Pa samo odgovoris na pitanje, zasto misljenje Sehoharija kao dijasporca nije validno a jeste validno npr. Gandalfa Sivog ili cuvenog svajcarca Logina 777. Jednostavno.Chmoljo wrote: ↑09/04/2025 22:33kakav mi drugi argument treba kada je u njemu sadržan svaki tvoj argument?palermo wrote: ↑09/04/2025 22:27Chmoljo wrote: ↑09/04/2025 22:23
ti ne ukazuješ, ti ubjeđuješ da je neko rekao što nije. i to svesrdno trudiš jer ti je tako lakše napraviti određenu sliku o nečemu.
kao npr o zrinjskom i alkmaru.
nema potrebe da me išta pitaš kada ćeš ti svakako guslati svoje. odgovaram onima koje stvarno interesuje.![]()
imas ti kakav drugi argument osim AZ Alkmara
.
Znaci, opet nema odgovora. Prelazi ti u naviku, al haj...
čovjeka ubjeđuješ da je rekao nešto što nije. dakle crno na bijelo lik napiše jedno, ti kažeš jesi ti to reko, ali ti to znači ovo drugo. onda on, ne ne, ne znači jer prosto nema isto značenje. ti kažeš, jes sve super, al kad se linija podvuče, to ti je ovo što sam ja rekao. ne piše, al jeste jer je to vidljivo.
i tako manje više svaka "rasprava" sa tobom.
pobjeda zrinjskog nad alkmaarom je divan dokaz ovog što gore govorim, jer je početna premisa da je nemoguće da neoustaški klub koji je počinio nepravdu prema veležu ima uspjeh u evropi i pobijedi neki holandski klub. i to si ti sebe toliko ubijedio da ti ni rezultat nije činjenica, nego je tebi viljdivo da je to mutna rabota zato što si ti namislio da jebiga zrinjski ne može imati uspjeh u evropi i pobijediti neki holandski klub.
i onda ćeš reći jedino što je moguće: da je namješteno.
iako i ti znaš da je to mrtva budalaština.
zašto onda da se ja bakćem sa budalaštinama?
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
palermo
#25826 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
-
palermo
#25828 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
To hoces reci da nema pozitivnih strana ? Tja....Chmoljo wrote: ↑09/04/2025 22:35pričaš sa likom koji vidi pozitivnu stranu i u ratnim profiterima. prvobitna akumulacija kapitala, posljedično kreiranje elite i tako to.belfy wrote: ↑09/04/2025 22:27eno napisah u odgovoru Romaniji. pogledaj iznad.
da li ti ovdje svojim odgovorom zelis reci da nisi nista ocekivao da radi? pa, onda nije ni cudo da si zadovoljan... no, druze, ako su ti najmiliji neradnici (pogotovo politicki) onda mozemo samo lajati dok karavane prolaze. jer, to ti je rijeka zivota. ako ne plivas uzvodno, nego samo plutas, onda zasigurno ides nizvodno...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
-
nauticamid
#25830 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Puno zujis, ali malo meda dajes.sajber87 wrote: ↑09/04/2025 22:43Permutovao si nesto, prekodrinska peta kolona u vidu sda i df su opozicija ne pitaju se nista u vremenu odluka mirno spavaj izdaje bosne nece biti , sjediste epbih i bht nece biti u listici, a pola uprave nece biti iz snsd a i hdz a. Eto vidjecemo da li cu i po tom pitanju biti u pravu ili ces ti prvi put nesto nabosti kao u onoj prici o coravoj koki i zrnu. Prestani da panicisnauticamid wrote: ↑09/04/2025 22:33Pa da prebacimo sjediste EPBIH I BHT u Listicu. Popunimo upravu listincanima jer je sve to BIH.
Ili jos bolje, da pola uprave bude iz SNSD-a, a pola iz HDZ-a.
Koga bolan ti zahwbavas?
