Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
duh_sa_sjekirom

#23551 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by duh_sa_sjekirom »

DonieBrasco wrote: 02/04/2025 20:52
duh_sa_sjekirom wrote: 02/04/2025 20:49 Pravi tajming za hapšenje mileta bio je nakon podrške koju je uputio Rubio.
Ovo kasnije je razvodnjavanje, kupovina vremena, preuzimanje inicijative...
BiH, nažalost, nema političara ni sa znanjem ni sa vizijom ni sa mudima...
Elem, zabi ga dodo bh sluntama do jaja
Aferim!
A ko je kriv sto je sve i jedna instucija kompromitovna zna se pod cijom kontrolom i sto nije bilo hapsenja ?

Sta se vise pametuje kad je jasno zasto nije bilo, zbog straha od navodnog sukoba akencija, a da ne idemo dalje.
Ma ja...uvijek je neko drugi kriv a nikad onaj koji prima platu za to...logično, što bi se on miješao u svoj posao kad plata ide svakako
anelsol

#23552 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by anelsol »

sajber87 wrote: 02/04/2025 20:40 Moze li neko da napise sta bi se dobilo hipoteticki da mileta privedu recimo sutra i da nikome dlaka sa glave ne fali, sta bi to znacilo za bosnu i za dejton, eto ako moze bio bi zahvalan :mrgreen:
Za početak bi obični ljudi vidjeli da ima države i da niko nije iznad zakona.... a to da bi zaustavio secesionističke politike, rušenje ustavnog poretka, cijepanje države, smanjio strah od sukoba, smanjio strah da ćemo biti proksi u sukobu istok-zapad...to je onako dodatak.
sajber87

#23553 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sajber87 »

Casual's wrote: 02/04/2025 20:42
sajber87 wrote: 02/04/2025 20:40 Moze li neko da napise sta bi se dobilo hipoteticki da mileta privedu recimo sutra i da nikome dlaka sa glave ne fali, sta bi to znacilo za bosnu i za dejton, eto ako moze bio bi zahvalan :mrgreen:
Joj sto se mijenja narativ. Za dva mjeseca na ovoj temi ce sw pisati kako SIPA i US nisu uopce potrebni i da nista od njih nema. Te da je vrijeme za gasenje OHRa. :mrgreen:
Ja ga ne mjenjam, jedan sam od rijetkih koji je odmah rekao da ne bi bio za brzo hapsenje i da je pritisak vazniji jer ima jos posla da se uradi sa slobode. :mrgreen:
BadBoy

#23554 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BadBoy »

sajber87 wrote: 02/04/2025 20:53
BadBoy wrote: 02/04/2025 20:38
sajber87 wrote: 02/04/2025 20:27
Mislis da razvaljuje :wink: . Nije bas sve onako kako se cini na prvi pogled. Ovo sa rusijom ce potrajati jos sam 2022 nakon pocetka agresije na ukrajinu napisao a po meni bi se moglo zavrsiti raspadom iste. Ono sto znaju da rade i sto im priznajem je manipulacija masama. U toj vrsti lobotomije ekstremni desnicari, fasisti, autokrati su majstori svuda na svijetu i u to ulazu sve.
Sto se tice institucija, one rade koliko mogu, mi ne zivimo u danskoj neko u dejtonskoj bosni gdje je 30 godina nacionalistickog izivljavanja doslo na naplatu. Ovo sto rade zadnjih dvije godine meni je ok, naravno postoji pomoc zapada sto je jako vazno
Ne mislim nego vidim. Samo ga se podcjenjuje. Od ranih 2000tih, kada je konsolidovao svoju moć i malo vratio snagu ruskoj državi, lagano realizuje Duginove Osnove Geopolitike. Isto kao i sa Dodikom, zapad ga je podcjenjujivao, pa ignorisao, a onda na kraju i propustio šansu 2022-2023 da uništi. Trenutno i on vodi i diktira tempo.
Naprotiv shvata ga se veoma ozbiljno, evo recimo prvi trampov mandat dodje tramp i kaze 2% gdp za odbranu evropljani se hvataju za glavu kazu puno je i dobijemo agresiju na ukrajinu(mislis da ameri nisu znali :mrgreen: ), sada dodje i kaze 5% mislis da je onako receno ;-). Tramp ce najvise stete nanijeti samoj americi (mislim da ce udariti na iran u svom mandatu) i to me zalosti jer ako neko gotivi amere taj sam, ali napravice jednu dobru stvar, probudice evropu koja ce okrenuti sebi i morati da se uhvati u kostac sa putinovom petom kolonom u svojim redovima a to su sve desnicarskokoruptive opcije kojih ima u svim drzavama eu prakticno. Ne bi me cudilo i da recimo nekad u narednih 5 do 10 godina i englezi ponovo udju u eu koja ce se morati reformisati. Turbulentna su vremena i mi kao narod moramo biti uz demokratske snage,
Trump je Putinov projekat. Nema sumnje da mi moramo težiti uz demokratske i zapadne snage, ali te snage su trenutno u 2025. nikad slabije. Nažalost, tako je, doveli su se u tu situaciju, protivnik nije spavao.
DonieBrasco

