Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
staaarinavijac
#25801 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://klix.ba/konakovic-za-raport-s ... -bh-gasom/
Trojka se k'0 nešto i koprca , ali će ipak klepnuti ušima HDZ-u ...
Trojka se k'0 nešto i koprca , ali će ipak klepnuti ušima HDZ-u ...
-
palermo
#25802 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bogami, Palermo nikom nista ne objasnjava, samo ukazuje na proste cinjenice, vrlo vidljive. Dakle, jel ti napdas.nekog zato sto kao dijaspora hoce da bistri politiku, ili napadas nekoga samo zato sto nije postena dijaspora. Vrlo jednostavno pitanje.Chmoljo wrote: ↑09/04/2025 22:11a evo nam i palerma, da nam objasni "razvidne" činjenice, koje su vidljive samo njemu. na lijevom rukom brani dijasporu, desnom rukom objašnjava drugima da pripadaju grupi ljudi odrođenih od etnije i baždarenim da mrze zlatnog ljiljana iz hrasnog.
mislim, znam, kažeš ti, odnosno ne kažeš da mrze, nego eto, ne vole i malo su razočarani, pa onda to znači da mrze.
A sto se tice forumskih bosanaca I Komse, to smo vec elaborirali, da se.ne ponavljamo ( batem ja ne bih)
-
kakabanja213
#25803 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- tramvajtrojka
#25804 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da je bogdo Beni bio jos jaci u svojim reformama druga bi se prica dns pjevala na čitavom Balkanusehohari wrote: ↑09/04/2025 22:07Benjamin Kallay, stari Bošnjak Bosanac.Chmoljo wrote: ↑09/04/2025 22:04i da, općepoznato je da su jezične barijere bile velike i često nepremostive prepreke za prisvajanje teritorije.Having also appointed a Khwarazmian daruyachi ('overseer official') named Ali Ba'atar for the region and stationed 3,000 soldiers in the city, Hulegu gave instructions to rebuild Baghdad and to open its bazaars.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#25805 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Iako se slažem s tobom, to nije poenta priče.tramvajtrojka wrote: ↑09/04/2025 22:19Da je bogdo Beni bio jos jaci u svojim reformama druga bi se prica dns pjevala na čitavom Balkanu![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#25806 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
a pa što ne reče prije? sa koliko kvadrata postaješ patriota, a koliko minimalno treba za osnovnu mudrost i viziju nacionalnog uznesenja?
-
pemanapemani
#25807 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Komsic je 15 godina clan Predsjednistva, "radi" 4 mandat.Romanija wrote: ↑09/04/2025 22:07On je clan troclanog predsjednistva, kako i sta je tacno trebao djelovati? Koje su njegove izvrsne duznosti? Kad god je trebao u svojoj funkciji raditi najbolje po BiH to je radio. Ili nije po tebi, i ako nije sta je trebao raditi?belfy wrote: ↑09/04/2025 22:02znaci ti nisi razocaran njegovim (ne)djelovanjem?palermo wrote: ↑09/04/2025 22:00
Ne moras ti mijenjati misljenje zbog mene. Ono je sasvim legitimno. Ja zapravo I nisam nista tebi uputio, nego sam iznio konstataciju ( za mene I vrlo vidljivu cinjenicu) da oni koji na forumu se izjasnjavaju kao bosanci ( ja ih nazvah forumskim bosancima) u pravilu ne vole Komsica ( ili kako ti kazes , razocarani su sa njim ).
A sto se tice mene, ja jesam na zadnjim izborima glasao za Komsu, glasati za njega ima svoju simbolicku vrijednost, glasas za nekoga ko dijeli sa tobom.osnovne vrijednosti...prevashodno osjecaj pripadnosti Bos I I Hercegovini.
Komsiceva osnovna politicka ideja - gradjanska BiH.
Jedna od osnovnih djelatnosti Predsjednistvaje vanjska politika.
Koliko je Komsic za 15 godina izgradio medjunarodnih prijateljstava?
Koje drzave i politicke grupacije u svijetu podrzavaju ideju gradjanske BiH?
Uostalom, koliko gradjana BiH danas istinski podrzava gradjansko uredjenje BiH, a koliko je to podrzavalo 2006. ili 2010.?
- Chmoljo
#25808 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ti ne ukazuješ, ti ubjeđuješ da je neko rekao što nije. i to svesrdno trudiš jer ti je tako lakše napraviti određenu sliku o nečemu.palermo wrote: ↑09/04/2025 22:18 Bogami, Palermo nikom nista ne objasnjava, samo ukazuje na proste cinjenice, vrlo vidljive. Dakle, jel ti napdas.nekog zato sto kao dijaspora hoce da bistri politiku, ili napadas nekoga samo zato sto nije postena dijaspora. Vrlo jednostavno pitanje.