Kod nas dok neko ne zaplati glavom, niko se nece dohavizati.
PS
Svjetlana cenic je odlucivala u bh telekomu za vrijeme sda df hdz vlade sa trojkom se hvala bogu ne pita nista![]()
Ne znas vise ni sta pises. Vrijeme ce pokazati sta ce se dati. A kad se da, onda nestanete na par dana i onda opet u krug.
Ko se jos sjeca Sandija iz NES-a i izbora Kresica?!
-
palermo
#25831 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- Chmoljo
#25832 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
pa da. ne leži mi što se uvijek nešto mora pojašnjavati u trojkinim izjavama. a onda:_BataZiv_0809 wrote: ↑09/04/2025 22:46Sta ti nije leglo?
Sto se prica da ce se od gotovog praviti veresija?
1. izvinjava se liku koji je igrao igranku sa snsdom bukvalno neki dan. pregrmio bih ako ima neki viši dil. viši u interesu države, ne u interesu neke i nekića.
2. druga stvar kojom se radi mimo ambasade SADa. ne mora to biti nužno loša stvar, sa ovom budalom tamo nikome ništa nije sigurno. amerikancima pogotovo, a kamoli nama. ali opet ne bih ništa od toga radio dok ne bih imao jasniju sliku ko dolazi i kako će se to sve odraziti ovdje.
3. Konaković je to puno bolje sažeo
ovo što je on rekao je činjenica, ali ne mora da izgleda kao da se sada sve degradira i ide iznova. ili šta su već koji kurac dogovorili.Dodaje, međutim, predsjednik Naroda i Pravde da HDZ drži određene poluge kojima može kontrolirati dalji put ovog zakona, pogotovo koja se tiče izdavanje dozvola u područjima u kojima su ny vlasti kadrovi Hrvatske demokratske zajednice.
"Na kraju ćemo morati sjesti, mada sam i dalje stava da imamo rješenje, da je BH Gas i najbolja i jedina opcija, s tim da pozivamo HDZ da se uključi u rukovođenje ovom kompanijom.
Objektivno, mi bez HDZ-a BiH i Vlade Hrvatske ne možemo završiti ovu priču, pogotovo jer premijer Hrvatske Andrej Plenković ima fantastične odnose s Čovićem i vjerovatno će držati stranu HDZ-u po ovom pitanju."
-
belfy
#25833 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
pa ko je prvi potegao argument Alkmara?palermo wrote: ↑09/04/2025 22:27Chmoljo wrote: ↑09/04/2025 22:23ti ne ukazuješ, ti ubjeđuješ da je neko rekao što nije. i to svesrdno trudiš jer ti je tako lakše napraviti određenu sliku o nečemu.palermo wrote: ↑09/04/2025 22:18 Bogami, Palermo nikom nista ne objasnjava, samo ukazuje na proste cinjenice, vrlo vidljive. Dakle, jel ti napdas.nekog zato sto kao dijaspora hoce da bistri politiku, ili napadas nekoga samo zato sto nije postena dijaspora. Vrlo jednostavno pitanje.
A sto se tice forumskih bosanaca I Komse, to smo vec elaborirali, da se.ne ponavljamo ( batem ja ne bih)
nema potrebe da me išta pitaš kada ćeš ti svakako guslati svoje. odgovaram onima koje stvarno interesuje.![]()
.
-
kakabanja213
#25834 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Osim samara Nerki, i toga da ti nije leglo ovo danas, po tebi je sasvim normalno prepraviti ovaj zakon po mjeri legitimnih, jer eto milion je problema i mogucih opstrukcija od strane partnera i prijatelja.Chmoljo wrote: ↑09/04/2025 22:44Neki treba zažditi dobar šamar u pogledu ovog današnjeg transfera blama. no ostaje jedan veliki problem.
da li bi ambasada, čak i da je marfi tu, lomila ruku svakoj opštini za provođenje procedure kojima bi se omogućila izgradnja? ja mislim da je to malo vjerovatno.