#23555 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

duh_sa_sjekirom wrote: 02/04/2025 20:55
DonieBrasco wrote: 02/04/2025 20:52
duh_sa_sjekirom wrote: 02/04/2025 20:49 Pravi tajming za hapšenje mileta bio je nakon podrške koju je uputio Rubio.
Ovo kasnije je razvodnjavanje, kupovina vremena, preuzimanje inicijative...
BiH, nažalost, nema političara ni sa znanjem ni sa vizijom ni sa mudima...
Elem, zabi ga dodo bh sluntama do jaja
Aferim!
A ko je kriv sto je sve i jedna instucija kompromitovna zna se pod cijom kontrolom i sto nije bilo hapsenja ?

Sta se vise pametuje kad je jasno zasto nije bilo, zbog straha od navodnog sukoba akencija, a da ne idemo dalje.
Ma ja...uvijek je neko drugi kriv a nikad onaj koji prima platu za to...logično, što bi se on miješao u svoj posao kad plata ide svakako
Zna se ko je kriv, ko upavlja, sjedi u SIPA, ostalim agencijama, ko je u OS-BiH i dalje, i zasto ti ljudi ne rade svoj posao.

Hajde mozemo se sloziti da je napeto da bi ovi iz MUP RS mogli da daju otpor silom, ali opet zasto nista ne funkcionise.

Ovdje se samo zeli svesti na to da je za sve kriva Trojka sto ovaj nije uhapsen.
sajber87

#23556 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sajber87 »

noviforumas wrote: 02/04/2025 20:44
To bila potvrda postojanja drzave, za pocetak. Onako generalno, kad u nekoj drzavi imas pobunjenike, njih drzava hapsi.
Ok ali sta se mijenja, sta se po tebi desava u rs mjenja li se sta, kako donijeti drzavni zakon o drzavnoj imovini npr kako regulisati drzavni dom naroda blokade i sl.
Opcija koji zagovaras je sjase kurta da uzjase murta. Ljudi ne shvataju da je ovdje sistem kljucni problem i da on produkuje nacionalisticke elite kao na traci. Ima li neko ideju kako ga promjeniti :mrgreen:
sajber87

#23557 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sajber87 »

