Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#23926 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Iz keca u dvicu :lol:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/njemack ... /250403082

Tacno iz sata u sat se situacija mijenja :lol:
Styling

#23927 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

upitan wrote: 03/04/2025 16:43 Citam komentare i sada po nekima mi cemo ovim politickim diletantima traziti opravdanje sta bi bilo-kad bi bilo i kriviti opoziciju za njihovo neznanje ili nesposobnost.
Ovo se SDA i DF nije desilo u mandatu,Dodik je morao odustati i cekati al na kraju docekati trojkase.
Trojka je naivno i gladna fotelja omogucila da Dodik danas radi ovo sto radi a pocelo je u VM...
A zavrsilo je kod OSE i smjenama u SIPI.
https://faktor.ba/bosna-i-hercegovina/a ... ast/215538

Oni moraju preuzeti odgovornost za sve sto se desava jer su vlast - osim ako nisu i tu gutali zabe i napravili neki dogovor a npr. Hrvatskoj FBiH a tzv.rs. Srbiji..
Dakle,sa potpunim pravom je njih Dodik nazvao "Izvodjaci radova" samo nismo vjerovali.

Trojka nema hrabrost traziti od institucija ili vrsiti pritisak da rade svoj posao.
Medjutim kada se radilo o drugim slucajevima i vrsenja pritiska na Sud i Tuzilastvo BiH-tada je kifla drzao po nekoliko press u samo da nekoliko dana.
Danas on uglavnom pise statuse po drustvenim mrezama,pokazivajuci kukavicluk i neznanje a u sustini ceka da stranci ponude i nadju rjesenje.
Dakle postoji realna mogucnost da su trojkasi ucijenjeni, da imaju strah od moguceg sukoba a to samo pokazuje njihovu nesposobnost za upravljanjem vaznim procesima.
Bit cu jako sretan ako sacuvamo FBiH sa ovim diletantima a oni budu daleko od vlasti jer meni je ocigledno da sa ovakvom trojkom gubimo dio al i ovakvu BiH.
Zovite me slobodno najvecim BOT-om, jer uz sve okolnosti ne slazem se sa ovim nacinom upravljanja drzavom BiH a da se razumijemo ne slazem se sa pogresnim potezima SDA al tada su i ovi diletanti bili tamo pa mi je jasnije zasto su neki potezi copy/paste kao danas..
Znači, predlažeš da Dino, Forto i Nikšić idu da hapse Dodika i ekipu.
Tony Soprano

#23928 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Tony Soprano »

Ove sankcije Njemacke i Austrija znace bukvalno nista, jer moze uci u madjarsku, provozati se do Njemacke i slikati se tamo i nazad preko madjarske, srbije u BiH :roll:
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#23929 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

_BataZiv_0809 wrote: 03/04/2025 17:09 Iz keca u dvicu :lol:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/njemack ... /250403082

Tacno iz sata u sat se situacija mijenja :lol:
Ovo nista ne znaci.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#23930 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

Ili
Cekaj malo

Ako npr. nekom kriminalcu zabrane ulazak u Njemacku to znaci zabranu ulaska u Sengen automatski

Sjecate se one situacije sa onim glumcem ih Srbije sto su zabranili ulazak u HR, odmah to vazi i za cijeli Sengen.
Prpa.ba

#23931 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Bas ce ga i to plaho pogoditi. :mrgreen:
1Dante1

#23932 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 1Dante1 »

TomANDJerry wrote: 03/04/2025 15:51 Oni bi u roku od 5 godina pokupovali 70% teritorije Brcko distrikta, tamo naselili 50.000 ljudi kojima bi glavni hobi bio streljastvo i postavili protuzracnu odbranu ako bilo tko bez dozvole proba da preleti --- pucaj.
Dosadni ste s ovim. Toga kod nas nema, a jos gore, prozivaju se ljudi direktno koji odluce da kupe nekretninu u rs i to najpogavnim komentarima "sta ces medju genocidasima".
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#23933 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

upitan wrote: 03/04/2025 16:43 Citam komentare i sada po nekima mi cemo ovim politickim diletantima traziti opravdanje sta bi bilo-kad bi bilo i kriviti opoziciju za njihovo neznanje ili nesposobnost.
Ovo se SDA i DF nije desilo u mandatu,Dodik je morao odustati i cekati al na kraju docekati trojkase.
Trojka je naivno i gladna fotelja omogucila da Dodik danas radi ovo sto radi a pocelo je u VM...

Oni moraju preuzeti odgovornost za sve sto se desava jer su vlast - osim ako nisu i tu gutali zabe i napravili neki dogovor a npr. Hrvatskoj FBiH a tzv.rs. Srbiji..
Dakle,sa potpunim pravom je njih Dodik nazvao "Izvodjaci radova" samo nismo vjerovali.