da li bi ambasada imala uticaja na Hrvatsku? ja opet mislim malo vjerovatno.
nemam problem sa nametanjem u našu korist, al pod uslovom da to nije polovičan posao. kao neko ko bi koristio taj gas, sigurno da mi ne treba novi Elek koji će izmišljati kvarove, ali ostaje pitanje kako bi to funkcionisalo uz stalne opstrukcije kojih bi bilo 100%. vrlo moguće i od same Hrvatske, konkretno, na terenu.
još i nekako dok bi amerika imala jasan stav o tome. koliko je ovo fula trojke, zajedno sa Čavarinim pomilovanjem, znaće se nakon što dođe ambasador.
ili ne dođe definitivno.
ali meni ovo danas nije nimalo leglo.
-
nauticamid
#25835 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ali nije isto kad oni prave blokade krseci medjunarodne sporazume i kad im ti das mogucnost da ti prave blokade, ne krseci nista.Chmoljo wrote: ↑09/04/2025 22:44Neki treba zažditi dobar šamar u pogledu ovog današnjeg transfera blama. no ostaje jedan veliki problem.
da li bi ambasada, čak i da je marfi tu, lomila ruku svakoj opštini za provođenje procedure kojima bi se omogućila izgradnja? ja mislim da je to malo vjerovatno.
da li bi ambasada imala uticaja na Hrvatsku? ja opet mislim malo vjerovatno.
nemam problem sa nametanjem u našu korist, al pod uslovom da to nije polovičan posao. kao neko ko bi koristio taj gas, sigurno da mi ne treba novi Elek koji će izmišljati kvarove, ali ostaje pitanje kako bi to funkcionisalo uz stalne opstrukcije kojih bi bilo 100%. vrlo moguće i od same Hrvatske, konkretno, na terenu.
još i nekako dok bi amerika imala jasan stav o tome. koliko je ovo fula trojke, zajedno sa Čavarinim pomilovanjem, znaće se nakon što dođe ambasador.
ili ne dođe definitivno.
ali meni ovo danas nije nimalo leglo.
Zato je tu USA da samare dijeli, ali jok, tu je Nerko i ekipa koji ce potpisati da ljudi legalno prave blokade i onda ce nekad traziti da USA djeluje kao zastitnik drzave, a ovamo ruse sve sto USA uradi u korist drzave.
Kakva je razlika izmedju Dodika i Nerke? Nikakva.
Obojica rade kontra nase drzave i Amerike.
- Point.
#25836 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Znao sam da je Niksic politicka budala i ublehas na kubik,ali da je na ovom nivou. Hm. Podsjeca me na ove beskicmene republikance koji se takmice ko ce prije i dublje zavaliti sopstveni nos u Trumpov usrani cmar, tako i Neka u Draganov. Treba SDP sazvati sto prije stranacki kongres i razrijesiti duznosti ovu budalu dok nije ucinio nesagledivu stetu BiH.
Last edited by Point. on 09/04/2025 23:02, edited 1 time in total.
-
sajber87
#25837 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zadnje sto ocekujem je da ce pristalica sdfa priznati gresku svojih pulena.nauticamid wrote: ↑09/04/2025 22:53Puno zujis, ali malo meda dajes.sajber87 wrote: ↑09/04/2025 22:43Permutovao si nesto, prekodrinska peta kolona u vidu sda i df su opozicija ne pitaju se nista u vremenu odluka mirno spavaj izdaje bosne nece biti , sjediste epbih i bht nece biti u listici, a pola uprave nece biti iz snsd a i hdz a. Eto vidjecemo da li cu i po tom pitanju biti u pravu ili ces ti prvi put nesto nabosti kao u onoj prici o coravoj koki i zrnu. Prestani da panicisnauticamid wrote: ↑09/04/2025 22:33
Pa da prebacimo sjediste EPBIH I BHT u Listicu. Popunimo upravu listincanima jer je sve to BIH.
