Gras all about
- thekupus
#7501 Re: Gras all about
bio sam u ministarstvu saobraćaja na predstavljanju projekta iz EU fondova kroz koji će kao testirati rješenja za žutu traku na određenim dionicama
negdje kamere, negdje fizičke barijere, negdje upozorenja, pa da vide šta daje rezultata
bili su i šefovi tramvajskog, autobuskog, trolejbuskog saobraćaja iz GRAS-a, kao i direktor
javio se ovaj što rukovodi tramvajskim sektorom, i znate šta je rekao?
"Ja prvi vozim žutom trakom i parkiram na proširenjima za autobuse, ne smatram da time nekoga drugog ugrožavam, i uvijek ću to raditi"
Ja nisam mogao vjerovati šta slušam. Eto vam odgovor ako se pitate hoće li se ikad tu išta promijeniti
negdje kamere, negdje fizičke barijere, negdje upozorenja, pa da vide šta daje rezultata
bili su i šefovi tramvajskog, autobuskog, trolejbuskog saobraćaja iz GRAS-a, kao i direktor
"Ja prvi vozim žutom trakom i parkiram na proširenjima za autobuse, ne smatram da time nekoga drugog ugrožavam, i uvijek ću to raditi"
Ja nisam mogao vjerovati šta slušam. Eto vam odgovor ako se pitate hoće li se ikad tu išta promijeniti
- van Basten
#7502 Re: Gras all about
Komercijala je odavno izgubila svoju svrhu. Sa plaćanjem karte kod vozača i gužvama na cesti do Vijećnice zna voziti i po 1.5h. a karta pola km skuplja od obične fol zbog brze usluge.
I to bez preskakanja vožnji, koje su učestale do redovne pojave kod grasovih termina polazaka pogotovo. Pa čak i vikendom, da.
I to bez preskakanja vožnji, koje su učestale do redovne pojave kod grasovih termina polazaka pogotovo. Pa čak i vikendom, da.
- Toffee karamela
#7503 Re: Gras all about
želim ovakve trole ili tramvaje

-
ramizovstrasni388
#7504 Re: Gras all about
Uzeše nam žutu traku adaaanooothekupus wrote: ↑30/03/2025 20:03 bio sam u ministarstvu saobraćaja na predstavljanju projekta iz EU fondova kroz koji će kao testirati rješenja za žutu traku na određenim dionicama
- drug_profi
#7505 Re: Gras all about
JA protestiram radi žute trake. Kako se onda kutarisati pegli i razgledača?
- vjeshalica
#7506 Re: Gras all about
Jedna po jedna. Gras i na komercijali nema koliko toliko ispravna vozila. Budi realan, Grasov vozni park autobuskog saobracaja je za totalnog otpisa i to kompletantrambusek88 wrote: ↑30/03/2025 17:37Pa dobro to je jedna vožnja, jel falio čitav dan?vjeshalica wrote: ↑30/03/2025 15:35Gdje sam napisala da je svakih 10-15 minuta? Gras je propustio svoju voznju u 14,30. Smijesno. Gdje sam pomenula nocnu voznju?trambusek88 wrote: ↑29/03/2025 21:36
Subotom je komercijala svako pola sata, a naveče svako sat. Nije svako 10-15 minuta.
Nema šanse da na 31E sad može faliti autobus vikendom osim kad iskoči.
Sad već radnim danom često vozi 5 umjesto 6 GRAS-ovih, ali prošle sedmice ih je 6 vozilo.
- vjeshalica
#7507 Re: Gras all about
U Grasu su visak sa autobusa poslali na obuku za trolejbuse. Imaju ih dovoljno, na proslom su imali dosta mjesta, zadnji koji je bio konkurs daleko manje su primili vozaca. Dakle, nisu imali potrebe.trambusek88 wrote: ↑30/03/2025 17:28Tačno je. Mislim da se u svim KJKP primaju na određeno u zadnjih 10 godina. U GRAS-u se zadnjih 10-tak godina prepliću periodi kad je manjak vozila i manjak vozača.vjeshalica wrote: ↑30/03/2025 15:37Nije tacno. U Grasu primaju na odredjeno,jer nemaju vozila. Nije problem vozaca ,vec vozila. U Centrotransu placaju obuku, ali i vezuju obaveznim ugovorom i jos nekim stvarima, ali im isto tako mnogo ljudi ide radi njihovih poganluka internih.trambusek88 wrote: ↑29/03/2025 21:53
Pa je došlo vrijeme da u regiji nema vozača i sad da pozlatiš vozni park džabe kad nema ko da vozi.
Na trolama dugo fali vozača, sad ih prebacuju sa autobusa jer za koju sedmicu počinju voziti trole za Vogošću, a na autobuse je došlo vozača iz Centrotransa. 5 godina nije bilo treće smjene na 101 i 108.