A sto se tice forumskih bosanaca I Komse, to smo vec elaborirali, da se.ne ponavljamo ( batem ja ne bih)
kao npr o zrinjskom i alkmaru.
nema potrebe da me išta pitaš kada ćeš ti svakako guslati svoje. odgovaram onima koje stvarno interesuje.
-
belfy
#25809 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
smijesno pitanje. ti ovdje pitas sta bi Hrvat koji je naklonjen ideji BiH trebao da uradi ako je izabran za clana predsjednistva. odgovor nije tezak. ono sto je trebao raditi kao izabran kao Hrvatski clan predsjednistva je da obilazi i priblizi te iste Hrvate ideji BiH kakvom je on vidi. volim vjerovati da je tako mislilo i vecina njegovih glasaca. da je tu, napokon, jedan covjek koji moze ujediniti ove dvije skupine i otvoriti put ka boljoj buducnosti. da ce njima prenijeti i svoju viziju za koju ce se na kraju pokazati da je nije ni imao. kao ni zelju (mozda ni kapacitet, ali tu su onda savjetnici majku mu) za ovo drugo...Romanija wrote: ↑09/04/2025 22:07On je clan troclanog predsjednistva, kako i sta je tacno trebao djelovati? Koje su njegove izvrsne duznosti? Kad god je trebao u svojoj funkciji raditi najbolje po BiH to je radio. Ili nije po tebi, i ako nije sta je trebao raditi?belfy wrote: ↑09/04/2025 22:02znaci ti nisi razocaran njegovim (ne)djelovanjem?palermo wrote: ↑09/04/2025 22:00
Ne moras ti mijenjati misljenje zbog mene. Ono je sasvim legitimno. Ja zapravo I nisam nista tebi uputio, nego sam iznio konstataciju ( za mene I vrlo vidljivu cinjenicu) da oni koji na forumu se izjasnjavaju kao bosanci ( ja ih nazvah forumskim bosancima) u pravilu ne vole Komsica ( ili kako ti kazes , razocarani su sa njim ).
A sto se tice mene, ja jesam na zadnjim izborima glasao za Komsu, glasati za njega ima svoju simbolicku vrijednost, glasas za nekoga ko dijeli sa tobom.osnovne vrijednosti...prevashodno osjecaj pripadnosti Bos I I Hercegovini.
ovo sto pobrojah iznad mislim da je bilo najbolje da radi po BiH i (kao sto rekoh) vjerujem da su mnogi njegovi glasaci vjerovali u to. ja jesam. sta ti mislis da je bolje od toga mogao napraviti ili napravio?
-
sajber87
#25810 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
"Pas" koji laje ne ujeda, komsic i sda su najbolji primjer, 16 godina komsicevog busanja u prsa rezultat znamo. Trojka radi pametno, to zna najbolje ekipa iz snsd a, koji bi sve dali da im se sada vrati sda svee, covic jedino sto nije nije glup, najvaznije stvari se dogadjaji ispod stola. Trojka da nema jaka ledja covic i dodik bi jos 2022 uzeli sda i df a sad da ne govorimo. Ponovicu sacekaj izbore sljedece godine pa cemo razgovarati boze zdravljaHaris.ba wrote: ↑09/04/2025 22:04Lijepo se je nadati. Nadam se i ja tome sto pises.sajber87 wrote: ↑09/04/2025 20:37A sta ako pod tim niksicem(trojkom) do izbora dodje do reforme ustava bosne izbornog zakona sa implementiranim presudama esljp sta onda. Pod ekstremnim desnicarima iz sdfa i njihovom snsd hdz politickom bracom imao si samo vjecni status quo raseljavanje raje uz bratsko razaranje bosanskih budzeta na nacin kako to samo znaju braca iz sdfa snsd hdz![]()
Znaci, Neka sa figama izjavljuje izvini Dragane?
Navlaci ga na tanak led? Ti stvarno mislis da je Dragan naivan?
Napisao sam sta Neku zanima oko izgradnje. Samo pratiti ko ce dobiti posao. Ta usluga mora imati protuuslugu.
Last edited by sajber87 on 09/04/2025 22:25, edited 1 time in total.
- Chmoljo
#25811 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
pa obrati se adminu.belfy wrote: ↑09/04/2025 22:13
ne, nije do njega. ja kada kliknem na "Private messages" dobijem samo prozor gdje pise:
"
Information
You are not authorised to read private messages.
"
nema ni liste poruka (kojih je bilo), niti bilo sta drugo, a provjerio sam i postavke (koje nikada od registracije nisam mijenjao) i sve stoje na default.
no, to onda necemo veceras rijesiti, ali do vikenda ima jos vremena da se ja i sehohari dogovorimo. kome da se obratim drug @Chmoljo?
- PreWiBa
#25812 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
...