Ili jos bolje, da pola uprave bude iz SNSD-a, a pola iz HDZ-a.
Koga bolan ti zahwbavas?
Kod nas dok neko ne zaplati glavom, niko se nece dohavizati.
PS
Svjetlana cenic je odlucivala u bh telekomu za vrijeme sda df hdz vlade sa trojkom se hvala bogu ne pita nista![]()
Ne znas vise ni sta pises. Vrijeme ce pokazati sta ce se dati. A kad se da, onda nestanete na par dana i onda opet u krug.
Ko se jos sjeca Sandija iz NES-a i izbora Kresica?!
Kad smo kod kresica, on je jedan od 4, realno tri trojkina kandidata jedan hdz ov to je cetvrtina. Mislis li da je to ok odnos ili da biramo i hdz ovog. Kako ti vidis izbor 4 clana upravnog odbora sdfaovskog javnog servisa dok izbor ne potvrdi dom naroda, nadam se ne jos dugo.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#25838 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Neki treba zabraniti da daje izjave.Chmoljo wrote: ↑09/04/2025 22:58pa da. ne leži mi što se uvijek nešto mora pojašnjavati u trojkinim izjavama. a onda:_BataZiv_0809 wrote: ↑09/04/2025 22:46Sta ti nije leglo?
Sto se prica da ce se od gotovog praviti veresija?
1. izvinjava se liku koji je igrao igranku sa snsdom bukvalno neki dan. pregrmio bih ako ima neki viši dil. viši u interesu države, ne u interesu neke i nekića.
2. druga stvar kojom se radi mimo ambasade SADa. ne mora to biti nužno loša stvar, sa ovom budalom tamo nikome ništa nije sigurno. amerikancima pogotovo, a kamoli nama. ali opet ne bih ništa od toga radio dok ne bih imao jasniju sliku ko dolazi i kako će se to sve odraziti ovdje.
3. Konaković je to puno bolje sažeo
ovo što je on rekao je činjenica, ali ne mora da izgleda kao da se sada sve degradira i ide iznova. ili šta su već koji kurac dogovorili.Dodaje, međutim, predsjednik Naroda i Pravde da HDZ drži određene poluge kojima može kontrolirati dalji put ovog zakona, pogotovo koja se tiče izdavanje dozvola u područjima u kojima su ny vlasti kadrovi Hrvatske demokratske zajednice.
"Na kraju ćemo morati sjesti, mada sam i dalje stava da imamo rješenje, da je BH Gas i najbolja i jedina opcija, s tim da pozivamo HDZ da se uključi u rukovođenje ovom kompanijom.
Objektivno, mi bez HDZ-a BiH i Vlade Hrvatske ne možemo završiti ovu priču, pogotovo jer premijer Hrvatske Andrej Plenković ima fantastične odnose s Čovićem i vjerovatno će držati stranu HDZ-u po ovom pitanju."
Ne vjerujem da ce biti ista od izmjena tog zakona, ali ni da ce projekat krenuti u neko dogledno vrijeme.
Pat pozicija.
-
nauticamid
#25839 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nije stvar samo u Kresicu, stvar je sto ce isto ponoviti i na puno bitnijim pitanjima. Kresic je svakako dobio samo na godinu, jel de, ko biva nista, ali produzicemo mu nakon godine jer su svi vec navikli na njega. Ko se jos sjeca Sandija, a desio se samo prije par dana.sajber87 wrote: ↑09/04/2025 23:00Zadnje sto ocekujem je da ce pristalica sdfa priznati gresku svojih pulena.nauticamid wrote: ↑09/04/2025 22:53Puno zujis, ali malo meda dajes.sajber87 wrote: ↑09/04/2025 22:43
Permutovao si nesto, prekodrinska peta kolona u vidu sda i df su opozicija ne pitaju se nista u vremenu odluka mirno spavaj izdaje bosne nece biti , sjediste epbih i bht nece biti u listici, a pola uprave nece biti iz snsd a i hdz a. Eto vidjecemo da li cu i po tom pitanju biti u pravu ili ces ti prvi put nesto nabosti kao u onoj prici o coravoj koki i zrnu. Prestani da panicis
PS
Ko se jos sjeca Sandija iz NES-a i izbora Kresica?!![]()
Kad smo kod kresica, on je jedan od 4, realno tri trojkina kandidata jedan hdz ov to je cetvrtina. Mislis li da je to ok odnos ili da biramo i hdz ovog. Kako ti vidis izbor 4 clana upravnog odbora sdfaovskog javnog servisa dok izbor ne potvrdi dom naroda, nadam se ne jos dugo.![]()
Nacin rada trojke...Sve do jednom.
