Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
dr_Evil

#21551 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

duh_sa_sjekirom wrote: 27/03/2025 16:20
dr_Evil wrote: 27/03/2025 16:17
duh_sa_sjekirom wrote: 27/03/2025 16:13
Poenta je da je ovim skupom Sarajevo pokazalo da stoji na strani Palestinaca, na pravoj strani, a ne na strani Izraela.
Nema prave strane, ni krive strane. Ovaj skup je previse mali da bi Sarajevo nesto dokazalo. Ovdje je poruceno da smo za mir, da se postuje medjunarodno pravi, i ono "nikad vise". Mi imamo empatiju prema Palestini jer je njihova sudbina slicna nasoj, zivotni prostor svake generacije sve manji, a ubija ih se bez da iko odgovara. I mi i oni smo ostatci jednog carstva koje se raspalo, a prazninu popunila strana sila. Ali ta nasa empatija ne znaci da mi pozivamo da se krsi zakon, ne.
Kontriraš sam sebi.
Ako neko nekoga iz generacije u generaciju nekažnjeno teroriše, ubija, sužava mu životni prostor, nasilno iseljava i pri tome nema nikavo zakonsko uporište u tome, onda ne može biti da ne postoji prava ni kriva strana...
Jednostavno nema, two state solution. Podrska prezivljavanju Palestinaca, ne znaci da si protiv postojanja Izraela, ili njegove nacije. Odabir strana nece dovesti do dogovora. Nije sporan cionisticki projekat, i kakvi su njegovo obrisi, ali postojanje projekta ne moze opravdati pozivanje na nestanak Izraela. Ne moze izjednaciti naciju, ili drzavu, sa nacistickim projektima. Bilo o kome da je rijec.

Ne bih bio ni uz Palestince da sutra neko odluci se revansirati tako sto ce baciti bombu od 1000kg na izraelsku djecu.
Ateista

#21552 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ateista »

p206 wrote: 27/03/2025 16:16 Ovo dobiješ kad ne uhapsiš na vrijeme najvećeg kriminalca u državi..da je dobio godinu i jedan dan kaznu sad ne bi ovoga bilo.
Ne bas, presuda jos nije pravosnazna i koliko god da je dobio jos ne bi bio u zatvoru i to nista ne bi promijenilo.
QSuzi

#21553 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by QSuzi »

Potvrdno je odgovorila na novinarsko pitanje da ministri iz RS opstruiraju provedbu presude i na taj način BiH dovode u problem.

- Nikako do drugačijeg zaključka ne možemo doći. Kroz sve rasprave koje smo imali, već godinu dana kroz različite forme - izvanredne sjednice, informacije, želimo da umanjimo štetne posljedice, pa i po ugled BIH. Ja sam čak i danas rekla, ne znam koji je cilj. Ovdje se želi da se prolongira, da se pravi veći problem, ali će to u konačnici, kako ga god oni gledali, biti problem RS – naglasila je Krišto.
https://avaz.ba/vijesti/bih/963876/kris ... problem-rs

Entitet RS je uteg oko noge i omča oko vrata
Mada ima i ovih koji su tražili prolongiranje iz svojih razloga i isto su omča oko vrata :D
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#21554 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sime_cipol »

DaysleepeR wrote: 27/03/2025 16:12 Izrael kao država sa vjerovatno najjačom obavještajnom službom tačno zna koja je zemlja javno iskazala podršku kome i na koji datum, sat i minut.

