Neradna nedjelja u FBiH

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked

Da li ste za uvođenje neradne nedjelje u FBiH?

Da!
294
44%
Ne!
314
47%
Svejedno mi je!
59
9%

Total votes: 667

gozila555

#5576 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by gozila555 »

muha_sa wrote: 24/03/2025 10:57 Sindikat zaposlenih u trgovinama tražio neradnu nedelju--valjda oni radnike u tim trgovinama predstavljaju il sam ja nešto pobrko :?
sindikati su vladajuca prevara,vladini ljudi .klimaci glava
ibizza

#5577 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by ibizza »

Kakva je situacija sa Austrijom, i tamo je neradna nedjelja, bune li se radnici :-) , gazde, pada li promet? :D
Malisa11

#5578 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by Malisa11 »

Meni ne smeta neradna nedjelja, jer imam alternativu gdje i sta da kupim. Otisao kilometar, ili 5 ok je.

Problem je sto je to nametnuto, nije odluka i ne moze birati radnik kada hoce slobodan dan.
ljubijankic

#5579 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by ljubijankic »

Malisa11 wrote: 24/03/2025 11:06 Meni ne smeta neradna nedjelja, jer imam alternativu gdje i sta da kupim. Otisao kilometar, ili 5 ok je.

Problem je sto je to nametnuto, nije odluka i ne moze birati radnik kada hoce slobodan dan.
Pa radnik i ovako ne moze birati kad ce biti slobodan jer mu šef ili direktor kroje smjene i radne dane
Hakiz

#5580 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by Hakiz »

TheGodfather001 wrote: 24/03/2025 10:23
Hakiz wrote: 24/03/2025 10:17
TheGodfather001 wrote: 24/03/2025 10:14 Poslodavac koji zapošljava 9000 osoba se ne buni zbog neradne nedjelje, ali pojedinci sa foruma šište kao pretis lonac što moraju nabavku obaviti u subotu ili (estakvirulah) u petak. Čim Izmetbegović kuka zbog neradne nedjelje i minimalne plate, siguran sam da je vlada na pravom kursu.
Popij dvije kafe u subotu, da konobar i šanker u nedjelju ne rade :lol:

Kakav je to domaćin koji ne može popiti od ponedjeljka do subote toliko kafa da mu ne zafali u nedjelju, je li tako @muha_sa :wink:
4 godine agresije i opsade većinom bez hrane i sa malo pitke vode napravi čovjeka od djeteta, a danas se ne može bez kafe nedjeljom. A tebi ako se piju kafe nedjeljom bujrum, ali eto, budi i ti human i emaptičan pa nemoj ići nedjeljom u kafanu da bi poštedio rada i pripravljanja toplog napitka šankeristu i konobara. Neka to bude tvoj doprinos i omaž njihovom trudu i vaskularnom sistemu.
muha_sa wrote: 24/03/2025 10:28
TheGodfather001 wrote: 24/03/2025 10:14 Poslodavac koji zapošljava 9000 osoba se ne buni zbog neradne nedjelje, ali pojedinci sa foruma šište kao pretis lonac što moraju nabavku obaviti u subotu ili (estakvirulah) u petak. Čim Izmetbegović kuka zbog neradne nedjelje i minimalne plate, siguran sam da je vlada na pravom kursu.

Kakav je to domaćin koji ne može popiti od ponedjeljka do subote toliko kafa da mu ne zafali u nedjelju, je li tako @muha_sa :wink:
Jebeš domacina koji nema u kuci zalihe za dan jal dva a bogme i više dana :-)
Što se kafe tice možeš je popit svaki dan gdje ti duša želi osim u tržnim centrima. Ne mogu da vjerujem da ne znaš da kafici, kafane, mesare, buregdzinice, cevabdzinice..........rade i nedeljom :-)
Eto ti ih u neposrednom komšiluku :D
Hajde još jednom pročitajte :lol:

Ja kažem da zatvorimo kafane i restorane nedjeljom, da i ti ljudi odmaraju.

Kome se jede pica, ćevapi, pije kafa itd nedjeljom, neka kupi tokom sedmice pa u nedjelju podgrije.

