Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
Johny12

#20926 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Johny12 »

MMM1977 wrote: 26/03/2025 02:03
Johny12 wrote: 26/03/2025 01:57
MMM1977 wrote: 26/03/2025 01:47 Dijaspori zabraniti komentarisanje na ovoj temi dok se situacija ne riješi. Ili neka se vrate, zajedno sa svojim porodicama, pa onda neka smišljaju akcije koje bi u ovom trenutku dovele do sukoba garantovano.
Iskreno, iznenadjen sam ovom neocekivanom dozom totalitarizma u postovima trojkinih pristasa.

Prvo etiketirate neistomisljenike kao sda botove (sto pretpostavljam diskvalifikuje nekog iz diskusije, a ovamo lik priznaje da je aktivni nipovac i takva pristradnost je ok), pa onda ako nije ali ako je sa strane, ona diskvalifikovati na geografskoj osnovi…..

Haj budu iskren, nije sto je neko dijaspora ili bot, vec sto se ne slaze sa tobom.

Tukne ovdje na putinizam…..
Jebe mi se i za Trojku i za SDA da prostiš, mene samo zanima da živim normalno i da mi djeca odrastaju kako spada. A politika je jedna bolest svugdje a posebno ovdje, svi samo gledaju svoju ličnu korist, SDA je tata mata te igre a i ostali prate koliko im okolnosti dozvole.

Da nije organizacije izvana do ovoga nikada ne bi ni došlo, da se naše pita davno bi oni sjeli sa Dodikom u nekoj kafančuri i dogovorili kako će i dalje da jebu narod u zdrav mozak
Pregledah brzinski tvoje postove, nisi bas iskren, mislim da suvise branis trojku u ovim okolnostima da bi bio neutralan…… al haj ako ti tako kazes

Slazemo se u jednom: sa Hrvatskom treba razvijati sto bolje odnose. Ne mozemo na dvije strane.
MMM1977

#20927 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by MMM1977 »

Johny12 wrote: 26/03/2025 02:08

Iskreno, iznenadjen sam ovom neocekivanom dozom totalitarizma u postovima trojkinih pristasa.

Prvo etiketirate neistomisljenike kao sda botove (sto pretpostavljam diskvalifikuje nekog iz diskusije, a ovamo lik priznaje da je aktivni nipovac i takva pristradnost je ok), pa onda ako nije ali ako je sa strane, ona diskvalifikovati na geografskoj osnovi…..

Haj budu iskren, nije sto je neko dijaspora ili bot, vec sto se ne slaze sa tobom.

Jebe mi se i za Trojku i za SDA da prostiš, mene samo zanima da živim normalno i da mi djeca odrastaju kako spada. A politika je jedna bolest svugdje a posebno ovdje, svi samo gledaju svoju ličnu korist, SDA je tata mata te igre a i ostali prate koliko im okolnosti dozvole.

Da nije organizacije izvana do ovoga nikada ne bi ni došlo, da se naše pita davno bi oni sjeli sa Dodikom u nekoj kafančuri i dogovorili kako će i dalje da jebu narod u zdrav mozak
Pregledah brzinski tvoje postove, nisi bas iskren, mislim da suvise branis trojku u ovim okolnostima da bi bio neutralan…… al haj ako ti tako kazes

Slazemo se u jednom: sa Hrvatskom treba razvijati sto bolje odnose. Ne mozemo na dvije strane.
Nikoga ja ne branim zbog stranke, politike ili bilo čega, isključivo ocjenjujem i komentarišem pojedinačne poteze. Nema alibija unaprijed za bilo koga i iz bilo kog razloga.

SDA najviše mrzim zbog toga što su uništili budućnost ove zemlje, od poslijeratne privatizacije, ustoličenja sistema Završit ćemo, Biće riješeno, Znam ja čovjeka itd. Umjesto da smo pravili državu kada su nam sve okolnosti išle na ruku.

Jedini političar kojeg cijenim je Sabina ali ne volim NS zbog LGBT agende.

Ma kad ovako nabrajam, nije do njih nego je do mene jer se ne želim prilagoditi i zažmiriti. Najbolje bi mi bilo otići na Novi Zeland i da me politika i ne zanima, njihova država = njihova pravila.
last mohicans

#20928 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by last mohicans »

basicm wrote: 26/03/2025 02:07 Nisam upratio, jel i za ovo sda kriva?