Bezveze se koljete.
Vjerovatno znaju imenom i prezimenom ko je bio :mrgreen:
Boli Izrael Qrac sta misli Njemacka, Francuska, pa na kraju i Amerika. Tako isto ih boli briga sta mislimo mi, a sta prica Dodik.
duh_sa_sjekirom

#21555 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by duh_sa_sjekirom »

dr_Evil wrote: 27/03/2025 16:24
duh_sa_sjekirom wrote: 27/03/2025 16:20
dr_Evil wrote: 27/03/2025 16:17

Nema prave strane, ni krive strane. Ovaj skup je previse mali da bi Sarajevo nesto dokazalo. Ovdje je poruceno da smo za mir, da se postuje medjunarodno pravi, i ono "nikad vise". Mi imamo empatiju prema Palestini jer je njihova sudbina slicna nasoj, zivotni prostor svake generacije sve manji, a ubija ih se bez da iko odgovara. I mi i oni smo ostatci jednog carstva koje se raspalo, a prazninu popunila strana sila. Ali ta nasa empatija ne znaci da mi pozivamo da se krsi zakon, ne.
Kontriraš sam sebi.
Ako neko nekoga iz generacije u generaciju nekažnjeno teroriše, ubija, sužava mu životni prostor, nasilno iseljava i pri tome nema nikavo zakonsko uporište u tome, onda ne može biti da ne postoji prava ni kriva strana...
Jednostavno nema, two state solution. Podrska prezivljavanju Palestinaca, ne znaci da si protiv postojanja Izraela, ili njegove nacije. Odabir strana nece dovesti do dogovora. Nije sporan cionisticki projekat, i kakvi su njegovo obrisi, ali postojanje projekta ne moze opravdati pozivanje na nestanak Izraela. Ne moze izjednaciti naciju, ili drzavu, sa nacistickim projektima. Bilo o kome da je rijec.

Ne bih bio ni uz Palestince da sutra neko odluci se revansirati tako sto ce baciti bombu od 1000kg na izraelsku djecu.
Pa ti opet o postojanju Izraela, dvije države itd. Niko to ne spori
Ne pričamo o tome, već o trenutnom sukobu. I ne možeš reći da tu nema prave strane. Ima, zna se. I ovdje se 92. znalo ko je agresor.
Politička rješenja tog sukoba su druga priča
DonieBrasco

#21556 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

SIPA: Pozivamo sve policijske agencije i strane partnere da nam pruže podršku, postupit ćemo profesionalno
Dr Arsla

#21557 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dr Arsla »

DonieBrasco wrote: 27/03/2025 16:38
SIPA: Pozivamo sve policijske agencije i strane partnere da nam pruže podršku, postupit ćemo profesionalno
Trebaju zamoliti lovačka udruženja da im pomognu loviti veprove
QSuzi

#21558 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by QSuzi »

1Dante1 wrote: 27/03/2025 16:03
Styling wrote: 27/03/2025 16:02 Da, jesmo podrzali Palestince i treba da stanemo iza svojih rijeci i postupaka.
Ne trebamo. Trebamo stati iza interesa Bosne i Hercegovine.
Trebamo stati iza onog što smo već uradili.
Nije toliko upitna podrška Palestini, po mom mišljenju, ali upitno je što su se na tom skupu pojavile zastave koje nisu smjele biti tu!
LSD

#21559 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

Ovaj Duh sa sjekirčetom konstantno laprda gluposti i ne umara se u tome.

Dosta te vise, ugasi se covjece...pa kako sam sebi ne dopizdis vise jbt :shock:
SaraFina

#21560 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Zlaja:
Za portal Slobodna Bosna Lagumdžija je objasnio zašto je to odbio te je prokomentirao pozez Cvijanović o podnošenju prijave.
To je nepristojno. A procedura je da oni šalju meni preko Ministarstva. I sve što pošalju tim putem ja proslijedim dalje, bez obzira da li se slažem ili ne s tim. Dakle, preskaču Ministarsvo, šalju direktno meni, nakon što su poslali Rusima", kazao je ambasador Lagaumdžija.
dr_Evil

#21561 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

duh_sa_sjekirom wrote: 27/03/2025 16:34
Ne pričamo o tome, već o trenutnom sukobu. I ne možeš reći da tu nema prave strane. Ima, zna se. I ovdje se 92. znalo ko je agresor.
Ne idem tako daleko. Opet, pozivalo se na mir, i protiv sukoba, genocida, etnickog ciscenja kako god. Ne protiv neke strane u sukobu, pa makar to bila agresija. I ono najvaznije nismo slavili 07.10 nosajuci palestinske zastave, a to je ono sta je Dodik rekao :)

U detaljima lezi vrag.

