Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Treba birati još 25 god hrvatskog člana i dan nakon što umre usvojiti zakon, da ga ne vidi očima on.
Pa treba.
Izaci cu na izbore da samo zaokruzim Hrvata po zelji
Kad pro BiH predstavnici koji imaju vlast i snagu nemaju zelju i petlju da se bore za BiH (a pokazase nam da je proBiH strana ista bili oni Halilcici iz trojke ili kradljivci humanitarne u samijama), onda ce građani iskoristiti taj mali alat olovcicu da je guraju Covicu u oko.
DaysleepeR wrote: ↑04/04/2025 12:54
Opasan manevar, koji moramo biti iskreni niko predvidio nije.
Bukvalno je svako predvidio. Kvota da se Covic nece odmaci od Dodika bila 1.01. Drugo je sto su botovi pisali, ali njima je to posao, nisi valjda povjerovao?
Ne mislim na forumaše.
Mislim na političke aktere.
Niko nije bio ni na tragu ovoga, ni trojka ni SDFA.
Uglavnom imamo dva poteza na tabli.
Čeka se onaj treći od SDFA.
Boga mi, ja mislim da je ovo bilo očekivano. Jebga, od Čovića se traži da podrži barem zamjenu jednog ministra, a politički lisac kakav je on, vidio je svoju priliku. Legitimno je to sve u politici, a hoće li mu proći, to ćemo tek vidjeti.
Bošnjački klub koji je u biti opozicija ne treba ni napuštati sjednicu, ako SDA/DF imaju 4 člana, glasaju protiv i to je to. Trojka može da bi zadovoljila svog partnera i vlasti i biti za, čisto iz kolegijalnih razloga. Neka Kemo iziđe na WC u tom trenutku. Nema potrebe blokirati, ili sam ja to možda nešto krivo prokonto
Izmjena sustinskih, ustavnih stvari kao sto je izborni zakon, u zamjenu za pitanja politicke svakodnevnice kao ko je u vladajucoj koaliciji je u najmanju ruku suludo. Kakva god trojka bila, takvi diletanti ne vjerujem da su.
MarshalDodik wrote: ↑04/04/2025 13:04
Mamica.
No ovo i jeste cilj covicu. Da dobije izborni zakon koji zeli, nikada vise ne bi bio izabran, njegovi ga ne bi birali. Ovako ce da jase i do 2030. Aferim glupi gluplji mi.
sajber87 wrote: ↑04/04/2025 13:00
Tacno treba zapisivati ove kukavicko panicarske postove kad sve jednom prodje da se natrljaju mnogi zeleno narandzasti nosici
Po tebi mi vec 2-3 godine u utopiji zivimo. Branio si Schmidta i Murphya zivotom, God Bless the USA i slicni fazoni, a mi u najgoroj krizi od Daytona. Ohani malo, ziv bio.
Dobar je sajber, i koristan. Samo obrnes sta god napise i imas stvarnu sliku.
Bukvalno je svako predvidio. Kvota da se Covic nece odmaci od Dodika bila 1.01.
Ispravka, Covic se nece odmaci Dodika bez da to dobro naplati. Svjestan je da napustanje Dodika nosi ogroman rizik jer kako je on pustio sad Dodika niz vodu, tako može i on njega ako sutra HR opozicija krene u napad.
Ovako on želi da barem dobro naplati odbijanje Dodika u vidu izbornog zakona sto bi mu dodatno zacementiralo glasove kod hrvata. Samo mi nije jasna logika iza svega ovoga, zasto pokretati uopste ovo ako se vec od prije nisu usaglasili kako ce taj zakon izgledati ? Nije Covic toliko glup da misli da ce međunarodna zajednica sada Bosnjake posmatrati kao blokatore jer su ih ovi pokusali navuci na samoj sjednici
Tacno treba zapisivati ove kukavicko panicarske postove kad sve jednom prodje da se natrljaju mnogi zeleno narandzasti nosici
Po tebi mi vec 2-3 godine u utopiji zivimo. Branio si Schmidta i Murphya zivotom, God Bless the USA i slicni fazoni, a mi u najgoroj krizi od Daytona. Ohani malo, ziv bio.
Bravo sve tacno, sad stavi malo prst na celo pa razmisli o svemu sa akcentom na to dejton
Da rekao sam kao sto kazes ima dvije tri godine da ce se do sljedecih opstih izbora sve lijepo rijesiti i da je rasplet pred nama, bas sam sjecam se to ponavljao na svaki napad zeleno narandzastih sto neznalica sto botova
Last edited by sajber87 on 04/04/2025 13:16, edited 2 times in total.
dek wrote: ↑04/04/2025 12:56
Šta kažu, Čović pustio Dodika niz vodu
Usrao se otkad mu je Dodik zaprijetio da je donji ako se dogovori s Bosnjacima i svedu Hrvate na 8 % vlasti. Kaze moramo se drzati dogovorenih principa. To sad vidimo na djelu.
Pandakonda wrote: ↑04/04/2025 13:07
Samo mi nije jasna logika iza svega ovoga, zasto pokretati uopste ovo ako se vec od prije nisu usaglasili kako ce taj zakon izgledati ? Nije Covic toliko glup da misli da ce međunarodna zajednica sada Bosnjake posmatrati kao blokatore jer su ih ovi pokusali navuci na samoj sjednici
Pa da ima izgovor za sastanak u BL kada treba odluciti hoce li biti nove koalicije, odnosno Vukana za ministra.
Bravo sve tacno, sad stavi malo prst na celo pa razmisli o svemu sa akcentom na to dejton
Da rekao sam kao sto kazes ima dvije tri godine da ce se do sljedecih opstih izbora sve lijepo rijesiti i da je rasplet pred nama, bas sam sjecam se to ponavljao na svaki napad zeleno narandzastih sto neznalica sto botova
U pravu si da je rasplet pred nama i da se sve rjesava. Ne u nasu korist, ali se rjesava lagano.
Bakir sklonjen sa politicke scene, Dodik se sklanja, ide tesko, ali ide. Ostao je jos Covic. Nek se koprca dok moze. Zna i on da mu je odzvonilo. Samo polako.
MarshalDodik wrote: ↑04/04/2025 13:04
Mamica.
No ovo i jeste cilj covicu. Da dobije izborni zakon koji zeli, nikada vise ne bi bio izabran, njegovi ga ne bi birali. Ovako ce da jase i do 2030. Aferim glupi gluplji mi.
Bolje moja glupost nego ljigavost proBiH politika, manja steta.
Ali, ako ti ovo moje smatras glupim ja onda tvoju tezu smatram naivnom i lakovjernom.
Svakako da ovu sjednicu niko od nas ne treba nazivati blokadom nego nazvati je pravim imenom a to je krsenje poslovnika od strane Covica i Spirica.
Thorgerson wrote: ↑04/04/2025 13:18
Bakir sklonjen sa politicke scene, Dodik se sklanja, ide tesko, ali ide. Ostao je jos Covic. Nek se koprca dok moze. Zna i on da mu je odzvonilo. Samo polako.
cekaj jel ti zaista mislis da kad se sklone sva trojica da ce bih biti normalna drzava bez kantona i entiteta pa gori od bakira je radikalni sda satelit zvani df.tvorac krize
Thorgerson wrote: ↑04/04/2025 13:18
Ako Dodik s trecinom vlasti moze da paralizira drzavu, sta tek mogu s 2/3. Covic vrlo lako moze krenuti radikalnije, vec je najavio da nece dopustiti da se udje u 2026. bez IZ. Izbori su na dugom stapu.