Takođe da nedjeljom ne rade ljudi koji su zaposleni na izletištima, u parkovima itd.

Ne mora se nedjeljom u Centar Safet Zajko, na Vrelo Bosne, žičarom na Trebević itd, i to se može tokom sedmice.

Da ljudi koji i na tim mjestima rade budu sa porodicama u nedjelju.
drug_profi

#5581 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by drug_profi »

Ma samo će se sve kazati za nekoliko mjeseci.
Bespotrebne diskusije.
biglebovski

#5582 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by biglebovski »

ibizza wrote: 24/03/2025 11:04 Kakva je situacija sa Austrijom, i tamo je neradna nedjelja, bune li se radnici :-) , gazde, pada li promet? :D
Da, promet, osim hrane, je fino opao. Hrana poskupila tako da je manje para za ostale rabote. Uz 60ak dana godišnje zabrane rada i poskupljenja birokratije, vjerujem da će nakon ljeta dosta ljudi na biro. Što se radnika tiće, dođi u neki Bingo subotom pa pitaj radnike kako im je i šta misle.

Nije Austrija, ali evo kako je u Njemačkoj

https://www.dw.com/en/is-it-time-german ... strictions.

Sve je to zbog Ladenschlussgesetz ili "Zakona o zatvaranju radnji". Savezni njemački zakon na snazi ​​od 1956. godine, zabranjuje maloprodajnim radnjama svih vrsta da otvaraju svoja vrata nedjeljom i državnim praznicima, zajedno s nekim drugim ograničenjima.

Dok su pojedine države 2006. dobile više slobode da naprave svoja pravila, nedjeljna kupovina i dalje je uglavnom zabranjena u cijeloj zemlji. Međutim, svake godine postoji nekoliko određenih nedjeljnih dana za kupovinu i vrlo ograničeni izuzeci za određene trgovine.

Povremeno se pojavljuju pozivi na popuštanje zakona. No, prema Gerritu Heinemannu, profesoru maloprodaje i trgovine na Univerzitetu za primijenjene nauke Niederrhein, postoje tri razloga zašto vjeruje da se stvari neće uskoro promijeniti: otpor Katoličke i Protestantske crkve, utjecaj sindikata i radničkih vijeća i konačno, protivljenje gradskih parlamenata.

On vjeruje da je utjecaj dvije crkve kao lobističkih grupa posebno snažan. "Jednostavno je vrlo važno mišljenje kada crkva kaže ne. Pogotovo kada glavna politička partija u svom nazivu ima riječ 'hrišćanin'", rekao je on za DW.

Osim vjerskih razloga, mnogi povezuju nedjelju kao vrijeme za porodicu, a kulturno protivljenje otvaranju nedjeljom je posebno snažno. Michael Lind, generalni direktor tri franšize supermarketa Nahkauf (Rewe) u Berlinu, rekao je za DW da je za njegove zaposlenike dobro da nedjelje budu slobodne.

"Nedjelja je i dalje dan kada radite nešto sa porodicom", kaže on. "Ako ste sada otvoreni svaki dan, pa, recimo, muž radnice je moler i ima slobodne nedelje, ali njegova žena je prodavačica i sada mora da radi nedeljom, onda je porodični život poremećen."

Kada bi se zakon promijenio i ako bi se kulturni i vjerski razlozi ostavili po strani, da li bi bilo financijski logično da njemački trgovci na malo otvaraju svoja vrata nedjeljom?

Tako misli Njemačka maloprodajna federacija (HDE), lobistička grupa za maloprodajnu industriju. "Prodavci nemaju za cilj opće otvaranje nedjeljom, već im je potrebno da Ladenschlussgesetz postanu fleksibilniji. Za naše gradske centre i maloprodajnu industriju u cjelini je od vitalnog značaja da povremeno otvaraju svoje radnje nedjeljom", navodi se u saopćenju za DW.

Vjeruje da bi, nakon pandemije, dopuštanje radnji da se otvaraju nedjeljom omogućilo pomlađivanje osiromašenih gradskih centara. "Na ovaj način kupovina postaje događaj i dio porodičnih putovanja. I u tome leži budućnost naših gradskih centara."

