Pa nek ucjenjuje. Nigdje nam se ne zuri. Rahat patnja.DonieBrasco wrote: ↑04/04/2025 11:41 https://www.klix.ba/vijesti/bih/predsta ... /250404076
Na redu Dom naroda i Dragan Covic, gdje prica staje jer ce ovaj ucjenivti sa IZ.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- Haris.ba
#24101 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
svi u napad
#24102 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Udav i Toska dosta dobri komentari/analize medjutim kao i obicno fali treca strana. Ovo sto se desava u nasoj Bosni je plod strpljivog rada duzeg od 100 godina nasih dusmana. Obe neprijateljske komponente su imale plan i polako radile na tom planu. Na zalost nasa strana nikad nije imala nikakvog plana ni programa a uz to su nas izbusile njihove obavjestajne sluzbe postavljajuci svoje ljude u nase strukture vlasti. Nasa politika se uglavnom bavila pljackom i uhljebljavanjem rodbine i prijatelja na fina radna mjesta. Ako bi bili iskreni prema sebi morali bi priznati da nasi politicari objektivno su na nivou mjesne zajednice. Pored elementarnog neznanja u oblasti politke kao i drugih oblasti cijelo vrijeme se islo na varijantu jaranstva (npr. rah. Alija ne prihvata ukidanje SDS jer on je jaran sa Krajsnikom i on zna kako sa njim postupati) gdje se vjerovalo da ce se dusmani promjeniti. Prije par godina sam nekoliko puta ukazivao na neke od gresaka nase politike i tad sam to slikovito opisao da me ona podsjeca na scenu gdje Bakir (tad je on bio na vlasti ali nista se nije promjenilo ni sa Trojkom) ide cestom i nosi vrecu punu mesa a za njim idu dva vuka. Kad vukovi zarezu Bake izvadi dva komada mesa i baci ih gladnim vukovima. Vukovi se malo smire ali nakon nekog vremena scena se ponavlja. I tako smo mi kupovali mir a vukovi postajali sve jaci i jaci. Naravno Bake i Trojanci su zaboravili jednu veliku stvar a to je da ce nestati mesa u vreci i sad dolazimo gdje smo dosli.
Sad nam se ponovo polako plasiraju price o mirnom razdruzivanju ta da ima dosta nasih koji to zele. I sad se ponovo javlja nasa nestrucnost, neznanje i nekompetentnost. Evo Helez javno o tome prica i sta sad rade institucije? Naravno nista. Ne mozemo tamo hapsiti ali to ne radimo ni u nasem dvoristu gdje bi to mogli. Dakle da li je Helez priveden na razgovor u vezi svojih tvrdnji. Da li je neko od nasih uhapsen zbog tih ideja tj. podrivanja ustavnog poretka BiH. Naravno da nije. Masa neznalica i blefera koji u svom zivotu nisu 3 knjige procitali jer im to ne treba da budu pametniji. Mogao bih o masu stvari kao i vi dragi forumasi koje ne valjaju ovdje pisati ali to ne pije vode pa vas necu vise gnjaviti.
Postavlja se pitanje da li mozemo preziviti? Naravno da mozemo ali je to dugotrajan i mukotrpan posao. Prije svega nasi pravi vrhunski intelektualci (npr. E. Durakovic) a ne ovi novokomponovani (Latic ili onaj sto je osnovao svoju akademiju) moraju napraviti plan i program ravoja BiH kao drave, bosanske nacije i bosanskog jezika. U sprovedbi ovog programa trebace puno vremena (izmedju 50 i 100 godina) ali bez toga nas nema na mapi. Kratkorocno je potrebno sto hitnije osnovati jednu pravu bosansku stranku (SDP nije uspio u tome) na cijem celu treba stajati obrazovan i nekorumpiran covjek koji bi povratio vjeru u politiku i trgnuo narod iz letargicnosti. Kao primjer takvog jednog covjeka predlazem gosp. Kadica bivseg predsjednika omladine BiH i liberalne partije, gdju Lamiju Tanovic ili akademika Durakovica. Pored ovog treba dati vise prostora i upliva dijaspori iz Amerike i Kanade jer su to istinske patriote koje su puno toga uradila za BiH ne gledajuci nikakav licni interes u tome.
