Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
LSD

#21526 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

duh_sa_sjekirom wrote: 27/03/2025 16:00
LSD wrote: 27/03/2025 15:56
duh_sa_sjekirom wrote: 27/03/2025 15:51
Pročitaj još jednom moj upis pa se javi
Cim ovako pises " bosanski muslimani a ne Njujorčani, Parižani, Madrižani itd....to je taj prepoznatljivi govor.
Ko biva nije Njujork, Pariz, Madrid (al u qrcu i oni su protesvovali) samo zatucano fundamentalisticko Sarajevo, puno muslimana.

To je taj Obrad Kesic style , lobiranje po Izaraelu u cilju da se jevrejima ogade bh muslimani.
Kakav obrad čovječe, o čemu ti laprdaš?
Lijepo sam i čitko napisao da čovjek nije ništa slagao.
Je li bio skup podrške Palestini u Sarajevu?
Ko je većinski narod u Sarajevu?
Koja vjerospovijest dominira u Sarajevu?
I kakve ovo veze ima sa nekakvim smradom kesićem?
Jelde
Pa i ja sam lijepo napisao da se furas na Obrada Kesica i njegovu pricu :wink:
Jesam li sta slagao ?

Cisto da vids kako je, kad se pravis blesav.
Styling

#21527 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

duh_sa_sjekirom wrote: 27/03/2025 15:44 Realno, dodik nije ništa slagao.
Jesu li bili skupovi podrške Palestini? Jesu
Jesu li bili u Sarajevu? Jesu
Ko je većinski narod u Sarajevu? Bošnjaci, mahom muslimani

Istina, bili su skupovi podrške širom svijeta, ali tema ove emisije su Sarajevo i bosanski muslimani a ne Njujorčani, Parižani, Madrižani itd
Da, jesmo podrzali Palestince i treba da stanemo iza svojih rijeci i postupaka.
1Dante1

#21528 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 1Dante1 »

Styling wrote: 27/03/2025 16:02 Da, jesmo podrzali Palestince i treba da stanemo iza svojih rijeci i postupaka.
Ne trebamo. Trebamo stati iza interesa Bosne i Hercegovine.
dr_Evil

#21529 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

1Dante1 wrote: 27/03/2025 16:01
dr_Evil wrote: 27/03/2025 15:57 Dakle opet pitam, ko je bio na protestu protiv Izraela 07.10 ili ko je uopste bio na protestu protiv Izraela, i da li je ikada bio protest protiv Izraela. Nisam bio ni na jednom, ali vjerujem da je protest svaki put bio protiv genocida ili protiv rata
Ne znam. Sto se tice palestine, donirao kako sam mogao. Javno na proteste ili podrske nisam ni izlazio niti cu. Moji stavovi su ovakvi

Bosna i Hercegovina
Interesi
...
....
......
.......
Borba za mir u svijetu.

Ako ce mojoj drzavi donijeti korist izrael i amerika, sto se mene tice cao palestina. Isto ocekujem i od palestine prema bilo kome.

Stavise pokazalo se
Arhiva: Palestinci pozvali Slobodana Miloševića na proslavu Božića, Izrael pretio hapšenjem!
U periodu najžešće izolacije SR Jugoslavije, samo nekoliko meseci nakon NATO agresije, Palestinska uprava uputila je pozivnicu predsedniku Slobodanu Miloševiću u decembru 1999. godine, da se pridruži proslavi pravoslavnog Božića u Vitlejemu u januaru.1

Kako je tadašnji predsednik SR Jugoslavije bio optužen za ratne zločine od strane Haškog tribunala, izraelske vlasti su odbacile mogućnost da se Milošević pojavi u Vitlejemu.

“Ako pristane da se pojavi ovde, biće uhapšen. Mislim da bi to bilo slučaj u većini zemalja sveta”, saopštio je tada Aviv Širon, portparol izraelskog Ministarstva spoljnih poslova. “Mislim da je ovo diplomatska greška. Ona govori za sebe.”2

Predstavnici Haškog tribunala takođe nisu bili zadovoljni ovim pozivom koji su Palestinske vlasti uputile predsedniku SRJ.

ali baznija najbolje zna.
Ali "baznija" zna da cita za razliku od tebe. Lijepo objasnjeno sta je Dodik rekao, i lijepo objasnjeno sta se desilo, a sta se nikad nije desilo. A tvoje mjere zadrzi i dalje za sebe, nebitno za nase razgovore o tome sta je Dodik rekao. Dakle ponavljam:

Dodik je rekao da smo mi 07.10 slavili napad na Izrael. Nikad se to nije desilo, a kamoli 07.10. A ti si rekao da smo mi protestovali protiv Izraela, i to se nije desilo. Prodajite svoje ljestvice patriotizma nekom drugom, jer je providan nit pisanja.