Dobro, lutamo. Helem, samo rekoh da treba bolje citati, i ne naletiti na volej.
SaraFina

#21562 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Izraelske novine bliske vlastima tvrde: Dodiku rečeno da nije dobrodošao i da napusti konferenciju

Izraelski medij Israel Hayom objavio je da su izraelski zvaničnici zatražili od Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, da napusti konferenciju o antisemitizmu u Jerusalemu nakon što je protiv njega izdat međunarodni nalog za hapšenje.
Bjegunac dobio sup kartu. LOL

https://www.klix.ba/vijesti/bih/izraels ... /250327220
DonieBrasco

#21563 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

Kad Interpol objavi potjernicu radius kretanja Banja Luka - Laktasi.
SaraFina

#21564 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Israel Hayom su izraelske nacionalne dnevne novine na hebrejskom jeziku i sa tiražom od 275.000 primjeraka najrasprostranjenije su novine u zemlji. Okarakterisane su kao "bliske vladi Benjamina Netanyahua".
SaraFina

#21565 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Jos da ga hoce uhapsiti. Bilo bi zbilja smijesno. Koji degenerik i pateticar. Otisao sr… i ljudi ga zapisali na kraju. Ko zalosnu vrbu.
Johny12

#21566 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Johny12 »

drug_profi wrote: 27/03/2025 15:54
Johny12 wrote: 27/03/2025 15:49
drug_profi wrote: 27/03/2025 15:03

Onda si kontradiktoran.
Tvrdiš da će Trojka loše proći radi ovoga i da je to problem.
Problem kako kome. Meni ne
Pa nije ni glasačima Trojke.
Kome je onda?
Pa kako se agresivno i netolerantno obrusavate na neistomisljenike, ne bih rekao. Trazite banovanja isl samo sto vam neko nesto drugacije napise
QSuzi

#21567 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by QSuzi »

Jel zato onaj neki avion poletio s BL aerodroma?
Po hitnom postupku da pokupi izbačenog bjegunca Dodika iz Izraela? :lol:
LICE SA POTJERNICE

Avion Vlade RS poletio iz Banje Luke: Ide li po Dodika u Izrael
https://avaz.ba/vijesti/bih/963866/avio ... a-u-izrael
sajber87

#21568 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sajber87 »

Johny12 wrote: 27/03/2025 14:35
SaraFina wrote: 27/03/2025 14:30
Johny12 wrote: 27/03/2025 14:27

Ekipa za koju navijas nema rjesenja a kamo li ona konstruktivna.

Vrlo bezidejna grupa, kao da se ne snalaze ne vlasti.

Muka mi je da moramo o ovome pisat umjesto o hapsenju sto bi bilo normalno
Jbg, vraticemo Kirbaša i Komšu polovku. S njima nam je bilo super. Oni su dobitna kombinacija BiH.
Nisu samo te dvije stranke opcije, imas ih puno vise.
Znas i sama ne pravi se da je binarni izbor.
Sve te stranke na koje mislis pretpostavljam rado bi bakira i komsu opet u sedlu kao svoje gazde :mrgreen: , a ti ces me vjerovatno demantovati pa ces nam napisati na koje si stranke mislio ili mozda neces.... :mrgreen:
dimitrov

#21569 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dimitrov »

Pojedinci su ovdje tvrdili da će se Dodik u Izraelu sprijateljiti sa Netanyahuom i Trumpom i da će tamo skovati plan kako da razvale Bosnu i Hercegovinu, a njega tamo mršnuli ko kera avlijanera. Eto dokle ide defetizam i panika.
duh_sa_sjekirom

#21570 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by duh_sa_sjekirom »

dr_Evil wrote: 27/03/2025 16:45
duh_sa_sjekirom wrote: 27/03/2025 16:34
Ne idem tako daleko. Opet, pozivalo se na mir, i protiv sukoba, genocida, etnickog ciscenja kako god. Ne protiv neke strane u sukobu, pa makar to bila agresija. I ono najvaznije nismo slavili 07.10 nosajuci palestinske zastave, a to je ono sta je Dodik rekao :)

U detaljima lezi vrag.

