Jednostavno nema, two state solution. Podrska prezivljavanju Palestinaca, ne znaci da si protiv postojanja Izraela, ili njegove nacije. Odabir strana nece dovesti do dogovora. Nije sporan cionisticki projekat, i kakvi su njegovo obrisi, ali postojanje projekta ne moze opravdati pozivanje na nestanak Izraela. Ne moze izjednaciti naciju, ili drzavu, sa nacistickim projektima. Bilo o kome da je rijec.duh_sa_sjekirom wrote: ↑27/03/2025 16:20Kontriraš sam sebi.dr_Evil wrote: ↑27/03/2025 16:17Nema prave strane, ni krive strane. Ovaj skup je previse mali da bi Sarajevo nesto dokazalo. Ovdje je poruceno da smo za mir, da se postuje medjunarodno pravi, i ono "nikad vise". Mi imamo empatiju prema Palestini jer je njihova sudbina slicna nasoj, zivotni prostor svake generacije sve manji, a ubija ih se bez da iko odgovara. I mi i oni smo ostatci jednog carstva koje se raspalo, a prazninu popunila strana sila. Ali ta nasa empatija ne znaci da mi pozivamo da se krsi zakon, ne.duh_sa_sjekirom wrote: ↑27/03/2025 16:13
Poenta je da je ovim skupom Sarajevo pokazalo da stoji na strani Palestinaca, na pravoj strani, a ne na strani Izraela.
Ako neko nekoga iz generacije u generaciju nekažnjeno teroriše, ubija, sužava mu životni prostor, nasilno iseljava i pri tome nema nikavo zakonsko uporište u tome, onda ne može biti da ne postoji prava ni kriva strana...
Ne bih bio ni uz Palestince da sutra neko odluci se revansirati tako sto ce baciti bombu od 1000kg na izraelsku djecu.