Romanija wrote: 02/04/2025 20:48
Bilo bi mnogo manje ekoa u medijima koji prenose njihove remetilacke svakodnevne izjave, sli sustinski dejtonska BiH ne bi nista funkcionalnija drzava. Ja bih isao i korak dalje, a svi mi kazu da sam pre-pesimistican, da se BiH vrati na svoje pre 1990 opstinsko ustrojvstvo, sa ovom ekipom politicara i stanjem drustva ne bi bilo nikakve bitne promjene, sto je zastrasujuce.
Ovakav dejton produkcijom najgoreg nacionalistickog politickog zla snsd sda hdz( koji zele status quo) itd ne da milimetra naprijed. Znaci treba se mijenjati, imas dvije opcije, da to nacionalisticko zlo sjedne pa se dogovori ili de se desi neko sranje , trece opcije nema. Sta mislis da je realnije i sta mislis da se sad dogadja :mrgreen:
last mohicans

#23558 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by last mohicans »

Ko je dao sigurnosne agencije četama, sad se očekuje da iste te agencije na čijim su pozicijama Srbi ne odaju povjerljivost tajne operacije hapšenja Dodika? Pomalo smo zaboravni. Prvi to DK očekuje :lol: Sad ga Vukan i Drasko trebaju spašavati :lol: u skidanju odmetnutih direktora, a bagere najavio ima ihihi..
sajber87

#23559 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sajber87 »

anelsol wrote: 02/04/2025 20:55
Za početak bi obični ljudi vidjeli da ima države i da niko nije iznad zakona.... a to da bi zaustavio secesionističke politike, rušenje ustavnog poretka, cijepanje države, smanjio strah od sukoba, smanjio strah da ćemo biti proksi u sukobu istok-zapad...to je onako dodatak.
Ovakav dejton nikad nece zaustaviti secesionisticke politike naprotiv.
Prpa.ba

#23560 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Vukanović je kazao da nije zadovoljan sastankom.

- Nisam zadovoljan, a zašto, pitajte gospodina Čovića - kazao je.

- Znate kako, danas sam rekao što se mene tiče, razgovori su završeni. Ja ne mislim, ja sam došao i rekao sam danas što imam reći ako žele ljudi da nastave da se valjaju u blatu.
Covke eliminira Vukanovica, sve lijeze na rudu. :wink:
KraljicaIzJajca

#23561 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by KraljicaIzJajca »

A što tek treba pomisliti na alarmantnu izjavu Heleza , o crtanju BiH karte od strane probosanskih ličnosti!
last mohicans

#23562 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by last mohicans »

Vukan se začešljo za fotelju, njemu je to primat. Samo jebe ga Čovke.
Altsa

#23563 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Altsa »

Cirlo po uputama laktasenka razbija mogucu novu koaliciju. To je sada sasvim izvjesno. Trojka bez ikakve strategije.
Last edited by Altsa on 02/04/2025 21:09, edited 1 time in total.
MarshalDodik

#23564 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by MarshalDodik »

sajber87 wrote: 02/04/2025 21:01
Romanija wrote: 02/04/2025 20:48
Bilo bi mnogo manje ekoa u medijima koji prenose njihove remetilacke svakodnevne izjave, sli sustinski dejtonska BiH ne bi nista funkcionalnija drzava. Ja bih isao i korak dalje, a svi mi kazu da sam pre-pesimistican, da se BiH vrati na svoje pre 1990 opstinsko ustrojvstvo, sa ovom ekipom politicara i stanjem drustva ne bi bilo nikakve bitne promjene, sto je zastrasujuce.
Ovakav dejton produkcijom najgoreg nacionalistickog politickog zla snsd sda hdz( koji zele status quo) itd ne da milimetra naprijed. Znaci treba se mijenjati, imas dvije opcije, da to nacionalisticko zlo sjedne pa se dogovori ili de se desi neko sranje , trece opcije nema. Sta mislis da je realnije i sta mislis da se sad dogadja :mrgreen:
Zbog tog je i razocarenje najvece jos od aprilskog paketa.
Odlicna je prilika bila sad kad "tronozac" nije bio vlast da se konacno dese neke tektonske promjene tipa hapsenje i zatvor tri vodeca covjeka rsa.
I ova druga garnitura pro bih strane pokazala je srednjak OHR-u.
sajber87

