Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
DaysleepeR

#21501 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

palermo wrote: 27/03/2025 15:06
DaysleepeR wrote: 27/03/2025 15:02
palermo wrote: 27/03/2025 14:59

A znas sta mene interesuje. Kako ce ga osuditi bez saslusanja. A , kao sto ti rece, poziv na saslusanje je trivijalan razlog da bi ga se privodilo. Kako to sad ide,.mogu li ga osuditi u odsustvu I koliko bi taj proces trajao. Godinu, dvije, pet, ne zna I'm se broj.
Ja ne znam je li to do političke orijentacije ali konstantno mi stavljate riječi u usta.

Ja sam rekao - citiram "To je trivijalan razlog da bi se sada formirala specijalna jedinica koja će pod vatrom i silom hapsiti."

Od početka ove priče tvrdim da neće biti uhapšen, da se političari ovog nivoa ne hapse iz ovog razloga.

Onog momenta kada Sud BiH digne optužnicu za rušenje ustavnog poretka i državni udar, mora se hapsiti odmah i bez odlaganja.

On trenutno - ali morate postati svjesni ovoga, pravno ima samo nalog za privođenje radi neodazivanja na saslušanje.

Dakle niko ga ne pere od onoga što je napravio, ali on - morate to shvatiti i utuviti u glavu - pravno nema nikakvu optužnicu nad glavom.
Pa dobro, kako ce podici optuznicu a da ga nisu saslusali ? I koliko vremena.mora.proci da bi se digla optuznica bez saslusanja ? Moze li se podici ?
Po meni imamo sve osnove za optužnicu još i radi ranijih aferima, ali ja nisam ni tužilac ni sudija u Sudu BiH.
Apsolutno se može podići optužnica bez saslušanja.
palermo

#21502 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

DaysleepeR wrote: 27/03/2025 15:08

Ja ne znam je li to do političke orijentacije ali konstantno mi stavljate riječi u usta.

Ja sam rekao - citiram "To je trivijalan razlog da bi se sada formirala specijalna jedinica koja će pod vatrom i silom hapsiti."

Od početka ove priče tvrdim da neće biti uhapšen, da se političari ovog nivoa ne hapse iz ovog razloga.

Onog momenta kada Sud BiH digne optužnicu za rušenje ustavnog poretka i državni udar, mora se hapsiti odmah i bez odlaganja.

On trenutno - ali morate postati svjesni ovoga, pravno ima samo nalog za privođenje radi neodazivanja na saslušanje.

Dakle niko ga ne pere od onoga što je napravio, ali on - morate to shvatiti i utuviti u glavu - pravno nema nikakvu optužnicu nad glavom.
Pa dobro, kako ce podici optuznicu a da ga nisu saslusali ? I koliko vremena.mora.proci da bi se digla optuznica bez saslusanja ? Moze li se podici ?
Po meni imamo sve osnove za optužnicu još i radi ranijih aferima, ali ja nisam ni tužilac ni sudija u Sudu BiH.
Dakle, onda je pitanje, sto institucije ne dizu optuznicu ? Jel tako ?
Porodice Foht

#21503 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Porodice Foht »

Sad braca Shimic na Kljiksu mogu da vide povecani broj pregleda tekstova iz Izraela. Bik iz Laktasha proviruje svakih pola sata, garant, jer se dosadjuje kod Jevreja. A produzio (neplanirano? :? ) boravak u kibucima do ponedjeljka! Sto li? :-)
skrbavi-admin

#21504 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skrbavi-admin »

kakva gnjida je ovaj skot, ne bira sredstva da oblati i nablati mater jebo svoju djubrastu......

BTW AKO JEBENI MOSSAD ZANIMA DACU IM IME I PREZIME ZENE KOJU JE MOJA NANA RAHMETLI U DIMIJAMA KO DIJETE OD USTASA I CETNIKA SAKRILA..... DA, upravo ONIH NEDICEVIH UHLJUPA KOJI SU PROGLASILI PRVI JUDENFREI GRAD U EVROPI.....

JEBO VAM DODIK MTR

Gnjide
skupljac_zeljeza

#21505 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skupljac_zeljeza »

Hah. Samo dva poznata nam mikrofona. A on izviruje sa strane.