Ali Heinemann sumnja. On vjeruje da je pandemija potaknula fundamentalni, dugoročniji pomak od običnih trgovaca na malo i da postoje ograničeni dokazi da bi se nedjeljno otvaranje isplatilo....
kakabanja213

#5583 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by kakabanja213 »

vjeshalica wrote: 24/03/2025 09:42 Dje si kapitalisticki normirac supljator
Ako si meni ovo uputio totalno si promasio. Kakav crbi kapitalista, ja sam komunista, znaci svima jednako. Ne socijalista, socijademokrata...kao i druge varijante kapitalizma, negobkomunista.
Ali zivimo u kapitalizmu. Sta je tu je.
TheGodfather001

#5584 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by TheGodfather001 »

Malisa11 wrote: 24/03/2025 10:50
TheGodfather001 wrote: 24/03/2025 10:35 Nepismen si i očigledno neopterećen potrebnim znanjem
vau majstore. Nista u becku skolu i s njima raspravljaj :)

selam od eldine

Izgleda da sam te bocnuo tacno gdje treba. U neuron malog mozga koji slijepo botuje ovim odlukama.

Ne, neradna nedjelja nije rjesenje. Rjesenje je postivanje svih prava koje radnik moze da konzumira no jbga, kako to ne mozemo provesti, hajmo ovo sve.

Inace, radnice rade nedjeljom. HINT inventura se vise ne radi ostalim danima.
pošteno, ti botuj za čmakira i privatnika rahmana, a ja ću za obespravljene radnike koji (ne)žele da rade i nedjeljom.
nivla

#5585 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by nivla »

TheGodfather001 wrote: 24/03/2025 12:34
TheGodfather001 wrote: 24/03/2025 10:35 Nepismen si i očigledno neopterećen potrebnim znanjem

selam od eldine

Izgleda da sam te bocnuo tacno gdje treba. U neuron malog mozga koji slijepo botuje ovim odlukama.

Ne, neradna nedjelja nije rjesenje. Rjesenje je postivanje svih prava koje radnik moze da konzumira no jbga, kako to ne mozemo provesti, hajmo ovo sve.

pošteno, ti botuj za čmakira i privatnika rahmana, a ja ću za obespravljene radnike koji (ne)žele da rade i nedjeljom.
razlika izmedju zabrane trgovine i zabrane rada, masa ih slaze police nedjeljom iako se ne radi sa kupcima, tako da nema veze s botovanjem
da se postuje zakon svaki bi taj radnik imao dva dana slobodno
TheGodfather001

#5586 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Hakiz wrote: 24/03/2025 11:09

4 godine agresije i opsade većinom bez hrane i sa malo pitke vode napravi čovjeka od djeteta, a danas se ne može bez kafe nedjeljom. A tebi ako se piju kafe nedjeljom bujrum, ali eto, budi i ti human i emaptičan pa nemoj ići nedjeljom u kafanu da bi poštedio rada i pripravljanja toplog napitka šankeristu i konobara. Neka to bude tvoj doprinos i omaž njihovom trudu i vaskularnom sistemu.
muha_sa wrote: 24/03/2025 10:28

Jebeš domacina koji nema u kuci zalihe za dan jal dva a bogme i više dana :-)
Što se kafe tice možeš je popit svaki dan gdje ti duša želi osim u tržnim centrima. Ne mogu da vjerujem da ne znaš da kafici, kafane, mesare, buregdzinice, cevabdzinice..........rade i nedeljom :-)
Eto ti ih u neposrednom komšiluku :D
Hajde još jednom pročitajte :lol:

Ja kažem da zatvorimo kafane i restorane nedjeljom, da i ti ljudi odmaraju.

Kome se jede pica, ćevapi, pije kafa itd nedjeljom, neka kupi tokom sedmice pa u nedjelju podgrije.

Takođe da nedjeljom ne rade ljudi koji su zaposleni na izletištima, u parkovima itd.

Ne mora se nedjeljom u Centar Safet Zajko, na Vrelo Bosne, žičarom na Trebević itd, i to se može tokom sedmice.

