Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
GandalfSivi wrote: ↑09/04/2025 18:03
Pa sto ga SDA ne usvoji? Imali su dvije godine...
Ti tvrdis da je taj zakon djelo Trojke, dok Niksic i ja kazemo da se radi o americkoj inicijativi. SDA i Trojkasi su tu bili samo statisti, ali evo, Cavari se vratilo pristup budzetu, Kresica uvalilo u FTV pa sta fali ako se i po pitanju juzne interkonekcije Amerikancima gurne prst u oko ... bitno je relaksirati odnose
Znaci od svega konkretnog, zakljucili smo tri stvari. Pod Trojkinom vladom, izglasan je zakon o Juznoj interkonekciji, glasalo se (mijesano) za jednu osobu (ili par ljudi) da prime platu iz budzeta, nakon 12 godina izglasan upravni odbor FTV-a gdje je za jednog Kresica progurano troje pro-bosanskih ljudi, ali jebo to, narativ Kresic.
De ba...
Mali edit: Tek sada vidim punu Niksicevu izjavu, vidjet cemo...
Last edited by GandalfSivi on 09/04/2025 18:21, edited 1 time in total.
Prpa.ba wrote: ↑09/04/2025 18:14
Neka Njiva nije glup, on je covjek na zadatku i u odlicnoj ulozi lubrikanta za najprljavije radnje.
Nevjerovatno je da ikome treba vise dokaza od imenovanja opskurnog SNSD-ovca Mijatovica na vodecu funkciju u Vladi FBiH. Isti likovi se snebivaju kako su druge institucije poput SIPA-e blokirane iznutra, dok puleni doslovno uveli SNSD u federalnu vladu..
Tog je sina Dodikovog licnog vozaca Nermin Niksic planirao postaviti i na celo SDP-a, da potpuno preuzme stranku pa posuta Becirovica i druge, ali se evo nedavno predomislio jer to zbog novonastale situacije ipak ne bi proslo.
"Mi ćemo tražiti rješenja, zaključili smo da ćemo u HDZ napraviti jednu koordinaciju da njih neko ne zavlači i s druge strane da ne upadnemo u probleme na razini Federacije. Dakle zakon je usvojen, bez obzira na ovaj ili onaj način mi njega imamo. Što je neprovodiv, rekao sam neće se provesti za sto godina, a naš je cilj da se on provede odmah. Moramo sjesti i vidjeti šta uraditi da se on može realizovati. Sad ga treba spustiti na niže nivoe vlasti. Ti magistralni vodovi, a to nisu bilo kakvi vodovi, to vam je jasno jer se o plinu radi moraju proći kroz neka središta u jednom drugom ili trećem entitetu. Nabrajam Zapadnohercegovačku, Kanton 10 i Hercegovačko-neretvanski kroz nekoliko gradova i općina koji svi imaju nadležnost da daju saglasnost za to. Od prostornog uređenja, da ne govorim gdje su imovinski odnosi. Ako ne bi dogovorili u startu to bojim se da samo slijepo provedeći zakon koji je usvojen ili naturen, to je kolega Nikšić drugim riječima, i kazao imat ćemo opći zastoj. To nam nije cilj, nama je cilj da imamo strateški cilj od Južne plinske interkonekcije i tako komuniciramo s Hrvatskom", rekao je Čović.
Uistinu je red da se regulise juzna konekcija, poglavito jer ide kroz treci entitet.
GandalfSivi wrote: ↑09/04/2025 18:03
Pa sto ga SDA ne usvoji? Imali su dvije godine...
Ti tvrdis da je taj zakon djelo Trojke, dok Niksic i ja kazemo da se radi o americkoj inicijativi. SDA i Trojkasi su tu bili samo statisti, ali evo, Cavari se vratilo pristup budzetu, Kresica uvalilo u FTV pa sta fali ako se i po pitanju juzne interkonekcije Amerikancima gurne prst u oko ... bitno je relaksirati odnose
Znaci od svega konkretnog, zakljucili smo tri stvari. Pod Trojkinom vladom, izglasan je zakon o Juznoj interkonekciji, glasalo se (mijesano) za jednu osobu (ili par ljudi) da prime platu iz budzeta, nakon 12 godina izglasan upravni odbor FTV-a gdje je za jednog Kresica progurano troje pro-bosanskih ljudi, ali jebo to, narativ Kresic.
De ba...