Počevši od 13:09, oglasile su se raketne sirene širom centralnog Izraela, uključujući Јerusalim i Tel Aviv. Gdje nam je Dodik?

Image
DaysleepeR

#21506 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

palermo wrote: 27/03/2025 15:11
DaysleepeR wrote: 27/03/2025 15:08

Dakle, onda je pitanje, sto institucije ne dizu optuznicu ? Jel tako ?
Ali ne dijelim ja plate.
Sudovi su spori.
Ako znaš ijednog advokata, pitaj ga kad treba uložiti žalbu na nešto i ima rok 30 dana, koji dan šalje žalbu, prvi ili trideseti?
Isto je i sa sudom, odgovor se šalje zadnji dan roka. To je pravna praksa, barem kod nas.
Biće podignuta sigurno.
duh_sa_sjekirom

#21507 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by duh_sa_sjekirom »

Realno, dodik nije ništa slagao.
Jesu li bili skupovi podrške Palestini? Jesu
Jesu li bili u Sarajevu? Jesu
Ko je većinski narod u Sarajevu? Bošnjaci, mahom muslimani

Istina, bili su skupovi podrške širom svijeta, ali tema ove emisije su Sarajevo i bosanski muslimani a ne Njujorčani, Parižani, Madrižani itd
1Dante1

#21508 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 1Dante1 »

duh_sa_sjekirom wrote: 27/03/2025 15:44 Realno, dodik nije ništa slagao.

Istina, bili su skupovi podrške širom svijeta, ali tema ove emisije su Sarajevo i bosanski muslimani a ne Njujorčani, Parižani, Madrižani itd
Tako je. Nazalost mi smo tupav narod. Podrska palestini ili bilo kome moze ici na milion nacina, a ne javno.

Nas narod ne konta sta su interesi. Svaki palestianc bi prodao cijelu BIH odmah juce samo da njima stane agersija. To su interesi.

mi? Mi smo povodljivi, ne znamo sta hocemo a i da dobijemo ne znamo sta bi s tim.
Johny12

#21509 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Johny12 »

DaysleepeR wrote: 27/03/2025 14:39

Ja striktno pravno govorim.
Dodik ima nalog za privođenje radi neodazivanja na saslušanje u Tužilaštvo BiH.
To je trivijalan razlog da bi se sada formirala specijalna jedinica koja će pod vatrom i silom hapsiti.

On i dalje nema optužnicu za rušenje ustavnog poretka ni za državni udar.
Da ima, razlog za privođenje ne bi bio trivijalan.

I da, tata ti je trojkaš.
A znas sta mene interesuje. Kako ce ga osuditi bez saslusanja. A , kao sto ti rece, poziv na saslusanje je trivijalan razlog da bi ga se privodilo. Kako to sad ide,.mogu li ga osuditi u odsustvu I koliko bi taj proces trajao. Godinu, dvije, pet, ne zna I'm se broj.

Ma jasta samo degradirajte drzavu….. pa sto bi iko iz MZ pomaknuo mali prst kad vide da je drzava banana i za nas.

Svaki pravni akt u pravnoj drzavi se mora provesti. Sud je odredio pritvor i policija nema sta da odlucuje o tom vec da provodi. Nema nista trivijalno tu
SaraFina

#21510 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Evo Dodo i protiv susjeda:
Dodik pred Izraelcima: ‘U Jasenovcu je ubijeno 500.000 Srba, to su bili zločini gori od nacističkih‘
Dodik je na konferenciji u Izraelu govorio o antisemitizmu i holokaustu, spominjao koncentracijski logor Jasenovac tvrdeći kako je tamo ubijeno 500 tisuća Srba uz konstataciju kako su ustaše u NDH činile zločine gore i od nacističkih, te hvalio politiku Donalda Trumpa kojeg je proglasio "osloboditeljem svijeta". Iskoristio je priliku i kako bi se požalio zbog problema koje ima s pravosuđem u BiH, tvrdeći kako je sve to "podvala koja se zove muslimanski nacionalizam i šovinizam prema Srbima".
"Žele me spriječiti da idem u posjete, da se sastajem s državnicima i da me na taj način izoliraju, pa da onda pričaju kako se ja ne mogu ni s kim sastati. To je sarajevski ‘pasjaluk‘ (jal) koji nije ništa nepoznato. Na nama je da se borimo. Јa nemam namjeru odustati. Imam još dovoljno godina života da se izborim za adekvatan status RS", kazao je
Last edited by SaraFina on 27/03/2025 15:50, edited 1 time in total.
Johny12