Trojka nema hrabrost traziti od institucija ili vrsiti pritisak da rade svoj posao.
Medjutim kada se radilo o drugim slucajevima i vrsenja pritiska na Sud i Tuzilastvo BiH-tada je kifla drzao po nekoliko press u samo da nekoliko dana.
Danas on uglavnom pise statuse po drustvenim mrezama,pokazivajuci kukavicluk i neznanje a u sustini ceka da stranci ponude i nadju rjesenje.
Dakle postoji realna mogucnost da su trojkasi ucijenjeni, da imaju strah od moguceg sukoba a to samo pokazuje njihovu nesposobnost za upravljanjem vaznim procesima.
Bit cu jako sretan ako sacuvamo FBiH sa ovim diletantima a oni budu daleko od vlasti jer meni je ocigledno da sa ovakvom trojkom gubimo dio al i ovakvu BiH.
Zovite me slobodno najvecim BOT-om, jer uz sve okolnosti ne slazem se sa ovim nacinom upravljanja drzavom BiH a da se razumijemo ne slazem se sa pogresnim potezima SDA al tada su i ovi diletanti bili tamo pa mi je jasnije zasto su neki potezi copy/paste kao danas..
:mrgreen:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#23934 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by izvrsni direktor »

_BataZiv_0809 wrote: 03/04/2025 17:24

:mrgreen:
Zaboravio si tipicni dio posta sda botova
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#23935 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Dobro si
Kakav fejl :lol:
PM72

#23936 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PM72 »

Prpa.ba wrote: 03/04/2025 17:21 Bas ce ga i to plaho pogoditi. :mrgreen:
:lol:
Ide do Beograda i pođahkad do Moskve.Orban i Milanović pošalju vojni helikopter po njega.
Znači,ovo će ga pogoditi isto kao kad bi meni zabranili ulazak u USA,Australiju jal Novi zeland.Nit sam bio niti imam namjeru
DonieBrasco

#23937 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

Moje misljenje je dok Donald ne imenuje ambasadora kod nas i onda u zavisnosti kakva bude politka tj. njihovi interes ovo oko Dodika ce se zavrsiti.
Last edited by DonieBrasco on 03/04/2025 17:35, edited 1 time in total.
Hakiz

#23938 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

sehohari wrote: 03/04/2025 17:18 Ili
Cekaj malo

Ako npr. nekom kriminalcu zabrane ulazak u Njemacku to znaci zabranu ulaska u Sengen automatski

Sjecate se one situacije sa onim glumcem ih Srbije sto su zabranili ulazak u HR, odmah to vazi i za cijeli Sengen.
Hm...

Primjer Mađarske i hapšenja Netanijahua po nalogu Međunarodnog Suda Pravde pokazuje da ako neka država nađe interes, ne važi za sve automatski.

Hoće li moći u (opet) Mađarsku ako su Njemačka i Austrija zabranile kod njih?
Last edited by Hakiz on 03/04/2025 17:36, edited 1 time in total.
DonieBrasco

#23939 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

Bas me zanima da li bi jedna drzava EU bila principjelna po pitanju Netanijahua.
1Dante1

#23940 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 1Dante1 »

DonieBrasco wrote: 03/04/2025 17:36 Bas me zanima da li bi jedna drzava EU bila principjelna po pitanju Netanijahua.
Naravno da bi, ako im je to interes. Zasto bi bi neka drzava ganjala univerzalnu pravdu u ovom raspadnutom svijetu?

Interes interes i interes. Ako nnjemci imaju interes za izrahel onda ce s njima biti u partnerstvu. Ako nemaju, ici ce na sanckije.

Pa ni ovo u BIH nije jer nas vole, vec jer se ne poklapa s njihovim interesom.
DonieBrasco

#23941 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

1Dante1 wrote: 03/04/2025 17:38
DonieBrasco wrote: 03/04/2025 17:36 Bas me zanima da li bi jedna drzava EU bila principjelna po pitanju Netanijahua.
Naravno da bi, ako im je to interes. Zasto bi bi neka drzava ganjala univerzalnu pravdu u ovom raspadnutom svijetu?

Interes interes i interes. Ako nnjemci imaju interes za izrahel onda ce s njima biti u partnerstvu. Ako nemaju, ici ce na sanckije.

Sumnjam obzirom na moc Izraela i osvetu samog Izraela i USA prema tim drzavama da bi ga neko u EU uhapiso po nalogu međunarodnog suda,
emmir1

#23942 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by emmir1 »

1Dante1 wrote: 03/04/2025 17:23
TomANDJerry wrote: 03/04/2025 15:51 Oni bi u roku od 5 godina pokupovali 70% teritorije Brcko distrikta, tamo naselili 50.000 ljudi kojima bi glavni hobi bio streljastvo i postavili protuzracnu odbranu ako bilo tko bez dozvole proba da preleti --- pucaj.
Dosadni ste s ovim. Toga kod nas nema, a jos gore, prozivaju se ljudi direktno koji odluce da kupe nekretninu u rs i to najpogavnim komentarima "sta ces medju genocidasima".