Toliko od mene. Zelim vam ugodan vikend. Zivjeli.
Sad nam se ponovo polako plasiraju price o mirnom razdruzivanju ta da ima dosta nasih koji to zele. I sad se ponovo javlja nasa nestrucnost, neznanje i nekompetentnost. Evo Helez javno o tome prica i sta sad rade institucije? Naravno nista. Ne mozemo tamo hapsiti ali to ne radimo ni u nasem dvoristu gdje bi to mogli. Dakle da li je Helez priveden na razgovor u vezi svojih tvrdnji. Da li je neko od nasih uhapsen zbog tih ideja tj. podrivanja ustavnog poretka BiH. Naravno da nije. Masa neznalica i blefera koji u svom zivotu nisu 3 knjige procitali jer im to ne treba da budu pametniji. Mogao bih o masu stvari kao i vi dragi forumasi koje ne valjaju ovdje pisati ali to ne pije vode pa vas necu vise gnjaviti.
Postavlja se pitanje da li mozemo preziviti? Naravno da mozemo ali je to dugotrajan i mukotrpan posao. Prije svega nasi pravi vrhunski intelektualci (npr. E. Durakovic) a ne ovi novokomponovani (Latic ili onaj sto je osnovao svoju akademiju) moraju napraviti plan i program ravoja BiH kao drave, bosanske nacije i bosanskog jezika. U sprovedbi ovog programa trebace puno vremena (izmedju 50 i 100 godina) ali bez toga nas nema na mapi. Kratkorocno je potrebno sto hitnije osnovati jednu pravu bosansku stranku (SDP nije uspio u tome) na cijem celu treba stajati obrazovan i nekorumpiran covjek koji bi povratio vjeru u politiku i trgnuo narod iz letargicnosti. Kao primjer takvog jednog covjeka predlazem gosp. Kadica bivseg predsjednika omladine BiH i liberalne partije, gdju Lamiju Tanovic ili akademika Durakovica. Pored ovog treba dati vise prostora i upliva dijaspori iz Amerike i Kanade jer su to istinske patriote koje su puno toga uradila za BiH ne gledajuci nikakav licni interes u tome.
Toliko od mene. Zelim vam ugodan vikend. Zivjeli.
-
Moenx
#24103 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma neka ucjenjuje koliko hoce nista mu ne treba pustitiDonieBrasco wrote: ↑04/04/2025 11:41 https://www.klix.ba/vijesti/bih/predsta ... /250404076
Na redu Dom naroda i Dragan Covic, gdje prica staje jer ce ovaj ucjenivati sa IZ.
Koji je to spin ne znam koju bih rijec upotrijebio
Ovakvim zahtjevima Covica i grupevrsi se Dodikizacija i sva borba protiv niza ogromnog niza krivicnih dijela koje je Dodik uradio svih ovih godina pada u vody
- lord-executioner
#24104 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Gledam ovu sjednicu DN sad, i cekam hoce li ovi bosnjacki delegati biti p...e ili ce srusiti kvorum i ostaviti Covketa na liniji - prvo rekonstitucija vlasti, pa onda prica o izbornom.Moenx wrote: ↑04/04/2025 11:49Ma neka ucjenjuje koliko hoce nista mu ne treba pustitiDonieBrasco wrote: ↑04/04/2025 11:41 https://www.klix.ba/vijesti/bih/predsta ... /250404076
Na redu Dom naroda i Dragan Covic, gdje prica staje jer ce ovaj ucjenivati sa IZ.
Ovakvim zahtjevima Covica i grupevrsi se Dodikizacija i sva borba protiv niza ogromnog niza krivicnih dijela koje je Dodik uradio svih ovih godina pada u vody
- Rejhana
#24105 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
KraljicaIzJajca wrote: ↑04/04/2025 11:32
Hvala, tanka sam sa detaljima BiH političkih lopova, ali sam ju je jutros prvi put pogledala na ovom tweet. Inače ljude kužim brzo. Škiljavi i Benjamina K. su mi na listi,od momenta osobne gadljivosti na prvi pogled ka njima.