#21511 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Johny12 »

drug_profi wrote: 27/03/2025 15:03
Johny12 wrote: 27/03/2025 14:54 Iskreno? Hebe mi se
Onda si kontradiktoran.
Tvrdiš da će Trojka loše proći radi ovoga i da je to problem.
Problem kako kome. Meni ne
LSD

#21512 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

Tema ove emisije se zove Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3., a ne sarajlije dale podrsku pelestincima. Nemoj spinovati u maniru Obrada Kesica.
I kako znas da su bili samo muslimani na skupu podrske Palestini ? nemoj se koristiti Dodikovim terminologijom.
Last edited by LSD on 27/03/2025 15:51, edited 1 time in total.
noviforumas

#21513 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by noviforumas »

Dodik veoma dobro zna sta radi. Necu reci da americkom vanjskom politikom upravlja Izrael, ali ima ogroman uticaj na nju, pa cak i na unutrasnju politiku. Trenutno ljude, studente sa zelenim kartama zatvaraju i deportuju zbog ucesca na pro-Palestinskim demonstracijama. Sto je suprotno prvom amandmanu ustava i svim mogucim zakonima, ali koga briga za to. On racuna da ce njegova lobiranja po Izraelu odjeknuti do Trumpovih ljudi i nije nemoguce da mu je racunica dobra.

Vucic, pa i RS kao entitet, trose ogromne pare na lobiranje, pogotovo u SAD-u. Mi nemamo nikakvu lobisticku infrastrukturu, oslanjamo se na dijasporu i pro-BiH orijentisane ambasadore, sto je smijesno. Na to se trebalo misliti davno. Iako bi bilo politicki nepopularno (nas narod bi odmah cmizdrio: "zasto trosite milione na to dok rovimo po kontenjerima" i sl.), to se moralo raditi i treba se raditi.

Ali ko ce, kako, s cim. Sta mi uopste zelimo...
duh_sa_sjekirom

#21514 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

LSD wrote: 27/03/2025 15:50

Tema ove emisije se zove Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3., a ne sarajlije dale podrsku pelestincima. Nemoj sponivati u maniru Obrada Kesica.
I kako znas da su bili samo muslimani na skupu podrske Palestini ? nemoj se koristiti Dodikovim terminologijom.
Pročitaj još jednom moj upis pa se javi
SaraFina

#21515 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

BećirovićZabrana zastave Srbije u institucijama RS, nova pobjeda
dr_Evil

#21516 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

1Dante1 wrote: 27/03/2025 15:48

Tako je. Nazalost mi smo tupav narod. Podrska palestini ili bilo kome moze ici na milion nacina, a ne javno.

Nas narod ne konta sta su interesi. Svaki palestianc bi prodao cijelu BIH odmah juce samo da njima stane agersija. To su interesi.

mi? Mi smo povodljivi, ne znamo sta hocemo a i da dobijemo ne znamo sta bi s tim.
Ne kontate vi bas to. Pardoniram.

Dakle, nije Dodo rekao da je bio skup podrske Palestini nego: khm:
Zatim je Dodik kazao "danas živim u BiH, odnosno u RS-u, a na ovaj način smo mi propratili 7. oktobar", pokazivajući fotografije Palate predsjednika osvijetljene bojama zastave Izraela.

"Podržavajući Izrael, a ovako su to činili u Sarajevu bosanski muslimani koji današnju izraelsku politiku žele da okvalifikuju kao novi genocid", kazao je Dodik, pokazujući fotografije sa protesta podrške Gazi koji su održavani širom BiH
Dakle vepar iz Laktasa, @duh_sa_sjekirom i @1Dante1 je rekao da smo mi slavili napad na Izrael, sto se nikad i niposto nije dogodilo. Dakle duse dragi, da li je u Sarajevu gdje bio skup podrske teroristickom napadu na Izrael, i ko je 07.10 nosio palestinske zastave u Sarajevu?