Da ljudi koji i na tim mjestima rade budu sa porodicama u nedjelju.
Nadam se da će i oni uskoro biti obuhvaćeni tim izmjenama i dopunama zakona. Već polako se na b.stanicama prebacuju na samouslužno točenje goriva i postepeno će maloprodaja u stanicama biti zatvorena. Nadam se da neće biti velika stopa suicida ovih što moraju nedjeljom na picu i ćevape ili po cigarete na b.stanicu, a neće moći.
TheGodfather001

#5587 Re: Neradna nedjelja u FBiH

nivla wrote: 24/03/2025 12:37
TheGodfather001 wrote: 24/03/2025 12:34

selam od eldine

razlika izmedju zabrane trgovine i zabrane rada, masa ih slaze police nedjeljom iako se ne radi sa kupcima, tako da nema veze s botovanjem
da se postuje zakon svaki bi taj radnik imao dva dana slobodno
Reci mi u kojem objektu slažu police nedjeljom? Daj konkretnu trgovinu. Oko mene i Konzum i Mercator i Bingo i jedan mali Amko - nikoga ne vidim ni u skladištu niti među policama. Pogašena svjetla, sve zaključano, nema dostavnih vozila niti bilo kakve aktivnosti koja bi ukazivala da neko slaže nešto u nekom mračnom kutku te prodavnice, a kamoli police koje se vide sa ulice. Nevjerovatne tvrdnje, a nepotkrijepljene apsolutno bilo kakvim dokazom. Nudim se da podnesem potpisanu prijavu odmah inspekciji i da utvrde ko slaže i za koju dnevnicu, police u maloprodajnom objektu nedjeljom.
studiorum_tuzlaensis

#5588 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by studiorum_tuzlaensis »

nedjelja 23. mart, 15:00, Krupac - Pofalići

Tropic Lukavica - zakrčilo već na semaforu kod neskovica,
granap mali Bosmal, Hrasno - red je skoro do Selexa,
bp Selex - ne može se prići od vozila da natankaš nafte, okolo se hasla povazdan ko na EP cvila noću ljeti.
bp Energopetrol Topal O. Paše - zatvoren, a okolo bauljaju traže gledaju i kuckaju
bp Green Oil - sve pometeno sa rafa, i cigara fali. Nasuo gorivo jedva :=)

Hoćemo pravdu i radnička prava za pumpadzije i piljare. :) Ovo odgovara samo Bingu i Konzumu zbog organizacije smjena posla. Svi ostali puše. Vjerovatno su im dodatno pali troškovi plata jer ne moraju plaćat veće dnevnice na rad nedjeljom.

Zakon je neodrživ za mentalitet južno od Dunava. Hrvatska je ovo uvela, pa skoro i ukinula/olabavila za većinu djelatnosti i tržnih centara.

Selektivna primjena Zakona je posebna priča, ali to će osjetiti na izborima ko već treba. Koja stranka je Hasičević da za nju ne glasam?
muha_sa

#5589 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by muha_sa »

Granap mali Bosmal--u to doba je red za somune
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5590 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by Velkoski »

izgleda da je na Redditu normalniji narod :mrgreen:
studiorum_tuzlaensis

#5591 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by studiorum_tuzlaensis »

muha_sa wrote: 24/03/2025 12:53 Granap mali Bosmal--u to doba je red za somune
moguće je i to, ali na početku ramazana. Period pred kraj vjerovatno nisu somuni. Pekara Malta je dobra analogija. :D
kakaljin

#5592 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by kakaljin »

TheGodfather001 wrote: 24/03/2025 10:20 Meni dan za namirenje nije uošte bitan, kupujem kada mi nešto zatreba i NIKADA u RS-u. Jbo kuću koja ne može preživjeti 2-3 dana bez nabavke osnovnih životnih namirnica. Par hiljada zaposlenih u trgovini je sretno i zadovoljno zbog neradne nedjelje, a paralele između kafana i trgovine su nonsens. Nije isto posluživati 5-6 stolova i prestajati za blagajnom ili slažući rafe 8 sati radnog vremena.
Kako je fino citati, da je samo ispravno sto je tebi u interesu, ali ako ti nije u interesu onda nije ispravno.