#23565 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sajber87 »

BadBoy wrote: 02/04/2025 20:56
sajber87 wrote: 02/04/2025 20:53
BadBoy wrote: 02/04/2025 20:38

Ne mislim nego vidim. Samo ga se podcjenjuje. Od ranih 2000tih, kada je konsolidovao svoju moć i malo vratio snagu ruskoj državi, lagano realizuje Duginove Osnove Geopolitike. Isto kao i sa Dodikom, zapad ga je podcjenjujivao, pa ignorisao, a onda na kraju i propustio šansu 2022-2023 da uništi. Trenutno i on vodi i diktira tempo.
Naprotiv shvata ga se veoma ozbiljno, evo recimo prvi trampov mandat dodje tramp i kaze 2% gdp za odbranu evropljani se hvataju za glavu kazu puno je i dobijemo agresiju na ukrajinu(mislis da ameri nisu znali :mrgreen: ), sada dodje i kaze 5% mislis da je onako receno ;-). Tramp ce najvise stete nanijeti samoj americi (mislim da ce udariti na iran u svom mandatu) i to me zalosti jer ako neko gotivi amere taj sam, ali napravice jednu dobru stvar, probudice evropu koja ce okrenuti sebi i morati da se uhvati u kostac sa putinovom petom kolonom u svojim redovima a to su sve desnicarskokoruptive opcije kojih ima u svim drzavama eu prakticno. Ne bi me cudilo i da recimo nekad u narednih 5 do 10 godina i englezi ponovo udju u eu koja ce se morati reformisati. Turbulentna su vremena i mi kao narod moramo biti uz demokratske snage,
Trump je Putinov projekat. Nema sumnje da mi moramo težiti uz demokratske i zapadne snage, ali te snage su trenutno u 2025. nikad slabije. Nažalost, tako je, doveli su se u tu situaciju, protivnik nije spavao.
Vidjecemo kad se zavrsi, utakmica traje. Ameri su imali u svojoj istoriji mnogo teskih situacija( gradjanski rat, velika ekonomska kriza, ubistvo kenedija itd) i nakon svake su ucili i izlazili jaci. I ovaj napad na njihovu demokratiju ce prezivjeti, stradace bice steta pocinjena ali proci ce i naucice gdje je feler demokratije koju koriste autokrate( vjerovatno je ona sokratova definicija :mrgreen: ) i promjenice se
MarshalDodik

#23566 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by MarshalDodik »

Prpa.ba wrote: 02/04/2025 21:04

- Znate kako, danas sam rekao što se mene tiče, razgovori su završeni. Ja ne mislim, ja sam došao i rekao sam danas što imam reći ako žele ljudi da nastave da se valjaju u blatu.
Ali zar nije sve proslo ok prema Niksicu i Konakovicu .
Kome vjerovati?
Altsa

#23567 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Altsa »

MarshalDodik wrote: 02/04/2025 21:09

Kome vjerovati?
Vise vjerujem Vukanu. Odnosno trojci ne vjerujem nista.
anelsol

#23568 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by anelsol »

sajber87 wrote: 02/04/2025 21:03
Sve je do ljudi. I dejton ima svoje mehanizme. To što ih naši političari ne koriste ili ih ne znaju iskoristiti je problem svih nas kojima je stalo do ove zemlje.
KraljicaIzJajca

#23569 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by KraljicaIzJajca »

Altsa wrote: 02/04/2025 21:07 Cirlo po uputama laktasenka razbija mogucu novu koaliciju. To je sada sasvim izvjesno. Trojka bez ikakve strategije.
Kad su Bošnjaci imali strategije tokom 30plus godina?
sajber87

#23570 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sajber87 »