Dakle da se slozim sa vama, mi smo zaista tupav narod, u svom autosovinizmu, i gadjenju prema svom islamskom naslijedu katkad zaboravimo da citamo ;)
QSuzi

#21517 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by QSuzi »

Glasovi razuma

https://www.thejc.com/opinion/inviting- ... l-jtk72ifo
Podsjećaju i da su brojni učesnici odbili učešće na konferenciji zbog prisustva nekolicine krajnjih desničara.
Citiran je filozof Sartr, koji je uporedio negatore genocida sličnim antisemitima iz nacističkog doba, jer koriste laži za zastrašivanje i zbunjivanje. Autor teksta smatra da je upravo takav Milorad Dodik.

- Šta bi muslimani – ili bilo ko s osnovnim osjećajem pristojnosti – trebalo da zaključe iz ovoga? Da je izraelska vlada sada toliko ekstremna da gleda na negatore genocida nad muslimanima kao na saveznike u borbi protiv antisemitizma? Zaista bih volio čuti objašnjenje izraelske vlade, jer se u ovom trenutku njihovo ponašanje čini neizrecivo sramotnim - navodi se u ovom tekstu.
https://avaz.ba/vijesti/bih/963684/najs ... isemitizmu
drug_profi

#21518 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Johny12 wrote: 27/03/2025 15:49
drug_profi wrote: 27/03/2025 15:03
Johny12 wrote: 27/03/2025 14:54 Iskreno? Hebe mi se
Onda si kontradiktoran.
Tvrdiš da će Trojka loše proći radi ovoga i da je to problem.
Problem kako kome. Meni ne
Pa nije ni glasačima Trojke.
Kome je onda?
1Dante1

#21519 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 1Dante1 »

dr_Evil wrote: 27/03/2025 15:53 Dakle vepar iz Laktasa, @duh_sa_sjekirom i @1Dante1 je rekao da smo mi slavili napad na Izrael, sto se nikad i niposto nije dogodilo. Dakle duse dragi, da li je u Sarajevu gdje bio skup podrske teroristickom napadu na Izrael, i ko je 07.10 nosio palestinske zastave u Sarajevu?
Nista ja nisam rekao, osim da se stvari rade pametnije. Bujrum, neka cijela drzava izadje na proteste protiv izraela i amerike ako misle da je to rjesenje.

Je li to boli sto sam rekao da bi palestinci prodali Bosnu i Hercegovinu jos juce samo da stane agresija na njih? hehe
LSD

#21520 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

duh_sa_sjekirom wrote: 27/03/2025 15:51

Tema ove emisije se zove Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3., a ne sarajlije dale podrsku pelestincima. Nemoj sponivati u maniru Obrada Kesica.
Cim ovako pises " bosanski muslimani a ne Njujorčani, Parižani, Madrižani itd....to je taj prepoznatljivi govor.
Ko biva nije Njujork, Pariz, Madrid (al u qrcu i oni su protestovali) samo zatucano fundamentalisticko Sarajevo, puno muslimana.

To je taj Obrad Kesic style , lobiranje po Izaraelu u cilju da se jevrejima ogade bh muslimani.
Last edited by LSD on 27/03/2025 15:59, edited 2 times in total.
dr_Evil

#21521 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

1Dante1 wrote: 27/03/2025 15:55
dr_Evil wrote: 27/03/2025 15:53 Dakle vepar iz Laktasa, @duh_sa_sjekirom i @1Dante1 je rekao da smo mi slavili napad na Izrael, sto se nikad i niposto nije dogodilo. Dakle duse dragi, da li je u Sarajevu gdje bio skup podrske teroristickom napadu na Izrael, i ko je 07.10 nosio palestinske zastave u Sarajevu?
Nista ja nisam rekao, osim da se stvari rade pametnije. Bujrum, neka cijela drzava izadje na proteste protiv izraela i amerike ako misle da je to rjesenje.

Je li to boli sto sam rekao da bi palestinci prodali Bosnu i Hercegovinu jos juce samo da stane agresija na njih? hehe
Ne boli, svakako imas pravo na svoje misljenje, a svi mi krojimo po vlastitoj mjeri.

