Ne mislim nego vidim. Samo ga se podcjenjuje. Od ranih 2000tih, kada je konsolidovao svoju moć i malo vratio snagu ruskoj državi, lagano realizuje Duginove Osnove Geopolitike. Isto kao i sa Dodikom, zapad ga je podcjenjujivao, pa ignorisao, a onda na kraju i propustio šansu 2022-2023 da uništi. Trenutno i on vodi i diktira tempo.sajber87 wrote: ↑02/04/2025 20:27Mislis da razvaljujeBadBoy wrote: ↑02/04/2025 20:21Znam brate ali trenutno "institucije" prave pogrešne poteze. Putin, koliki god konj bio, trenutno razvaljuje zapadnu hegemoniju.sajber87 wrote: ↑02/04/2025 20:15
Ko pregovara sa njim, i kod nas i u evropi, srbiju orbana putina ne racunam, sa njima je dobro da komunicira narocito sa putinom.. Ovakav dejton broji posljednje dane i ako ga neko srusi obojica znamo na koga prstom da uperimo
. Zato kada protivnik pravi pogresne poteze ne treba ga ometati
. Nije bas sve onako kako se cini na prvi pogled. Ovo sa rusijom ce potrajati jos sam 2022 nakon pocetka agresije na ukrajinu napisao a po meni bi se moglo zavrsiti raspadom iste. Ono sto znaju da rade i sto im priznajem je manipulacija masama. U toj vrsti lobotomije ekstremni desnicari, fasisti, autokrati su majstori svuda na svijetu i u to ulazu sve.
Sto se tice institucija, one rade koliko mogu, mi ne zivimo u danskoj neko u dejtonskoj bosni gdje je 30 godina nacionalistickog izivljavanja doslo na naplatu. Ovo sto rade zadnjih dvije godine meni je ok, naravno postoji pomoc zapada sto je jako vazno
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
BadBoy
#23526 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
last mohicans
-
Johny12
#23528 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Trojka je fulala, ne sda. Ta tvoja spreha ne pije vode, glasaci ce kazniti trojku bez obzira kakva je sdaDonieBrasco wrote: ↑02/04/2025 20:30Sdfa ce biti sto jeste, samo u gorem obliku a vi nas ubjedite da nije tako.
-
DonieBrasco
-
DonieBrasco
#23530 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
U narednim danima sve ce lomiti oko ovoga plus Dodik sto je neizostavno.Konaković: Nije bilo ultimatuma oko Izbornog zakona, svi razumiju kakvo je stanje u BiH
Vezano za izmjene Izbornog zakona BiH nama je važna implementacija presuda Suda u Strazburu - istakao je Konaković.
...
Jadno je sto se sav tere zeli prebaciti na Trojku i okritivi za sve, da ne pricamo za neku izdaju, a sve je to jos jadnije obzirom od koga dolazi.
-
sajber87
#23531 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Moze li neko da napise sta bi se dobilo hipoteticki da mileta privedu recimo sutra i da nikome dlaka sa glave ne fali, sta bi to znacilo za bosnu i za dejton, eto ako moze bio bi zahvalan 
- Casual's
#23532 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Heeeeeeeljppp, heeeeeeljppppp 
- Casual's
#23533 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Joj sto se mijenja narativ. Za dva mjeseca na ovoj temi ce sw pisati kako SIPA i US nisu uopce potrebni i da nista od njih nema. Te da je vrijeme za gasenje OHRa.
-
belfy
#23534 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Chmoljo wrote: ↑02/04/2025 02:54jašta neg kasno, jebo me svak što ostah ovako dugo.belfy wrote: ↑02/04/2025 02:39 mah, tema je mimo ove, ali je interesantno da se sada po prvi put neko zali da "nema razvojne komponente za Sarajevo".... da ga ne imenujem, znas i sam.
no, kako se slivao toliko dugo godina na jedno mjesto gdje se najvise (budzetskih) para i okretalo tesko da cemo vidjeti nesto za godinu-dvije. ali mozda nesto bude za pet do deset... opet, naravno sa manjim ucinkom upravo zbog tih faktora. ALI! pazi sada ovo drug Chmoljo... ako se RS tokom ovog procesa sa Dodikom i bojovnicima izadje na dobro onda treba, u najmanju ruku da Zenica dobije UIO i IDEA -u. eh, onda, i nakon 10 godina ponderisanja mozemo da se poredimo. eh, sada, posto znamo da se to nece desiti...![]()
![]()
elem, ovo iznad se samo zajebajem, ali i dan danas smatram da je je ponder dugorocno bio nepravedan jer je forsirao mjesto koje se najvise i najbrze razvija (zbog ociglednih okolnosti) te da se time zapostavlja razvoj ostalih regija... no, odoh predaleko, a kasno je...