Vlast ga ne hapsi, znaci spasava ga. Ubijedite me da je drukcije.
Nije kriva, ali jeste glavni osumnjičeni za ponuđene bilo kakve druge scenarije, osim ovih već osmišljenih, a koji neki grčevito proklamuju kao jedine prave korake u rušenju Dodika.
MMM1977

#20929 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by MMM1977 »

Ja ne bih imao ništa protiv da se SDA danas dogovori sa HDZ i opozicijom iz RS ako bi to značilo da ćemo sutra riješiti makar ove probleme ali stranci koji vode igru ne žele ni da čuju za SDA, HDZ im ne vjeruje a bez HDZ se ne može riješiti ništa tako da....
last mohicans

#20930 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by last mohicans »

Mora se priznati da i ovaj portal vješto pumpa napetost i podstiče PTSP sa svojim tekstovima. Kod mene su prezentirani članci danas lično izazvali golemu frustraciju i zgražanje. Jebo ih svaki Dodikov potez i akcija. Najviše bih volio da mogu apstinirati i i isključiti se od svega. Itekako ovo utiče na kvalitet zivota koji je i onako na niskim granama u ovoj našoj vukojebini.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#20931 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sime_cipol »

Posto nista ne moze bez HDZ onda su oni krivi :D
hatemondays

#20932 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by hatemondays »

Johny12 wrote: 26/03/2025 02:08

Zivim u bracnoj Federaciji sa jednom Hrvaticom, nekad moras zagalamiti i hebat mater inace latinluk bi me odavno u grob pospremio. I tako 30 godina zivimo u ljubavi...
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#20933 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

To je 1000% točno bio bi iftar u kuli i zavrsena stvar, mup rsa bi dobio vece ovlasti, presuda pod nekim zalbama, padne dogovor o iftaru kod sultana i alajhmanet

Bakir spasio bosnu od novog sukoba
Dodik pobedio
Svi pobedili a nista se nije desilo

Ali i ovo, gdje je ko fol bjegunac :mrgreen:
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#20934 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Slo Burner »

Kako kazu stari dubrovcani: Sa svima prijateljski, ni s kim Iskreno 😁
Skijaš

#20935 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Skijaš »

Didier wrote: 25/03/2025 22:21
Point. wrote: 25/03/2025 21:33 Neki dan Nebojša, danas Borenović spominju kako nije fer da Bošnjaci biraju Hrvatima predstavnika.
Pa i nije fer.
Izmjena procesa biranja clanova Predsjednistva je neminovnost, prvenstveno zato sto je trenutni model diskriminirajuci jer se za te pozicije mogu kandidovati samo pripadnici odredjenih etnickih grupa i ne moze drzavljanin BiH koji je recimo etnicki Albanac. Tokom te izmjene treba korigovati i taj nedostatak koji je otvorio prostor za izbor Komsica. E sad, mnogo je rjesenja koja su se nasla pred pregovaracima tokom zadnje dvije decenije i sva se redom odbacilo jer HDZ I Dodika ne interesuje postojeca diskriminacija prema Ostalima. Sta ti mislis, treba li se pomiriti sa tom diskriminacijom a kao prioritet uzeti otvaranje Covicevog puta do pozicije clana Predsjednistva ?
Skijaš

#20936 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Skijaš »

muha_sa wrote: 25/03/2025 20:20 Udjem na ovu temu i šta vidim--pljuvanje i pišanje po državi :-)
Nisu svi, ima nas i koji ismijavamo operisanost sarajevskih politickih krugove od realnosti. Pobunjenicka ekipa u slow motionu objasnjava sta radi i sta planira a druga broji zvijezde i trudi se ignorisati pobunu. Trideset godina nakon onakve tragedije, opet skupstine srpskog naroda, opet jednostrani potezi i donosenje akata kojim se stavljaju van snage zakoni BiH a Sarajevo ponovo uljuljkano u uvjerenju da je za konfrontaciju potrebno dvoje. :-)
made_in_sarajevo

#20937 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by made_in_sarajevo »

Ali ima jedna ogromna razlika izmedju trojke i sda. Trojka radi kako treba da se radi, trojka je vlast i radi posao vlasti, a sudstvo radi svoj posao. Jel neko radi dobro ili ne je druga prica. Cekamo od rata da sudstvo ne radi kako vlast zvizdi i kad to docekamo ne valja.