Dobro, lutamo. Helem, samo rekoh da treba bolje citati, i ne naletiti na volej.
Da, treba bolje čitati, i pratiti tok vlastitih misli a ne kontrirati sam sebi.
Živio!
DonieBrasco

#21571 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

dimitrov wrote: 27/03/2025 17:04 Pojedinci su ovdje tvrdili da će se Dodik u Izraelu sprijateljiti sa Netanyahuom i Trumpom i da će tamo skovati plan kako da razvale Bosnu i Hercegovinu, a njega tamo mršnuli ko kera avlijanera. Eto dokle ide defetizam i panika.
Lakse mu je da se sastane negdje u Banja Luci sa Bakirom i Covicme za takve stvari.
Last edited by DonieBrasco on 27/03/2025 17:05, edited 1 time in total.
astala_vistala

#21572 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by astala_vistala »

DonieBrasco wrote: 27/03/2025 16:48 Kad Interpol objavi potjernicu radius kretanja Banja Luka - Laktasi.
Grijesis, kompletan izvor nestabilnosti je Srbijanska BIA i Srbija niti će ga hapsit niti isporučivati našim vlastima.

On je odavno de facto kao na potjernici jer se ne kreće po demokratskim zemljama zapada ide po Srbiji, Rusiji eventualno do Orbana.

Konferencija u Izraelu je pripremljen teren da dodje do jacih jevreja koji imaju utjecaj na SAD i sigurno je masno platio da uopste učestvuje, tako da se potjernica i zvanično aktivira neće ga oni dirati na izlazu.

Spona Srbije sa jevrejskim svijetom je onaj Marko Đurić po majci Jevrej, bio Ambasador u SAD tečno govori Hebrejski ali po utecaju vrlo slican level kao Sven Alkalaj.
DonieBrasco

#21573 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

astala_vistala wrote: 27/03/2025 17:05
DonieBrasco wrote: 27/03/2025 16:48 Kad Interpol objavi potjernicu radius kretanja Banja Luka - Laktasi.
Grijesis, kompletan izvor nestabilnosti je Srbijanska BIA i Srbija niti će ga hapsit niti isporučivati našim vlastima.

On je odavno de facto kao na potjernici jer se ne kreće po demokratskim zemljama zapada ide po Srbiji, Rusiji eventualno do Orbana.

Konferencija u Izraelu je pripremljen teren da dodje do jacih jevreja koji imaju utjecaj na SAD i sigurno je masno platio da uopste učestvuje, tako da se potjernica i zvanično aktivira neće ga oni dirati na izlazu.

Spona Srbije sa jevrejskim svijetom je onaj Marko Đurić po majci Jevrej, bio Ambasador u SAD tečno govori Hebrejski ali po utecaju vrlo slican level kao Sven Alkalaj.
Dobar mu radius Banja Luka - Laktasi i ponegdje u entitetu RS, Rusija jako daleko, daleko je Mađarska, Srbija ce ga isporuciti brze od Milosevica kad Vucic zagori pod nogama, a Izrael je jednom godisnje i to bas daleko - gdje je upravo odyeban.
MarshalDodik

#21574 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by MarshalDodik »

Nece ga niko hapsiti po interpolovoj potjernici kad ga ne hapse u maticnoj drzavi u kojoj je kao bjegunac normalno boravio 15tak dana.
Licemjerno je tako nesto i ocekivati
Zeljo92

#21575 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Zeljo92 »

Ode avion vlade RS u nepoznatom smijeru. Poletio iz Beograda
Post Reply