što se pondera tiče ne mora on biti 2.0, mogo je 1.9ne, najveći problem meni je bio odvratan motiv za tu promjenu, vrlo odvratna rasprava (spominjo se danak u krvi koji sarajevo uzima), i odokativna metoda umanjivanja istog. ne zaboravi da je sarajevo pretrpjelo značajno veću ratnu štetu i od zenice i od tuzle, pa bar umanji tu akumulaciju pondera (na kraju krajeva bio je toliki koliko se sjećam i zbog te ratne štete).
dobro je da se razvijaju i ostali gradovi, ali ni sarajevo nije vidjelo nekog hajra od tog 2.0 jer je infrastruktura pucala po šavovima, a budžet bio izdašan. tako da bi se i negdje nakon akumulacije pondera nešto konkretno vidjelo, moraće biti potrebno nešto više od pukog proteka vremena.
-
noviforumas
#23535 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
To bila potvrda postojanja drzave, za pocetak. Onako generalno, kad u nekoj drzavi imas pobunjenike, njih drzava hapsi.
-
DonieBrasco
#23536 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
last mohicans
#23537 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kad je Sabina najavila čistku Košarca i Amidze, čak ni Dino nije bio upoznat. Komični su, još će Draganče dobiti IZ, ni kriv ni duzan. A Ademović senior na sjednici DN konstatuje da d/r nije usaglešen koliko je vispren i spreman član kolegija. Uvehnuli Špiro će umrijeti u DN, neće ga smijeniti.ljubijankic wrote: ↑02/04/2025 20:22Bogami ako ne dodje do nekog drastičnog zaokret SDA mete dogodine. Trojka ce biti na nivou statističke greške. Ovaj fijasko sa Dodikom i (ne)smjenom SNSD-a su veliki minusiizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑02/04/2025 20:17 Vama bi trebalo biti prije svega jasno da SDA nece nazad na vlast. Dzaba vam svi spinovi.
Narod se trenutno prepao rata. Nije niko rekao e evo vidi kako se dodik raspistoljio zbog Trojke, necu za njih glasati.
Ja iz ovoga vidim da su mu oni jedini do sada pokusali barem stati na rep. Tako da iz ovoga oni samo mogu jos glasova dobiti.
-
emmir1
#23538 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovo je strahota sta priča
Ovo nije vise mrznja, ovo je nesto vise.
Ustase, handzar divizije...
Kult osvete Bosnjaci prema Srbima, neopravdano jer su upravo Bosnjaci uradili najvece zlo Srbima
Sipa mrznju
Njemu je cilj da ustroji Srbe u mrznji, da ih se spremi da stanu uz njega u ovome sto radi
Ovo nije vise mrznja, ovo je nesto vise.
Ustase, handzar divizije...
Kult osvete Bosnjaci prema Srbima, neopravdano jer su upravo Bosnjaci uradili najvece zlo Srbima
Sipa mrznju
Njemu je cilj da ustroji Srbe u mrznji, da ih se spremi da stanu uz njega u ovome sto radi
-
Johny12
#23539 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tvoje pitanje je vrhunac stranackog botluka i debilitet politickog mentaliteta.
Truman je u svom uredu imao uokvirenu novcanicu ispod koje je pisalo “buck stops here”.
A ti jado jadni da opravdas bossove pitas sta bi opozicija uradila…..
Jadan si i ti i drzava kojom bilmezi upravljaju
-
KraljicaIzJajca
#23540 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Novac lobiranja je i od srpske dijaspore.noviforumas wrote: ↑02/04/2025 20:35 Na stranu forumski botovi i sitne interesdzije, ogromnu odgovornost za ovaj fijasko snose mediji koji su strasno predano radili na sediranju javnosti.
