Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
Škobo Habu

#24651 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Škobo Habu »

Bbby wrote: 05/04/2025 12:28

Kakve blokade? Pa ova njemacka ministrica sto su je istjerali iz RSa sama kaze nema nikakvih sankcija prema Republici Srpskoj i narodima koji tu zive nego isključivo trojci s potjernice.
Ne budite ludi, stalno zivite u laznoj nadi da. Ce RS propasti sto zbog nekih nevidljivih sankcija, sto zbog "prezaduzenosti" iako im je omjer duga i BDPa na nekih 35-40% sto je znacajno vise nego li u Federaciji ali i dalje vrlo nisko
Ma, 'ajde.

Blokade Dodiku, Stevandiću i kompaniji, a institucijama poput MUP RS donacije savezne vlade.

Ostavi tu priču za kakve hutbe, jer je to rezon i Izetbegovićevih imama koji nam poručuju kako ne treba vjerovati Evropi. Poznata mitomanija.

Samo takvoj sorti manipulanata, ne da nije jasno, već im je krivo što se, trenutno, sprovodi operacija bezbjednosnog kišobrana na nivou EU.

Oni bi da smo pod kišobranom Erdogana, a ne razvratne i liberalne EU. To je i Bakirov najveći problem. I reisov, naravno.
MMM1977

#24652 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by MMM1977 »

Ako može VM bez HDZ, to treba uraditi odmah, Parlament će biti blokiran ali i ovako je, iskoristiti vrijeme do izbora da se uklone svi kadrovi SNSD i HDZ gdje god je to moguće i očistiti državu od parazita. Demokratski i legitimno.
KraljicaIzJajca

#24653 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by KraljicaIzJajca »

Styling wrote: 05/04/2025 12:55
last mohicans wrote: 05/04/2025 12:30 Ljudi, oglasio se Forto, ne da ministricu duginih boja. Skandal, a nesto mi se slabo angažuje po pitanju državnog udara.
A, šta bi, po tvom mišljenju, Forto trebao uraditi?
https://hamdocamo.wordpress.com/2014/06 ... srpska-rs/

RS je formirana zahvaljujući SDS.
Peacean

#24654 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Peacean »

MMM1977 wrote: 05/04/2025 13:16 Ako može VM bez HDZ, to treba uraditi odmah, Parlament će biti blokiran ali i ovako je, iskoristiti vrijeme do izbora da se uklone svi kadrovi SNSD i HDZ gdje god je to moguće i očistiti državu od parazita. Demokratski i legitimno.
Gdje su tu pare? U politici ništa ne ide bez profita.
Hakiz

#24655 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

KraljicaIzJajca wrote: 05/04/2025 13:20
last mohicans wrote: 05/04/2025 12:30 Ljudi, oglasio se Forto, ne da ministricu duginih boja. Skandal, a nesto mi se slabo angažuje po pitanju državnog udara.

Upravo.

Da bi se rušio Dodik, ide se sarađivati sa strankom koja je čedo i gnijezdo Karadžića, Mladića, Plavšić, Kojovića, Đoge itd.

To je isto kao da se 1950. u Njemačkoj išlo sarađivati sa NSDAP. Glavni idioti osuđeni/pobijeni/samoubili se, ali njihova organizacija koja je zločine osmislila, administrirala, provela, ta stranka da je nastavila postojati. Nevjerovatno.

Ako je išta nakon Dejtona, naročito presude o genocidu, moralo biti urađeno, to je da se SDS uništi kao politički subjekt.

To da SDS postoji mi nikada neće moći "pod kožu", i ko god sa njim bude sarađivao, da, izdajnik je. Ne samo države, nego svih pobijenih, osakaćenih, silovanih...

Sarađivati sa partijom, civilnom vlasti, koja je naredila, provela i/ili nije kaznila genocid, ratne zločine, zločine protiv čovječnosti :shock:
palermo

#24656 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Dr Arsla wrote: 05/04/2025 12:52
mk ultra wrote: 05/04/2025 12:43 Proslo 20d, jel se ista desilo?
Ili samo fejk njuz i landahanje medija
Fkt sam gledao da izbjegnem temu do danas cisto da ispratim sta ce se izdesavati, a ovdje su me napadali da je drzava sigurno na strani zakona i da ce uhapsiti i privesti sve pravdi :lol:

Mediji su zlo, pocevsi sa Avdom i Klixom.