Možda GRAS za sadašnji vozni park može naći dovoljno vozača, ali da se vrati stanje na linijama kako je bilo prije 20 godina nema šanse da bi našli ni GRAS ni Centrotrans.
ZET Zagreb ima probleme s ispuštenim vožnjama, GSP Beograd isto... Nema vozača na balkanu dovoljno.
I nisu vozaci "dosli" vec su se svojevoljno prijavili na oglas.
-
bumerangss
#7508 Re: Gras all about
Da Vlada KS hoce to bi mogli riješiti sa 10ak policajca da kažnjavaju te sto se uvaljuju u žutu traku i parkiraju po autobuskim stanicamathekupus wrote: ↑30/03/2025 20:03 bio sam u ministarstvu saobraćaja na predstavljanju projekta iz EU fondova kroz koji će kao testirati rješenja za žutu traku na određenim dionicama
Samo da jedan stoji i kažnjava one sto se parkiraju na kvadrantu kod pijace na bus stanici i upale 4 zmigavca dok kupe farmerke, jaknu, katanac, sifon...
Tu je stalno parkirano po 3 4 auta
Isto na stanici u Safeta Zajke kod onog staklenika rasadnika stalno 2 3 parkirana auta
Samo da je malo vise murije na ulicama a ne u kladionicama i pekarama, bilo bi vise saobracajne kulture a ujedno bi napunili ionako prazan buđet odakle se i njima isplacuju plate
- thekupus
#7509 Re: Gras all about
Nope, 450 000 kazni je već na čekanju u sistemu, to je rečeno na istom sastanku.bumerangss wrote: ↑31/03/2025 00:46Da Vlada KS hoce to bi mogli riješiti sa 10ak policajca da kažnjavaju te sto se uvaljuju u žutu traku i parkiraju po autobuskim stanicamathekupus wrote: ↑30/03/2025 20:03 bio sam u ministarstvu saobraćaja na predstavljanju projekta iz EU fondova kroz koji će kao testirati rješenja za žutu traku na određenim dionicama
Samo da jedan stoji i kažnjava one sto se parkiraju na kvadrantu kod pijace na bus stanici i upale 4 zmigavca dok kupe farmerke, jaknu, katanac, sifon...
Isto na stanici u Safeta Zajke kod onog staklenika rasadnika stalno 2 3 parkirana auta
Samo da je malo vise murije na ulicama a ne u kladionicama i pekarama, bilo bi vise saobracajne kulture a ujedno bi napunili ionako prazan buđet odakle se i njima isplacuju plate
Stižu kamere za stajališta na glavnoj cesti, ali MUP se protivi njihovom postavljanju na žutu traku jer tek onda ne bi mogli obraditi sve prekršaje. Fali im ogroman broj policajaca i za redovne aktivnosti.
- holowey
#7510 Re: Gras all about
AI i sablonski formular, registruje prekrsaj i popunjava na osnovu ocitanih podataka (registracija, marka, model, boja), na osnovu registracije povlaci iz baze podatke o vlasniku, ime, adresa, i šalje odgovornoj osobi na pregled, print i potpis... sve se moze kad se ima volje...thekupus wrote: ↑31/03/2025 00:53Nope, 450 000 kazni je već na čekanju u sistemu, to je rečeno na istom sastanku.bumerangss wrote: ↑31/03/2025 00:46Da Vlada KS hoce to bi mogli riješiti sa 10ak policajca da kažnjavaju te sto se uvaljuju u žutu traku i parkiraju po autobuskim stanicamathekupus wrote: ↑30/03/2025 20:03 bio sam u ministarstvu saobraćaja na predstavljanju projekta iz EU fondova kroz koji će kao testirati rješenja za žutu traku na određenim dionicama
Stižu kamere za stajališta na glavnoj cesti, ali MUP se protivi njihovom postavljanju na žutu traku jer tek onda ne bi mogli obraditi sve prekršaje. Fali im ogroman broj policajaca i za redovne aktivnosti.
-
neki
#7511 Re: Gras all about
To su zvjezdane staze za narod koji većinom i dalje plaća račune na šalteru..holowey wrote: ↑31/03/2025 10:00AI i sablonski formular, registruje prekrsaj i popunjava na osnovu ocitanih podataka (registracija, marka, model, boja), na osnovu registracije povlaci iz baze podatke o vlasniku, ime, adresa, i šalje odgovornoj osobi na pregled, print i potpis... sve se moze kad se ima volje...thekupus wrote: ↑31/03/2025 00:53Nope, 450 000 kazni je već na čekanju u sistemu, to je rečeno na istom sastanku.bumerangss wrote: ↑31/03/2025 00:46
Da Vlada KS hoce to bi mogli riješiti sa 10ak policajca da kažnjavaju te sto se uvaljuju u žutu traku i parkiraju po autobuskim stanicama
- vjeshalica
#7512 Re: Gras all about
Nemas pojma. Iskreno.holowey wrote: ↑31/03/2025 10:00
AI i sablonski formular, registruje prekrsaj i popunjava na osnovu ocitanih podataka (registracija, marka, model, boja), na osnovu registracije povlaci iz baze podatke o vlasniku, ime, adresa, i šalje odgovornoj osobi na pregled, print i potpis... sve se moze kad se ima volje...