Ni ja Benjaminu ne mirišem. Na prvu naivan izgled, onaj zbunjeni i nevini pogled, rekla bi dobrica, na hljeb je namazati, a ovamo premazana svim bojama, lukava, žednu bi te preko vode prevela.
To je ta hinjena i lažna prijetvornost koju na kilometar namirišem kod ljudi.
-
doktor78
#24106 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne bih se složio.Romanija wrote: ↑04/04/2025 11:21Ovo ko da je pisao sin Nenada Kecmanovica, ili babo mu sam.dr_Evil wrote: ↑04/04/2025 10:43U tome je sva sustina, i ovaj guslar sta ti je odgovorio u kilometarskom postu je stvari istumacio na svoj, i pogresan nacin.toska wrote: ↑02/04/2025 02:25
Da ne citiram sve, pitanje: Da li se sjećaš 91. i 92. i koliko si tad imao uvid u stvarno stanje u BiH?
Drugo, pričati o tim godinama, a bez uloge Beograda je besmisleno, primjer, zašto su Arkanovci morali doći i "oslobođati" Bijeljinu , Zvornik..početkom aprila 92. Za ulogu JNA koja je iskorištena za ciljeve Beograda je suvišno pisati.
Dakle, situacija sa srpskim plebiscitom i kasnije BiH referendumom nije bila kakvu je opisuješ.
Bez Beograda i njegove politike i ciljeva ne bi bilo rata u BiH.
Za ostalo u postu mogu se složiti.
Da su radikalni Srbi zeljeli da ostanu u Jugoslaviji, Milosevic bi Bosnu pregazio za 10 dana. Nakon sto je JNA usla u Bijeljinu, Visegrad, Zvornik, i gdje vec ne bez ispaljenog metka, jedino sta je trebala da uradi je da kaze "od danas ste gradjani Jugoslavije, zivite i radite kao sto ste i do sada, JNA garantuje sigurnost". Vecina Bosnjaka ne bi ni reagovala, Jugoslavija je svakako bila nasa drzava koja se volila, a naucili i navikli smo zivjeti kao dio vecinh drzava/carstava, i u zajednistvu. Umjesto toga dobili smo jame, logore za silovanja, i zlocine kakve ni u najludjim hororima nije moguce prikazati, od tog trena je bilo jasno da je na snazi etnicko ciscenje i bitka za zivu glavu. Dakle sve te price kako je Srbin gledao Beograd mogu se okaciti macku o rep.
Onaj nivo toksičnosti koji promoviše prof.emeritus sa stranica "Politike" je teško dostići, eventualno Rajko Vasić to može.
- dr_Evil
#24107 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dobro da se ne lazemo, vec je taj argument upotrebljen vise putalord-executioner wrote: ↑04/04/2025 11:55Gledam ovu sjednicu DN sad, i cekam hoce li ovi bosnjacki delegati biti p...e ili ce srusiti kvorum i ostaviti Covketa na liniji - prvo rekonstitucija vlasti, pa onda prica o izbornom.Moenx wrote: ↑04/04/2025 11:49Ma neka ucjenjuje koliko hoce nista mu ne treba pustitiDonieBrasco wrote: ↑04/04/2025 11:41 https://www.klix.ba/vijesti/bih/predsta ... /250404076
- MarshalDodik
#24108 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A jesil zavrsio fakultet politickih nauka?Truba wrote: ↑04/04/2025 11:31 e jbg nisam znao da je i sabina konstrukt
ali sama činjenica da je išla studirati kod gospodaraa (kao i kolinda)
dovoljno govori
jbg
nama obicnim ljudima u politici nema mjesta
10 godina volontiranja u stranci mi je donijelo samo da sam znao sve klosare oko opcine novo sarajevo
i socijalne slucajeve jer sam im nosao pakete
dok su drugi radili na svom probitku u pravim strankama ( sda hdz i snsd)
Ako nisi ne znam sta ces uopste u i oko politike ako ti ona nije bila cilj vec sredstvo.