Ovako ce i ostati u nekom limpu, ko fol sankcije i sl sranja

Uskrs/Vaskrs
1. Maj
9. Maj
Kraj skole idu odmori
Bajram
Dakle novi krug sranja ocekujemo sredinom septembra :bih:
Ako ga do tada SIPA, GP, ili ko već treba, ne uhapse a MZ i dalje bude samo iskazivala zabrinutost i ponavljali da domaće institucije trebaju raditi svoj posao, šta ga sprječava da proglasi neovisnost ?
A sto bi proglasavao ? Imas zensku koju jebes svaki dan I sad je k'o biva treba zeniti. Pa bi'l ti ?
KraljicaIzJajca

#24657 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Hakiz wrote: 05/04/2025 13:43
KraljicaIzJajca wrote: 05/04/2025 13:20

Upravo.

Da bi se rušio Dodik, ide se sarađivati sa strankom koja je čedo i gnijezdo Karadžića, Mladića, Plavšić, Kojovića, Đoge itd.

To je isto kao da se 1950. u Njemačkoj išlo sarađivati sa NSDAP. Glavni idioti osuđeni/pobijeni/samoubili se, ali njihova organizacija koja je zločine osmislila, administrirala, provela, ta stranka da je nastavila postojati. Nevjerovatno.

Ako je išta nakon Dejtona, naročito presude o genocidu, moralo biti urađeno, to je da se SDS uništi kao politički subjekt.

To da SDS postoji mi nikada neće moći "pod kožu", i ko god sa njim bude sarađivao, da, izdajnik je. Ne samo države, nego svih pobijenih, osakaćenih, silovanih...

Sarađivati sa partijom, civilnom vlasti, koja je naredila, provela i/ili nije kaznila genocid, ratne zločine, zločine protiv čovječnosti :shock:
:thumbup:

Hvala Hakiz , nevjerojatno što čitam ovdje na temi. Njemica došla SDS-u, Bošnjaci počeli podržavati SDS. :zoka:
made_in_sarajevo

#24658 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by made_in_sarajevo »

Aha cekaj ne mozemo sa sdsom ali bi skinuli snsd. Hmmm sta uraditi sta uraditi, a isto sve izdajnici ko je sa hdzom ali nema druge stranke koja ce zamjeniti hdz. Hmmm pa sta uciniti, mozda sjediti, vratiti bakira da ko biva jedni druge napadaju i brane se i dosta nam?
mishic

#24659 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mishic »

Kada ovca pomisli da je ona najinteligentnije biće i da njeno blejanje to potvrđuje, onda to izgleda ovako:

"Cvijanović: "Bošnjaci pozivaju na sukobe i ruše Ustav, zvaničnici RS djeluju odgovorno"
palermo

#24660 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

mishic wrote: 05/04/2025 13:51 Kada ovca pomisli da je ona najinteligentnije biće i da njeno blejanje to potvrđuje, onda to izgleda ovako:

"Cvijanović: "Bošnjaci pozivaju na sukobe i ruše Ustav, zvaničnici RS djeluju odgovorno"
Ne skontah , na koga mislis da je ovca ???
svi u napad

#24661 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by svi u napad »

Dakle dok mi ovdje pokusavamo pomoci davajuci neke savjete (pojedini forumasi) u rjesavanju ove krize ili vatreno braniti stavove svojih stranaka (velika vecina forumasa) kriza se nastavlja i nastavlja. Razlozi ne rjesavanja krize su slijedeci: 1.- malo veca igra velikih igraca medjunarodne zajednice ili 2.- svako svakog od lokalnih igraca ima u saci i ne smije se talasati. Sve ovo jako smrdi jer i pored "rizicnih" operacija hapsenja Dode i company postoje i operacije koje su jako proste i jednostavne za izvest koje bi pokazale kakvo takvo postojanje drzave ali ni one se ne izvode. Svi moramo shvatiti da stranci nece nista uraditi dok se ne puca ili dok Rusi otvoreno ne udju u RS ili Srbiju.

No bez obzira na sve stanje se nastavlja i kao sto sam ranije pisao cekao se 15 mart, pa Bajram, sad idu uskrsnji praznici pa 1 maj onda drugi Bajram i dok trepnes eto ljeta i odmora. Ja cu kao i svi ovdje prisutni nastaviti sa citanjem komentara raje a politicari ce nastaviti sa pljackanjem svog naroda jer para i nekretnina nikad dosta.

