Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
PlusSA

#18601 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PlusSA »

znaci 299 je ostalo a samo 1 otišao :lol:
statixx

#18602 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by statixx »

Slijedeca vijest.

Culum ne dolazi na posao pod izgovorom da mu prijeti hapsenje. :D
Mr.Sojic

#18603 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Mr.Sojic »

skupljac_zeljeza wrote: 20/03/2025 12:44
Mr.Sojic wrote: 20/03/2025 12:17

https://avaz.ba/vijesti/bih/962404/poja ... -palate-rs

E jesu se sasrali.
Ovako ih strah u manjem, a tek u Federaciji :gunjastajl:
Ovaj prizor čisto sumnjam da prija i Srbima koji tu prolaze. Izaziva sigurno nelagodu jer nije uobičajeno, a opet šalje im poruku koliko im je predsjednik siguran da se mora okružiti ovim prstenovima vozila i specijalaca sa dugim cijevima. Koliko dugo planira ovako?
Vjerovatno do zatvora, a i ja vjetujem da nije prijatno ni ovim što ga čuvaju, valja zaraditi hljeb.

A to što glume da ih nije prpa i da su rahat, slike ih same demantuju.

U ovih 50-ak stranica toliko je navaljano gluposti da admin ima heftu posla da ovo pobriše.

Ja bih adminu dao beneficije na plaĆurinu, nija BA ovo laHko čitati :lol:
Last edited by Mr.Sojic on 20/03/2025 13:24, edited 1 time in total.
Arachnoidea

#18604 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Arachnoidea »

F&N wrote: 20/03/2025 13:11 https://www.klix.ba/biznis/finansije/re ... /250320074

Samo ne treba srljati u sukobe. Sami ce se oni urusiti. Samo izolacija i dodatne sankcije. :wink:
Jedno 100 puta do sad smo u razlicitim periodima citali da ce RS iz nekog razloga bankrotirati :run:
DaysleepeR

#18605 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

palermo wrote: 20/03/2025 13:08
DaysleepeR wrote: 20/03/2025 12:51
palermo wrote: 20/03/2025 12:01

Mozda smo se terminoloski razisli ( a mozda I nismo :D ) al ja zaista ne.mislim da treba nekome, kao individualcu, otezavayi zivot. Al slazem se sa.tobom da taj foklor, koji zapravo I nije folklor nego vazna stvar, treba koristiti da drzavu stavljas u prvi plan. Policija jeste slika drzave, u svakoj zemlji zapada ( a obisao sam ih mnogo) yi ces vidjeti policajca na ulici, I to ti daje sigurnost da ti jesi dosao negdje gdje postoji zakon I red. S toga, nemam ja nista protiv patrola, policijskih auta koja ce biti I na raskrscima, putevima, koja ce biti vidljiva. To je drzava

Inace, simbolika je vazna stvar u dozrjevanju drzavotvorne svijesti jedne nacije. Ucimo se od Hrvata, ne stavljaju oni dzaba zastavu na svaki cosak gdje zivi vise od deset Hrvata...na yaj nacin pokazuju kome ti pripadas....Jedan Bingo koji otvori svoj yrzni centar u centru tzv.zapadnog Mostara ucini vise za BiH kao drzavu od stotine ispraznih saopsyenja. Ti ides kupovayi u trzni centar BH btanda. Ljudi zapravo i ne znaju koliko.je to veliki korak naprijed. A jel Dzambic ( ili kako se vec zove) lopov I ratni profiterb je prilicno periferna stvar. Kao primjer samo navodim.

Nego udaljisli smo se od teme. Ovo sto danas dolazi od I informacija je prilicno pozitivno. Al ko zna sta ce popodne donijeti :D
Napisa ti ovo i osta živ.

Dakle PR je veći benefit nego je li neko pokrao neke pare od države?
Ziv, ziv.....mislim ja.

A ovo tvoje, pa to je ona stara prezvakana prica da drzava pocinje na Carsiji a zavrsava na Ilidzi. A ti je svojim postom potvrdujes. Doduse, shvatam da ne razumijes, al sta je tu je.
A čija je to priča?
Moja nije sigurno...
Kad god hoćeš ti i ja sjednemo u auto i po BiH lagano da vidimo ko ima više prijatelja u kojem mjestu, nebitno koji je entitet ili većinski narod u kojem mjestu...