Evo na primjer Klix koji dodje i predstavlja Chucka Grassleya kao Trumpovu desnu ruku, a zapravo se radi o senatoru iz Iowe, koji je polupismen i vidno senilan (a i ne bio - 91 mu godina) i ponekad nesto postavi na Twitter o BiH jer u toj drzavi postoji nasa zajednica.
Onda ismijavaju Dodika sto trosi pare entiteta na lobiranje, a Mile nekako sebi uvijek izlobira sta mu treba. Pa mu se smiju gdje sjedi u Izraelu, pa dodju lazu da Vucic pada, da se Covic distancira od Dodika, vade mu izjave iz konteksta... onda prodje tri dana pa Covic zaisce izborni zakon. I sve tako.
Ovo sto Sajber radi na forumu je jedna iskarikaturizirana verzija izvjestavanja nasih najjacih medija. Razlika je samo u stilu. Doduse, ove Sajberove fantazije su barem zabavne.
No, fino je Alkalaj rekao, ne nadajte se puno od SAD. Jučer je Trump rekao, BiJ je EUropski problem. A EUropa kaže, riješite svoj problem u svojoj državi. Malo kontradiktorna izjava, jer imamo OHR VP.
- no_sekirli
#23541 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Realno, ako ne mogu djelovati na teritoriju cijele drzave i provoditi zakone, nisu ni potrebni. Samo bezveze trose budzet, svrha sami sebi.
-
Romanija
#23542 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bilo bi mnogo manje ekoa u medijima koji prenose njihove remetilacke svakodnevne izjave, sli sustinski dejtonska BiH ne bi nista funkcionalnija drzava. Ja bih isao i korak dalje, a svi mi kazu da sam pre-pesimistican, da se BiH vrati na svoje pre 1990 opstinsko ustrojvstvo, sa ovom ekipom politicara i stanjem drustva ne bi bilo nikakve bitne promjene, sto je zastrasujuce.
- duh_sa_sjekirom
#23543 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pravi tajming za hapšenje mileta bio je nakon podrške koju je uputio Rubio.
Ovo kasnije je razvodnjavanje, kupovina vremena, preuzimanje inicijative...
BiH, nažalost, nema političara ni sa znanjem ni sa vizijom ni sa mudima...
Elem, zabi ga dodo bh sluntama do jaja
Aferim!
Aferim!
- MarshalDodik
#23544 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zadnji put su bili usaglaseni kad je trebalo platu u gotovinilast mohicans wrote: ↑02/04/2025 20:45Kad je Sabina najavila čistku Košarca i Amidze, čak ni Dino nije bio upoznat. Komični su, još će Draganče dobiti IZ, ni kriv ni duzan. A Ademović senior na sjednici DN konstatuje da d/r nije usaglešen koliko je vispren i spreman član kolegija. Uvehnuli Špiro će umrijeti u DN, neće ga smijeniti.ljubijankic wrote: ↑02/04/2025 20:22Bogami ako ne dodje do nekog drastičnog zaokret SDA mete dogodine. Trojka ce biti na nivou statističke greške. Ovaj fijasko sa Dodikom i (ne)smjenom SNSD-a su veliki minusiizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑02/04/2025 20:17 Vama bi trebalo biti prije svega jasno da SDA nece nazad na vlast. Dzaba vam svi spinovi.
Narod se trenutno prepao rata. Nije niko rekao e evo vidi kako se dodik raspistoljio zbog Trojke, necu za njih glasati.
Ja iz ovoga vidim da su mu oni jedini do sada pokusali barem stati na rep. Tako da iz ovoga oni samo mogu jos glasova dobiti.
-
CharakterZnak
#23545 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nisam neki stručnjak za politiku ali samo da konstatujem da su ga danas svi redom popušili. Od Danas Dodik moze da radi sta hoće, koliko hoće i kad god hoće. Sve dok ima lovu. A love ima, ne moze nestat. Izvinjavam se zbog padobranskog uleta.