Sta de ba ? Je li Cavara na americkoj crnoj listi ? Jeste. Jesu li Amerikanci bili protiv imenovanja Kresica ? Jesu. Je li zakon o juznoj interkonekciji proguran mimo volje Niksica a na insistiranje Amerikanaca ? Jeste. To sam Niksic kaze.
Ispadose Amerikanci vece bosanskohercegovacke patriote nego bilo koja politicka garnitura u Sarajevu ...
GandalfSivi wrote: ↑09/04/2025 18:19Znaci od svega konkretnog, zakljucili smo tri stvari. Pod Trojkinom vladom, izglasan je zakon o Juznoj interkonekciji, glasalo se (mijesano) za jednu osobu (ili par ljudi) da prime platu iz budzeta, nakon 12 godina izglasan upravni odbor FTV-a gdje je za jednog Kresica progurano troje pro-bosanskih ljudi, ali jebo to, narativ Kresic.
De ba...
Mali edit: Tek sada vidim punu Niksicevu izjavu, vidjet cemo...
Bitno je napomenuti da su na navedenoj svečanosti prisustvovali i predstavnici drugih policijskih struktura Federacije Bosne i Hercegovine, kao i pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine s kojima je naš kolega zajedno propratio svečane aktivnosti, čime se apsolutno isključuje i demantuje navod da je naš uposlenik sjedio pored Milorada Dodika, a što je vrlo tendeciozno i netačno apostrofirano i implicirano u naslovima koji su pratili određene medijske objave i sadržaje – kaže se u saopćenju.
De ba...
Sta de ba ? Je li Cavara na americkoj crnoj listi ? Jeste. Jesu li Amerikanci bili protiv imenovanja Kresica ? Jesu. Je li zakon o juznoj interkonekciji proguran mimo volje Niksica a na insistiranje Amerikanaca ? Jeste. To sam Niksic kaze.
Ispadose Amerikanci vece bosanskohercegovacke patriote nego bilo koja politicka garnitura u Sarajevu ...
Za neke ustupke bi glasanje za ovo Cavarino (sto normalno na kraju nije proslo) i Kresica bili mali i jednostavni ustupci. Za Juznu interkonekciju sam napravio ispravku...
De ba...
Za neke ustupke bi glasanje za ovo Cavarino (sto normalno na kraju nije proslo) i Kresica bili mali i jednostavni ustupci. Za Juznu interkonekciju sam napravio ispravku...
Sta je to vrijedno kontriranja Amerikancima i popustanja UZP-ovcima kojima su Amerikanci dva puta jebali mater i koje su morali smirivati u tvoju korist i korist BiH ? Sta se tacno dobija ?
Skijaš wrote: ↑09/04/2025 18:35
Sta je to vrijedno kontriranja Amerikancima i popustanja UZP-ovcima kojima su Amerikanci dva puta jebali mater i morali silom smirivati u tvoju korist I korist BiH ? Sta se tacno dobija ?
Licni poslovni interesi.
Npr.odredjena firma je radila prije skoro 10ak godina odredjenu podugacku cestu. Bas kad je odredjena osoba bila premijer.
I sada, ta firma treba da dobije posao (u kooperaciji sa jednom domacom) na busenju jednog odredjenog podugog tunela.
Radi tuzilastva disklejmer - ovo su sve izmisljotine baba po brijacnicama i sarkazam i ironija. Sve zafrkancija
Sta je to vrijedno kontriranja Amerikancima i popustanja UZP-ovcima kojima su Amerikanci dva puta jebali mater i koje su morali smirivati u tvoju korist i korist BiH ? Sta se tacno dobija ?
Ne znam jesi li upratio ovo sa Dodikom? Ponavljam jos jednom, jedina stvar koju je HDZ trenutno dobio je jedan Kresic za tri ostala clana uprave. Nista drugo nisu dobili, a ovdje se opet romani o izdaji pisu...
Ne znam jesi li upratio ovo sa Dodikom? Ponavljam jos jednom, jedina stvar koju je HDZ trenutno dobio je jedan Kresic za tri ostala clana uprave. Nista drugo nisu dobili, a ovdje se opet romani o izdaji pisu...
Ne bi ni Kresic bio sporan, kao sto im nije smetao 2016, da njegovo imenovanje ne znaci da Vojvoda leti sa pozicije.
Ne znam jesi li upratio ovo sa Dodikom?
Izgleda da nisam, jer ono sto ja vidim su pokusaji HDZ-a da iskoristi Dodikovo secesionisticko djelovanje i ucjenjuje Sarajevo donosenjem nove verzije disriminirajuceg izbornog zakona.