mishic wrote: ↑03/04/2025 15:11
Sve ja to i još puno toga za nas nepovoljnog dobro znam ali takođe znam i da crnija situacija teško može biti od one koja je već bila i o kojoj ovdje diskutujemo. Tadašnji agresor je imao "zeleno svjetlo", dobro se i dugo pripremao a mi smo čekali da nam dođe u avliju da bi reagovali. Sem toga onakvu i onoliku prednost nikada više potencijalni agresor neće i ne može ostvariti uključujući i onaj embargo koji je nama vezao ruke. A ovi što sada imaju "prednost" oko Ustava dovoljno su se kompromitovali da više i pojedina afrička plemena znaju ko je ko i na čemu ko ovdje insistira. A i tada je sve s onu stranu Drine bilo na raspolaganju Mladiću i Karadžiću.
Ja bih ocekivao isti embargo od Europe, a sto se tice USA oni su trenutno nejasni. Ne znam misko na osnovu cega mislis da smo u boljoj situaciji, teritorij koji branimo je mnogo manji, ali upitno da li iko zeli u ovoj fazi, i sada da ga napada, oni su vise u fazi legalizacije onog otetog, a u nekoj drugoj mislim da slijedi napad. Dakle mi smo sada u fazi spasavanja ljudi koji su na toj tvorevini, i pokusaja povrata babovine, te ocuvanja drzave. Da li se to razlikuje od banjaluckog stopa 95-e u ocima tih nekih sta bi nam dodali kakvu pusku. Nama moze biti spas u jacanju namjenske industrije, i opskrbe materijalom iste za par godina rata.
Ma mislim suluda je prica, ali eto, helem nejs. Halali.