- Chloe
- Photo mod
#23546 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dosadan si čovječe.DonieBrasco wrote: ↑02/04/2025 20:23Providini ste Sdfa botovi i nalozi spavaci.MarshalDodik wrote: ↑02/04/2025 20:23 Sad kad znamo da Dodik nece biti uhapsen a jos pri tome moze da hode gdje god hoce garantujem da ide SDA zivotom taman kad bi glasanje bilo javno kao na sjednicama.
Volio ja/vi to ili ne.
Uči se demokartiji ako se već petljaš u politiku. Tvoji postovi su odraz nemoći i nesigurnosti., i svakog od vas koji spomnjete botove, nebitno koje ....
Idite među narod, onaj isti koji vas je podržao, gurao, bodrio, iznenaditi ćete se koliko je " SDFA botova u vašim redovima", od malih ljudi do visokopozicioniranih.
-
DonieBrasco
#23547 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A ko je kriv sto je sve i jedna instucija kompromitovna zna se pod cijom kontrolom i sto nije bilo hapsenja ?duh_sa_sjekirom wrote: ↑02/04/2025 20:49 Pravi tajming za hapšenje mileta bio je nakon podrške koju je uputio Rubio.
Aferim!
Sta se vise pametuje kad je jasno zasto nije bilo, zbog straha od navodnog sukoba akencija, a da ne idemo dalje.
-
saimidin
#23548 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sada je samo postalo svima jasno ono što je stanje već 30-tak godina, a to je da
nema suverenitet na cijeloj svojoj teritoriji, naravno to je bilo kasno 92-95, ali se nakon toga stvorio pogrešan dojam zbog prisustva sfora koji jeste bio faktor
Sada kada više nema te sile, postalo je jasno da
nije jača od okupatorskih snaga na okupiranim teritorijama
ali valjda je to i do sada trebalo biti jasno, znam da političarima jeste, pitanje je zašto je zukan iznenađen
i sad paničari kao forumaš
Ps
Nit će sdfa nešto mnogo dobiti nit trojka izgubiti, najgore biće i dalje milion malih strančica tipa ramo/pda/nip/kfi sve bivši sda, a valjda svi znamo i da trojka nije kriva što su se kola slomila kod njih, nakon što su se sda navozali, istina malo i sdp a i dio trojke bivši sda
Sada kada više nema te sile, postalo je jasno da
Ps
Nit će sdfa nešto mnogo dobiti nit trojka izgubiti, najgore biće i dalje milion malih strančica tipa ramo/pda/nip/kfi sve bivši sda, a valjda svi znamo i da trojka nije kriva što su se kola slomila kod njih, nakon što su se sda navozali, istina malo i sdp a i dio trojke bivši sda
-
sajber87
#23549 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Naprotiv shvata ga se veoma ozbiljno, evo recimo prvi trampov mandat dodje tramp i kaze 2% gdp za odbranu evropljani se hvataju za glavu kazu puno je i dobijemo agresiju na ukrajinu(mislis da ameri nisu znaliBadBoy wrote: ↑02/04/2025 20:38Ne mislim nego vidim. Samo ga se podcjenjuje. Od ranih 2000tih, kada je konsolidovao svoju moć i malo vratio snagu ruskoj državi, lagano realizuje Duginove Osnove Geopolitike. Isto kao i sa Dodikom, zapad ga je podcjenjujivao, pa ignorisao, a onda na kraju i propustio šansu 2022-2023 da uništi. Trenutno i on vodi i diktira tempo.sajber87 wrote: ↑02/04/2025 20:27Mislis da razvaljuje. Nije bas sve onako kako se cini na prvi pogled. Ovo sa rusijom ce potrajati jos sam 2022 nakon pocetka agresije na ukrajinu napisao a po meni bi se moglo zavrsiti raspadom iste. Ono sto znaju da rade i sto im priznajem je manipulacija masama. U toj vrsti lobotomije ekstremni desnicari, fasisti, autokrati su majstori svuda na svijetu i u to ulazu sve.
Sto se tice institucija, one rade koliko mogu, mi ne zivimo u danskoj neko u dejtonskoj bosni gdje je 30 godina nacionalistickog izivljavanja doslo na naplatu. Ovo sto rade zadnjih dvije godine meni je ok, naravno postoji pomoc zapada sto je jako vazno
-
BadBoy
#23550 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kakav proljev na RTRS-u... Ali frajer igra ulogu za svoju publiku.