No ima kod nas i "finih" tj. smjesnih vijesti. Oplakah jutros i zamalo ne spadoh sa stolice kad procitah da Forto trazi hitnu sjednicu VM i da se izvinemo njemackoj ministrici. :D :izet: Hej ljudi covjek je ziv i javio se i to tako bombasticno da se mora priznati da mu je visemjesecni odmor jako prijao. Doduse mozda i grijesim jer mozda nije bio na odmoru posto je bio zauzet pisanjem i trazenjem laznih dnevnica sa sluzbenih putovanja na kojima nije ni bio. Nadam se da ce mu i Kifla ako stigne objasniti ko je ministar vanjskih poslova i da on jos nije dobio to mjesto, te da to nije njegov krug poslova. Razumjem ja Fortu da mu se sve pomjesalo u glavi jer je toliko energije i znanja potrosio pisuci i mjenjajuci Zakon kako bi Covicev zet bio dozivotni direktor naseg neba.

Da ima i finih vijesti u Bosni potrudio se i Klix objavljujuci vijest o vjencanju jednog od sinova dinastije Isak (nek je sretno mladencima). Citam ja tekst i pogledam sliku sa vjencanja kad tamo i babo Ramo ministar prisutan na vjencanju. Meni pravo drago jer je covjek ziv i zdrav a kako ga nije bilo u novinama i tv-u 2-3 dana ja naivac mislio da je Ramo negdje u okolini Laktasa u izvidnici i da radi na hapsenju Dodika. Jest da je obecao da ce ga uhapsiti licno za 5 minuta kad bude bude potjernica za Dodom no za mene tih 5 minuta nemaju neku vaznost jer sam cuo iz pouzdanih izvora da mu je baterija na satu crkla a tamo u okolini Laktasa nema sajdzije da je zamjeni.
No bit ce sta biti mora. Uh moram pozuriti sa ruckom. Hanuma ce se vratiti gladna iz carsije a ja tracio ovdje vrijeme sa vama. Ugodan vikend vam zelim. Zivjeli.
mishic

#24662 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mishic »

palermo wrote: 05/04/2025 13:54 Ne skontah , na koga mislis da je ovca ???
Imenovana autorica ove preglupe laži.
KraljicaIzJajca

#24663 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

made_in_sarajevo wrote: 05/04/2025 13:50 Aha cekaj ne mozemo sa sdsom ali bi skinuli snsd. Hmmm sta uraditi sta uraditi, a isto sve izdajnici ko je sa hdzom ali nema druge stranke koja ce zamjeniti hdz. Hmmm pa sta uciniti, mozda sjediti, vratiti bakira da ko biva jedni druge napadaju i brane se i dosta nam?
SDS ima plane secesije RS!
ReymondReddington

#24664 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ReymondReddington »

gozila555 wrote: 05/04/2025 12:49
mk ultra wrote: 05/04/2025 12:43 Proslo 20d, jel se ista desilo?
Ili samo fejk njuz i landahanje medija
Fkt sam gledao da izbjegnem temu do danas cisto da ispratim sta ce se izdesavati, a ovdje su me napadali da je drzava sigurno na strani zakona i da ce uhapsiti i privesti sve pravdi :lol:

Mediji su zlo, pocevsi sa Avdom i Klixom.

Ovako ce i ostati u nekom limpu, ko fol sankcije i sl sranja

Uskrs/Vaskrs
1. Maj
9. Maj
Kraj skole idu odmori
Bajram
Dakle novi krug sranja ocekujemo sredinom septembra :bih:
tacno tako,ma cekace se izbori 2026,ako u rs opozicija pobjedi,oni ce ga tamo i uhapsit.
Ako lik doceka slobodu do izbora opozicija nema 1% sanse da pobijedi.

Upitno je hoce lo ti dozvoliti i da odrzis izbore u rs ili ce naoraviti svoj izborni zakon.
no_sekirli

#24665 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

Naravno da ce praviti sve svoje zakone, jer ni za ove neustavne nije kaznjen. Gonit ce max ako ne zavrsi iz iza resetaka.
palermo

#24666 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

mishic wrote: 05/04/2025 14:07
palermo wrote: 05/04/2025 13:54 Ne skontah , na koga mislis da je ovca ???
Imenovana autorica ove preglupe laži.
Slazem se. Slagala je da Bosnjaci zele rat, Bosnjaci zele samo deset cevapa sa lukom I kadaif kao desert.
Styling

#24667 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

mk ultra wrote: 05/04/2025 12:58
Naravno da posalje dopis :mrgreen:

"Van njegovog djelokruga"

Ako nisu znali sta ce poslije presude, zasto su ga uopce presudili?