Ne moze konakovic hapsit
Ne moze ramo isak hapsit
Ne moze helez hapsit
Ne moze vukan hapsit
Ne moze vlast hapsiti

Hapsenje nekoga se provodi ako osoba uradi KD, ako sud donese naredbu da se ta i ta osoba dovede na sudjenje ili u zatvor na izlezavanje zatvorskr kazne, hapsi se kad tuzilastvo u saradnji sa policijom skupi dokaze protiv nekoga i kaze policiji hapsi.

Dakle hapsi policija po nalogu suda, tuzilastva ili direktno kao mup sto radi npr ovo obijanje auta pa ih predaju tuzilastvu na dalji rad.

Ramo isak, vukan, vlast ne mogu i ne smiju hapsiti, pa nismo vise SDA da se hapsi, slusa i prati kad bakir naredi osmici. Oni kao ministri mogu eventualno pritisak praviti da agencija radi svoj posao, moze kazniti direktora smjenom npr ako ovaj radi lose i to je to. On kao ministar treba da obezbjedi plate i povecanja, opremu i sve sto policija trazi da proba ispuniti.

Dakle nakon 30 godina smo docekali da se neko hapsi jer je sud i tuzilastvo tako reklo, a ne bakir. To je ogroman napredak, to je svjetlosnu godinu napredak, ali bi pojedinci opet da bakir licno hapsi kao nekad :roll: .

SIPA nije odbila nista za dodika osim izjave da je akcija visokog rizika. Eh sad je do vas sto vi ne kontate sta znaci akcija visokog rizika. To je vec malo veca priprema, pratnja lica, kad i gdje se krece, kakvo mu je osiguranje, u ovom slucaju kako razoruzati 20 policajaca do zuba naoruzanih da se dodje do dodika. Naprimjer posto pojedinci misle to se uleti i cao, americki swat po 30 i 40 sati u pregovorima i moljakanju, a dodje ih 200 bar, ma samo ulete i cao ha ja. Eh sad je ovdje glavni problem, kako da jedna policija razoruza drugu policiju. Po zakonima mup rs je legalna policija i sud i tuzilastvo nista nisu rekli da su oni kriminalci, kao ni ustavni sud. Dakle ogromna je mogucnost koristenja oruzja i rat izmedju policija koji boga pitaj kako se moze prenjeti na ostatak drzave. Zato eufor treba kao tampon zona da ne dodje do belaja i pucanja, a svakako ce ga nasa agencija hapsiti i privesti.

Sipa je istrenirana da se puca i da hapsi, nije u tome problem. Problem je sto ratujes sa legalnom policijom i to povlaci hiljade problema sutra. Jer sutra treba sud, tuzilastvo, ustavni sud pa i drzavna vlast biti momentalno spremna da kazne i donesu zakone takve da ubijes mup rs toliko i tako sprijecis dalju eskalaciju. Mislite da nece biti osvete po entitetskim linijama, skidanja gaca, pogotovo nasim brudama "ko ce mene zaustaviti", prst u zrak i slicni debilizmi. Eh kako ces to sprijeciti ako u vlasti nemas vecinu da to sve mozes sprijeciti i da ih pustis bukvalno da svaki taj korak u kurcenje samo ubrzava gasenje ovakvog mupa rs od strane drzave, trenutne opozicije jer ce trpiti ogromne pritiske pa i eufora i stranaca.