Gdje se prozivaju?
1Dante1

#23943 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 1Dante1 »

emmir1 wrote: 03/04/2025 17:44 Gdje se prozivaju?
Gdje god stignes, evo i na ovom forumu. Pogledaj temu istocno sarajevu i komentare raznih mentola kada neko spomene da bi kupio stan tamo.
Thorgerson

#23944 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Thorgerson »

Gdje onaj jedan forumas sto je postavio predvidjanja raspleta dogadjaja na osnovu AI modela.

Bgm kao da je pogodio podosta. :D Mislim da je bas je jedna stavka bas bila sankcija odredjenih zemalja EU.

Bio je ostavio taj post, ne mogu se sjetiti nicka.
statixx

#23945 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by statixx »

Nije trojka izvodjac radova vec je drzava nakaradno uredjena. Ovo su zakuhali Schmidt i pravosudje pod pritiskom USA. Pravosudje je uradilo svoj dio posla, ali su se Dodik i Covic potrudili da pokazu kako su njihove odluke nistavne.

Dodik nije priveden zbog dogovora na relaciji Culum-Karan. Sudska policija je pod MP koje drzi HDZ. Granicna policija je ista prica. Na kraju imas ministarstvo sigurnosti koje drzi Covicev covjek i pod cijom upravom je SIPA. A vidjeli smo i kako je Kristo zurno prihvatila Selaka za ms, a sad seru oko Vukana. Trojka ne moze bog zna sta uciniti, ali barem sutra na DN mogu definitivno odjebati Coviceve igranke.
Hakiz

#23946 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

1Dante1 wrote: 03/04/2025 17:38

Istina.

To, takođe znači da nema smisla potpisivati međunarodne sporazume, ulaziti u međunarodne organizacije i asocijacije itd.

Ako će neka država ulaskom prihvatiti pravila neke asocijacije ili irganizacije i slagati kada joj je u interesu, nije joj vjerovati za bilo šta drugo. A ako ne bude sankcionisana, te asocijacije i organizacije tada nemaju smisla.

Do sada je bio problem najviše Vijeće bezbijednosti UN, zvog veta. Sada je sve na stolu.

Ušli smo u vrijeme u kojem više ništa ne važi, obećanja se krše otvoreno. Sve je virtualno, kako se kome svidi, kako neki interpreter protumači. Šta reče onaj, Fransis Fukujama, kako se zove, kraj civilizacije, kraj istorije?

U pravu je.
Rothmans

#23947 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Rothmans »

Thorgerson wrote: 03/04/2025 17:51 Gdje onaj jedan forumas sto je postavio predvidjanja raspleta dogadjaja na osnovu AI modela.

Bgm kao da je pogodio podosta. :D Mislim da je bas je jedna stavka bas bila sankcija odredjenih zemalja EU.

Bio je ostavio taj post, ne mogu se sjetiti nicka.
Image
sajber87

#23948 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sajber87 »

PM72 wrote: 03/04/2025 17:33
Prpa.ba wrote: 03/04/2025 17:21 Bas ce ga i to plaho pogoditi. :mrgreen:
:lol:
Ide do Beograda i pođahkad do Moskve.Orban i Milanović pošalju vojni helikopter po njega.
Znači,ovo će ga pogoditi isto kao kad bi meni zabranili ulazak u USA,Australiju jal Novi zeland.Nit sam bio niti imam namjeru
Isto se ovako pricalo i za americke sankcije, bukvalno ista prica u javnosti bila pa se ispostavilo da bas i nije tako. Dzaba sto smo pricali polako nece bas biti tako kako nas snsdovci i sda bratija preko svojih medija i botova ubjedjuju. Nas narod sve najbolje zna, taaa ce baaa svabo i amer mile i ne putuje tamo nista mu nije ovo. :mrgreen:
Jedino mi je zao sto kad sve ovo jednom zavrsi, svi sdfa mediji "novinari" botovi nece priznati koliko su trovali raju i lagali nego ce se samo presaltati na nove lazi i manipulacije a ovo zaboraviti kako da nikad nije ni bilo. Modus operandi kleptodesnicarskih elita
KraljicaIzJajca

#23949 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by KraljicaIzJajca »

Bosanski_kralj wrote: 03/04/2025 14:56
DonieBrasco wrote: 03/04/2025 14:55 Kad mozemo ocekivati imenovanje americkog ambasadora kod nas ?
Što bi prpa rekao, za nas će ambasador biti onaj što je imenovan za Srbiju. :izet:
Pišete gluposti, pisala sam i Prpi, US ambasada ima čovjeka koji obavlja dužnosti ambasadora, zato nije potrebna asistencija US ambasadora iz Srbije, a istom je majka dalmatinka a otac crnogorac. US ambasada u Sarajevu radi normalno, imam njihovo državljanstvo, nedavnu korespondeciju, sve radi normalno.
Dr Arsla

#23950 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dr Arsla »

Znači sad više ne čekamo srbijanske studente nego američkog ambasadora. Trebamo promjeniti ime nacije u Čekaoci
Post Reply