A evo nam i akcije
- Chmoljo
#25840 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
oh, kako je lijepo biti na moralnoj uzvisini i sa nje gledati bijednike koji se bore sa realnošću.kakabanja213 wrote: ↑09/04/2025 22:59
Osim samara Nerki, i toga da ti nije leglo ovo danas, po tebi je sasvim normalno prepraviti ovaj zakon po mjeri legitimnih, jer eto milion je problema i mogucih opstrukcija od strane partnera i prijatelja.
jel normalno da dva od tri naroda slavi politike koje su dovele do fašističkih politika prema drugim?
jel normalno da dva od tri naroda nastavlja ove politike?
jel normalno da se haške presude biraju kao u samoposluzi?
jel normalno da separatisti imaju poluge odlučivanja?
jel normalno da separatisti imaju poluge ucjene?
jel normalno... možemo ovako do zore...
i onda dođeš ti, onako, s rukama u džepovima, preko oka me gledaš, važno pogledaš u svoje ulaštene cipele, bez trunke govneta i prašine na njima i veliš: a jel tebi normalno nešto u ovom kazanu nenormalnosti?
a ja ti, naravno, odgovorim: šta ti kog kurca misliš jel mi normalno?
-
palermo
#25841 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A joj druze, pa to je vjecni, nepromjenjivi argument druga Chmolje kad diskutuje sa mnombelfy wrote: ↑09/04/2025 22:58pa ko je prvi potegao argument Alkmara?palermo wrote: ↑09/04/2025 22:27Chmoljo wrote: ↑09/04/2025 22:23
ti ne ukazuješ, ti ubjeđuješ da je neko rekao što nije. i to svesrdno trudiš jer ti je tako lakše napraviti određenu sliku o nečemu.
.
- Prpa.ba
#25842 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovdje se predstavlja juznu interkonekciju kao vitalno pitanje samo za Bosnjake, pa kao treba raditi kompromis, sta cemo ako politike na krscanskim osnovama ne odobrovoljimo.
Samo sto to ovdje nije slucaj. Kabiriju treba elektrana na plin na krscanskim osnovama, a plina nema ako se krscanske politike ne dogovore sa Bosnjacima.
Dakle, nuzan je kompromis, ali ne ovaj trojkaski, na stetu Bosnjaka, nego bome i na stetu krscanskih politika. Dato im je i previse sa osnivanjem jebene podruznice i cinjenicom da ce krscanin u BH Gasu vjerovatno moci blokirati sve procese u firmi.
Ako im se ne svidja, neka Kabiri kupuje struju kao i do sad i eto tako. Sta ces.
Samo sto to ovdje nije slucaj. Kabiriju treba elektrana na plin na krscanskim osnovama, a plina nema ako se krscanske politike ne dogovore sa Bosnjacima.
Dakle, nuzan je kompromis, ali ne ovaj trojkaski, na stetu Bosnjaka, nego bome i na stetu krscanskih politika. Dato im je i previse sa osnivanjem jebene podruznice i cinjenicom da ce krscanin u BH Gasu vjerovatno moci blokirati sve procese u firmi.