Ako iko, ti djeluješ kao lik koji je s guza na guz, s kafe na kafu - po "istočnom" Mostaru i nigdje više.
Bar su ti tako uski pogledi.
Last edited by DaysleepeR on 20/03/2025 13:16, edited 1 time in total.
NediM17

#18606 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by NediM17 »

Borjance pokarala ovaj miletov dvojac.
palermo

#18607 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

studiorum_tuzlaensis wrote: 20/03/2025 12:36 @palermo

vašEri, koride, zastavice, lančići, nanulice, džamijica, laganica, kafica i cigara su lajtmotivi folklora većine Bošnjaka.

A da ga pitaš jel riješio živicu oko kuće, starog trabanta u avliji, među sa komšijom, završio ostavinsku raspravu, uskladio grunt i katastar, prijavio porez, dobio urbanističku i građevinsku, izganjo povrat poreza, išta pokušo da riješi put i rasvjetu , vakcinisao dijete, i sl. dobićeš blagi teleći "bil hajr, riješiće se" osmijeh .

Nacija, a i država, se gradi isključivo obrazovanjem. Bošnjaci, a i BiH su po tom pitanju u nastajanju, sa prvim fakultetom u 1949. godini, hiljadu godina nakon Bolonje. Šipkom su ih tjerali da školuju djecu u Jugi. Srbi su bili klasu iznad prvenstveno zbog historijskih razloga kroz dvije Jugoslavije gdje su imali monopol na obrazovanje. U Hercegovini je isto loše stanje na sve strane, a Hrvati su se u tom periodu obrazovali kroz katoličke centre i imali bolji pristup znanju.

Sad je stanje ujednačeno na sve tri strane, odliv mozaka se nažalost već desio i mora se ispočetka graditi.

Proteći će dosta Bosne dok se ne rodi neki Emerik Blum koji je prezentovao kako obrazovanje može da gradi BiH.
Emerik Blum je bio zagovarač ideje da se izgrade kapaciteti velikih industrijskih postrojenja, a u prvom planu Aluminijski kombinat u Mostaru, kao i Tvornica glinice u Zvorniku. Njegova je zasluga i stvaranje kapaciteta u proizvodnji elektro i mašinske opreme. Tako je izgrađena i tvornica TAT na Ilidži, elektrotvornica u Lukavici kod Sarajeva, tvornice u Doboju, Odžaku, Črnuču, Tešnju, Višegradu, Prištini, Tuzli i u drugim mjestima tadašnje Jugoslavije.
Ovo jednostavno nije tacno, al nemam sad vremena elaborirati, a I off-topic smo vec debeli. Treba Dodika fatati :D

Al.podsjeti me kad bude prilika...
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#18608 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by F&N »

Arachnoidea wrote: 20/03/2025 13:13
F&N wrote: 20/03/2025 13:11 https://www.klix.ba/biznis/finansije/re ... /250320074

Samo ne treba srljati u sukobe. Sami ce se oni urusiti. Samo izolacija i dodatne sankcije. :wink:
Jedno 100 puta do sad smo u razlicitim periodima citali da ce RS iz nekog razloga bankrotirati :run:
Druze sta mislis ti sto nece ljudi iz drzavnih institucija da predju u entitetske?
Je li zato sto vole drzavu? Iskreno sumnjam. Mislim da je prvenstveno zato sto ne vjeruju u finansijsku stabilnost njihovih institucija, gdje odavno kasne plate, ili se ne isplacuju topli i prevoz, ili se ne uplacuju doprinosi. To vec traje neko vrijeme.
tuitamo

#18609 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tuitamo »

Rukovodstvo Mup RS mora biti sankcionisano.
palermo

#18610 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

DaysleepeR wrote: 20/03/2025 13:15
palermo wrote: 20/03/2025 13:08
DaysleepeR wrote: 20/03/2025 12:51

Napisa ti ovo i osta živ.

Dakle PR je veći benefit nego je li neko pokrao neke pare od države?
Ziv, ziv.....mislim ja.

A ovo tvoje, pa to je ona stara prezvakana prica da drzava pocinje na Carsiji a zavrsava na Ilidzi. A ti je svojim postom potvrdujes. Doduse, shvatam da ne razumijes, al sta je tu je.
A čija je to priča?
Moja nije sigurno...
Kad god hoćeš ti i ja sjednemo u auto i po BiH lagano da vidimo ko ima više prijatelja u kojem mjestu, nebitno koji je entitet ili većinski narod u kojem mjestu...