Svako radno mjesto nosi svoju slozenost posla. Svako bira svoj posao koji zeli da radi.

Tako da mozes samo gledati da li svi rade ili svi ne rade nedeljom jer svi su ljudi i zele biti sa svojim porodicama.

Ti imas svoj nacin zivota i niko ti se ne smije mjesati u to, isto tako ni ti se ne smijes mjesati u tudji nacin zivota kako on provodi vrjeme.
kakaljin

#5593 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by kakaljin »

Taj poslodavac je i trazio nedelju slobodnu da bi mogao rasporediti radnike jer mu je pocelo faliti radne snage. Radio bi on i nedeljom i 24 sata svaki dan da ima radne snage. Tako da ne mozs govoriti o posodavcu koji je napravio imperiju na robovlasnickom nacinu rada prema radnicima koje je placao po 500 KM dok nije stekao oo silno bogatsvo pa ih sada da bi odrzao to bogadstvo daje plate da ih zadrzi.
kakaljin

#5594 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by kakaljin »

Znaci po tebi ne trebamo ici naprijed i napredovati, treba zivjeti u proslosti.

Blago se tebi
kakaljin

#5595 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by kakaljin »

TheGodfather001 wrote: 24/03/2025 10:26
gozila555 wrote: 24/03/2025 10:22
TheGodfather001 wrote: 24/03/2025 10:20 Meni dan za namirenje nije uošte bitan, kupujem kada mi nešto zatreba i NIKADA u RS-u. Jbo kuću koja ne može preživjeti 2-3 dana bez nabavke osnovnih životnih namirnica. Par hiljada zaposlenih u trgovini je sretno i zadovoljno zbog neradne nedjelje, a paralele između kafana i trgovine su nonsens. Nije isto posluživati 5-6 stolova i prestajati za blagajnom ili slažući rafe 8 sati radnog vremena.
zato se guzvas petkom,subotom i ponedeljkom kad svi nagrnu
Gužvao sam se i nedjeljom kada nagrne elita sa Trebevića, Bjelašnice, Jadrana... ništa mi se nije promijenilo. Ali mojoj komšinici - trgovkinji Eldini koja ima 1.5 godišnje dijete odgovara neradna nedjelja jer joj ni suprug ne radi nedjeljom, a ni stariji sin ne ide u školu, pa iskoriste te trenutke da budu zajedno. Halalim im sve što sam "izgubio" zbog neradne nedjelje, ako to učini samo jednu porodicu sretnom.
Pitaj je kada ce otici izvaditi neke dokumente, ili otici na roditeljski djetetu, ili nedaj boze doktoru otici na pregled. Hoce li sve to nedeljom raditi ili ce uzimati dan godisnjeg odmora ili neplaceni dan.
drug_profi

#5596 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by drug_profi »

Ljudi stalno u paralelu stavljaju državne službe i maloprodaju.

Maloprodaja je kraj procesa stvaranja dodatne vrijednosti. Prodaja konačnom korisniku robe.
Radi toga postoji cijela moderna ekonomija, inače bi svak sebi proizvodio što mu i koliko treba.
TheGodfather001

