjenje zaposlenosti samo radi minimalne plate, nego je i posao mnogima se smanjio. pa onda sto bi drzali 5 ljudi ako moze 2 pokriti i tako dalje. tome sve doprinosi pored te plate od 1000, amerika, kina, dodik, hoce rat,nece rat, skocile cijene svega u svijetu... nije samo da je do niksica sto neko otpusta ljude, jer ima dosta stvari gdje i puno jace firme od mene naprimjer govore da period januar-mart je onako malo zajeban bio, vidljivo smanjenje posla bilo. nekad zna biti luda kuca u tom periodu, sad je stalo i nece firme da teret sebi prave sa viskom ljudi u tom trenutku. mnogi se poslove razvlace jer svi koce pogotovo oko dodikove price, svi bi nesto radili, gradili ali malo rucnu povlace dok vide kako ce to ici.
escobar__

#25963 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by escobar__ »

made_in_sarajevo wrote: 10/04/2025 12:17 nije smanjenje zaposlenosti samo radi minimalne plate, nego je i posao mnogima se smanjio. pa onda sto bi drzali 5 ljudi ako moze 2 pokriti i tako dalje. tome sve doprinosi pored te plate od 1000, amerika, kina, dodik, hoce rat,nece rat, skocile cijene svega u svijetu... nije samo da je do niksica sto neko otpusta ljude, jer ima dosta stvari gdje i puno jace firme od mene naprimjer govore da period januar-mart je onako malo zajeban bio, vidljivo smanjenje posla bilo. nekad zna biti luda kuca u tom periodu, sad je stalo i nece firme da teret sebi prave sa viskom ljudi u tom trenutku. mnogi se poslove razvlace jer svi koce pogotovo oko dodikove price, svi bi nesto radili, gradili ali malo rucnu povlace dok vide kako ce to ici.
Vidi, svjestan sam toga da i Čavalić vuče na svoju stranu i da je statistika uvijek podložna manipulaciji. Isto tako sam svjestan toga i šta je SDA radila, kao što sam i svjestan toga šta ovi novi, napredni i moderni rade. Sve to je ok i sve što je loše treba ispravljati i na to ukazivati.

Ono o čemu ja govorim i oko čega se zajebavam jesu sendvičarski upisi na ovih nekoliko tema podforuma koje prate rad vlasti. Jebo te, likovi (s kompletnog spektra bosanske političke scene) se međusobno raspravljaju oko toga čija govna više smrde, ako to nije bolesno onda zaista ne znam šta je? :lol:

Čitam jučer izjave kafanskog pjevača Neke, pa kontam ovo da su Nadrealisti postavili mislim da bi imalo više smisla.
drug_profi

#25964 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Imamo li podatak koliko je na birou registrovanih u martu i februaru u odnosu na januar i decembar?
gozila555

#25965 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by gozila555 »

zasto sam banovan,nisam niciji bot za sta me botovi optuzuju.ne mogu da vjerujem kako moderator lako povjeruje nekakvim likovima.ne smije nista rec protiv njihovih vodja,odmah te optuze da sam trolas.koja je svrha ovog foruma :? forum sjeverne koreje :?
Styling

#25966 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

dr_Evil wrote: 10/04/2025 10:41
Dimu1927 wrote: 10/04/2025 10:38 Zanimljivo kako miletic uvijek ima neke provjerene informacije o velikim stvarima a ne zna sta mu u stranci rade i koga zaposljavaju
Zna broj spremnih Rusa i Srba koji ce svakog casa preko Drine, ali ne zna koliko mu kolegica uzima po radnom mjestu. Ali zato prosjecan gledalac dozivi ekstazu kad on prica.
On je rijedak ublehas. On bi se prikljucio crnom djavolu samo da se negdje uhljebi jer je prop'o k'o kauc. Cuj, status mirovanja u stranci. Koga on folira.
Styling

#25967 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

DonieBrasco wrote: 10/04/2025 11:04 Manje visi isti je pravni sistem sa Tojkom na vlasti kao i Sdfa dok je bila, sinonim za kriminal i korupciju. Sta se tjesimo bez veze, jedni otisli dosli drugi i samo nastavili.