Ako iko, ti djeluješ kao lik koji je s guza na guz, s kafe na kafu - po "istočnom" Mostaru i nigdje više.
Bar su ti tako uski pogledi.
:D whatever
Mr.Sojic

#18611 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Mr.Sojic »

BAK-eV wrote: 20/03/2025 13:07
statixx wrote: 20/03/2025 12:04
BAK-eV wrote: 20/03/2025 11:53
Ljudi krse zakon!
Nemas pojma ili si zlonamjeran.
A mozda si i glup!
Nevjerovatno da se ljudi polako primaju na Dodikovu i Karanovu pricu.

Mislim da je jedino Stevandic upitan jer moguce je da ga pokriva imunitet, ali Dodik i Viskovic su izvrsna vlast i imaju imunitet samo od gadjanske, ali ne i od krivicne odgovornosti.
Po ovakvim genijalcima, eto niko ne smije uhapsiti n.pr.Dzambica ako se nalazi u Bingu, jer ga stiti Bingo redar, koji je za to placen i samo radi svoj posao. :D
Smije ako je ukr'o npr čEkuladicu :lol:
last mohicans

#18612 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by last mohicans »

dulekrele wrote: 20/03/2025 11:51
Email83 wrote: 20/03/2025 11:33
Thorgerson wrote: 20/03/2025 04:54 Ovima koji bi da ulijecu u rs i hapse.

Svjesni ste da ti likovi hodaju sa naoruzanim obezbjedjenjem. Ti ljudi imaju posao da ih zastite po zakonu. Jel to legalno ili nije, to nije bitno u ovom slucaju. Oni misle da jeste.

I sta ce se desiti da ti posaljes naoruzane momke, na druge naoruzane likove? Pa krv do koljena. I? Sta onda? To da se desi, vise nista nije isto. Nista.

To bi jedino njima odgovaralo. Jer, budite sigurni, odmah dolazi pomoc iz srbije, ide kmecanje, narod ce ionako biti prestravljen. Ide onda mup rs na granice entiteta, jer pazi "napadnuti su", ide blokada puteva prema federaciji, ide i eufor ...i eto, to je to. Zamrznuti sukob. Paraliza. I pisaj onda ovu zemlju.

Zar neko fkt misli da bi se trenutno mogao desiti drugaciji scenario?

Stoga, ici politicki s jedne strane. Pokusati promjenjti i otkociti institucije. I ohrabriti opoziciju u rs. A u isto vrijeme nastaviti pravosudni put. Potjernice i ostalo. Nastaviti lobirati i traziti pod hitno sankcije od EU za pobunjenike i stranku koja je ovo sve povela.

To je ispravan put.

Oni jos uvijek nisu nista konkretno uradili. Ne kazem da nece. Ali to sto su planirali im bas i ne ide od ruke. Svi su ih osudili. Nema pomoci iz srbije. Zakone i prijetnje narodu u rs, stvaraju samo kontraefekat. Pa zamislite jbt da dodje Bakir il Konakovic i kaze ti napusti posao il ti uzimam imovinu.

Svaki drugi put, kojim neko hoce da ide, taj sigurno ne zeli dobro ovoj zemlji.
Imal kakvih muda u ovom postu, ili cekaj nisu nista uradili ( al u kurcu), polako sabura, nemoj krvi i slicno
Pokazujuci da si slab neces nista postici. Mi do sada sa ovim reakcijama nismo pokazali nikakvu snagu pa se zato desava da dodik svaki dan smislja nova sranja. Ne mislim o nikakom ratovanju. Ovo oko hapsenja dodika vec suvise traje i postaje ko spanske sapunice, a i ono malo digniteta ako su i imali drzavnih organi i institucije se gubi.
Kako bolan nisu ništa konkretno uradili? :-) U vezi ove policijske (ne)akcije. Svaki policajac je polozio zakletvu, zna koja mu je duznost i šta taj posao nosi, pa i ovakve situacije koja će mu se desiti jednom jal nijednom u zivotu. Na kraju krajeva, sta ako i dođe do nekog konflikta i pucnjave. Ne prizeljkujem taj scenarij, ali policajci ginu širom svijeta u ovakvim i sličnim akcijama. Pa nisu pekari, profesori, koja već struka koja se u ratu morala naučiti boriti, policajci se za ove situacije obučavaju i spremaju cijeli zivot. Nametnuo se takav narativ da su kao neka djeca iz skole na Vracama u pitanju. Izvinite me, ali to im je posao. Nisam za ho ruk akciju juriša na BL, ali za brižljivo planiranu akciju itekako jesam.
LSD