#5597 Re: Neradna nedjelja u FBiH

kakaljin wrote: 24/03/2025 13:28
TheGodfather001 wrote: 24/03/2025 10:26
gozila555 wrote: 24/03/2025 10:22 zato se guzvas petkom,subotom i ponedeljkom kad svi nagrnu
Gužvao sam se i nedjeljom kada nagrne elita sa Trebevića, Bjelašnice, Jadrana... ništa mi se nije promijenilo. Ali mojoj komšinici - trgovkinji Eldini koja ima 1.5 godišnje dijete odgovara neradna nedjelja jer joj ni suprug ne radi nedjeljom, a ni stariji sin ne ide u školu, pa iskoriste te trenutke da budu zajedno. Halalim im sve što sam "izgubio" zbog neradne nedjelje, ako to učini samo jednu porodicu sretnom.
Pitaj je kada ce otici izvaditi neke dokumente, ili otici na roditeljski djetetu, ili nedaj boze doktoru otici na pregled. Hoce li sve to nedeljom raditi ili ce uzimati dan godisnjeg odmora ili neplaceni dan.
Teško je upratiti tvoje fragmentirane misli i dati kvalitetnu repliku ili pokušati lamentirati nad tvojim tegobama, pa radi lakeš snalaženja da pitam iz koje dimenzije pišeš? Kako ti izađeš sa radnog mjesta i trkneš po taj papir koji, pretpostavljam, pribavljaš 4 puta sedmično, prisustvuješ na 5 sedmičnih roditeljskih sastanaka i liječiš se 6 puta sedmično, a nekad i dva puta dnevno,a ne smije ljekar ordinirati poštedu od rada? kakvi su to argumenti? Koju protuargumentaciju da iznesem po toj hipotezi? lako je prditi iz stranačke skute. Ubrzo će izbori pa neka i tih nekoliko desetina hiljada radnika kaže šta misle o ovoj "problematici" što "ne mogu do opštine otići" u toku radnog vremena i što im je neko oteo "neradnu nedjelju" usred "radne sedmice" kako želiš dezavuisati benefite ovog zakona. Ne mogu radnici priuštiti fensi profesore, analitičare i drugu bratiju koju plaća država posredno i ti radnici da reklamiraju milionere i njihove brige pa će ovako na izborima potpuno anonimno i besplatno demonstrirati svoje mišljenje o svemu, kakav god ishod bio, svi ga trebamo poštovati u punom obimu.
drug_profi

#5598 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by drug_profi »

caros wrote: 24/03/2025 13:59 Priča se o milionskim gubicima radnji zbog nedjelje, a istovremeno se priča da je za ovo lobirao Bingo. Možda je moja logika retardirana, ali da li želite reći da je Bingo lobirao da izgubi tonu novca nedjeljom?
Vjerujem da ni Bingo nije bio svjestan krajnjih rezultata spornog propisa, ali će se na kraju samo kazati, jer onaj ko je u nedelju kupio fasungu u Tropicu, neće je u ponedeljak opet kupiti u Bingu. Ili jedno mlijeko, svejedno. kumulativno će se osjetiti kad određeno vrijeme prođe.
I opet će prikazati rast prodaje u apsolutnom iznosu jer će Bingo biti prisiljen da koriguje cijene za neke procente koje je gubio preko neradne nedelje.

A u stvari ono što je ovdje najugroženije i najpogođenije su male STR, i prodavnice ostalih roba koje i dalje imaju iste kirije i troškove, povećane izdatke za plate trgovaca, ali i 1/7 manje vremena da to sve zarade.
Ne treba se lagati da nije masa prometa u radnjama robe ovakvog tipa impulsna kupovina usput u šetnji slobodnim danima.
Subotom sada samo budala može ići u šoping jer je to onda propao dan radi gužvi u saobraćaju i na kasama.
TheGodfather001

#5599 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Jučer da sam umro, ne bih znao da se svi namiruju nedjeljom. Na ovoj temi ljudi dolaze iz nekih utopija i ne vide da im svaki račun otkuca radnica/k koja je (ipak) živo biće koje treba da uživa ista prava kao i ovaj/onaj iz BH telecoma itd. Koliko zla i sebičnosti živi u ljudima odrođenim od običnog živog bića koje nema pravo niti smije zatražiti svoje pravo, a kojem ovaj zakon pomaže da ostvari svoje pravo bez konfrontacije sa jačim od njega. Nsatavite živjeti u svojim školjkama i telekomima i kada legnete molite se bogu/allahu/budi/jahvi da se ne nađete za tom istom kasom jednog dana u radnom odnosu sa poslodavcem kojeg branite. Over&OUT!
zubi

#5600 Re: Neradna nedjelja u FBiH

Post by zubi »

studiorum_tuzlaensis wrote: 24/03/2025 12:50
Ovo odgovara samo Bingu i Konzumu zbog organizacije smjena posla. Svi ostali puše. Vjerovatno su im dodatno pali troškovi plata jer ne moraju plaćat veće dnevnice na rad nedjeljom.
Koja veca dnevnica nedjeljom???

Ko je to bgt placao vecu dnevnicu nedjeljom???
Locked