Ozbiljno pitam

I ozbiljno pitam na temelju cega je sada bilo ko ista duzan prema drzavi ili bilo kojem drugom stepenu vlasti?
Nisu ga oni osudili osudio ga je državni sud.
demagog

#24668 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by demagog »

palermo wrote: 05/04/2025 13:43
Ako ga do tada SIPA, GP, ili ko već treba, ne uhapse a MZ i dalje bude samo iskazivala zabrinutost i ponavljali da domaće institucije trebaju raditi svoj posao, šta ga sprječava da proglasi neovisnost ?
A sto bi proglasavao ? Imas zensku koju jebes svaki dan I sad je k'o biva treba zeniti. Pa bi'l ti ?
Pa sad, ako malo razmislis….uglavnom se tako ljudi i ozene
demagog

#24669 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by demagog »

ReymondReddington wrote: 05/04/2025 14:13 Ako lik doceka slobodu do izbora opozicija nema 1% sanse da pobijedi.

Upitno je hoce lo ti dozvoliti i da odrzis izbore u rs ili ce naoraviti svoj izborni zakon.
Da sam ja Dodik, napravio bih “hibridne izbore” tj. izbori po njegovom izbornom zakonu uz ucestvovanje na BH izborima za drzavni nivo, tek toliko da moze i dalje opstruirati centralnu vlast.
palermo

#24670 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

demagog wrote: 05/04/2025 14:22
palermo wrote: 05/04/2025 13:43
Pa sad, ako malo razmislis….uglavnom se tako ljudi i ozene
Doduse, ima I te....al ne vjerujem da mu se zuri, ima I sad sve sto mu treba....
no_sekirli

#24671 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

demagog wrote: 05/04/2025 14:27
ReymondReddington wrote: 05/04/2025 14:13 Ako lik doceka slobodu do izbora opozicija nema 1% sanse da pobijedi.

Da sam ja Dodik, napravio bih “hibridne izbore” tj. izbori po njegovom izbornom zakonu uz ucestvovanje na BH izborima za drzavni nivo, tek toliko da moze i dalje opstruirati centralnu vlast.
To je i najavio.
Prpa.ba

#24672 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

palermo wrote: 05/04/2025 14:18 Slazem se. Slagala je da Bosnjaci zele rat, Bosnjaci zele samo deset cevapa sa lukom I kadaif kao desert.
Najkraci i najtacniji opis bosnjacke politike koji sam procitao na ovom forumu.

Da su srbohrvati mudri pa da ponude neke pare za slabu carinsku uniju RS, HZHB i OHR Republike, uz slobodu kretanja, mislim da bi vecina potpisala bez problema. :mrgreen:
SaPnA

#24673 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaPnA »

Sve ovo ne mirise na dobro, pravi se nova drzava a niko nista konkretno ne poduzima, ovo bas izgleda kao najpametniji nacin secesije, ljudi ce se vec navici na fakticko stanje, pitam se hoce li nasi imati odgovor kad dodo predje crvenu liniju iza koje nema nazad.
LSD

#24674 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

klaki wrote: 05/04/2025 11:06
escobar__ wrote: 05/04/2025 10:58 Bla, bla, bla, i dalje priča o SDA kao da ovi "novi" nisu u vlasti već dvije-tri godine. Šta su ovi što su "svjetlosnu godinu ispred nacionalističkih bošnjačkih pandana" uradili da promijene ono što je SDA pogrešno radila?

Grob te ne jeb'o država se raspada, institucije de facto nemaju kontrole nad 49% teritorije, ono priča o SDA i šta je SDA radila. :lol:
To im je sva prica i drugacije ne bi ni dosli na vlast. Ali nemoj to spominjati da ne budes SDFA bot ili sta vec. Cekaj da prodje jos neki 12 godina pa mozda onda promijene plocu :lol:

Drzava se raspada - Dodik se mora hapsiti pa pod cijenu oruzanog sukoba
Slazem se, al ne ide se bez q u svatove.
Drugim rijecima, mi nismo uopste spremni za neke oruzane sukobe, nemamo s cim :mrgreen:
I to lakstaski krmak i njegova banda odlicno znaju, zato se i ponasaju ovako bahato.

Ovo se trebalo zavrsiti jos 1995 kad je i Hrvatska zavrsila svoje probleme i kad smo imali snagu da zavrsimo, a ne stati pred BL.
Prpa.ba

#24675 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

SaPnA wrote: 05/04/2025 14:38 pitam se hoce li nasi imati odgovor kad dodo predje crvenu liniju iza koje nema nazad.
jedina linija je mir i sigurnost, fizicka ne pravna naravno

Republika Srpska i Herceg Bosna nisu za nasilje, tako da crvenu liniju mogu preci samo bosnjacki ekstremi koje je Styling spominjala, zato EUFOR i patrolira da sprijeci incidente
Post Reply