MarshalDodik wrote: 02/04/2025 21:08
sajber87 wrote: 02/04/2025 21:01
Romanija wrote: 02/04/2025 20:48 Bilo bi mnogo manje ekoa u medijima koji prenose njihove remetilacke svakodnevne izjave, sli sustinski dejtonska BiH ne bi nista funkcionalnija drzava. Ja bih isao i korak dalje, a svi mi kazu da sam pre-pesimistican, da se BiH vrati na svoje pre 1990 opstinsko ustrojvstvo, sa ovom ekipom politicara i stanjem drustva ne bi bilo nikakve bitne promjene, sto je zastrasujuce.
Zbog tog je i razocarenje najvece jos od aprilskog paketa.
Odlicna je prilika bila sad kad "tronozac" nije bio vlast da se konacno dese neke tektonske promjene tipa hapsenje i zatvor tri vodeca covjeka rsa.
I ova druga garnitura pro bih strane pokazala je srednjak OHR-u.
Hapsenje dodika sad nije tektonska promjena, tektonska promjena je npr zakon o zabrani sipe suda bih na teritoriji manjeg bosanskog entiteta rs, novi ustav rs, mozda zakon o granicnoj policiji rs, drzavna imovina, izborni zakon rs a itd :mrgreen:
Prpa.ba

#23571 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

MarshalDodik wrote: 02/04/2025 21:09 Ali zar nije sve proslo ok prema Niksicu i Konakovicu .
Kome vjerovati?
Pssst, to je dio master plana. Cilj je da se Dodik opusti dok mu se steze obruc.

:lol:
1Dante1

#23572 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 1Dante1 »

Vceras novi zanimljiv momenat. U pressingu vukanovic totalno razocaran, vec naginje na pricu "kao ja ne budem ministar bezbjednosti"... a u ovom intervju dodick kaze "vukanovic NECE BITI MINISTAR SIGURNOSTI".

Ako ovo bude tacno, sto bi srbi rekli alal mu vera. Ako se ispsotavi tacno da je i ovo blokirao trebamo prihvatiti da mu nema ravnog i trebamo prihvatii sta zele. Resetovati sistem i praviti sta mozemo.

Dodatno je rekao "mi smo izabrali...ovaj prihvatili dzvu, trorjka to nije smjela osporiti".

Eh he...

ps sda je zlo samo da se zna
DonieBrasco

#23573 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

MarshalDodik wrote: 02/04/2025 21:09

Kome vjerovati?
Vrlo moguce da Covic izmislja toplu vodu i trazi previse.
sajber87

#23574 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sajber87 »

anelsol wrote: 02/04/2025 21:11
sajber87 wrote: 02/04/2025 21:03

Sve je do ljudi. I dejton ima svoje mehanizme. To što ih naši političari ne koriste ili ih ne znaju iskoristiti je problem svih nas kojima je stalo do ove zemlje.
Razumijem sta govoris, jasno mi je, ali do velikih reformi dolazi samo nakon velikih sranja jbg, istorija nas uci. To cemu se nadas nece se desiti jer ni ante markovic nije dobio podrsku kad je trebalo nego nacionalisticko zlo a da jeste sad bi imao gdp po glavi sranovnika od 35 000 eura i ne bi bio tlacen 30 godina od kleptonacionalista.
Altsa

#23575 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Altsa »

KraljicaIzJajca wrote: 02/04/2025 21:12
Altsa wrote: 02/04/2025 21:07 Cirlo po uputama laktasenka razbija mogucu novu koaliciju. To je sada sasvim izvjesno. Trojka bez ikakve strategije.
Kad su Bošnjaci imali strategije tokom 30plus godina?
Imamo trojku potpuno propalu koaliciju koja ne zna gdje udara. Za njih su govorili da je to novo vrijeme. A nikada necu zaboraviri emisiju na Face kada sjede kifla, njiva i neko iz NS i objasnjavaju da ce ici u koaliciju sa opozicijom iz rs i da nas ceka novo i bolje vrijeme. I sta se desi. Znamo svi. Jebali su nam majku.
Post Reply