Naprimjer juce sam ignorisao sve oko dodika i vijesti, zatrpo se poslom, gledao svakakve gluposti po internetu i sinoc dobar, lagan, nije mi glava otekla od jebenog dodika. Meni je vise da se ovo presjece radi ekonomije da ne ode opet na kupovinu brasna i tariguza. Vala i da prodam jebeni stan, jebo vas dodik :mrgreen:
muha_sa

#20938 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

Skijaš wrote: 26/03/2025 06:16
muha_sa wrote: 25/03/2025 20:20 Udjem na ovu temu i šta vidim--pljuvanje i pišanje po državi :-)
Nisu svi, ima nas i koji ismijavamo operisanost sarajevskih politickih krugove od realnosti. Pobunjenicka ekipa u slow motionu objasnjava sta radi i sta planira a druga broji zvijezde i trudi se ignorisati pobunu. Trideset godina nakon onakve tragedije, opet skupstine srpskog naroda, opet jednostrani potezi i donosenje akata kojim se stavljaju van snage zakoni BiH a Sarajevo ponovo uljuljkano u uvjerenju da je za konfrontaciju potrebno dvoje. :-)
Mnogo vas je dijagnosticara :thumbup:
Jelavic -- prije 20 godina-- osudjen na 10 godina, eno ga uživa u Hrvatskoj.

Bujrum, preporucite terapiju kako se rješit ove ludjacke košulje koja nam je u Dejtonu natakarena.
Prvi ja bih volio da živim ovdje u sistemu i redu kakav je u ŠveCkoj, al................možda ce moji praunuci to docekat--al cisto sumnjam :(

I nemoj me živ bio citirat jer bježim od ovih tema, stariji cojk :lol:
Point.

#20939 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

Novak20 wrote: 26/03/2025 01:09
Thorgerson wrote: 25/03/2025 23:34 ..........
..........

Je li imas sposobnost da shvatis sta ovdje pise? Pretpostavimo da ne, jer inace ne bi napisao ovaj gore post.

Ne bira hrvatima niko clana predsjednistva. Pise gore fino na bosanskom, a i na engleskom jos jasnije. Iz federacije se bira direktno - jedan bosnjak i jedan hrvat. Sta tebi tu nije jasno? Ne pise nigdje da bosnjak predstavlja samo bosnjake. Ne pise nigdje pogotovo ko za koga moze da glasa.

Dakle, ti i pajdasi iz HDZ-a bi htjeli da ukinete pravo glasa svim ljudima (ljudima ponavljam, koji su: ostali, srbi, albanci, romi, jevreji i da vecinom bosnjaci, pa i hrvati) koji zele da glasaju za koga oni hoce. Vi bi da se u ustav ugradi da hrvatski clan predajednistva mora biti approved by hdz? Jel to?

Da se razumijemo, Zeljko jeste ovo sve zasrao. On, kao hrvat, trebao je da stiti interese hrvata naravno, te ostalih gradjana. Trebao je da obilazi hercegovinu, a ne da vodi rat s njima. Trebao je da zblizava odnose s hrvatskom, a ne da ih kao lupa po prstima il koga vec, te prijeti i slicne budalastine. To nije vidjelo diplomatije. Tu se u svemu slazem.

Medjutim, ako sutra bude na listi neki hrvat, i ako ja zelim da glasam za njega pa ne moze mi hdz to zabraniti jbt.
Glede boldiranog, nije Željko sve ovo zas.ao nego oni koji su ga birali za člana Predsjedništva BiH u zadnja dva mandata.
Što baš u zadnja dva mandata ako je IZ stariji od toga? Šta se desilo u tom prvom od dva zadnja mandata?
Moenx

#20940 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Moenx »

muha_sa wrote: 26/03/2025 06:52

Bujrum, preporucite terapiju kako se rješit ove ludjacke košulje koja nam je u Dejtonu natakarena.
Prvi ja bih volio da živim ovdje u sistemu i redu kakav je u ŠveCkoj, al................možda ce moji praunuci to docekat--al cisto sumnjam :(

Dejtonski Ustav je najstariji ustav ne teritoriju bhs republika
Mozda tako treba postaviti
Te 95 jos nije pocela reintegracija podunavlja u ustavnopravni poredak RH imali smo SR Jugoslaviju da bi danas imali ustav RSrbije i Srbiju
Dejton je medjudrzavni sporazum i ne tice pitanja da li BiH postoji ili ne u preambuli ustava pise da drzava BiH predstavlja kontinuitet nastao nakon RBiH
U ustavu su nase zemlje ubrojani entiteti kao nesto sto se trpa bez nekog smisla cista posljedica agresije i data je nadleznost drzave nad istim
Tako trebamo razmisljati
Tih 95 koliko je BiH bila neuredjena toliko su bile i susjedne zemlje sto dokazuju i prethodni i buduci dogadjaji od tog datuma
Armoja BiH je oslobadjala dijelove RH HV jw ulazila u BIH vojska tadasnje Jugoslavije pod rezimom Slobodana Milosevica je organizovala kampanju etnickog ciscenja i genocida
Neko ko je pisao deejtonski sporazum morao je imati jak stomak zeludac i srce da predje preko svih tig fakata i da garanciju da drzava BiH bude i p9stane fakat na ovom dijelu Balkana
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#20941 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pici »