Last edited by PreWiBa on 09/04/2025 22:33, edited 1 time in total.
-
palermo
#25813 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Chmoljo wrote: ↑09/04/2025 22:23ti ne ukazuješ, ti ubjeđuješ da je neko rekao što nije. i to svesrdno trudiš jer ti je tako lakše napraviti određenu sliku o nečemu.palermo wrote: ↑09/04/2025 22:18 Bogami, Palermo nikom nista ne objasnjava, samo ukazuje na proste cinjenice, vrlo vidljive. Dakle, jel ti napdas.nekog zato sto kao dijaspora hoce da bistri politiku, ili napadas nekoga samo zato sto nije postena dijaspora. Vrlo jednostavno pitanje.
nema potrebe da me išta pitaš kada ćeš ti svakako guslati svoje. odgovaram onima koje stvarno interesuje.![]()
Znaci, opet nema odgovora. Prelazi ti u naviku, al haj...
-
belfy
#25814 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
eno napisah u odgovoru Romaniji. pogledaj iznad.palermo wrote: ↑09/04/2025 22:06Nisam. Sta si ti ocekivao da on uradi ?belfy wrote: ↑09/04/2025 22:02znaci ti nisi razocaran njegovim (ne)djelovanjem?palermo wrote: ↑09/04/2025 22:00
da li ti ovdje svojim odgovorom zelis reci da nisi nista ocekivao da radi? pa, onda nije ni cudo da si zadovoljan... no, druze, ako su ti najmiliji neradnici (pogotovo politicki) onda mozemo samo lajati dok karavane prolaze. jer, to ti je rijeka zivota. ako ne plivas uzvodno, nego samo plutas, onda zasigurno ides nizvodno...
- Chmoljo
#25815 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- PreWiBa
#25816 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Last edited by PreWiBa on 09/04/2025 22:31, edited 1 time in total.
- 512MB
#25817 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Morel trojka sama Čoviću isporučit južnu konekciju?
Oćel ko zaustavit te bitange?
Oćel ko zaustavit te bitange?
- PreWiBa
#25818 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
nauticamid
#25819 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa da prebacimo sjediste EPBIH I BHT u Listicu. Popunimo upravu listincanima jer je sve to BIH.sajber87 wrote: ↑09/04/2025 21:18Ventil ce biti u bosni i hercegovini u vlasnistvu bh gasa ako na to mislis. Recimo da se nista ne promjeni gdje bi bio ventil i ko bi upravljao novcem. Ja mislim da ce biti isto ako dodje do promjene, da cujem tebenauticamid wrote: ↑09/04/2025 21:13Gdje ce biti ventil, u zap.Mostaru jel?sajber87 wrote: ↑09/04/2025 21:10
Znaci kasike, ali ako me pitas sta ja mislim ako dodje do "azuriranja" kako ce izgledati rekao bih da ce bh gas biti jedina kompanija sa ovlastenjima za ji Koje ce bh gas imati firme u svom vlasnistvu i cime ce se baviti manje je vazno, vlasnistvo se pita ali vidjecemo
![]()
Ko ce upravljati novcem? Da li ovi predodredjeni za finansije ili?
Pa cim ide update, odmah znas u ciju korist ide. Zasto bi se pavijan inace bunio.![]()
Ili jos bolje, da pola uprave bude iz SNSD-a, a pola iz HDZ-a.
Koga bolan ti zahwbavas?
Kod nas dok neko ne zaplati glavom, niko se nece dohavizati.
Last edited by nauticamid on 09/04/2025 22:34, edited 1 time in total.
- Chmoljo
#25820 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
kakav mi drugi argument treba kada je u njemu sadržan svaki tvoj argument?palermo wrote: ↑09/04/2025 22:27Chmoljo wrote: ↑09/04/2025 22:23ti ne ukazuješ, ti ubjeđuješ da je neko rekao što nije. i to svesrdno trudiš jer ti je tako lakše napraviti određenu sliku o nečemu.palermo wrote: ↑09/04/2025 22:18 Bogami, Palermo nikom nista ne objasnjava, samo ukazuje na proste cinjenice, vrlo vidljive. Dakle, jel ti napdas.nekog zato sto kao dijaspora hoce da bistri politiku, ili napadas nekoga samo zato sto nije postena dijaspora. Vrlo jednostavno pitanje.
nema potrebe da me išta pitaš kada ćeš ti svakako guslati svoje. odgovaram onima koje stvarno interesuje.![]()
imas ti kakav drugi argument osim AZ Alkmara
.
Znaci, opet nema odgovora. Prelazi ti u naviku, al haj...
