Ali ima jedna ogromna razlika izmedju trojke i sda. Trojka radi kako treba da se radi, trojka je vlast i radi posao vlasti, a sudstvo radi svoj posao. Jel neko radi dobro ili ne je druga prica. Cekamo od rata da sudstvo ne radi kako vlast zvizdi i kad to docekamo ne valja.
Ne moze konakovic hapsit
Ne moze ramo isak hapsit
Ne moze helez hapsit
Ne moze vukan hapsit
Ne moze vlast hapsiti
Hapsenje nekoga se provodi ako osoba uradi KD, ako sud donese naredbu da se ta i ta osoba dovede na sudjenje ili u zatvor na izlezavanje zatvorskr kazne, hapsi se kad tuzilastvo u saradnji sa policijom skupi dokaze protiv nekoga i kaze policiji hapsi.
Dakle hapsi policija po nalogu suda, tuzilastva ili direktno kao mup sto radi npr ovo obijanje auta pa ih predaju tuzilastvu na dalji rad.
Ramo isak, vukan, vlast ne mogu i ne smiju hapsiti, pa nismo vise SDA da se hapsi, slusa i prati kad bakir naredi osmici. Oni kao ministri mogu eventualno pritisak praviti da agencija radi svoj posao, moze kazniti direktora smjenom npr ako ovaj radi lose i to je to. On kao ministar treba da obezbjedi plate i povecanja, opremu i sve sto policija trazi da proba ispuniti.
Dakle nakon 30 godina smo docekali da se neko hapsi jer je sud i tuzilastvo tako reklo, a ne bakir. To je ogroman napredak, to je svjetlosnu godinu napredak, ali bi pojedinci opet da bakir licno hapsi kao nekad

.
SIPA nije odbila nista za dodika osim izjave da je akcija visokog rizika. Eh sad je do vas sto vi ne kontate sta znaci akcija visokog rizika. To je vec malo veca priprema, pratnja lica, kad i gdje se krece, kakvo mu je osiguranje, u ovom slucaju kako razoruzati 20 policajaca do zuba naoruzanih da se dodje do dodika. Naprimjer posto pojedinci misle to se uleti i cao, americki swat po 30 i 40 sati u pregovorima i moljakanju, a dodje ih 200 bar, ma samo ulete i cao ha ja. Eh sad je ovdje glavni problem, kako da jedna policija razoruza drugu policiju. Po zakonima mup rs je legalna policija i sud i tuzilastvo nista nisu rekli da su oni kriminalci, kao ni ustavni sud. Dakle ogromna je mogucnost koristenja oruzja i rat izmedju policija koji boga pitaj kako se moze prenjeti na ostatak drzave. Zato eufor treba kao tampon zona da ne dodje do belaja i pucanja, a svakako ce ga nasa agencija hapsiti i privesti.
Sipa je istrenirana da se puca i da hapsi, nije u tome problem. Problem je sto ratujes sa legalnom policijom i to povlaci hiljade problema sutra. Jer sutra treba sud, tuzilastvo, ustavni sud pa i drzavna vlast biti momentalno spremna da kazne i donesu zakone takve da ubijes mup rs toliko i tako sprijecis dalju eskalaciju. Mislite da nece biti osvete po entitetskim linijama, skidanja gaca, pogotovo nasim brudama "ko ce mene zaustaviti", prst u zrak i slicni debilizmi. Eh kako ces to sprijeciti ako u vlasti nemas vecinu da to sve mozes sprijeciti i da ih pustis bukvalno da svaki taj korak u kurcenje samo ubrzava gasenje ovakvog mupa rs od strane drzave, trenutne opozicije jer ce trpiti ogromne pritiske pa i eufora i stranaca.
Naprimjer juce sam ignorisao sve oko dodika i vijesti, zatrpo se poslom, gledao svakakve gluposti po internetu i sinoc dobar, lagan, nije mi glava otekla od jebenog dodika. Meni je vise da se ovo presjece radi ekonomije da ne ode opet na kupovinu brasna i tariguza. Vala i da prodam jebeni stan, jebo vas dodik