Po meni imamo sve osnove za optužnicu još i radi ranijih aferima, ali ja nisam ni tužilac ni sudija u Sudu BiH.palermo wrote: ↑27/03/2025 15:06Pa dobro, kako ce podici optuznicu a da ga nisu saslusali ? I koliko vremena.mora.proci da bi se digla optuznica bez saslusanja ? Moze li se podici ?DaysleepeR wrote: ↑27/03/2025 15:02Ja ne znam je li to do političke orijentacije ali konstantno mi stavljate riječi u usta.
Ja sam rekao - citiram "To je trivijalan razlog da bi se sada formirala specijalna jedinica koja će pod vatrom i silom hapsiti."
Od početka ove priče tvrdim da neće biti uhapšen, da se političari ovog nivoa ne hapse iz ovog razloga.
Onog momenta kada Sud BiH digne optužnicu za rušenje ustavnog poretka i državni udar, mora se hapsiti odmah i bez odlaganja.
On trenutno - ali morate postati svjesni ovoga, pravno ima samo nalog za privođenje radi neodazivanja na saslušanje.
Dakle niko ga ne pere od onoga što je napravio, ali on - morate to shvatiti i utuviti u glavu - pravno nema nikakvu optužnicu nad glavom.
Apsolutno se može podići optužnica bez saslušanja.