čovjeka ubjeđuješ da je rekao nešto što nije. dakle crno na bijelo lik napiše jedno, ti kažeš jesi ti to reko, ali ti to znači ovo drugo. onda on, ne ne, ne znači jer prosto nema isto značenje. ti kažeš, jes sve super, al kad se linija podvuče, to ti je ovo što sam ja rekao. ne piše, al jeste jer je to vidljivo.
i tako manje više svaka "rasprava" sa tobom.
pobjeda zrinjskog nad alkmaarom je divan dokaz ovog što gore govorim, jer je početna premisa da je nemoguće da neoustaški klub koji je počinio nepravdu prema veležu ima uspjeh u evropi i pobijedi neki holandski klub. i to si ti sebe toliko ubijedio da ti ni rezultat nije činjenica, nego je tebi viljdivo da je to mutna rabota zato što si ti namislio da jebiga zrinjski ne može imati uspjeh u evropi i pobijediti neki holandski klub.
i onda ćeš reći jedino što je moguće: da je namješteno.
iako i ti znaš da je to mrtva budalaština.
zašto onda da se ja bakćem sa budalaštinama?
- tramvajtrojka
- Chmoljo
#25822 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
pričaš sa likom koji vidi pozitivnu stranu i u ratnim profiterima. prvobitna akumulacija kapitala, posljedično kreiranje elite i tako to.belfy wrote: ↑09/04/2025 22:27eno napisah u odgovoru Romaniji. pogledaj iznad.
da li ti ovdje svojim odgovorom zelis reci da nisi nista ocekivao da radi? pa, onda nije ni cudo da si zadovoljan... no, druze, ako su ti najmiliji neradnici (pogotovo politicki) onda mozemo samo lajati dok karavane prolaze. jer, to ti je rijeka zivota. ako ne plivas uzvodno, nego samo plutas, onda zasigurno ides nizvodno...
-
last mohicans
#25823 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pročitah bljuvotine ovog Krešića, ja kontam vi se ovdje zajebajete. Kakve su ono izjave, separističke, ustaško huškaške izjave, strašno. Bravo majstori, svi vi koji ste vom smradu dali glas. Ne mogu da vjerujem.
-
sajber87
#25824 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Permutovao si nesto, prekodrinska peta kolona u vidu sda i df su opozicija ne pitaju se nista u vremenu odluka mirno spavaj izdaje bosne nece biti , sjediste epbih i bht nece biti u listici, a pola uprave nece biti iz snsd a i hdz a. Eto vidjecemo da li cu i po tom pitanju biti u pravu ili ces ti prvi put nesto nabosti kao u onoj prici o coravoj koki i zrnu. Prestani da panicisnauticamid wrote: ↑09/04/2025 22:33Pa da prebacimo sjediste EPBIH I BHT u Listicu. Popunimo upravu listincanima jer je sve to BIH.sajber87 wrote: ↑09/04/2025 21:18Ventil ce biti u bosni i hercegovini u vlasnistvu bh gasa ako na to mislis. Recimo da se nista ne promjeni gdje bi bio ventil i ko bi upravljao novcem. Ja mislim da ce biti isto ako dodje do promjene, da cujem tebenauticamid wrote: ↑09/04/2025 21:13
Gdje ce biti ventil, u zap.Mostaru jel?
Ko ce upravljati novcem? Da li ovi predodredjeni za finansije ili?
Pa cim ide update, odmah znas u ciju korist ide. Zasto bi se pavijan inace bunio.![]()
Ili jos bolje, da pola uprave bude iz SNSD-a, a pola iz HDZ-a.
Koga bolan ti zahwbavas?
Kod nas dok neko ne zaplati glavom, niko se nece dohavizati.
PS
Svjetlana cenic je odlucivala u bh telekomu za vrijeme sda df hdz vlade sa trojkom se hvala bogu ne pita nista
Last edited by sajber87 on 09/04/2025 22:46, edited 2 times in total.
- Chmoljo
#25825 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Neki treba zažditi dobar šamar u pogledu ovog današnjeg transfera blama. no ostaje jedan veliki problem.
da li bi ambasada, čak i da je marfi tu, lomila ruku svakoj opštini za provođenje procedure kojima bi se omogućila izgradnja? ja mislim da je to malo vjerovatno.
da li bi ambasada imala uticaja na Hrvatsku? ja opet mislim malo vjerovatno.
nemam problem sa nametanjem u našu korist, al pod uslovom da to nije polovičan posao. kao neko ko bi koristio taj gas, sigurno da mi ne treba novi Elek koji će izmišljati kvarove, ali ostaje pitanje kako bi to funkcionisalo uz stalne opstrukcije kojih bi bilo 100%. vrlo moguće i od same Hrvatske, konkretno, na terenu.
još i nekako dok bi amerika imala jasan stav o tome. koliko je ovo fula trojke, zajedno sa Čavarinim pomilovanjem, znaće se nakon što dođe ambasador.
ili ne dođe definitivno.
ali meni ovo danas nije nimalo leglo.