Ako im se ne svidja, neka Kabiri kupuje struju kao i do sad i eto tako. Sta ces.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#25843 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Plin na krscanskim osnovama.
Dobro ime za bend
Dobro ime za bend
- Chmoljo
#25844 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
slažem se. i sam sam govorio da je potrebno uraditi sve što je do tebe i onda upirati prstom u druge i tako pritisak praviti.nauticamid wrote: ↑09/04/2025 22:59 Ali nije isto kad oni prave blokade krseci medjunarodne sporazume i kad im ti das mogucnost da ti prave blokade, ne krseci nista.
Zato je tu USA da samare dijeli, ali jok, tu je Nerko i ekipa koji ce potpisati da ljudi legalno prave blokade i onda ce nekad traziti da USA djeluje kao zastitnik drzave, a ovamo ruse sve sto USA uradi u korist drzave.
Kakva je razlika izmedju Dodika i Nerke? Nikakva.
Obojica rade kontra nase drzave i Amerike.
i rekao sam šta sam rekao što se tiče amerike i njihove podrške. može doći neko sličan marfiju, a može isto tako doći neka budala koja će sve kontra raditi. no to svakako nije razlog da se ide mimo svega što je rađeno.
posebno ne da se o tome priča na jebenoj presici.
- Chmoljo
#25845 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
no tifozi na temama o omiljenim, ali realno osrednjim, sarajevskim klubovima pričaju o tome da je kabiri da petama vjetra. @Velkoski možda ima apdejt.Prpa.ba wrote: ↑09/04/2025 23:12 Ovdje se predstavlja juznu interkonekciju kao vitalno pitanje samo za Bosnjake, pa kao treba raditi kompromis, sta cemo ako politike na krscanskim osnovama ne odobrovoljimo.
-
sajber87
#25846 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja sam te pitao da li je ok odnos 3 trojka 1 hdz i da li treba da tkz probosanska strana bira i hdz ovog kandidata ili da postoje samo 4 "nasa" kandidata. Da si se ti pitao kako bi izabrao 4 kandidata upravnog odbora ftv anauticamid wrote: ↑09/04/2025 23:05Nije stvar samo u Kresicu, stvar je sto ce isto ponoviti i na puno bitnijim pitanjima. Kresic je svakako dobio samo na godinu, jel de, ko biva nista, ali produzicemo mu nakon godine jer su svi vec navikli na njega. Ko se jos sjeca Sandija, a desio se samo prije par dana.sajber87 wrote: ↑09/04/2025 23:00Zadnje sto ocekujem je da ce pristalica sdfa priznati gresku svojih pulena.nauticamid wrote: ↑09/04/2025 22:53
Puno zujis, ali malo meda dajes.
Ko se jos sjeca Sandija iz NES-a i izbora Kresica?!![]()
Kad smo kod kresica, on je jedan od 4, realno tri trojkina kandidata jedan hdz ov to je cetvrtina. Mislis li da je to ok odnos ili da biramo i hdz ovog. Kako ti vidis izbor 4 clana upravnog odbora sdfaovskog javnog servisa dok izbor ne potvrdi dom naroda, nadam se ne jos dugo.![]()
Nacin rada trojke...Sve do jednom.
A evo nam i akcije![]()
- Prpa.ba
-
nauticamid
#25848 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Onako realno, Nermin je kvalitetan komad budale i nije mi jasno sta on radi kao predsjednik SDP-a.
Jedino mi oada na pamet da je tu postavljen da radi ovo sto radi.
Lik realno nije ni za portira kakve javne ustanove, a kamoli....
Jedino mi oada na pamet da je tu postavljen da radi ovo sto radi.
Lik realno nije ni za portira kakve javne ustanove, a kamoli....
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#25849 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
mahalska kaže da je digao sidro i da nema para od njega, zato su zimus prodali pola ekipe i ne mogu prdnut' više
navodno su i plate upitne
navodno su i plate upitne
- Chmoljo