#18613 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

Spoiler
Show
Zovko iznijela brutalnu neistinu da će EUFOR štititi samo ambasade, direktorica za Zapadni Balkan je poklopila
Željana Zovko i Tomislav Sokol: Dodika su sinoć u EP-u osudili svi osim HDZ-ovaca: Njima su Bošnjaci i Turci glavni problem
Zovko iz Washingtona poručila da je historijski trenutak za Hrvate u BiH da vrate prava
Slovenac u EU parlamentu govorio o protestima u Srbiji, Zovko obraćanje na srpskom jeziku nazvala provokacijom
Skandal bez presedana u režiji Željane Zovko: Plenkoviću, isporučite nam Predsjedništvo BiH
Zovko tvrdi da hrvatski pasoš ima 1,1 milion građana BiH, kao i porodica Izetbegović
Zovko o Plenkoviću: Ponosna sam što nakon Tuđmana imamo nekog tako nekorumpiranog
Nakon skandalozne izjave Zovko da ne vidi da je u Gazi "iko gladan", traži se izvinjenje
Zovko tvrdi: Plenković je Von der Leyen i Ruttea doveo u Sarajevo da im pokaže da tu može biti novo "žarište"
Zovko će sutra u Evropskom parlamentu Stari most predstaviti kao "hrvatsku kulturnu baštinu"
Zovko o napretku Turske na EU putu: Prijetnje i agresivna retorika ipak su i dalje prisutne
Željana Zovko poručila da Bošnjaci grade mit na povijesti stradanja i genocida
Zovko "lobira" u EU: U Sarajevu su ugrožena vjerska prava kardinalu Puljiću
Ovo samo jedan dio naslova sa Klixa-a :mrgreen:

Zeljana bas poremecena :lol:
BAK-eV

#18614 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BAK-eV »

Mr.Sojic wrote: 20/03/2025 13:18
statixx wrote: 20/03/2025 12:04

Nevjerovatno da se ljudi polako primaju na Dodikovu i Karanovu pricu.

Mislim da je jedino Stevandic upitan jer moguce je da ga pokriva imunitet, ali Dodik i Viskovic su izvrsna vlast i imaju imunitet samo od gadjanske, ali ne i od krivicne odgovornosti.
Po ovakvim genijalcima, eto niko ne smije uhapsiti n.pr.Dzambica ako se nalazi u Bingu, jer ga stiti Bingo redar, koji je za to placen i samo radi svoj posao. :D
E to je vec na stetu od preduzece.
Onda hoce da moze da se hapsi.
kamberovica polje

#18615 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kamberovica polje »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/vijece- ... /250320100
Jbg Mile, ni ove udice ti više ne prolaze.
Prvo izbor novog direktora, pa tek onda razrješenje Čumura. :D
Mr.Sojic

#18616 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Mr.Sojic »

BAK-eV wrote: 20/03/2025 13:24
Mr.Sojic wrote: 20/03/2025 13:18
E to je vec na stetu od preduzece.
Onda hoce da moze da se hapsi.
Tako se zbori kada je u pitanju preduzeTjetov organ :mrgreen: :thumbup:
JovicSA

#18617 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

kamberovica polje wrote: 20/03/2025 13:29 https://www.klix.ba/vijesti/bih/vijece- ... /250320100
Da, napokon došlo iz guzice u glavu. :thumbup:
Mr.Sojic

#18618 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Mr.Sojic »

kamberovica polje wrote: 20/03/2025 13:29 https://www.klix.ba/vijesti/bih/vijece- ... /250320100
Osta ćumuraš da i dalje ćumura i garaČi stanje :lol:
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#18619 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by F&N »

LSD wrote: 20/03/2025 13:24
Spoiler
Show
Zovko iznijela brutalnu neistinu da će EUFOR štititi samo ambasade, direktorica za Zapadni Balkan je poklopila
Željana Zovko i Tomislav Sokol: Dodika su sinoć u EP-u osudili svi osim HDZ-ovaca: Njima su Bošnjaci i Turci glavni problem
Zovko iz Washingtona poručila da je historijski trenutak za Hrvate u BiH da vrate prava
Slovenac u EU parlamentu govorio o protestima u Srbiji, Zovko obraćanje na srpskom jeziku nazvala provokacijom
Skandal bez presedana u režiji Željane Zovko: Plenkoviću, isporučite nam Predsjedništvo BiH
Zovko tvrdi da hrvatski pasoš ima 1,1 milion građana BiH, kao i porodica Izetbegović
Zovko o Plenkoviću: Ponosna sam što nakon Tuđmana imamo nekog tako nekorumpiranog
Nakon skandalozne izjave Zovko da ne vidi da je u Gazi "iko gladan", traži se izvinjenje
Zovko tvrdi: Plenković je Von der Leyen i Ruttea doveo u Sarajevo da im pokaže da tu može biti novo "žarište"
Zovko će sutra u Evropskom parlamentu Stari most predstaviti kao "hrvatsku kulturnu baštinu"
Zovko o napretku Turske na EU putu: Prijetnje i agresivna retorika ipak su i dalje prisutne

Fašista klasični! Ali može joj se jer je katolkinja u Evropi.
madesa

#18620 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by madesa »

Dr Arsla wrote: 20/03/2025 12:47
madesa wrote: 20/03/2025 12:23 znaci OSA znala da krmak prelazi

Definitivno sve je u drzavi propalo.