Ko je nama kriv pa nismo znali unovciti kapital pozitivnog naslijedja Jugoslavije u svijetu, nego prepustili sve agresoru.
duh_sa_sjekirom

#21530 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by duh_sa_sjekirom »

dr_Evil wrote: 27/03/2025 15:53 okazujući fotografije sa protesta podrške Gazi koji su održavani širom BiH
Dakle vepar iz Laktasa, @duh_sa_sjekirom i @1Dante1 je rekao da smo mi slavili napad na Izrael, sto se nikad i niposto nije dogodilo. Dakle duse dragi, da li je u Sarajevu gdje bio skup podrske teroristickom napadu na Izrael, i ko je 07.10 nosio palestinske zastave u Sarajevu?
[/quote]
On je iskoristio skup podrške u tom smislu kao potez očajnika. U očima izraelaca, to je kao slavljenje napada
Ne znam tačno imena i prezimena ljudi koji su nosili zastave, ali ih ima:
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... evu/517917
dr_Evil

#21531 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Styling wrote: 27/03/2025 16:02

Istina, bili su skupovi podrške širom svijeta, ali tema ove emisije su Sarajevo i bosanski muslimani a ne Njujorčani, Parižani, Madrižani itd
Ima razlike biti za Palestince, to jest protiv toga da ih neko ubija po etnickom kljucu, i biti protiv Izraela. I treba stati iza svojih rijeci i postupaka, onaj dan kad neko odluci da raseli 1.5 miliona Bosnjaka u toplije krajeve, nece imati ko da kaze stop.
duh_sa_sjekirom

#21532 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

dr_Evil wrote: 27/03/2025 16:01
duh_sa_sjekirom wrote: 27/03/2025 16:00
LSD wrote: 27/03/2025 15:56

Cim ovako pises " bosanski muslimani a ne Njujorčani, Parižani, Madrižani itd....to je taj prepoznatljivi govor.
Ko biva nije Njujork, Pariz, Madrid (al u qrcu i oni su protesvovali) samo zatucano fundamentalisticko Sarajevo, puno muslimana.

To je taj Obrad Kesic style , lobiranje po Izaraelu u cilju da se jevrejima ogade bh muslimani.
Kakav obrad čovječe, o čemu ti laprdaš?
Lijepo sam i čitko napisao da čovjek nije ništa slagao.
Je li bio skup podrške Palestini u Sarajevu?
Ko je većinski narod u Sarajevu?
Koja vjerospovijest dominira u Sarajevu?
I kakve ovo veze ima sa nekakvim smradom kesićem?
:D a ja ti lijepo dokazao da si slagao i ti i Dodik, a ti nastavio da budes Obrad kako e nazva kolega LSD.
Šta si dokazao, nesretniče?
Šta sam ja slagao?
Je li bio skup podrške Palestini?
SaraFina

#21533 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Nisu Zidovi budale. Jasno je njima zasto je Dodik dosao. Da skrene paznju Donalda i podrzi Donaldove pulene. Lik moli da bude primjecen od USA i Dobalda. U biti hebe se Dodi za Izrael. Vidis da trubi o pola meleona Srba ubijenih u Jasenovcu i 35.000 Zidova. Jos malo ce stradanje Zidova u ciframa izjednaciti sa stradanjem Srba.
LSD

#21534 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

dr_Evil wrote: 27/03/2025 15:53

Dakle vepar iz Laktasa, @duh_sa_sjekirom i @1Dante1 je rekao da smo mi slavili napad na Izrael, sto se nikad i niposto nije dogodilo. Dakle duse dragi, da li je u Sarajevu gdje bio skup podrske teroristickom napadu na Izrael, i ko je 07.10 nosio palestinske zastave u Sarajevu?