jos pet dana do kraja ramazana a onda nevalja apsit izmedju bajrama
HD_2015

#20942 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HD_2015 »

muha_sa wrote: 26/03/2025 06:52

Bujrum, preporucite terapiju
kako se rješit ove ludjacke košulje koja nam je u Dejtonu natakarena.

Što se tiče terapije, za početak vidjeti da li je istina da GT-a dobija više para nego što doprinosi. Ukinuti tu praksu.

Zatim, insistirati da ne nože njaborjniji narod imati isti institucioinalni kapacitet kao najmaloborjniji. Konstitutivnost se čuva u Domu naroda. Nema potrebe da Hrvati drže isti broj ministara (i direktorskih pozicija ??) kao Bošnjaci. Za to koristiti posljednji popis.

Kod nas samo Srbi i Hrvati plairaju narative, a mutavi Bošnjaci navikli da VP nameće odluke. Davno je to prošlo, a nismo se trznuli. Valjda preokupirani pljačkanjem budžeta.
Last edited by HD_2015 on 26/03/2025 08:11, edited 1 time in total.
Casual's

#20943 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Casual's »

basicm wrote: 26/03/2025 02:07 Nisam upratio, jel i za ovo sda kriva?

Vlast ga ne hapsi, znaci spasava ga. Ubijedite me da je drukcije.
Ne, ne. Vlast ga ne hapsi, SDA ga spasava. Logicno.
madesa

#20944 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by madesa »

Dok se prepiru SDA vs Trojka , krme uziva vise nego mi :lol:
archi_a

#20945 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by archi_a »

Jeste li primjetili podočnjake i jaču smeđkastu boju podočnjaka kod svih iz miloradove grupe. Niko nema boje u licu. Nekakvo žutilo zavladalo. Čak i košarac više nema ono prepoznatljivo crvenilo. Simptomatično. A možda sam umislio. :P Nisam. :wink:
Last edited by archi_a on 26/03/2025 08:33, edited 1 time in total.
made_in_sarajevo

#20946 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by made_in_sarajevo »

archi_a wrote: 26/03/2025 08:25 Jeste li primjetili podočnjake i jaču smeđkastu boju podočnjaka kod svih iz miloradove grupe. Niko nema boje u licu. Nekakvo žutilo zavladalo. Čak i košarac više nema ono crvenilo na licu! Simptomatično. A možda sam umislio. :P Nisam. :wink:
sto se toga tice, od dana presude baja je toliko propao da nije vise isti covjek. nema vise ni smjeha, ni lupanja sakom od stol, samo neko laprdanje u prazno i crnilo na licu
archi_a

#20947 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by archi_a »

Laktašenko je odavno takav, no sad su posmeđili po dubini, sve do sanje vulič i onog pokušaja od zamjenika ministra odbrane BiH. :bih:
archi_a

#20948 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by archi_a »

Image

Zar stvarno neko misli da će ova sjena od čovjeka uništiti državu?!
benki2

#20949 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by benki2 »

Zar nije prije nekoliko godina izrael izrucio BiH nekakvog srbina za ratne zlocine, po potjernici suda? Sjecam se da je bio dole par mjeseci u pritvoru, da su ga na kraju isporucili nama. Eto samo nek sud raspise tu interpolovu potjernicu, pa da vidimo.
Casual's

#20950 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Casual's »

Je li realno da sada po izgledu covjeka zakljucujemo da se boji i da je drzava jaka? Lik imao operaciju, sletio desetak kila, stroga dijeta, operacija jednjaka pa pojava tamnila oko ociju...
Post Reply