Cestitke na propaloj drzavi :bih: :thumbup:
Stani malo. Kad sam prije 2 dana pisao za OSU ovdje me ubjeđivali da im to nije u opisu posla :?
napise li ko jos da vjerujemo institucijama i ostale nebuloze :lol: :lol:

Raspadamo se ali lagano

Mozda rata nece biti ali ni ovakve do sada BiH. Cestitam krmku pa je sve uhljupe u FBiH dobro zajahao
Haris.ba

#18621 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

Naravno da nece. Dugove entiteta RS ce na kraju placati gradjani FBiH.
Malisa11

#18622 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Malisa11 »

madesa wrote: 20/03/2025 13:33 Raspadamo se ali lagano

Mozda rata nece biti ali ni ovakve do sada BiH.
Pefektno ako nece biti ovakve BIH. Ni ne treba da je ovakva.

Mada vi iz dijaspore samo kvocat. Svu pamet svijeta popili, a nista niste usvojili u toj dijaspori i donijeli u BIH.
Johny12

#18623 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Johny12 »

F&N wrote: 20/03/2025 13:16

Druze sta mislis ti sto nece ljudi iz drzavnih institucija da predju u entitetske?
Je li zato sto vole drzavu? Iskreno sumnjam. Mislim da je prvenstveno zato sto ne vjeruju u finansijsku stabilnost njihovih institucija, gdje odavno kasne plate, ili se ne isplacuju topli i prevoz, ili se ne uplacuju doprinosi. To vec traje neko vrijeme.
Da nemaju povjerenja i da misle da je ovo neka dodikova igrarija je tacno. Ali tvoj zakljucak je malo prejak, defitivno otpisujes da bi mogli preci.

Istina je da kalkuliraju, gledaju sta ce biti, ko je jaci ko je slabiji i cekaju. U pitanju su porodice, djeca i egzistencija. Nije to mala odluka.

Sto je dodik duze na slobodi i igranka duze traje sanse da ili pobijedi ili izvuce nesto su vece. S vremenom, ako ovako ostane, ti ljudi ce se osipati i prelaziti.

Ziv ti bio pa vidio
LSD

#18624 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

F&N wrote: 20/03/2025 13:31
LSD wrote: 20/03/2025 13:24
Spoiler
Show

Fašista klasični! Ali može joj se jer je katolkinja u Evropi.
Treba dodati da Zeljana izjavljuje ono sto Hrvatska i Plenkovic narede. Ona u EU parlamentu dođe kao korisni idiot i megafon Zagreba, posto Plenkovic nece da se bas toliko ofira po Strazburu. Na slican nacin Vucic koristi Vulina. To su ti korisni idioti, koji ne razmisljaju previse o onom sta im se kaze da govore.
Last edited by LSD on 20/03/2025 13:42, edited 2 times in total.
BAK-eV

#18625 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BAK-eV »

madesa wrote: 20/03/2025 13:33
Dr Arsla wrote: 20/03/2025 12:47
madesa wrote: 20/03/2025 12:23 znaci OSA znala da krmak prelazi

Definitivno sve je u drzavi propalo.

Cestitke na propaloj drzavi :bih: :thumbup:
Stani malo. Kad sam prije 2 dana pisao za OSU ovdje me ubjeđivali da im to nije u opisu posla :?
napise li ko jos da vjerujemo institucijama i ostale nebuloze :lol: :lol:

Raspadamo se ali lagano

Mozda rata nece biti ali ni ovakve do sada BiH. Cestitam krmku pa je sve uhljupe u FBiH dobro zajahao
Ja opet pitam:

Ako svi kukaju evo vec 30 godina, da je DMS los, zasto sada ne iskoriste priliku i kazu fakticko stanje, a to je da je DMS mrtav.

Ali jok!

Sad svi ovi iz SDPAFNIPDS-a brane Dayton k'o majku rodjenu.
Post Reply