- vjeshalica
#7513 Re: Gras all about
Pod uslovom da plate kazne. Svaki dan u Svrakinom je haos na 2 trolejbuske stanice. Dole kod Mercatora Shvr ista stvar. Ima tu jos crnih tacaka sto se tice stajalista....bumerangss wrote: ↑31/03/2025 00:46
Da Vlada KS hoce to bi mogli riješiti sa 10ak policajca da kažnjavaju te sto se uvaljuju u žutu traku i parkiraju po autobuskim stanicama
- glitch
#7514 Re: Gras all about
Zna li ko sta je s centrinom aplikacijom ne radi ima vise od mjesec dana , haj sto ne mozes pratiti autobuse al ni raspored voznje pogledat?
- perfect_guy
#7515 Re: Gras all about
ja danas regularno gledao redove vožnje
-
BadBoy
#7516 Re: Gras all about
Javni Prevoz KS android aplikacija, koliko god ružna i neintuitivna bila, za sada služi svrsi da znam barem približno ima li trole blizu ili ne. Vrlo korisno
Sa druge strane, debilno što za ovo moram vaditi mobitel, otključavati, paliti aplikaicju i proći kroz 1072174 klikova da bih vidio kad npr ide 101 a kad 103. Displeji na stanicama su potrebni čim prije!
Sa druge strane, debilno što za ovo moram vaditi mobitel, otključavati, paliti aplikaicju i proći kroz 1072174 klikova da bih vidio kad npr ide 101 a kad 103. Displeji na stanicama su potrebni čim prije!
- drug_profi
#7517 Re: Gras all about
Ma displeji ne bi mjesec prezivjeli. Ni heftu mozda.
- Tvrtko II Kotromanić
#7518 Re: Gras all about
meni nije godinama jasno kako i dalje stoje stari one oznake stajalista, predratne, u 99,99% slucajeva odvratno izgledaju bez da je ista na njima od teksta/naziva stanice i broja linije ostalo
ne znam, ne moras eto displeje postaviti, ali barem to da se odradi da na nesto lici
ne znam, ne moras eto displeje postaviti, ali barem to da se odradi da na nesto lici
- insaneinthebrain
#7519 Re: Gras all about
pa malo da nas nostalgija uhvati za starim vremenimaTvrtko II Kotromanić wrote: ↑01/04/2025 09:57 meni nije godinama jasno kako i dalje stoje stari one oznake stajalista, predratne, u 99,99% slucajeva odvratno izgledaju bez da je ista na njima od teksta/naziva stanice i broja linije ostalo
ne znam, ne moras eto displeje postaviti, ali barem to da se odradi da na nesto lici![]()
- trambusek88
#7520 Re: Gras all about
Na trolejbuskim linijama zadnjih 10-tak dana stoprocentno niskopodna vozila. BKM i Swisstrolley. Mada čim krene Vogošća aktiviraće se opet i nekoliko ex ženevskih.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#7521 Re: Gras all about
Ne odlucuje onthekupus wrote: ↑30/03/2025 20:03 bio sam u ministarstvu saobraćaja na predstavljanju projekta iz EU fondova kroz koji će kao testirati rješenja za žutu traku na određenim dionicama
Hoce se promijeniti
Neki su sistem brzih liferovanja kazni smislili
Tako da ocekujemo par kamerica i automatsku naplatu
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#7522 Re: Gras all about
Iza 2 sloja kaljenog stakla i kakve mreže podignuti na visinu preko 3.5m moguce
- drug_profi
#7523 Re: Gras all about
Protestiram radi žute trake. Pravda za nas koji smiju voziti brže od 20.mk ultra wrote: ↑01/04/2025 23:09Ne odlucuje onthekupus wrote: ↑30/03/2025 20:03 bio sam u ministarstvu saobraćaja na predstavljanju projekta iz EU fondova kroz koji će kao testirati rješenja za žutu traku na određenim dionicama
Hoce se promijeniti
Neki su sistem brzih liferovanja kazni smislili
Tako da ocekujemo par kamerica i automatsku naplatu![]()
- Better Man
#7524 Re: Gras all about
Stigao je i 17-ti tramvaj.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#7525 Re: Gras all about
super , cijeli dan sam bio u neizvjesnosti i iscekivanju