Ako si zavrsio taj faks i ovako prosao onda zalim slucaj.
Obicni narod ne bi smio da moze u politiku pravo ni iz cega osim ako ga politka ne pozove u svoje redove a oni to naivno prihvate.
Takvim preporucujem da se i dalje bave svojim poslovima od 10-12 radnih sati ili bijeg ka zapadu. Politika ce se takvim dugorocno napraviti njesra od zivota ako ne budu spremni da hodaju po septickoj jami.
Politika poziva ugledne i drustveno visokokotirajuce građane koji su nekompromitovani kao sto su dugogodisnji ljekari ili profesori na fakultetima.
90 % njih naivno uđe u politiku gdje sluze kao marionete koje donose glasove a poslije se sustinski nista ne pitaju tek rijetki dobiju priliku da donose odluke.
- Rejhana
#24109 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
DaysleepeR wrote: ↑04/04/2025 11:44
Čudićka i SDP su ovdje samo usput pomenuti kako bi ih se vezalo za ovo, a zapravo ništa konretno tu za njih ne piše.
Nemojte uzimati insinuacije zdravo za gotovo i za iste vezati nekakve priče koje ničim nisu potkrijepljene.
Sve je to uvezano u jednu te istu matricu. Odron i kanalizacija.
A za Nikšića je pored afera Energoinvest i instaliranje brata u javno preduzeće dovoljno i ovo da znam o kakvoj se ljigi i karakteru od čovjeka radi.
Zločin u selu Bradina: Ubijali civile, batinali do smrti, sjekli uši...
https://zurnal.info/clanak/ubijali-civi ... ...-/20825
Ševko je rek’o – šta se ovdje kriješ! Izlazi napolje! I čovjek je izašao i pošao deset metara od kuće. Ševko je rekao ubijte ovo četničko govno i okrenuo se na desnu stranu, gdje sam ja stajao. I ja sam opalio iz puške i čovjek je pao na zemlju”, zapisao je u maju 1995. godine u svom dnevniku Miralem Macić, ratni pripadnik Stanice javne bezbjednosti Konjic.
Ševko iz Macićevog dnevnika je, zapravo, Šefik Nikšić, ratni zamjenik načelnika Službe javne bezbjednosti Konjic i poratni biznismen u tom gradu. Sa još dvanaest osoba uhapšen je u jutrošnjoj akciji SIPA-e. Tužilaštvo BiH sumnjiči ga da je naredio ubistva civila srpske nacionalnosti u selu Bradina.
Hamed Lukomirak zvani Pjevac bivši je pripadnik diverzantske jedinice Akrepi. Svjedoci Tužilaštva BiH su potvrdili da je upravo Lukomirak odsjekao uho izvjesnom zarobljeniku Đođiću. I on je jutros uhapšen zbog sumnje da je počinio ratne zločine nad konjičkim Srbima.
Kada je 2012. godine intenzivirana istraga Tužilaštva BiH, Lukomirak je od Vlade Federacije BiH dobio donaciju u iznosu od 2.000 KM. Odluku je potpisao bivši premijer Nermin Nikšić, čiji je stric Šefik Nikšić uhapšen zajedno sa Lukomirakom, s kojim se lider SDP-a BiH u posljednje vrijeme intenzivno družio.
Što je rekao Hadžidedić za njega, "radi se o jednoj bezličnoj masi..."
-
1Dante1
#24110 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
hahaha kako ih bjelogrli sup nasamari. Sada ce bosnjaci bit ti koji blokiraju rad doma naroda bez kvoruma hahahahhahahahahahahaha
- Rejhana
-
1Dante1
#24112 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nevjerovatno koliko mi ne zasluzujemo drzavu. Sram i stid treba da nas je pojedinano svakoga. Kakvu smo mi drzavu izgradili i kakvo smo povjerenje dali debilima, bez obzira koje je ime.