Sva prica o sukobu "Sdfa vs Trojka" su pare, fotelje, opet pare, tenderi, i jos para.
Isti je pravni sistem i isti ljudi, ali ih se pusta da rade. Ne prijeti im se niti se vrsi bilo kakva druga vrsta pritiska na njih da ne procesuiraju kriminal. Sada disu i rade svoj posao.
Tyke

#25968 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Tyke »

Mr.Sojic wrote: 10/04/2025 11:52 Đe PreCednik danas :? Nešto ne galami. Da nije đe uteko, možda u Njemačku :mrgreen:
On i Svetandic to sinhronizovano rade, tacno se vidi dogovor kad ce koji biti good cop, a ko bad cop. Pa se zarotiraju sa izjavama.
Styling

#25969 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

Tyke wrote: 10/04/2025 12:51
Mr.Sojic wrote: 10/04/2025 11:52 Đe PreCednik danas :? Nešto ne galami. Da nije đe uteko, možda u Njemačku :mrgreen:
On i Svetandic to sinhronizovano rade, tacno se vidi dogovor kad ce koji biti good cop, a ko bad cop. Pa se zarotiraju sa izjavama.
Oni veseljaci misle da su nekome vazne njihove izjave i da imaju tezinu.
KraljicaIzJajca

#25970 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by KraljicaIzJajca »

Imam pitanje:

Znam da mrzite izraz " zajedničke institucije", pretpostavljam to su VDVT, Budžet i što još? Piram, jer primjetim da se vodi debata u vezi plina, ili bilo čega vezano za energente? Zar to ne bi trebao biti zajednički interes, a ne interes političara koji ucjenom i manipulacijama ugrožavaju grijanje pučanstva?
Da li ekonomija ovako politički ovisi u BiH?
Ekonomija bi trebala biti iznad politike!
KraljicaIzJajca

#25971 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

dr_Evil wrote: 10/04/2025 09:00
KraljicaIzJajca wrote: 09/04/2025 18:31
dr_Evil wrote: 09/04/2025 16:27

I tako nam zivot prodje, iz suplje u prazno. Borba dvojice demagoga
Zašto je problem, ako je posjetio fabriku oružja Igman? Jel' zato prijavljen SIPA?
Nista ja zato, nego za demagoge :D
Što? Nisam razumjela.
drug_profi

#25972 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

KraljicaIzJajca wrote: 10/04/2025 13:12 Znam da mrzite izraz " zajedničke institucije"
Zato što je ispravan izraz Državne institucije (i agencije).
1Dante1

#25973 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 1Dante1 »

drug_profi wrote: 10/04/2025 13:21
KraljicaIzJajca wrote: 10/04/2025 13:12 Znam da mrzite izraz " zajedničke institucije"
Tacno. Kao sto je ispravan naziv entietta Republika Srpska, nikako rs RS ili tzv RS.
KraljicaIzJajca

#25974 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

drug_profi wrote: 10/04/2025 13:21
Razumijem, ali rade, odnosno trebale bi raditi za zajedničke

interese.

Moja poanta pitanja je u vezi ekonomije, jer čitam temu,

primjetim nema državnih interesa, samo politički.

Država je upravo razorena radi ekonomskih ne-zajedničkih

interesa za državu i njene građane, već za nadrkane krimose

političare.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#25975 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Truba »

gozila555 wrote: 10/04/2025 12:30 zasto sam banovan,nisam niciji bot za sta me botovi optuzuju.ne mogu da vjerujem kako moderator lako povjeruje nekakvim likovima.ne smije nista rec protiv njihovih vodja,odmah te optuze da sam trolas.koja je svrha ovog foruma :? forum sjeverne koreje :?
posalji pm ovo je zabanjeno javno pisati

saces opet dobiti kaznene bodove
Post Reply