Dakle opet pitam, ko je bio na protestu protiv Izraela 07.10 ili ko je uopste bio na protestu protiv Izraela, i da li je ikada bio protest protiv Izraela. Nisam bio ni na jednom, ali vjerujem da je protest svaki put bio protiv genocida ili protiv rata
DaysleepeR

#21522 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Johny12 wrote: 27/03/2025 15:48

Ma jasta samo degradirajte drzavu….. pa sto bi iko iz MZ pomaknuo mali prst kad vide da je drzava banana i za nas.

Svaki pravni akt u pravnoj drzavi se mora provesti. Sud je odredio pritvor i policija nema sta da odlucuje o tom vec da provodi. Nema nista trivijalno tu
Množina...

Jesu li ti "drugi" sada u sobi sa nama?
duh_sa_sjekirom

#21523 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

LSD wrote: 27/03/2025 15:56

Cim ovako pises " bosanski muslimani a ne Njujorčani, Parižani, Madrižani itd....to je taj prepoznatljivi govor.
Ko biva nije Njujork, Pariz, Madrid (al u qrcu i oni su protesvovali) samo zatucano fundamentalisticko Sarajevo, puno muslimana.

To je taj Obrad Kesic style , lobiranje po Izaraelu u cilju da se jevrejima ogade bh muslimani.
Kakav obrad čovječe, o čemu ti laprdaš?
Lijepo sam i čitko napisao da čovjek nije ništa slagao.
Je li bio skup podrške Palestini u Sarajevu?
Ko je većinski narod u Sarajevu?
Koja vjerospovijest dominira u Sarajevu?
I kakve ovo veze ima sa nekakvim smradom kesićem?
1Dante1

#21524 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 1Dante1 »

dr_Evil wrote: 27/03/2025 15:57 Dakle opet pitam, ko je bio na protestu protiv Izraela 07.10 ili ko je uopste bio na protestu protiv Izraela, i da li je ikada bio protest protiv Izraela. Nisam bio ni na jednom, ali vjerujem da je protest svaki put bio protiv genocida ili protiv rata
Ne znam. Sto se tice palestine, donirao kako sam mogao. Javno na proteste ili podrske nisam ni izlazio niti cu. Moji stavovi su ovakvi

Bosna i Hercegovina
Interesi
...
....
......
.......
Borba za mir u svijetu.

Ako ce mojoj drzavi donijeti korist izrael i amerika, sto se mene tice cao palestina. Isto ocekujem i od palestine prema bilo kome.

Stavise pokazalo se
Arhiva: Palestinci pozvali Slobodana Miloševića na proslavu Božića, Izrael pretio hapšenjem!
U periodu najžešće izolacije SR Jugoslavije, samo nekoliko meseci nakon NATO agresije, Palestinska uprava uputila je pozivnicu predsedniku Slobodanu Miloševiću u decembru 1999. godine, da se pridruži proslavi pravoslavnog Božića u Vitlejemu u januaru.1

Kako je tadašnji predsednik SR Jugoslavije bio optužen za ratne zločine od strane Haškog tribunala, izraelske vlasti su odbacile mogućnost da se Milošević pojavi u Vitlejemu.

“Ako pristane da se pojavi ovde, biće uhapšen. Mislim da bi to bilo slučaj u većini zemalja sveta”, saopštio je tada Aviv Širon, portparol izraelskog Ministarstva spoljnih poslova. “Mislim da je ovo diplomatska greška. Ona govori za sebe.”2

Predstavnici Haškog tribunala takođe nisu bili zadovoljni ovim pozivom koji su Palestinske vlasti uputile predsedniku SRJ.

ali baznija najbolje zna.
dr_Evil

#21525 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

duh_sa_sjekirom wrote: 27/03/2025 16:00
LSD wrote: 27/03/2025 15:56
Ko biva nije Njujork, Pariz, Madrid (al u qrcu i oni su protesvovali) samo zatucano fundamentalisticko Sarajevo, puno muslimana.

Kakav obrad čovječe, o čemu ti laprdaš?
Lijepo sam i čitko napisao da čovjek nije ništa slagao.
Je li bio skup podrške Palestini u Sarajevu?
Ko je većinski narod u Sarajevu?
Koja vjerospovijest dominira u Sarajevu?
I kakve ovo veze ima sa nekakvim smradom kesićem?
:D a ja ti lijepo dokazao da si slagao i ti i Dodik, a ti nastavio da budes Obrad kako e nazva kolega LSD.
Post Reply