Dakle da se slozim sa vama, mi smo zaista tupav narod, u svom autosovinizmu, i gadjenju prema svom islamskom naslijedu katkad zaboravimo da citamo ;)
Ima na ovoj temi sljedbenika Milorada Dodika i Obrada Kesica, jasno ko dan.

Bukvalno identicnu pricu pricaju, sami se otkrivaju.
DaysleepeR

#21535 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Naši odnosi sa Izraelom su odavno loši i ništa Dodik tu dodatno pogoršati neće.
Izlazak građana na proteste podrške Palestini je stajanje na pravoj strani istorije i pravde.
U USA se ti protesti dešavaju svakodnevno, kao i u Njemačkoj i drugim demokratskim državama.

Ukinite pushing notifikacije Klix-a, biće vam lakše u životu.
dr_Evil

#21536 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

duh_sa_sjekirom wrote: 27/03/2025 16:06
dr_Evil wrote: 27/03/2025 15:53 okazujući fotografije sa protesta podrške Gazi koji su održavani širom BiH
On je iskoristio skup podrške u tom smislu kao potez očajnika. U očima izraelaca, to je kao slavljenje napada
Ne znam tačno imena i prezimena ljudi koji su nosili zastave, ali ih ima:
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... evu/517917
Boze, opet ti kazem citaj. Dakle ovaj skup je 22.10, ne 07.10. 22.10 je vrijeme kad Izrael baca bombe od 800kg na palestinsku djecu. Opet ovaj skup nije usmjeren kao proslava teroristickog napada na Izrael 07.10, niti je protiv Izraela(ne trazi se nestanak istog), nego je protiv ubijanja. U tom trenutku ovakvih skupova po citavoj Europi je bilo.

Pazite kako iznosite cinjenice, bili dobronamjerni ili ne.
duh_sa_sjekirom

#21537 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Naravno.
Zato ne treba siktati na dodika kad to kaže tamo negdje.
Uz Palestinu smo i tačka!
dr_Evil

#21538 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

duh_sa_sjekirom wrote: 27/03/2025 16:09

Naravno.
Nismo. BiH je kao nasljednik Jugoslavije preuzela priznanje Izraela i Palestine. Mi smo za two state solution, i protiv rata. ;)
DaysleepeR

#21539 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Izrael kao država sa vjerovatno najjačom obavještajnom službom tačno zna koja je zemlja javno iskazala podršku kome i na koji datum, sat i minut.

Bezveze se koljete.
duh_sa_sjekirom

#21540 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

dr_Evil wrote: 27/03/2025 16:09

Boze, opet ti kazem citaj. Dakle ovaj skup je 22.10, ne 07.10. 22.10 je vrijeme kad Izrael baca bombe od 800kg na palestinsku djecu. Opet ovaj skup nije usmjeren kao proslava teroristickog napada na Izrael 07.10, niti je protiv Izraela(ne trazi se nestanak istog), nego je protiv ubijanja. U tom trenutku ovakvih skupova po citavoj Europi je bilo.

Pazite kako iznosite cinjenice, bili dobronamjerni ili ne.
Datum je manje bitan.
Poenta je da je ovim skupom Sarajevo pokazalo da stoji na strani Palestinaca, na pravoj strani, a ne na strani Izraela.
Last edited by duh_sa_sjekirom on 27/03/2025 16:13, edited 1 time in total.
dr_Evil

#21541 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

DaysleepeR wrote: 27/03/2025 16:12 Izrael kao država sa vjerovatno najjačom obavještajnom službom tačno zna koja je zemlja javno iskazala podršku kome i na koji datum, sat i minut.

Bezveze se koljete.
Nema niko sistem kao oni, kakav narod!
1Dante1

#21542 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 1Dante1 »

duh_sa_sjekirom wrote: 27/03/2025 16:09 Uz Palestinu smo i tačka!
Nismo.

Arhiva: Palestinci pozvali Slobodana Miloševića na proslavu Božića, Izrael pretio hapšenjem!

Ustvari jesmo, ali NISTA MANJE NEGO STO SMO UZ ROHINJE.