Znam da ce se botovi nasladjivati, ali sada glabaju svi kitu one dvojice. Prosto nevjerovatno.
Znam da ce se botovi nasladjivati, ali sada glabaju svi kitu one dvojice. Prosto nevjerovatno.
-
Dimu1927
#24113 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Treba relaksirat odnose, i hrvatima dat sta traze, pa cemo i nekog novog dodika dobiti
Ne znamo se sa parazitima obracunat u nasim institucijama a ocekujemo od lobiranja nekakvog da stranci nesto rade... heljp baznia
Ne znamo se sa parazitima obracunat u nasim institucijama a ocekujemo od lobiranja nekakvog da stranci nesto rade... heljp baznia
-
Dr Arsla
#24114 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
PC se sutra priključuje vojnom sporazumu Srbije i Mađarske . Dodik ide do kraja. Kad će Sipa krenuti po njega ?
-
PM72
#24115 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nikad.Još ćemo ga molit da sjedne da pregovara.Ipak je majstor spletki...a Čović je profesor
-
Dr Arsla
#24116 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Još ćemo na kraju moliti Đuru da nam oprosti što nas je tukao
- Prpa.ba
#24117 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Novi pregovaraci dobijaju samar za samarom, a sve sto umiju je okretanje drugog obraza za dodatno samaranje.
Dajte gasite ovu emisiju
Dajte gasite ovu emisiju
-
kudrilo
#24118 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Čović
Treba birati još 25 god hrvatskog člana i dan nakon što umre usvojiti zakon, da ga ne vidi očima on.
Treba birati još 25 god hrvatskog člana i dan nakon što umre usvojiti zakon, da ga ne vidi očima on.
-
splinter
-
doktor78
#24120 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sjajan manevar. Osovina Čović-Dodik i dalje funkcioniše besprijekorno.
- no_sekirli
#24121 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sad džuma i(li) ručak.
Nema žurbe.
Nema žurbe.
-
Peryton_
#24122 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kakav su tandem Covke i Doda, to ce predavati na fakultetu.
- dulekrele
#24123 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
MarshalDodik wrote: ↑04/04/2025 12:11A jesil zavrsio fakultet politickih nauka?Truba wrote: ↑04/04/2025 11:31 e jbg nisam znao da je i sabina konstrukt
ali sama činjenica da je išla studirati kod gospodaraa (kao i kolinda)
dovoljno govori
jbg
nama obicnim ljudima u politici nema mjesta
10 godina volontiranja u stranci mi je donijelo samo da sam znao sve klosare oko opcine novo sarajevo
i socijalne slucajeve jer sam im nosao pakete
dok su drugi radili na svom probitku u pravim strankama ( sda hdz i snsd)
Ako nisi ne znam sta ces uopste u i oko politike ako ti ona nije bila cilj vec sredstvo.
Ako si zavrsio taj faks i ovako prosao onda zalim slucaj.
Obicni narod ne bi smio da moze u politiku pravo ni iz cega osim ako ga politka ne pozove u svoje redove a oni to naivno prihvate.
Takvim preporucujem da se i dalje bave svojim poslovima od 10-12 radnih sati ili bijeg ka zapadu. Politika ce se takvim dugorocno napraviti njesra od zivota ako ne budu spremni da hodaju po septickoj jami.
Politika poziva ugledne i drustveno visokokotirajuce građane koji su nekompromitovani kao sto su dugogodisnji ljekari ili profesori na fakultetima.
90 % njih naivno uđe u politiku gdje sluze kao marionete koje donose glasove a poslije se sustinski nista ne pitaju tek rijetki dobiju priliku da donose odluke.
- no_sekirli
- 512MB
#24125 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zar ima ko da će potpisat Čoviću kapitulaciju države?
Ni za živu glavu. Neka sve stoji do izbora, i onda biti pametan.
Ni za živu glavu. Neka sve stoji do izbora, i onda biti pametan.