Selam.
duh_sa_sjekirom

#21543 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

dr_Evil wrote: 27/03/2025 16:10
duh_sa_sjekirom wrote: 27/03/2025 16:09

Naravno.
Nismo. BiH je kao nasljednik Jugoslavije preuzela priznanje Izraela i Palestine. Mi smo za two state solution, i protiv rata. ;)
Ne govori se o formalnopravnom priznanju, već o trenutnom sukobu/agresiji na Palestinu...
p206

#21544 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by p206 »

Ovo dobiješ kad ne uhapsiš na vrijeme najvećeg kriminalca u državi..da je dobio godinu i jedan dan kaznu sad ne bi ovoga bilo.
dr_Evil

#21545 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

duh_sa_sjekirom wrote: 27/03/2025 16:13
Poenta je da je ovim skupom Sarajevo pokazalo da stoji na strani Palestinaca, na pravoj strani, a ne na strani Izraela.
Nema prave strane, ni krive strane. Ovaj skup je previse mali da bi Sarajevo nesto dokazalo. Ovdje je poruceno da smo za mir, da se postuje medjunarodno pravi, i ono "nikad vise". Mi imamo empatiju prema Palestini jer je njihova sudbina slicna nasoj, zivotni prostor svake generacije sve manji, a ubija ih se bez da iko odgovara. I mi i oni smo ostatci jednog carstva koje se raspalo, a prazninu popunila strana sila. Ali ta nasa empatija ne znaci da mi pozivamo da se krsi zakon, ne.
LSD

#21546 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

Znamo da Izrael sve prati, ko je kad i kome dao podrsku.
Ali ovdje bolensici pokusavaju nabiti osjecaj kivice sto su sarajlije koji su btw. namjerno isticu samo kao vjerska skupina, kao muslimani (sto radi Dodik i njegovi kerberi) dali podrsku Palestini :lol: ko biva to je nasto jako lose, to se nije smijelo uraditi, evo i slika da vidite kao da mi ne znamo :lol: sad ce nas cika Milorad prijaviit izraelu, koji ce se jako naljutiti na nas :lol:

Gade mi se takvi bolenici....pu jbm ti krv :skoljka:
elcaliente

#21547 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by elcaliente »

Jel se to sada vesla unazad sto se tice Palstine?
Treba malo otici na forum da se procita sta se pricalo i pisalo a moze se i par slika i intervijua pogledati koji su se emitovali.
duh_sa_sjekirom

#21548 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

dr_Evil wrote: 27/03/2025 16:17
duh_sa_sjekirom wrote: 27/03/2025 16:13
Nema prave strane, ni krive strane. Ovaj skup je previse mali da bi Sarajevo nesto dokazalo. Ovdje je poruceno da smo za mir, da se postuje medjunarodno pravi, i ono "nikad vise". Mi imamo empatiju prema Palestini jer je njihova sudbina slicna nasoj, zivotni prostor svake generacije sve manji, a ubija ih se bez da iko odgovara. I mi i oni smo ostatci jednog carstva koje se raspalo, a prazninu popunila strana sila. Ali ta nasa empatija ne znaci da mi pozivamo da se krsi zakon, ne.
Kontriraš sam sebi.
Ako neko nekoga iz generacije u generaciju nekažnjeno teroriše, ubija, sužava mu životni prostor, nasilno iseljava i pri tome nema nikavo zakonsko uporište u tome, onda ne može biti da ne postoji prava ni kriva strana...
dr_Evil

#21549 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

elcaliente wrote: 27/03/2025 16:18 Jel se to sada vesla unazad sto se tice Palstine?
Treba malo otici na forum da se procita sta se pricalo i pisalo a moze se i par slika i intervijua pogledati koji su se emitovali.
Treba otici na forum, i to oko 07.10 da se vidi da niko rijec protiv Izraela nije rekao, bez obzira koliko su sumir i prijatelji provocirali.
QSuzi

#21550 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by QSuzi »

dr_Evil wrote: 27/03/2025 15:53 Dakle vepar iz Laktasa, @duh_sa_sjekirom i @1Dante1 je rekao da smo mi slavili napad na Izrael, sto se nikad i niposto nije dogodilo. Dakle duse dragi, da li je u Sarajevu gdje bio skup podrske teroristickom napadu na Izrael, i ko je 07.10 nosio palestinske zastave u Sarajevu?
Pa valjda imamo zadužene osobe/institucije u vladi da ovo opovrgnu, javno, pošalju urgentno priopćenje /opovrgavanje/ sramnih laži bjegunca Dodika Izraelu, izraelskoj ambasadi u Sarajevu i gdje sve već treba da se to pošalje?
Post Reply